kia pro-ceed fl 1,6

Reaction score
6
Ξέρει κανείς αν τα 7 χρόνια εγγύησης είναι μεταβιβάσιμα σε άλλο ιδιοκτήτη; Γιατί αν είναι αυτό ανεβάζει τη μεταπωλητική αξία του αυτοκινήτου.

Αν και έτσι όπως είναι τα πράγματα, είναι το λιγότερο σημαντικό σε ένα αυτοκίνητο η μεταπωλητική αξία. Καλύτερα μεγάλη εργοστασιακή εγγύηση να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο για ό,τι προκύψει.

Reaction score
51
Απάντηση: Re: kia pro-ceed fl 1,6

Ξέρει κανείς αν τα 7 χρόνια εγγύησης είναι μεταβιβάσιμα σε άλλο ιδιοκτήτη; Γιατί αν είναι αυτό ανεβάζει τη μεταπωλητική αξία του αυτοκινήτου.

Αν και έτσι όπως είναι τα πράγματα, είναι το λιγότερο σημαντικό σε ένα αυτοκίνητο η μεταπωλητική αξία. Καλύτερα μεγάλη εργοστασιακή εγγύηση να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο για ό,τι προκύψει.

Είναι μεταβιβάσιμη. 100%
Στον όμιλο Δάβαρη (Hyundai - Kia) οι μόνες μη μεταβιβάσιμες υπηρεσίες/παροχές είναι τα δωρεάν service (εφ' όρου ζωής παλιότερα ενώ τώρα είναι λιγότερα).
Τα δε δωρεάν service ισχύουν κανονικά.
Ό,τι γράφει το βιβλίο service (ανταλλακτικά και εργασία) είναι δωρεάν (τα μόνα που πλήρώνει ο ιδιοκτήτης είναι τακάκια, λάστιχα, αμορτισέρ και ίσως δίσκο συμπλέκτη)

Reaction score
1.188
Απάντηση: kia pro-ceed fl 1,6

Καλό αυτό γιατί τα έξοδα συντήρησης ειδικά σε κάτι "πρωτοκλασάτες" γερμανικές φίρμες είναι υπέρογκα. Με το καλημέρα που πηγαίνεις εκεί έχεις ένα 300άρι μέσα στο νερό μόνο για τα απλά: Λάδια, φίλτρα... Από ΄κει και πέρα αν χρειαστεί και κάτι άλλο (που θα χρειαστεί) σου τον πιάνουν κανονικά.

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
871

ναι...κανει λιγο θορυβο οταν το γκαζωνεις τερμα κατι που δεν μας χαλαει γιατι δεν θα πηγαινει κοματια,αλλα απο κρατηματα η εκδωση 1,6 σπορτ μετα 17αρια ειναι πολυ καλη.κανενα αλο αρνητικο ξερετε????
Που είσαι Τάκη όλα καλά; Έτσι για να σε μπερδέψω λίγο εγώ δεν θα το αγόραζα. Μπορεί ο κινητήρας να μην χαλάει να έχει και την μεγάλη εγγύηση αλλά ψηφίζω Γερμανό.
Focus Astra Corsa. Όταν βγούν ταπετσαρίες πλαστικά μοκέτες εκεί φαίνεται η προσοχή στη λεπτομέρεια. Προσωπικά δεν πιστεύω αυτά που γράφουν στα test. Εμφανισιακά είναι πού όμορφο αλλά μετά απο λίγο καιρό θα τρίζουν διάφορα μιας και θα το φορτώσεις με ήχο. Θα κρατούσα την αρχαια bmw.

Reaction score
181
Θα συμφωνήσω με τον μεσιέ Κογιάς.
C30.
Τα ίδια λεφτά κάνει το 1,6 με το ΚΙΑ.
Και για μεταπώληση μην μπερδεύεστε μεταξύ Volvo και... Κια (χωρίς να θέλω να μειώσω το ΚΙΑ, αλλά στην Ελλάδα ζάμε...).
Το χει η γκαρντασίνα μου (1,8).
Καλούστικο είναι.

Εν τω μεταξύ τον 1,6 του Volvo (Ford δηλαδής) τον έχω στο φιεστάκι μου.
Ξυρίζει το μοτέρ με μόνο 100 ονομαστικά... αλογάκια.
Βέβαια είναι αλαφρύ το κουβαδάκι.

Reaction score
1.805

Τακη, επειδη απευθυνεσαι σε Ελληνικο κοινο, στο οποιο υπερτερει το ψυχολογικο κριτηριο ( Σημα, "μουρη" που αποπνεει αυτο ), ελαχιστοι θα ειναι αυτοι που θα σου προτεινουν ΚΙΑ ή η ΧΙΟΥΝΤΑΙ, κι ας υπερτερουν καθαρα εναντι του ανταγωνισμου. Γι΄ αυτο πηγαινε σε 2 ή 3 Αντιπροσωπειες για να σχηματισεις ιδία άποψη. Σημερα ολα τα αυτοκινητα ειναι καλα. Απλα αν παρεις ΄'ΣΗΜΑ". θα πληρωσεις, επιπλεον του ανταγωνισμου, 2 ως 3.000 "νταβανζιλικι", καθοτι οι κατασκευαστες "μας εχουν παρει χαμπαρι" πως ψωνιζουμε.

Reaction score
2
Re: Απάντηση: kia pro-ceed fl 1,6

Το εχω κανει βολτα και το focus Δεν εχει την αισθηση του κια και στον ιδιο εξοπλισμο ειναι ακροβοτερο.Επιπλεον,απο θεμα εμφανισης,ειναι αρκετα ασχημο για τα δικα μου γουστα.Ειναι λιγο πιο ανετο απο το κια,αλλα απο την αλλη δεν ειναι και το γκαζι που θα περιμενες απο 1.600αρι με 120 αλογα.Ειναι λιγο αργα τα ζωα μου.Αν δουμε και τις τιμες των ανταλακτικων της ford,κλαψτα χαραλαμπε αν παθεις ζημια,πραγμα που θα γινει καποια στιγμη και μαλιστα οχι και σε μεγαλο χρονικο διαστημα απο την αγορα του.Τεσπα το focus δεν μου κανει,δεν με κανει να νιωθω ευχαριστα τοσο οταν το βλεπω απο εξω οσο και οταν ειμαι μεσα και αντικριζω την απαισια κεντρικη κονσολα του.Μου φερνει στο μυαλο τo απαισιο ταμπλο του leon.Eιναι για παπουδες το αμαξι,δεν μετραει πλεον στην πιατσα,ασε που σε λιγο καιρο θα ερθει και το καινουργιο φοκους,οποτε θα ειναι και παλιο μοντελο.

σιγουρα κανεις πλακα ε?

Reaction score
2
Θα συμφωνήσω με τον μεσιέ Κογιάς.
C30.
Τα ίδια λεφτά κάνει το 1,6 με το ΚΙΑ.
Και για μεταπώληση μην μπερδεύεστε μεταξύ Volvo και... Κια (χωρίς να θέλω να μειώσω το ΚΙΑ, αλλά στην Ελλάδα ζάμε...).
Το χει η γκαρντασίνα μου (1,8).
Καλούστικο είναι.

Εν τω μεταξύ τον 1,6 του Volvo (Ford δηλαδής) τον έχω στο φιεστάκι μου.
Ξυρίζει το μοτέρ με μόνο 100 ονομαστικά... αλογάκια.
Βέβαια είναι αλαφρύ το κουβαδάκι.

το c30 ειναι απλα : ΑΜΑΞΑΡΑ

Reaction score
38

Τα γαλλικα ειναι εκτος,εδω και 20 χρονια.Μακρια απο εμας.Ασε που η φινετσα τους,ιδικα το c4,ειναι κουκουρουκου την τελευταια 5ετια.Για το κια θα θελα την γνωμη σας παρακαλω μονο και αν εχει ακουσει κανενας οτιδιποτε κακο για το αμαξι που δεν το νομιζω!!!!
Φίλε Τάκη, μη με παρεξηγήσεις σε παρακαλώ, αλλά νομίζω ότι έθεσες το θέμα σαν τυπικός έλληνας: Δεν ζητάς τις προτάσεις μας, αλλά απλώς να σου επιβεβαιώσουμε την ουσιαστικά προαποφασισμένη επιλογή σου!

Γιατί, όταν σε αυτή την κατηγορία αποκλείσεις τα turbo, τα γαλλικά, το Focus (επειδή δεν "πατάει" στο δρόμο σαν το Kia και έχει ακριβά ανταλλακτικά - απλώς απίστευτα) και θέλεις να αγοράσεις 1600άρι και σχετικά οικονομικό (με πλούσιο εξοπλισμό), τι μένει; Το Procced - ααα και το i30...

Κλείνοντας, θα σου σύστηνα να επανεξετάσεις τις διαθέσιμες επιλογές, μακριά από προκαταλήψεις. Δε λέω, μου αρέσει το Proceed (και σαν αυτοκίνητο και σαν αισθητική αλά Α3), αλλά υπάρχουν και καλύτερες επιλογές. Τη δεδομένη στιγμή, πέρα από αισθητικά κριτήρια στα λεφτά αυτά η καλύτερη επιλογή, με την έκπτωση 10% που τρέχει, είναι το Leon 1.4TSi (ή με λίγα παραπάνω το 1.8TSi). Ένα αυτοκίνητο που διαθέτει ίσως την καλύτερη οδική συμπεριφορά στην κατηγορία (μαζί με το Focus) και ίσως τους καλύτερους κινητήρες. Κινητήρες που είναι μεν υπερτροφοδοτούμενοι, αλλά δεν είναι πιεσμένοι και έχουν αποδείξει την αξιοπιστία τους.

Αν θέλετε λοιπόν ξαναδείτε κάποια πράγματα...

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

+1

και αν θες οπωσδηποτε ατμοσφαιρικο, τοτε υπαρχει και το καινουριο Megane 1.6 με τα 110 αλογα καθως και το καινουριο Mazda 3 που ειναι οτι πιο ευρωπαικο σε γιαπωνεζικο αυτοκινητο, με μοναδικο μειοωνεκτημα την σχετικα χαμηλη ιπποδυναμη.

Reaction score
38

και αν θες οπωσδηποτε ατμοσφαιρικο, τοτε υπαρχει και το καινουριο Megane 1.6 με τα 110 αλογα καθως και το καινουριο Mazda 3 που ειναι οτι πιο ευρωπαικο σε γιαπωνεζικο αυτοκινητο, με μοναδικο μειοωνεκτημα την σχετικα χαμηλη ιπποδυναμη.
Μα κι αυτά δεν πληρούν τα κριτήρια! :lol
Το πρώτο είναι γαλλικό και το δεύτερο θα κοστίζει τουλάχιστον 2 χιλιάρικα παραπάνω από το Proceed με αντίστοιχο εξοπλισμό. Κι από κόστος συντήρησης - πίστεψέ με - δεν θέλεις να ανοίξεις παρτίδες με τη Mazda...

Reaction score
265

Τ0 ξαναλεω οτι τα τουρμπακια εχουνε βγει εκτος των επιλογων μας.Το ιδιο και τα γαλλικα αυτοκινητα.Οσοι νομιζουνε οτι με τα προσωπικα τους γουστα πρεπει ντε και καλα να συμφωνουνε και ολοι οι αλλοι,ειναι λαθος.Γιατι πρεπει να αγορασει καποιος ντε και καλα φοκους απο την στιγμη που δεν του αρεσει το σχημα,η φινετσα κ.α?????????Δεν λεω,ειναι απο τα καλητερα στα ταξιδια(ανεση-κρατηματα κτλ) αλλα......δεν μας αρεσει στο ματι ρε παιδια, τι να κανουμε τωρα με το ζορι παντρεια??????
Επιπλεον μιας και το ξερω το αθλημα(αυτοκινητο).......κατα καποιο τροπο της δουλειας ειμαι ,σας πληροφωρω οτι οσοι αγοραζουνε στις ημερες μας,μονο και μονο με το ονομα της μαρκας,ειναι βαθεια νυχτωμενοι και συγνωμη αν σας στεναχωρω.Πλεον τα τελευταια 8-10 χρονια πληρωνεις 3-4 χιλιαρικα νταβατζιληκι μονο για το μεγαλο ονομα της μαρκας που γορασες,την στιγμη που ο ανταγωνισμος προσφερει το ιδιο πραγμα σε τιμη πολυ πιο χαμηλη.θεωρω κλεψια το να πληρωνω 100 ευρω για αλλαγη λαδιων και φιλτρου (για 7.500χλμ)επειδη το αμαξι μου ειναι της ταδε μαρκας με το μεγαλο και βαρι ονομα.Οι εποχες εχουνε αλλαξη και ο κοσμος αρχισε να ξυπαναει.

Εγω θελω να μου πειτε αν εχετε ακουσει παραπονα για ζημιες στο pro-ceed.
Νικο caraudiotest......εκανα βολτα ενα pro-ceed με 17αρια και 60.000χλμ και δεν ετριζε τιποτα μεσα στο αυτοκινητο.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

απο οτι καταλαβα ο φιλος μας ειναι ηδη αποφασισμενος για το συγκεκριμμενο Κια, και ανοιξε το θεμα μηπως βρεθει καποιος ιδιοκτητης του εν λογοω μοντελου ο οποιος μπορει να του μιλησει για το αυτοκινητο και τι παρουσιαζει μετα τη χρηση ετων.

Εγω με τα αυτοκινητα που υπαρχουν σε αυτα τα χρηματα και τα κριτηρια μου συν αυτο της αισθητικης, μονο Κια δεν θα περνα. Αυτο ομως που ηξερα για το αυτοκινητο, για την τραχυτητα στη λειτουργια του μοτερ και την ενδιτικοτητα των αναρτησεων καθως και την οδικη συμπεριφορα που υπολειπεται οχι λογω επιλογης ελατηριων-αμορτισερ-συνεμπλοκ-ζαντων, αλλα λογω της οχι και τοσο καλης γεωμετριας της αναρτησης του αυτοκινητου σε σχεση με τους ανταγωνιστες, τα κατεθεσα.

Τωρα το που θα ακουμπησει κανεις τα 17500 ευρω του, αν βεβαια δεν τα δωσει σε μενα:142:, ποσως με ενδιαφερει..

Reaction score
38

Τ0 ξαναλεω οτι τα τουρμπακια εχουνε βγει εκτος των επιλογων μας.Το ιδιο και τα γαλλικα αυτοκινητα.Οσοι νομιζουνε οτι με τα προσωπικα τους γουστα πρεπει ντε και καλα να συμφωνουνε και ολοι οι αλλοι,ειναι λαθος.Γιατι πρεπει να αγορασει καποιος ντε και καλα φοκους απο την στιγμη που δεν του αρεσει το σχημα,η φινετσα κ.α?????????Δεν λεω,ειναι απο τα καλητερα στα ταξιδια(ανεση-κρατηματα κτλ) αλλα......δεν μας αρεσει στο ματι ρε παιδια, τι να κανουμε τωρα με το ζορι παντρεια??????
Επιπλεον μιας και το ξερω το αθλημα(αυτοκινητο).......κατα καποιο τροπο της δουλειας ειμαι ,σας πληροφωρω οτι οσοι αγοραζουνε στις ημερες μας,μονο και μονο με το ονομα της μαρκας,ειναι βαθεια νυχτωμενοι και συγνωμη αν σας στεναχωρω.Πλεον τα τελευταια 8-10 χρονια πληρωνεις 3-4 χιλιαρικα νταβατζιληκι μονο για το μεγαλο ονομα της μαρκας που γορασες,την στιγμη που ο ανταγωνισμος προσφερει το ιδιο πραγμα σε τιμη πολυ πιο χαμηλη.θεωρω κλεψια το να πληρωνω 100 ευρω για αλλαγη λαδιων και φιλτρου (για 7.500χλμ)επειδη το αμαξι μου ειναι της ταδε μαρκας με το μεγαλο και βαρι ονομα.Οι εποχες εχουνε αλλαξη και ο κοσμος αρχισε να ξυπαναει.

Εγω θελω να μου πειτε αν εχετε ακουσει παραπονα για ζημιες στο pro-ceed.
Νικο caraudiotest......εκανα βολτα ενα pro-ceed με 17αρια και 60.000χλμ και δεν ετριζε τιποτα μεσα στο αυτοκινητο.
Λυπάμαι που θα σε στεναχωρήσω, αλλά η απάντησή σου δείχνει τουλάχιστον αγενής, απέναντι σε ανθρώπους που απλώς σου είπαν τη γνώμη τους, αφού εσύ μας το ζήτησες.

Σε προσωπικό επίπεδο, βλέπεις πουθενά στο αρχικό post μου να θέλω να σου επιβάλλω τα "προσωπικά γούστα" μου; 'Η μήπως σου πρότεινα έστω να αγοράσεις Focus (ένα μοντέλο που είναι ένα βήμα πριν την αντικατάστασή του); Όσο για το "παραλήρημά" σου σχετικά με τις μάρκες, τα βαριά ονόματα, τους νυχτωμένους και τον κόσμο που άρχισε να ξυπνάει, καλύτερα να το αφήσω ασχολίαστο. Πάντως δε βρίσκω καμία αφορμή γι' αυτό στο post μου...

Το μόνο πράγμα που επιχείρησα να σου περάσω στο αρχικό post μου, είναι ότι καλό θα ήταν προ της επιλογής του αυτοκινήτου να έχεις μια πιο "ανοιχτή" προσέγγιση, μακριά από τις προφανείς σου προκαταλήψεις. Αν την ίδια ερώτηση της έκανες πριν 20 χρόνια, τι θα μας έλεγες; Μήπως ότι αποκλείονται οι πολυβάλβιδοι κινητήρες, τους οποίους βεβαίως όλοι πλέον αποδέχονται;

Αν τώρα θες να περιορίσουμε το ερώτημα στην αξιοπιστία του Procced, η προσωπική μου άποψη είναι ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν θα αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα. Τα κορεάτικα της τελευταίας δεκαετίας είναι "σκυλιά", θυμίζοντας τους γιαπωνέζους σε παλαιότερες εποχές. Οπότε αν η αξιοπιστία ενός αυτοκινήτου είναι το μόνο ή έστω το κύριο κριτήριο για την επιλογή σας, τότε τα Proceed και i30 είναι ίσως οι καλύτερες επιλογές σας, με το πρώτο να υπερέχει λόγω της επταετούς εργοστασιακής εγγύησής του.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
196

Εγω που εχω το 1.4 το θεωρω καταπληκτικο αμαξι. Και καλο στησιμο και κορυφαια ποιοτητα κατασκευης και καλος εξοπλισμος και φυσικα καλη τιμη. Και ειναι και πανεμορφο. Στην κατηγορια του δεν εχει πιστευω αντιπαλο... Αν σ'αρεσει, δεν θα το μετανοιωσεις..

Reaction score
51

Εγω που εχω το 1.4 το θεωρω καταπληκτικο αμαξι. Και καλο στησιμο και κορυφαια ποιοτητα κατασκευης και καλος εξοπλισμος και φυσικα καλη τιμη. Και ειναι και πανεμορφο. Στην κατηγορια του δεν εχει πιστευω αντιπαλο... Αν σ'αρεσει, δεν θα το μετανοιωσεις..

+1 :126:

Το ceed στρίβει ωραιότατα.
Αν θα ήθελα να είμαι αυστηρός, θα ήθελα λιγότερο τεχνητή αίσθηση στο τιμόνι (είναι τεχνητά βαρύ αν και είναι αρκετά πληροφοριακό) και λίγο πιο σαφές κιβώτιο ταχυτήτων.
Αλλά τα παραπάνω σχόλια είναι αυστηρά.

Πολύ καλός εξοπλισμός, καλή ποιότητα κατασκευής, δεν θα χαλάσει, δεν θα σπάσει (με τίποτα λέμε) και η συντήρησή του δεν θα είναι πόνος στο πορτοφόλι και την καρδιά :107:

Reaction score
1.188

Είπαμε μετά από αυτό:

ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ!!!

Reaction score
265

Λυπάμαι που θα σε στεναχωρήσω, αλλά η απάντησή σου δείχνει τουλάχιστον αγενής, απέναντι σε ανθρώπους που απλώς σου είπαν τη γνώμη τους, αφού εσύ μας το ζήτησες.

Σε προσωπικό επίπεδο, βλέπεις πουθενά στο αρχικό post μου να θέλω να σου επιβάλλω τα "προσωπικά γούστα" μου; 'Η μήπως σου πρότεινα έστω να αγοράσεις Focus (ένα μοντέλο που είναι ένα βήμα πριν την αντικατάστασή του); Όσο για το "παραλήρημά" σου σχετικά με τις μάρκες, τα βαριά ονόματα, τους νυχτωμένους και τον κόσμο που άρχισε να ξυπνάει, καλύτερα να το αφήσω ασχολίαστο. Πάντως δε βρίσκω καμία αφορμή γι' αυτό στο post μου...

Το μόνο πράγμα που επιχείρησα να σου περάσω στο αρχικό post μου, είναι ότι καλό θα ήταν προ της επιλογής του αυτοκινήτου να έχεις μια πιο "ανοιχτή" προσέγγιση, μακριά από τις προφανείς σου προκαταλήψεις. Αν την ίδια ερώτηση της έκανες πριν 20 χρόνια, τι θα μας έλεγες; Μήπως ότι αποκλείονται οι πολυβάλβιδοι κινητήρες, τους οποίους βεβαίως όλοι πλέον αποδέχονται;

Αν τώρα θες να περιορίσουμε το ερώτημα στην αξιοπιστία του Procced, η προσωπική μου άποψη είναι ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν θα αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα. Τα κορεάτικα της τελευταίας δεκαετίας είναι "σκυλιά", θυμίζοντας τους γιαπωνέζους σε παλαιότερες εποχές. Οπότε αν η αξιοπιστία ενός αυτοκινήτου είναι το μόνο ή έστω το κύριο κριτήριο για την επιλογή σας, τότε τα Proceed και i30 είναι ίσως οι καλύτερες επιλογές σας, με το πρώτο να υπερέχει λόγω της επταετούς εργοστασιακής εγγύησής του.
Μη το παιρνεις προσωπικα το θεμα,δεν αναφερομαι σε εσενα,γενικοτερα μηλαγα και απλα το φοκους ετυχε να ειναι ενα παραδειγμα και μονο.Τωρα οσον αφορα την ποιοτητα του αυτοκινητου δεν θα πρεπει να ειμαστε αρνητικα προκατελημενοι λογω της καταγωγης του,γιατι πολυ απλα το αμαξι ειναι χλμ μπροστα απο μερικα ευρωπα'ι'κα με βαρυ ονομα.Μην ξεχναμε οτι καθε φορα που βγαινει το καινουργιο golf,ολοι τρεχουνε να πουνε τι ποιοτικο αμαξι που ειναι και ποσο καλοφτιαγμενο και ειναι μια συγουρη αγορα,σε σχεση με τα αλλα που κυκλοφωρανε κτλ.Ας ερθει ενας που αγορασε golf 4 να που οτι δεν ειναι απο τα πλεον ζημιαρικα και τον κανω θεο.Και ομως ειναι vw golf με ονομα βαρυ και ασηκωτο.Ομως τα συνεργεια κανουνε χρυσες δουλειες με αυτα τα αυτ/τα.Για να μην αναφερθω στα BMW E 46 που καθε 3 και λιγο καινε τους πολαπλασιαστες σαν ειναι πευκοβελονες σε πυρκαγια.Επιπλεον ποιος το λεει οτι το αμαξι δεν στριβει????Καντε μια βολτα την spor εκδωση του και τα ξαναλεμε.Μια χαρα ειναι στο δρομο και απο την αλλη αν θελουμε αμαξι για στροφηλικια,αγοραζουμε ενα πεζο ραλι,του κοτσαρουμε και μια καλη αναρτηση και βουρ για τα βουνα.Μετα βεβαια περναμε και μια βολτα απο τον ορθοπεδικο μας γιατρο να μας φτιαξει τα πλευρα μας που πονανε.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.686
Members
38.733
Νεότερο μέλος
partis