KEF 104/2

Reaction score
0
Καλησπέρα,

Θα ήθελα τη γνώμη σας για τα παραπάνω ηχεία KEF 104/2. Μου τα πουλάει κάποιος γνωστός στα €700 περίπου αχρησιμοποίητα στο κουτί τους. Δεν τα έχω ακούσει. Είναι δεκαετίας '80. Είχαν αγοραστεί 1500 το καθένα από Αμερική. Αξίζει άραγε ή θα έχουν χαλάσει λόγω των ετών? Δε τα έχω δει ακόμα 4 ohm 200 watt. Για σαλόνι ορθογώνιο παραλληλόγραμμο 40τμ (ξύλινο πάτωμα)

Ευχαριστώ,

Στράτος

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.979
Απάντηση: KEF 104/2

Εάν ήταν αποθηκευμένα σε ξηρό μέρος, δεν θα έχει χαλάσει τίποτα. Ειδικά όσον αφορά τα μεγάφωνα, οι αναρτήσεις τους ήταν άριστης ποιότητας για την εποχή, και θα έχουν αντέξει μέχρι σήμερα, και θα παίζουν χωρίς πρόβλημα. Τα υλικά στο κροσόβερ φυσικά δείχνουν την ηλικία τους, αλλά και πάλι δεν χρειάζεται να αλλαχθεί τίποτα. Θα ακούσεις ήχο εντυπωσιακό, κάπως "λαμπάτο" (προβολικές μεσαίες), και με γεμάτα χαμηλά. Καλή η τιμή.

Reaction score
0
Σε αυτά τα λεφτά αν πάρω καινούριο ηχείο θα έχω καλύτερο ήχο? Δεδομένου του χαμηλού budget αξίζει η αγορά? Από ενισχυτή τι χρειάζομαι? 92db ευαισθησία διάβασα.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.979
Απάντηση: KEF 104/2

Δύσκολο να σου πω. Όχι γιατί είναι λίγα τα λεφτά, αλλά γιατί σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές είναι αναγκασμένοι να πουλήσουν ακριβά, μιας και όλος ο κόσμος έχει μάθει να συνδέει την απόδοση με την τιμή.

Πάντως, το Roister 8.2 θα σε ικανοποιήσει, (αλλά δεν θα έχει τα μπάσα του 104/2). Θα μπορούσε να πουλιέται 2000 ευρώ και να μη διαμαρτύρεται κανένας.

Με έναν Azur 550 ή 650, ή έναν Yamaha ή έναν Harman Kardon 990 (πολύ πιο δυνατός και με ενσωματωμένο DAC), θα είσαι jet.

Reaction score
0
Στα μεσαία και στα ψηλά πως τα πάει σε σχέση με τα 8.2;

Βλέπω το βάρος των 104/2 είναι 32kg. Είδα κάτι φωτογραφίες στο Internet δεν είναι πολύ ωραία αλλά διαβάζω καλά reviews.

Ευχαριστώ Κώστα για τις απαντήσεις σου.

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.857
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef