Tesla

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
31.026
ήδη πριν τις εκλογές διάβαζες σε αμερικάνικα φόρουμ απόψεις όπως "μου αρέσει το τέσλα, αλλά δε θέλω να κυκλοφορώ σα να έχω ένα καπέλο MAGA στο κεφάλι μου",
Και αυτοί που ήταν μέχρι και κατά των ηλεκτρικών και πλέον έχουν Tesla, πιθανότατα λόγω MAGA.

TGD

Reaction score
8.930
1.800.000 km σε Model S.
Αγορασμένο με δωρεάν φόρτιση για πάντα. Κάποιοι το μετανιώνουν στο λογιστήριο της Tesla.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.663
Κάτσε να βρει ο Ear
Βγήκα. 🤣😂😁

Ρωτούσες για τα κρύα, δες κι αυτό

Tesla LFP Batteries Can Now Be Warmed up While Supercharging Using Innovative Feature https://www.notateslaapp.com/news/2...-while-supercharging-using-innovative-feature

In essence, Tesla is using some engineering magic to turn the circuits inside the LFP battery into an electric heater - and powering that heater through the Supercharger. An AC ripple current is a small oscillation in the DC charging current that generates heat through electrical resistance, warming up the battery. Those ripples are a byproduct of converting AC to DC and back - so Tesla is using the onboard charger to induce those ripples to warm up the battery. Definitely an innovative technique that’s really only possible with the versatility of the NACS connector.

ΥΓ. 😎
Πωλήσεις EV στις ΗΠΑ, 2024

1000015123.png

Στην 5η θέση το Cybertruck! Απίθανο!

Εν τω μεταξύ, τίγκα στα γερμανικά EV, Ε; 😂🤣😁

Here are the top 10 best-selling EVs in the US for 2024 https://search.app/6G4PFJRyNiNUE9K1A

Last edited:

Reaction score
2.417
Αλλά το να συναντήσεις ένα Τέσλα έχει γίνει πλέον συνηθισμένο, στα 3-5 πηγάδια που ανέβηκα την Κυριακή σταμάτησα να μετράω.

alexis

Reaction score
31.026
5.000 έχουν φτάσει. Παντού θα βλέπεις. Μέχρι και ο γείτονας μου πήρε ένα 3άρι στον από πάνω δρόμο, εδώ στα βουνά και στα λαγκάδια 😀. Αν και κινούμε εκτός πόλεων συνέχεια δεν υπάρχει μέρα που να μην δω τουλάχιστον ένα. Χθες πρέπει να ήταν 3-4.

Εγώ γελάω και με το παρακάτω. Ο Ελληνάρας θεωρεί πλούσιο τον ιδιοκτήτη Model 3 που έχει 32.000 ευρώ, και όχι τον ιδιοκτήτη Yaris Cross που έχει γεμίσει η χώρα και έχει 25.000 ευρώ στην βασική του έκδοση, και θέλει και άλλα 2.000 - 3.000 ευρώ το χρόνο έξοδα μετακίνησης :roflmao:. Άσε που ένα εξοπλισμένο Yaris Cross είναι ακριβότερο από Tesla. :roflmao:

Last edited:

Reaction score
1.632
Το Model 3 έχει 41.000€. 32.000€ βγαίνει ΑΝ πάρεις την επιδότηση. Αλλά για να το αγοράσεις, 41.000€ πρέπει να σκάσεις, όχι 32.000€. Δεν θα έρθει η Tesla να σου πει ότι πάρτο εσύ 32.000€ και την επιδότηση θα την πάρω εγώ, αν και όταν εκταμιευθεί.

Το Yaris Cross είναι ένα αυτοκίνητο στην πλέον δημοφιλήσημερινή κατηγορία, την B-SUV, που συνδυάζουν εύκολη κίνηση στην πόλη με τη δυνατότητα να μετακινηθεί μία οικογένεια και εκτός αυτής. Προφανώς είναι πολύ υποδεέστερο αυτοκίνητο από το Tesla, αλλά είναι σε άλλη κατηγορία, οχημάτων και τιμής.

Ενώ θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν ότι δεν είναι καθόλου αυτονόητο ότι αυτός που θα έχει τα 25.000€ για να πάρει ένα αυτοκίνητο, θα έχει και 41.000, που είναι 60% πάνω.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
80.056
να κάνω κ εγώ μια ερώτηση....ποια η διαφορά του 3 με του Υ? :biggrin:

Reaction score
140
Λαθος τα λετε και οι δυο σχετικα με τα τεσλα.... αν βγαλεις το φπα, την αποσβεση και την υπεραποδοση, ουτε 10 χιλιαρικα δεν κανει. Δεν υπαρχει τετοια ευκαιρια λεμε... 8-)

alexis

Reaction score
31.026
Δεν παίρνεις ηλεκτρικό χωρίς επιδότηση. Αν δεν έχει περιμένεις.

Με το ballon είναι εύκολο.

- 18.000€ προκαταβολή (13k - 15k θα έδινες και για την βασική έκδοση του Yaris Cross)
- 60 δόσεις των 296€ (150€-200€ το μήνα θες βενζίνες οπότε μιλάμε για επιβάρυνση 100€-150€ συν φόρτιση)
- Έχεις πάρει τα 9.000€ της επιδότησης.
- Πρέπει να μαζέψεις άλλα 3000€ σε 5 χρόνια για να πληρώσεις την τελευταία δόση των 12.000€.

Πάμε τώρα και στο καλό.

1000019415.jpg

Μεγαλύτερη εξοικονόμηση αν κάνεις παραπάνω χλμ.
Δεν συζητάμε καν αν υπάρχει φωτοβολταϊκό.

Reaction score
140
Μεγαλύτερη εξοικονόμηση αν κάνεις παραπάνω χλμ.
Δεν συζητάμε καν αν υπάρχει φωτοβολταϊκό.

Ποσο μαλλον αν κανεις ρευματοκλοπη... 8-)

Ειμαστε σιγουροι για την τιμη του ρευματος σε 15 χρονια απο σημερα ?
Εδω τωρα νομιζω αλλαζει απο ωρα σε ωρα η τιμη της λογω χρηματιστηριου, οχι να μπουν και τιποτε φοροι...

alexis

Reaction score
31.026
Ποσο μαλλον αν κανεις ρευματοκλοπη... 8-)

Ειμαστε σιγουροι για την τιμη του ρευματος σε 15 χρονια απο σημερα ?
Εδω τωρα νομιζω αλλαζει απο ωρα σε ωρα η τιμη της λογω χρηματιστηριου, οχι να μπουν και τιποτε φοροι...
Πόσο σίγουροι είμαστε για την τιμή της βενζίνης σε 15 χρόνια;

Με το ρεύμα έχεις την επιλογή να το παράγεις μόνος σου. Και ακόμα και αν δεν έχεις φυσικό ή ηλεκτρικό χώρο υπάρχουν οι ενεργειακές κοινότητες.

Με το ρεύμα υπάρχουν λύσεις. Μέχρι και πλήρη αυτονόμηση αν αντέχει η τσέπη. Με την βενζίνη δεν υπάρχει. Θα εξαρτάσαι από τους άλλους.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.095
Members
38.287
Νεότερο μέλος
tenten300