Lyngdorf MP-40

Μηνύματα
1.372
Reaction score
2.284
Ουδεμία σχέση οι δυνατότητες στο tweaking σε σχέση με έναν Trinnov.
Βασικά, και το Mult EQ-X έχει περισσότερες δυνατότητες παραμετροποίησης (άσχετα αν δεν είναι καθόλου καλό το αυτόματο correction που κάνει, άλλο θέμα αυτό).

Κύριοι αντίπαλοι του είναι οι Arcam, Anthem και ο Marantz (AV10 + AMP10 ή άλλος τελικός οικονομικότερος, you get the point).



1. όλα κάτι έχουν, το θέμα είναι να έχει λίγα και όχι κάποιο που να είναι πολύ ενοχλητικό/καταδικαστικό. Δεν έχει κάτι τέτοιο.
2. Εγω, εσύ, και ο Μανώλης και άλλοι. Δεν είναι ιδιαίτερο, ούτε δύσκολο το calibration & το μικρό περαιτέρω tuning που επιτρέπει. Ουδεμία σχέση με Trinnov.
3. Άγνωστο. Μπορεί κανείς βεβαίως να κάνει ένα beta test, ή να μιλήσει με τον εισαγωγέα.
4. Πενιχρές σε σχέση με αυτά που έχεις συνηθίσει.
5. Καλό για αυτόματο, κορυφαίο δεν θα το έλεγα, ανήκει στην Trinnov. Ενω σε μικρότερα μοντέλα που έχω δοκιμάσει στον χώρο μου με διάφορα σετ ηχείων, σε κάποια τολμώ να πω πως μου άρεσαν περισσότερο με το correction @ off.



Δεν είναι εφάμιλλες του Trinnov σε καμμία περίπτωση Μάκη. Είναι πολύ πιο περιορισμένο το "χέριασμα" που μπορείς να κάνεις στο software του σε σχέση με έναν Trinnov, ακόμα και σε σχέση με το MultEQ-X της Audyssey/Denon+Marantz.
Είναι όμως όντως, καλό μηχάνημα, με καλό σχεδιασμό και components, καλό ήχο, και εύκολο auto calibration για αυτόν που δεν θέλει να καλέσει τον επαγγελματία.



Υπάρχει βεβαίως σοβαρός ανταγωνισμός πλέον στην κατηγορία χρημμάτων αυτή (μπορείς να πας και σε Marantz AV10 + Dirac + τελικούς Purifi)
Κανένας δε νομίζω να λέει πως πλησιάζει καν τις δυνατότητες ενός trinnov σε tweaking ή σε χέριασμα.
Έχει κάποιες δυνατότητες αλλά δεν είναι αυτό το ατού του.
Το θέμα είνα αν αυτό που διαφημίζει, είναι καλύτερο από τα υπόλοιπα. Δηλαδή αν σε αφρόντιστο χώρο, το rp είναι καλύτερο από τα άλλα.
Έχουν περάσει κάποια μηχανήματα από τα χέρια μου. Βέβαια σε διαφορετικά setup κάθε φορά.
SDP 55 σε 5,1, trinnov σε 4,1 , trinnov σε 2,1 και το σκατό 1120 σε 2,1.
Ο καλύτερος ήχος ήταν με τον trinnov σε 4.1 .
Το πιό απολαυστικό μηχάνημα που τα έκανε όλα καλά, με τρομερή ευκολία και χωρίς το παραμικρό κιχ ήταν το σκατό.
Δεν είναι θέμα επαγγελματία αλλά και ευκολιών. Κατι έχει με κάτι φίλτρα να ρυθμίσεις. Βέβαια για εμένα που δεν είμαι γνώστης τα έκανα χειρότερα...

Πάντως άτομα που πήγαν από τον 40 σε trinnov, γράφανε πως φτάνεις το 95% του trinnov σε αυτόματη ισοστάθμιση.

Άλλοι γράφουν πως έχει σημασία αν θα τον δουλέψεις σε φροντισμένο ή αφρόντιστο χώρο.
Τώρα ποιά είναι η αλήθεια, θα σας πω όταν με το καλό αποφασίσω να τον πάρω. :gamer:
 

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Μηνύματα
2.852
Reaction score
6.506
Απο προσωπική εμπειρία με το Roomperfect - εφαρμοσμένο σε τυπικό οικιακό σαλόνι (γυάλινες επιφάνειες, τοίχοι, τηλεόραση, ασυμμετρία χώρου κτλ), θα διαφωνήσω με το πιο πάνω. Δεν αποτελώ στατιστικό δείγμα, απλώς ήθελα να καταθέσω την άποψη μου.
Η διαφορά είναι πως το έχω δοκιμάσει σε 4 διαφορετικούς χώρους. Στους 2 εξ' αυτών και υπό διαφορετικές συνθήκες (θέσεις ηχείων, μοντέλα ηχείων, θέση ακρόασης, room treatment).
Δεν είπα πως πάντα μου άρεσε με off το correction, είπα ότι δεν μου άρεσε σε κάποιους συνδυασμούς (ηχείων + χώρου + τοποθέτησης) με on.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
172.895
Μηνύματα
2.921.922
Members
38.108
Νεότερο μέλος
Evri
Top