LG 65UH615V η SAMSUNG UE65KU6000 η κάτι άλλο

Reaction score
1
Καλημέρα στους πάντες.
Ήρθε η ωρα για αλλαγή TV. Το budget top 1200ε. Το μέγεθος τουλάχιστον 65 αλλά δεν με παίρνει για πιο πάνω οικονομικά.
Στα γρήγορα έπεσα σε αυτές τις δύο.
Η χρήση θα είναι ΚΑΘΑΡΆ για monitor στο pc (Ταινίες, σειρές, games).
H tv θα είναι αναμμένη σχεδόν όλη μέρα και αρκετές ώρες θα 'κάθετε' στο desktop.
Δεν με ενδιαφέρουν 3d,smart και άλλα...Με ενδιαφέρει να έχω την καλύτερη δυνατή εικόνα σε αυτές της ίντσες με αυτή την τιμή...
Παρακαλώ γνώμες τώρα που έχω την γυναίκα ζεστή.....

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.494
Προσωπικά θα έπαιρνα αυτή που προσφέρει τη μακρύτερη εγγύηση. Αν η εγγύηση που περιλαμβάνεται είναι ίδια, θα έπαιρνα τη φθηνότερη και θα πλήρωνα επέκταση, γιατί οι κορεάτικες τιβί αυτής της κατηγορίας τιμής είναι μέτρια κατασκευασμένες και οι τιμές για πλακέτες είναι μυθικές. :)

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.683
Στα entry-level models οι απαιτήσεις παίζουν δευτερεύοντα ρόλο αφού η χαμηλή τιμή είναι το ζητούμενο. Παρ' όλα αυτά το μέγεθος είναι πάνω απ' όλα, οπότε κι εγώ θα προτιμούσα τη "φτηνή" 65άρα από π.χ. τη μέτρια 55άρα.

Κατά τ' άλλα, η LG υπερτερεί στις γωνίες θέασης και στην κίνηση, ενώ η Samsung στο μαύρο και το input lag.

Σημειωτέον ότι η LG στις "φτηνές" σειρές χρησιμοποιεί την τεχνολογία RGBW που σύμφωνα με τα σχόλια του άρθρου 1 που παραθέτω:

"...what they do offer is a sort of pseudo-4K which really consists of 2.8K native full color resolution."

Προσωπικά δεν θα είχα πρόβλημα με αυτήν την πρακτική αλλά καλό είναι να το ξέρει κάποιος από πριν.

Άρθρο 1
Άρθρο 2

Reaction score
1
Στα entry-level models οι απαιτήσεις παίζουν δευτερεύοντα ρόλο αφού η χαμηλή τιμή είναι το ζητούμενο. Παρ' όλα αυτά το μέγεθος είναι πάνω απ' όλα, οπότε κι εγώ θα προτιμούσα τη "φτηνή" 65άρα από π.χ. τη μέτρια 55άρα.

Κατά τ' άλλα, η LG υπερτερεί στις γωνίες θέασης και στην κίνηση, ενώ η Samsung στο μαύρο και το input lag.

Σημειωτέον ότι η LG στις "φτηνές" σειρές χρησιμοποιεί την τεχνολογία RGBW που σύμφωνα με τα σχόλια του άρθρου 1 που παραθέτω:

"...what they do offer is a sort of pseudo-4K which really consists of 2.8K native full color resolution."

Προσωπικά δεν θα είχα πρόβλημα με αυτήν την πρακτική αλλά καλό είναι να το ξέρει κάποιος από πριν.

Άρθρο 1
Άρθρο 2

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση...αν και με μπερδεψε περισσοτερο....Λογικα η Samsung θα εχει καλυτερη εικονα?

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.683
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση...αν και με μπερδεψε περισσοτερο....Λογικα η Samsung θα εχει καλυτερη εικονα?
Να στο πω πιο απλά: Αν τις βάλεις δίπλα-δίπλα θα βρεις διαφορές (μικρές), αλλού υπέρ της μίας κι αλλού υπέρ της άλλης.
Αυτό που μπορεί να σε επηρεάσει περισσότερο στην επιλογή είναι το βαθύ μαύρο, άρα και το contrast, που τα πάνελ της LG υστερούν λόγω τεχνολογίας IPS. Αν βλέπεις ταινίες σε πλήρες σκοτάδι θα είναι αισθητή η διαφορά υπέρ της Samsung. Εγώ που δεν καίγομαι για το βαθύ μαύρο και σχεδόν πάντα έχω λίγο φως στο δωμάτιο, έχω LG και είμαι μια χαρά.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πας σε κάποιο πολυκατάστημα και να τις δεις από κοντά έστω και σε λιγότερες ίντσες (αν δεν υπάρχουν οι 65άρες σε demo).

Reaction score
1
Να στο πω πιο απλά: Αν τις βάλεις δίπλα-δίπλα θα βρεις διαφορές (μικρές), αλλού υπέρ της μίας κι αλλού υπέρ της άλλης.
Αυτό που μπορεί να σε επηρεάσει περισσότερο στην επιλογή είναι το βαθύ μαύρο, άρα και το contrast, που τα πάνελ της LG υστερούν λόγω τεχνολογίας IPS. Αν βλέπεις ταινίες σε πλήρες σκοτάδι θα είναι αισθητή η διαφορά υπέρ της Samsung. Εγώ που δεν καίγομαι για το βαθύ μαύρο και σχεδόν πάντα έχω λίγο φως στο δωμάτιο, έχω LG και είμαι μια χαρά.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πας σε κάποιο πολυκατάστημα και να τις δεις από κοντά έστω και σε λιγότερες ίντσες (αν δεν υπάρχουν οι 65άρες σε demo).
Ευχαριστω ξανα...Εννοειτε οτι θα παω να τις δω..και εγω εχω παντα φως οταν βλεπω τηλ...Σε αυτη την τιμη απο οτι βλεπω δεν εχω αλλες επιλογες!!

Reaction score
1
Καλησπέρα ξανά.
Νεα δεδομένα το budget άλλαξε μπορώ να ακουμπήσω πλέον στα 1600 top.
Γνώμες γιατί εχω χαθεί?

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.494
Πάρε μιά απ' αυτές με επέκταση εγγύησης και φύλαξε τα υπόλοιπα για άλλα ψώνια.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.870
Members
38.252
Νεότερο μέλος
Der Pharao