KLIPSCH SYNERGY F3

Reaction score
0
Γειά σας. Πρόκειται να αγοράσω ηχεία δαπέδου για να καλύψω ένα χώρο περίπου 40m2. Ακουσα τα Klipsch RF35 (συγκρινόμενα με B&W 603, JBL E80, Crystal T3) και μου άρεσαν πάρα πολύ (ακούω αρκετό rock, lobap,...). Επειδή όμως η κάσα τους είναι πολυ βαθειά και το bass reflex είναι απο πίσω δεν μπορώ να τα πλησιάσω αρκετά στον τοίχο και αυτό θα είναι πρόβλημα στην ακουστική τους. Είδα λοιπόν οτι υπάρχουν τα Synergy με bass reflex απο μπροστά. Τα έχει ακούσει κανείς? Στα καταστήματα που ρωτώ μάλλον θέλουν να δώσουν τις ακριβότερες σειρές γιατί όταν μιλάνε για αυτά λένε τα χειρότερα λόγια.
---- Θα οδηγηθούν απο τελικό της Technics οπότε η ευαισθησία δεν είναι και τόσο σημαντική ----

Reaction score
50
Καταρχήν καλωσήρθες gaucho66! Να σε ρωτήσω κάτι, αν καταλαβαίνω καλά, το μόνο πρόβλημά σου είναι πως θα έχεις τα ηχεία αρκετά κοντά στον τοίχο και ανησυχείς για το bass reflex που είναι πίσω; Πάντως έχεις αρκετά μεγάλο χώρο (40m2) είσαι σίγουρος ότι δεν μπορείς να πειραματιστείς με την τοποθέτηση; Είναι κρίμα να πας σε άλλη σειρά μόνο γι' αυτό το λόγο. Από την άλλη αν νομίζεις ότι θα έχεις σοβαρό πρόβλημα τι να πω... μήπως όμως τότε να κοίταγες και κανένα άλλο ηχείο αντίστοιχης κατηγορίες με τα RF35 και να μην πας στη χαμηλότερη σειρά (η Synergy είναι η πιο φτηνή σειρά της Klipsch, σωστά;); Τα συγκεκριμένα δεν τα έχω ακούσει, οπότε δεν μπορώ να εκφέρω προσωπική άποψη. Πάντως δε θα στηριζόμουν απλά στο γεγονός ότι κι αυτά είναι Klipsch και αφού σ' άρεσαν κάποια άλλα ηχεία της ίδιας εταιρίας άρα και αυτά θα σ' αρέσουν κτλ. κτλ. Βέβαια μπορεί και να σ' αρέσουν πράγματι, αλλά πήγαινε να τ' ακούσεις ο ίδιος για να'σαι σίγουρος και άσε τους πωλητές. Πάντως αφού έχεις βρει ηχείο που να σ' αρέσει τόσο πολύ θα έλεγα να ξαναπροσπαθήσεις μπας και το προσαρμόσεις στο χώρο σου. Στο κάτω κάτω πώς είσαι τόσο σίγουρος ότι θα έχεις προβλήματα;

Reaction score
0
Ευχαριστώ για το καλως όρισμα. Το κακό με αυτά τα ηχεία είναι οτι είναι και βαθειά περίπου 37εκ. Μαζί με έναν αέρα 10 εκ. βγαίνουμε κοντά χοντρά στα 50εκ που είναι και ο μπουφές ανάμεσά τους. Τώρα να σου πώ οτι είμαι και παντρεμένος με δύο παιδιά και η γυναίκα μου αρκετά με ανέχεται με όλη αυτή την τρέλλα (οχι οτι δεν το ευχαριστιέται οταν παίζω δική της μουσική) αλλά καμιά φορά γίνομαι υπερβολικός. Το μόνο που ζητά είναι να μήν βγούνε πρόσωπο με το μπουφέ. Γαμ..σέ τα μπέρδεμα είναι.
Για τα JBL ποιά είναι η γνώμη σου; Πολυ ωραία χαμηλα αλλά δεν ξέρω στην διάρκεια αν κουράζει γιατί χρωματίζει πολύ. Canton έχεις ακούσει;

Reaction score
50
Κοίταξε να δεις, και οι δυο εταιρίες που αναφέρεις είναι γνωστές στο χώρο με πολλά αξιόλογα προϊόντα. Δυστυχώς δεν έχω ακούσει εκπροσώπους τους για να σου πω προσωπική γνώμη. Άλλωστε σημασία έχει και το συγκεκριμένο ηχείο που θες να κοιτάξεις και όχι μια εταιρία γενικά (εδώ που τα λέμε βέβαια από την εταιρία και μόνο ένα γενικό χαρακτήρα του ηχείου συνήθως καταλαβαίνεις). Πάντως έχω την εντύπωση ότι και τα JBL θα μπορούσες να πεις ότι ανήκουν σε ανάλογη "συνομοταξία" με τα Klispch, είναι δηλαδή ηχεία με επιβλητικό και εντυπωσιακό ήχο. Αυτό δεν είναι βέβαια πάντα καλό, συνήθως είναι θετικό σε home cinema. Παρόλαυτά, αφού σου άρεσε ο χαρακτήρας των Klipsch προφανώς ταιριάζουν στα γούστα σου ηχεία αυτής της νοοτροπίας. Από την άλλη βλέπω ότι κάποια JBL τα άκουσες και ο ίδιος σε αντιπαράθεση με τα Klipsch, άρα μπορείς να κρίνεις και ο ίδιος καλύτερα το χαρακτήρα τους. Απ' όσο βλέπω σ' άρεσε το χαμηλό τους αλλά εφόσον και τα Klipsch έχουν βαθύ χαμηλό τι διαφορά είχε με των JBL; Το ότι ήταν πιο αχρωμάτιστο όπως λες; Το αν αυτό θα σε κουράσει ή όχι δεν μπορώ να το ξέρω, αλλά συνήθως αυτό που κουράζει σε πολύωρη ακρόαση είναι οι άσχημες υψηλές εν γένει, χωρίς να σημαίνει ότι αυτός είναι ο μόνος παράγοντας.

Τώρα κάτι άλλο που θα μπορούσες ίσως να κάνεις με τα Klipsch είναι να κλείσεις την bass reflex οπή με κάποιο σφουγγαράκι (πολλές φορές και οι ίδιες οι εταιρίες παρέχουν μαζί με τη συσκευασία και τέτοια υλικά) για να μην ενοχλεί ο πίσω τοίχος. Βέβαια οι όποιες τέτοιες επεμβάσεις πάντα αλλοιώνουν το χαρακτήρα του ηχείου, άλλες φορές περισσότερο, άλλες λιγότερο. Μπορείς όμως να πας να τα ξανακούσεις με την "προσθήκη" αυτή και να δεις μόνος σου αν εξακολουθούν να σ' αρέσουν. Αν νομίζεις ότι αρχίζουν να χάνουν κάπου σε χαμηλό θα μπορούσες να σκεφτείς και τη λύση να τα συνδυάσεις με κάποιο sub woofer (η Klipsch έχει επίσης πολύ καλά sub). Α να σε ρωτήσω κάτι: για τι setup ενδιαφέρεσαι; Δικάναλο ή πολυκάναλο; Απ' αυτά που λες μου δίνεις την εντύπωση ότι για δικάναλο τα θες, οπότε και να σκεφτείς για sub που λέει ο λόγος άντε να το πεις στη σύζυγο :) Αν μπορείς όμως να το χωρέσεις κάπου ίσως να το σκεφτόσουν κι αυτό ως λύση (βέβαια εδώ πάει περίπατο και η σωστή τοποθέτηση του sub αλλά σε μη dedicated χώρο μην τα θέλουμε κι όλα δικά μας!). Θα μου πεις μετά ανεβαίνει και το bugdet - αλήθεια εσύ πού κυμαίνεσαι; Έχει κι αυτό σημασία!

Εν γένει: ο προβληματισμός σου νομίζω είναι σε σωστό δρόμο. Αφενώς έχεις βρει ηχεία να σ' αρέσουν, ή τέλοσπάντων το χαρακτήρα του ήχου που σ' αρέσει, αφετέρου σκέφτεσαι και τον παράγοντα τοποθέτηση που δεν τον σκέφτονται και πολλοί ενώ έχει μεγάλη σημασία. Συμφωνώ κι εγώ ότι αν είναι να τοποθετήσεις εντελώς λάθος ένα ηχείο που σ' αρέσει κατά τ' άλλα ίσως να μην αξίζει να το πάρεις καθόλου. Αλλά ρε γμτ στην περίπτωσή σου, δεν ξέρω, μου φαίνεται λίγο κρίμα να μην πας σε Klipsch αφού σ' αρέσουν τόσο (μάλλον επειδή μ' αρέσουν κι εμένα χεχε). Αυτό που θα έκανα είναι να ξανάκουγα τα Klipsch. Αυτή τη φορά όμως κοίταξε να βρεις κάτι να κλείσεις την οπή για να δεις πόσο επηρεάζεται ο ήχος τους. Επίσης κάνε και το εξής: στο μαγαζί που τ' ακούς δεν μπορείς να τα τοποθετήσεις επίσης κοντά σε κάποιο τοίχο/γωνία; Όχι τίποτε άλλο, για να τα βάλεις σε θέσεις στο περίπου όπως θα'ναι σπίτι σου. Αν γίνεται, δοκίμασε να τ' ακούσεις έτσι με τον οπή ανοιχτή αλλά και κλειστή (κάνε κι ένα τηλέφωνο πριν πας να δεις αν το κατάστημα έχει κάτι να κλείσει τις οπές, αλλιώς βρες ο ίδιος). Πού ξέρεις, μπορεί το αποτέλεσμα να σ' αρέσει επίσης. Αν ο ήχος είναι ok αλλά νομίζεις ότι θα'θελε παραπάνω χαμηλό κοίτα μπας και μπορείς να προσθέσεις κάνα sub, όπως έγραψα και πιο πάνω. Αν παρόλαυτά βλέπεις ότι η τοποθέτηση θα σου χαλάσει τον ήχο πήγαινε για άλλο ηχείο. Πες μας όμως περίπου και το budget σου και τι σκοπεύεις ν' αγοράσεις μ' αυτό για να σου πούμε και πιο συγκεκριμένες προτάσεις.

Reaction score
0
Μου αρέσει όπως τα λές και για να το επαληθεύσω σου αναφέρω οτι κάποια πράγματα τα είχα ήδη κάνει. Στην τελευταία ακρόαση με τα RF35 (έχω κάνει 2) τα έβαλα κοντά σε εμπόδια (με 10εκ αέρα) και δεν κατάλαβα καμμία διαφορά. Τώρα αυτό που λές με το σφουγγάρι καλή ιδέα είναι. Θα την δοκιμάσω.
Τώρα για sub ούτε λόγος. Είχα ένα και το έδωσα, πιστεύω οτι μου χαλάει τον ήχο. Σωστά μάντεψες μιλάω για περίπου δικάναλο σύστημα. Ακριβής αναφορά λοιπόν για να μπορέσεις να βοηθήσεις παραπάνω.
Budget για ηχεία έχω το 1000 (έχω βρεί τα RF με 900 και τα Ε80 με 600). Ακούω μόνο μουσική, για τηλεόραση ούτε λόγος, βαριέμαι τα ίδια και τα ίδια (εξαιρείται το star wars και παρόμοια κοσμήματα). Εχω ήδη ένα συστηματάκι στα 40μ. Ενας ROTEL pre amp + Technics SE-1000 power + B&W 601 + Marantz OSE 6000. Αυτά διατηρούνται. Είμαι όμως παθιασμένος με τους τελικούς της Technics και έτσι πρόσφατα αγόρασα τον καλό τον SU-A5 (πόρωση είναι αυτά τα VU meters, αποθυμένα τα είχα απο μικρός). Ο Rotel είναι bi amp οποτε το μόνο που μου μένει είναι ενα καλό ζευγάρι για το νέο μου παιδάκι. Να το ευχαριστιέμαι όταν ακούω Pink ή Active. Εξ ου και το χαμηλό.

Αν έχεις κάτι νεώτερο τα λέμε, αλλοιώς θα πάω και στην έκθεση και τα λέμε μετά. Ενα φιλαράκι μου σφύριξε οτι και τα ROISTER βγάζουν παρόμοιο ήχο με αυτό που μου αρέσει και είναι μέσα στο budget.
Hdomen.............
Saludos

Reaction score
50
Ωραία, γίνονται λίγο πιο ξεκάθαρα τα πράγματα. Για το sub είναι αλήθεια ότι για να δέσει πραγματικά, ειδικά σε μουσική που σ' ενδιαφέρει, θέλει πολύ κόπο, καλή τοποθέτηση και ρύθμιση. Συνεπώς στις πιο πολλές περιπτώσεις, μ' ένα πρόχειρο στήσιμο λογικό είναι να μη σε ικανοποιεί. Άλλα έτσι κι αλλιώς δε σ' ενδιαφέρει, οπότε κλείνουμε την παρένθεση.

Τώρα για τα ηχεία: ένα πράγμα που δεν καταλαβαίνω να σου πω την αλήθεια είναι ότι αφού τα άκουσες και σε παρόμοιες συνθήκες με το χώρο που θα τα τοποθετήσεις και σ' άρεσαν τι σε προβληματίζει και δεν πας να τα πάρεις;;; Καλά καταλαβαίνω ότι ίδιες συνθήκες ακρόασης με το σαλόνι σου δε θα έχεις με τίποτα, οπότε υπάρχει περιθώριο αμφιβολίας, αλλά αυτό ισχύει για οποιοδήποτε ηχείο, οπότε έτσι κι αλλιώς θα ρισκάρεις (όπως όλοι μας σε τέτοιες περιπτώσεις). Εκτός αν μπορείς να τα δανειστείς για 1-2 μέρες, αλλά αυτό εξαρτάται απ' το κατάστημα.

Τώρα, από άλλες προτάσεις αυτό που θα προτείνα εγώ από ιδία εμπειρία είναι τα Monitor Audio RS8 ή RS6 για πιο φτηνά. Τα 8άρια κάνουν λίγο παραπάνω από χιλιάρικο ενώ τα 6άρια νομίζω κάνουν καμιά 800αριά ευρώ. Τα 8άρια έχουν ένα παραπάνω woofer για το μπάσο, αλλά νομίζω αξίζουν την επιπλέον χρηματική επιβάρυνση, ειδικά για σένα που σ' αρέσουν και οι χαμηλές! Κατά την άποψή μου, σε σχέση με τα Klipsch, είναι πιο μουσικά, κάπως λιγότερο εντυπωσιακά, αλλά πιο ισορροπημένα. Πάντως από χαμηλό είναι φοβερά, σε σημείο που ακόμα και σε home cinema καταστάσεις να μη χρειάζεσαι πολλές φορές sub woofer (ε ok ένα καλό sub woofer φυσικά πάντα κάνει τη διαφορά, απλά τα ηχεία έχουν ήδη πολύ καλό χαμηλό από μόνα τους). Νομίζω ότι αξίζει να τους ρίξεις μια ματιά αν έχεις διάθεση για μια βόλτα παραπάνω (άσε που είναι και πολύ κομψά - αυτό για τη σύζυγο). Α από bass reflex έχουν δυο οπές, μια μπροστά και μια πίσω. Στη συσκευασία όμως περιλαμβάνεται και σφουγγαράκι, οπότε κλείνεις την πίσω οπή αν θες και μένει η μπροστά.

Τώρα βέβαια αυτή είναι απλά η προσωπική μου άποψη, από 'κει και πέρα υπάρχουν ένα σωρό εταιρίες ηχείων με προϊόντα σ' αυτή την κατηγορία που σε κάποιους μπορεί ν' αρέσουν περισσότερο, απλά σου έγραψα για τα συγκεκριμένα επειδή μ' αυτά έχω περισσότερη εμπειρία.

Reaction score
0
Ευχαριστώ για την πληροφορία, σχετικά με τα Monitor Audio. Ηδη πήρα τιμές και ελπίζω να τα ακούσω σύντομα (RS6 ~800, RS8~1200).
Στα Klipsch έχω κολλήσει με το βάθος τους, είναι πολύ μεγάλο, αλλοιώς θα τα είχα ήδη πάρει.

Reaction score
0
Τα crystal T3 πόσο τα βρήκές ?? Σε περιοδικό πρόσφατα αναφέραι τιμή 750 € , στην έκθεση χθες που ρώτησα μου είπαν περίπου 1000 € και όταν τους είπα για το περιοδiκό μου απάντησαν οτι 750 € κάνουν τα ασημί ενώ τα wenge 1000€ !!!!!! ωστόσο στο περιοδικό η φωτογραφία ήταν σε wenge ........
Επίσης οι τιμές για τα Μ.Α rs 6 και 8 έχω την εντύπωση οτι είναι πιο χαμηλά.

Reaction score
0
Σωστά σου είπανε για τςι διακυμάνσεις των τιμών αναλογα με το φινίρισμα. Υπάρχει και μαύρη λάκα ακόμη πιο ακριβή απο τα Wenge. Πάντως επειδή είδα και τα ασημένια και τα Wenge, οπτικά δεν έχουν καμμία σχέση μεταξύ τους (μέρα-νύχτα). Το ένα δείχνει πλαστικό φθηνό (σαν China) τα δε Wenge δείχνουν ποιοτικά και ακριβά. Προσωπική μου εντύπωση όταν τα άκουσα ήταν οτι το ηχείο είναι πεντακάθαρο αλλά με αρκετά έντονα πρίμα. Οταν βέβαια τα συνόδευσα με το δικό τους sub τότε η κατάσταση άλλαξε πλήρως. Το ηχείο ολοκληρώθηκε και χάθηκε στο χώρο. Αν σου αρέσει ο ήχος τους δες και τα Dali οπωσδήποτε.
Πάντως τα βρήκα τα Wenge περίπου 900€ στη στοά της Κάννιγγος. Δεν έχω μαζί μου την κάρτα του οπότε αν ενδιαφέρεσε κάνε reply και σου απαντώ το βράδυ απο το σπίτι.

Reaction score
50
gaucho66 άμα πας να τ' ακούσεις πες μας εντυπώσεις! Επειδή φαντάζομαι θ' απευθύνθηκες στους αντιπροσώπους των ΜΑ, κατά 90% θα έχουν και τα Klipsch που σ' αρέσουν, οπότε μπορείς να τ' ακούσεις δίπλα δίπλα και να προβείς σε πιο άμεση σύγκριση. Περιμένουμε νέα :)

Reaction score
0
Μάνο όντως ο αντιπρόσωπος των ΜΑ έχει και Klipsch - τη νέα σειρά. Θα σας ειδοποιήσω όταν τα ακούσω. Σήμερα πήγα ολόκληρος στην έκθεση (με το έτερο ήμισυ μου) και έκλεισα για να ακούσω και τα Heco Victa 700. Το μόνο ηχείο που όταν το είδε είπε απο μόνη της οτι της άρεσε πολύ. Φαντάσου!!!

JimAzz καλά σου είπα. Πρίν περίπου 1 μήνα βρήκα τα Crystal Audio T3 Wenge στα 900€ στον ΓΑΒΡΗΣ Ο.Ε. Στοά Φέξη στην Κάνιγγος 210 3829808 (εχει μαγαζί και στην Νίκαια)

Αλήθεια ρε παιδιά απαγορεύεται να δίνουμε τέτοιες πληροφορίες απο το site? Ενοοώ τιμές και ονόματα μαγαζιών?

Reaction score
0
Πλάκα έχει εν τω μεταξύ ο τίτλος του θέματος μας. SYNERGY λέει και μόνο για αυτά δεν μιλάμε.
Σήμερα είχα και την φαεινή ιδέα να μπορούσε το site να υποστηρίξει instant messangers (π.χ. Skype). Τραβάω κάτι flashιές ώρες - ώρες.

Reaction score
0
gaucho66 said:
JimAzz καλά σου είπα. Πρίν περίπου 1 μήνα βρήκα τα Crystal Audio T3 Wenge στα 900€ στον ΓΑΒΡΗΣ Ο.Ε. Στοά Φέξη στην Κάνιγγος 210 3829808 (εχει μαγαζί και στην Νίκαια)
λογικό είναι να υπάρχουν διαφοροποιήσεις στις τιμές (τιμοκατάλογοι - μαγαζιά), αλλά η φωτο των Τ3 στο περιοδικό είναι τουλάχιστον παραπλανητική , δείχνει τα wenge και αναφέρει την τιμή των ασημί .... !!! διαφορά περίπου 20% στην τιμή ... , στα 750 € είναι ελκυστικά στα 950 € ο ανταγωνισμός είναι πολύ σκληρός

Reaction score
0
Για την αγορά, σε όλους τους τομείς, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Ούτε ιερό, ούτε όσιο, ούτε έλεγχος, ούτε εμπειρία, .....
Πλέον ένας ικανός ή τίμιος είναι σαν την μύγα μέσα στο γάλα. Μία απο τις μάστιγες των καιρών που δεν ξέρω πώς θα λήξει. Αλλα τώρα πιάνουμε θέμα άσχετο με το AV που θα ήθελε δικό του club.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.733
Members
38.488
Νεότερο μέλος
nikpapageo