petros32
"Επαγγελματίας"
- Reaction score
- 127
Καλησπέρα!
Έχω αυτό το PC monitor OLED:
(sorry, η LG έχει κατεβάσει από το site της τη σελίδα χαρακτηριστικών)
Έχω κάποιες απορίες που μου προέκυψαν από το manual (το βρίσκετε εδώ) :
www.lg.com
Λοιπόν, η οθόνη είναι κανονικά 120 hz, ωστόσο διαθέτει μια λειτουργία overclock που ενεργοποιείται από τις ρυθμίσεις του μενού της που επιτρέπει στα Windows 10 / 11 να επιλέγεις 138 hz.
1. Γιατί όμως στο manual προτείνονται τα 120 hz έναντι των μαξ 138; Υπάρχει κάποιος λόγος πέραν από κάποιας μεγαλύτερης power consumption;
2. Έχει αισθητή διαφορά το colour depth από 8 bit σε 10 bit;
Περιμένω μια RTX 5080 και θα δω τι δυνατότητες μου δίνει (η RTX 5080 έχει display port 2.1 ενώ η οθόνη LG έχει display port 1.4).
Έχω αυτό το PC monitor OLED:
(sorry, η LG έχει κατεβάσει από το site της τη σελίδα χαρακτηριστικών)
Έχω κάποιες απορίες που μου προέκυψαν από το manual (το βρίσκετε εδώ) :
LG 48GQ900-B Υποστήριξη Προϊόντος :Εγχειρίδια, Εγγύηση & Περισσότερα | LG Greece
LG Λήψη υποστήριξης προϊόντος για τον LG 48GQ900-B. Κατεβάστε εγχειρίδια, έγγραφα και λογισμικό 48GQ900-B. Προβάλετε τις πληροφορίες σχετικά με την εγγύηση και τις υπηρεσίες προγραμματισμού48GQ900-B.

Λοιπόν, η οθόνη είναι κανονικά 120 hz, ωστόσο διαθέτει μια λειτουργία overclock που ενεργοποιείται από τις ρυθμίσεις του μενού της που επιτρέπει στα Windows 10 / 11 να επιλέγεις 138 hz.
1. Γιατί όμως στο manual προτείνονται τα 120 hz έναντι των μαξ 138; Υπάρχει κάποιος λόγος πέραν από κάποιας μεγαλύτερης power consumption;
2. Έχει αισθητή διαφορά το colour depth από 8 bit σε 10 bit;
Περιμένω μια RTX 5080 και θα δω τι δυνατότητες μου δίνει (η RTX 5080 έχει display port 2.1 ενώ η οθόνη LG έχει display port 1.4).