- Reaction score
- 297
Άρα εσύ ακούς μουσική από συνεχή (μη εναλλασσόμενα) σήματα, π.χ. το βοριά που φυσάει.
Δεν είπα αυτό που θέλεις εσύ να πω.RDoherty said:Άρα εσύ ακούς μουσική από συνεχή (μη εναλλασσόμενα) σήματα, π.χ. το βοριά που φυσάει.
Και δεν κοστίζει και τίποτα να τα βάλεις τα καλώδια με την προτεινόμενη φορά.RDoherty said:Δεν απαντάς επί της ουσίας όμως 8) Πάντως και εγώ, αν είχα πέσει στην παγίδα να πάρω καλώδια που κοστίζουν όσο ένα αυτοκίνητο, και προς τη Μέκκα να έλεγε ο κατασκευαστής ότι πρέπει να βλέπουν, προς τη Μέκκα θα έβλεπαν
Εμείς εδώ φέρνουμε βόλτες τα κροσόβερ και τα ηχεία γύρω από τον εαυτόν τους κι εσύ πίνεις το φραπεδάκι σου ?Αντώνης K. said:Έκανα το μπάνιο μου ήπια το φραπέ μου εσείς?
Προσωπικα θεωρω επεμβασεις τετοιου ειδους στα crossovers λανθασμενες . Ουαι και αλλιμονο αν ο κατασκευαστης του ηχειου εκανε τοσο παιδαριωδη σχεδιαστικα λαθη ωστε μια αντιστροφη πολικοτητας οπουδηποτε να βελτιωνε το αποτελεσμα ! Αν συμβαινει κατι τετοιο τοτε δυο πραγματα συμβαινουν : 1) ειναι λαθος - προχειρα σχεδιασμενο το ηχειο η 2) ο συγκεκριμενος χωρος και η συγκεκριμενη θεση των ηχειων σ αυτον τον χωρο ευνοουνται απο την οποια αλλαγη-αντιστροφη φασης και φυσικα δεν προκειται σε αλλο χωρο να υπαρξει η ιδια βελτιωση - διαφορα .g.kar said:Αντώνη , χωρίς πλάκα τώρα. Αν βρεις κάποιο χρόνο ανέβασε στην DIY τη μετατροπή που μας πρότεινες για την εναλλακτική σύνδεση των crossovers/ μεγαφώνων. Για ένα ζεύγος ηχείων.
Και όχι εδώ σε αυτό το topic. To tweak που μας πρότεινες έχει ενδιαφέρον αλλά δεν έχει σχέση με τη δοκιμή του καλωδίου της XLO.
Εγώ πάντως το καλύτερο αποτέλεσμα το πήρα όταν τα έβαλα να παίξουν σετ.g.kar said:Θα τα αποσυνδέσω σήμερα και θα στα επιστρέψω αύριο.
Μια παρατήρηση για τα i/c Signature 2 της XLO :
Δεν θεωρώ ότι πρέπει όλα τα καλωδια να είναι απαραιτήτως του ιδίου κατασκευαστή.
Χθες το βράδι αντικατέστησα το ic της XLO με ένα VDH The First Ultimate. Στα γούστα μου ταίριαζε καλυτερα το VDH. Το XLO ήταν πιο αναλυτικό μεν από το VDH αλλά τελικά το VDH είχε κάτι με τις φωνές μια ζεστασία ας πούμε που δεν μου έδωσε το XLO. Το XLO φαίνεται να είναι όμως πιο καθαρό στς υψηλές. Το ic της VDH εμένα μου κάθεται γενικώς πολύ καλά.
:shock: Εννοεις οτι παιζουν σε διαφορα φασης ;;;;;;Αντώνης K. said:Να εξηγήσω κάτι, αυτή η μετατροπή δεν έχει σχέση με βελτίωση η όχι τον ηχείων. Η μετατροπή ουσιαστικά αλλάζει την πολικότητα του ενισχυτή για το ένα ηχείο πραχτική που χρησιμοποιείτε από πολλούς κατασκευαστές ενισχυτών, άλλοι χρησιμοποιούν την ίδια πολικότητα και για τα δύο ηχεία και άλλοι την ανάποδη στο ένα.
Τι παίζει καλύτερα αν το δοκιμάσεις δεν θα μάθεις σε ορισμένα μικρά ηχεία είδα τεράστια διάφορα προς το καλύτερο κυρίως όσον αφορά τις υψηλές συχνότητες.
Εχεις δικιο gkar μαλλον αυτο εννουσε ο Αντωνης .g.kar said:Luxman, προφανώς δεν αποδόθηκε σωστά από τον Αντώνη.
Και εμένα με μπέρδεψε στην αρχή αλλα με λίγη φαντασία έδωσα στη συνέχρια την κάτωθι πιθανή εξήγηση :
g.kar said:Κάποιοιλίγοι κατασκευαστές ενισχυτών κάνουν αυτό που έκανε κάποτε η Quad. Αλλά αυτό δεν αφορά ηχεία αλλά ένα τρικ σε ενισχυτή push pull. Σύνδεση σήματος με αναστροφή πολικότητας στην είσοδο και διορθωση με αντίστοιχη αναστροφή στην έξοδο (στο ένα μόνο κανάλι)
Και αυτό μόνο όταν και τα δύο κανάλια μοιράζονται το ίδιο τροφοδοτικό. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζουν την καλύτερη συμπεριφορά του κοινού (και στα δύο κανάλια) τροφοδοτικού
Σιγά, το καλσόν.g.kar said:Στην παρούσα δοκιμή όφειλα να ακολουθήσω την συνδεσμολογία που προτείνει ο κατασκευαστής καλωδίων της XLO. Την μέθοδο αυτή την ακολουθώ πιστά, ειδικά όταν πρόκειται να δημοσιεύσω αποτελέσματα ακροάσεων.