Klipsch KG 5.5, βελτίωση!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.002
Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά.Έλυσα τα δικά μου KG 4.5 και διαπίστωσα ότι είχαν αφρολεξ μόνο στα πλαϊνά και όχι σε όλο το φάσμα της κάθε πλευράς.
Δεν ήταν κολλημένα αλλά χωνευτά χωρίς να έχουν φύγει από την θέση τους.Τα έσυρα προς τα κάτω ώστε να γεμίσει το κάτω μέρος των πλευρών και συμπλήρωσα-έντυσα με νέο αφρολεξ τις πλαϊνές πλευρές των ηχείων.Επισης έβαλα και στην πίσω πλευρά του ηχείου γιατί δεν είχε.

Όπως βλέπετε αυτό το κενό το έντυσα με επιπλέον αφρολέξ.Σε λίγο θα κάνω δοκιμή για οποία διάφορα διαπιστώσω και θα σας πώ.
Θα σου πω τι πιστεύω πως έκαναν στην Klipsch, χωρίς βέβαια να είμαι απόλυτα σίγουρος αλλά στοίχημα θα έβαζα...
Το ηχείο σου KG4.5 έχει ένα woofer 10 ιντσών και βάθος εσωτερικού καμπίνας 28,5 εκατοστά περίπου.
Το KG5.5 έχει δύο 10ιντσα και στην μόνη διάσταση που διαφοροποιούνται οι καμπίνες είναι το βάθος.
Το 5.5 είναι 40,5 εκατοστά περίπου το εσωτερικό της βάθος.
Δεν μπήκαν στην διαδικασία να φτιάξουν δύο διαφορετικά πατρόν για το αφρολέξ, αλλά χρησιμοποίησαν αυτό της 4.5 καμπίνας και στην 5.5.
Το αποτέλεσμα, όπως φαίνεται στο μήνυμα 3 του παρόντος θέματος, είναι το αφρολέξ να μην φτάνει να καλύψει όλο το βάθος, να είναι χαλαρό στο εσωτερικό και τελικά να κόβει βόλτες!

Reaction score
338
Εγώ πάντως έντυσα τα ηχεία με αφρολεξ στα σημεία που ήταν κενά πλαγίως και στο πίσω μέρος της καμπίνας.Σε δοκιμή που έκανα ενισχύθηκε λίγο το μπάσο.Γενικα ακουστή η διαφορά και μου αρέσει.Αυτο μου φαίνεται είναι και το ζητούμενο,οπότε όλα καλά.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.945
Members
38.268
Νεότερο μέλος
kostas vak