Kiss Dp-600 Ναι αλλα...

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Θα ηθελα να ρωτησω απο την στιγμη που δεν εχει dolby digital η dts decoders αν με την ψηφιακη συνδεση του Κiss (σε οτι αφορα ηχο) στον pioneer av μου θα εχω σημα DD η DTS. Κανονικα την αποδικοποιηση του 5.1 των ταινιων θα την αναλαμβανει ο av. Ετσι δεν ειναι? Η χρειαζετε να ειναι και το dvd DD και DTS ?
Και κατι αλλο αν δεν σας κουραζω...
Ξερει κανεις κατα ποσο καλυτερο scaling κανει (αν κανει) στις ταινιες dvd 520P ? απο οτι κανει ηδη ενα καλο dvd hdmi ? Exω το sony DVP-NS92V. Θα δω αραγε διαφορα η.......
Δεν λεω. Η ασυρματη συνδεση που δινει για PC λυνει χερια. Kαι η ευκολια που προσφερει διαβαζωντας το player του σχεδον τα παντα. Ομως αν ειναι μονο αυτα και σαν dvd player δεν εχει το κατι παραπανω στο scaling τοτε δεν λεει και πολλα!
Ουτε συ αλλος το Κiss δεν ειναι καθαρο HD player. Το οτι προσφερει ευκολειες και παιζει
ΗD δισκακια σε dvx mpg κτλ δεν το κανει hd. HD θα ειναι τα dvd που θα παιζουν τα blue ray. (αν θα επικρατησει το blue ray εντελει).

Συνοπτικα λοιπον σαν dvd player - scaling - κτλ αξιζει περισσοτερα απο τα αλλα hdmi players?
Aν το εχει κανεις ας μας δωσει μια βοηθεια... Εαν θελει :mrgreen:

H

HomeCinema-Maniac

Guest
ΑΑΑ !!! Και κατι αλλο... Τα "κλειδωμενα" dvd θα τα διαβαζει? Μιλαω για το hdcp
Δεν εχω γνωση ακριβως τι ειναι η τι κανει απλα απο την στιγμη που το dvd μου και ο προβολεας μου ειναι συμβατος με αυτο δεν εδωσα καθολου βαση στο τι ειναι.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Το Kiss και όλα όσα έχουν το συγκεκριμένο chip της sigma είναι HD dvd players από την στιγμή που αποκωδικοποιεί hd υλικό...

Αυτά που ΘΑ κυκλοφορήσουν (blue-ray HD-DVD) θα είναι και αυτά HD αλλά θα παίζουν δισκάκια που θα έχουν την δομή του σημερινού dvd σε ανάλυση HD κάτι που το Kiss δεν κάνει... Τώρα το αν θα έχουν και καλύτερη εικόνα αυτό έχει να κάνει κυρίως με το transfer των ταινιών...

Κατά τα λοιπά κάνει ότι και τα άλλα dvd players... Ειδικά στο θέμα του upconversion τα καταφέρνει αρκετά καλά αλλά σαφώς το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ότι μπορεί να δείξει πραγματικό hd...

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Οποτε οσοι εχουν pc για να βλεπουν hd clips δεν νομιζω να ενδιαφερθουν για το hd του kiss. Kανουν την ιδια δουλεια και με τα pc τους.
Σιγουρα λυνει χερια η ασυρματη συνδεση του. Αλλα μεχρι εκει... Τουλαχιστον για εμενα...
Το KISS ειναι καλο για οσους βιαζονται - θελουν να δουν hd
υλικο αλλα δεν εχουν σχεση-επαφη με ηλεκτρονικους υπολογιστες.
Εγω ετσι το βλεπω...
Περι ορεξεως κολοκυθοπιτα ομως... ετσι δεν ειναι ?

Reaction score
5
Γενικά ναι...αλλά μερικοί μερικοί βγάζουν σπυράκια όταν τους μιλήσεις για HTPC...θέλουν ένα όμορφο πλακουτσό(!) κουτί να το βάλουν πάνω από τα άλλα πλακουτσά κουτιά, και να βλέπουν μέσω αυτού. Επίσης άλλοι δεν θέλουν HTPC στο σαλόνι τους.
Και είναι καλή λύση για αυτούς που έχουν παλιά PCs και η αναβάθμιση κοστίζει παραπάνω. Τέλος είναι βολική λύση πολλά-σε-ένα, δηλαδή να παίζεις τα πάντα χωρίς να ανοίξεις το PC σου, ΚΑΙ με HDMI έξοδο (που κάρτες γραφικών ΔΕΝ έχουν ακόμα, με ελάχιστες εξαιρέσεις - εγώ ξέρω μόνο μία -).

P.S.: Να προσθέσω ότι ασύρματο MPEG2 HD δεν θα δεις. Δεν έχει το ανάλογο bandwidth που χρειάζεται πρακτικά (θεωρητικά κάτι γίνεται). WMV9, MPEG4 κλπ, ίσως, αν έχεις καλό router με QoS, και τον έχεις 3 μέτρα από το KiSS για να μην ανεβοκατεβαίνει η ταχύτητα...

Reaction score
0
βρε παιδιά έχω 2 απορίες
1.Το kiss dp-600 στα απλά dvd κάνει upscaling στα 720p και 1080i ;
2.Αν συνδέσω σκληρό δίσκο ntfs ας πούμε 100Gb με περιεχόμενο αρχεία HD που κατεβάζω από internet,θα τα βλέπω σωστά η το bandwith του Usb2 δεν είναι αρκετό και θα μου καλλάει καθε τόσο η ταινία;

Βοηθήστε χριστιανοί γιατί δε με βλέπω καλά. :sad:

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
βρε παιδιά έχω 2 απορίες
1.Το kiss dp-600 στα απλά dvd κάνει upscaling στα 720p και 1080i ;
2.Αν συνδέσω σκληρό δίσκο ntfs ας πούμε 100Gb με περιεχόμενο αρχεία HD που κατεβάζω από internet,θα τα βλέπω σωστά η το bandwith του Usb2 δεν είναι αρκετό και θα μου καλλάει καθε τόσο η ταινία;

Βοηθήστε χριστιανοί γιατί δε με βλέπω καλά. :sad:
Υποτίθεται ότι βλέπει τον ntsf δίσκο και πάντως το usb2 έχει αρκετό bandwith...

Κάνει upscaling στα 1080i...

Reaction score
5
to bandwidth tou usb2.0 einai 480mbps pou simenei peripou 60MB/sec sta xartia...
stin pragmatikotita einai konta sta 45-50mb/sec...
to bandwidth ftanei gia na vlepeis 10 tainies taftoxrona :)

Reaction score
0
παιδιά η απάντηση της Kiss που πήρα σήμερα για τη διάθεση του pd-600 στην Ελλάδα:
From (Baptiste Boryczka) 02/13/2006 02:50 AM
Hi,

Thank you for contacting KiSS Networked Entertainment and for your interest in our KiSS products.

It will release by the 15th of February.

Dealer link - Greece:
http://www.kiss-technology.com/?p=greecebuy&v=users

Distributors:
Fotomatic S.A
Athens, Greece
Tel. -30 210 2111860
Fax. +30 210-2111840
Att. Sakis Ageridis
[email protected]
www.fotomatic.gr

BSI
Business Systems International