Mεταβαση σε pc monitor full HD

Reaction score
0
Eδω και 4 χρονια εχω τη Samsung SyncMaster 226BW
http://www.trustedreviews.com/Samsung-SyncMaster-226BW_Monitor_review
η οποια ειναι 22'', 2ms, 1680x1050.
Σκεφτομαι να παω σε νεο μονιτορ 1920x1080 ωστε να εχω τη πληρη αναλυση.

Αρκει βεβαια να ειναι καλo. Υπαρχει αυτη εδω η LG W2361V-PF
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.169565
η οποια εχει επισης 2ms, 23'', hdmi, 1920x1080 για μολις 136€.
Να τη παρω σε αντικατασταση της προηγουμενης? ή μηπως ειναι καμμια μουφα?:102:

Reaction score
3
Απάντηση: Mεταβαση σε pc monitor full HD

Για το συγκεκριμένο μοντέλο που λες δεν το ξέρω.
Έχω όμως την Μ2362D (TV/monitor) και είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Αν δεν σε ενδιαφέρει το κομμάτι του δέκτη, τότε δες εδω.
Η 2361 δεν περιλαμβάνεται και πρέπει να είναι παλιότερο μοντέλο που αποσύρεται.

Αν πάλι βλέπεις και ταινίες και μάλιστα 3D στο PC, η LG διαθέτει και μοντέλo (monitor/TV) που υποστηρίζει το 3D.
Είναι βέβαια πιο ακριβή και συμφέρει μόνο αν βλέπεις ταινίες στο PC.

Reaction score
0

Oχι δε βλεπω ταινιες, ουτε ενσωματωμενο δεκτη θελω.
Μιλαω για το συγκεκριμενο μονο μοντελο αφου ειναι τοσο φτηνο.
Εσυ θα το επαιρνες σε αντικατασταση του προϋπαρχοντος?

Η LED τι λεει? ειναι ξεκουραστη για τα ματια?

Reaction score
0

Περναω πολλες ωρες καθημερινα μπροστα στην οθονη. Σερφαρισμα, ποσταρισμα, online/οff line gaming και θεαση βιντεοκλιπακιων... τις ταινιες προτιμω να τις βλεπω στη plasma τηλεοραση μου:)
Τι θα ηθελα απ την οθονη μου? ξανα 2ms, hdmi, full hd, αυτα δηλαδη που παρεχει η LG W2361V-PF στα 136€. Το κυριοτερο: να ειναι ξεκουραστη για τα ματια. Η LED τι ακριβως επιπλεον προσφερει?

Costas Coyias

Ημίθεος
Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.177

Η LED τι ακριβως επιπλεον προσφερει?
Υψηλότερη φωτεινότητα με χαμηλότερη κατανάλωση ισχύος. Αν δεν είναι τύπου LED, μην την πάρεις. Βρες κάτι άλλο, κι ας είναι και λίγο ακριβότερο.

Reaction score
7.131

ειχα το ιδιο διλημμα πριν 3 μηνες,ειχα μια samsung 2253 bw και πηρα μια lg 23" hd,1920x1080 ,led.Στην ποιοτητα δεν ειδα καποια διαφορα,αλλα ειναι πιο οικονομικη (μετραει αυτο πολυ αν την δουλευεις πολλες ωρες) αλλα το βασικοτερο με βολεψε η αναλογια 16/9.Αν καταφερεις και πουλησεις τη δικη σου 70 ευρω τοτε κανε την κινηση,ειναι μικρη η διαφορα στα χρηματα αλλα και παλι σου λεω μην περιμενεις να δεις διαφορα στην ποιοτητα

Reaction score
0

Υψηλότερη φωτεινότητα με χαμηλότερη κατανάλωση ισχύος. Αν δεν είναι τύπου LED, μην την πάρεις. Βρες κάτι άλλο, κι ας είναι και λίγο ακριβότερο.
Yψηλοτερη φωτεινοτητα σημαινει οτι σου ταραζει τα ματια?
Με το κουμπι Brightness ή contrast δε κανονιζεται η φωτεινοτητα ετσι κι αλλιως?

Η χαμηλοτερη καταναλωση σε σχεση με ενα κοινο monitor, σε ποσα περιπου ευρω λιγοτερα το χρονο μεταφραζεται?

Ωστε εσυ μου προτεινεις να παρω μόνο LED?

ειχα το ιδιο διλημμα πριν 3 μηνες,ειχα μια samsung 2253 bw και πηρα μια lg 23" hd,1920x1080 ,led.Στην ποιοτητα δεν ειδα καποια διαφορα,αλλα ειναι πιο οικονομικη (μετραει αυτο πολυ αν την δουλευεις πολλες ωρες) αλλα το βασικοτερο με βολεψε η αναλογια 16/9.Αν καταφερεις και πουλησεις τη δικη σου 70 ευρω τοτε κανε την κινηση,ειναι μικρη η διαφορα στα χρηματα αλλα και παλι σου λεω μην περιμενεις να δεις διαφορα στην ποιοτητα
Η προηγουμενη σου samsung ειχε 16/10, εχει διαφορά απο το 16/9? Ποσο καιρο την ειχες? Ποσο την ειχες παρει? εγω 300.
Η διαφoρά που περιμενω να δω ειναι βεβαια στην αναλυση, αφου απο τα 1680x1050 θα ανεβω στα 1920x1080.
Eιναι μικρη η χρηματικη διαφορά μου λες σε σχεση με το μοντελο που λεω ή σε σχεση με μια led?

Costas Coyias

Ημίθεος
Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.177

Yψηλοτερη φωτεινοτητα σημαινει οτι σου ταραζει τα ματια?
Με το κουμπι Brightness ή contrast δε κανονιζεται η φωτεινοτητα ετσι κι αλλιως?

Η χαμηλοτερη καταναλωση σε σχεση με ενα κοινο monitor, σε ποσα περιπου ευρω λιγοτερα το χρονο μεταφραζεται?

Ωστε εσυ μου προτεινεις να παρω μόνο LED?
Χαλάρωσε βρε, δεν θα πάθουν τίποτα τα μάτια σου! :103: Φυσικά μπορείς να ρυθμίζεις τη φωτεινότητα. Απλώς, η τεχνολογία led έχει αντικαταστήσει σχεδόν πλήρως το φωτισμό ψυχράς καθόδου των οθονών LCD, και χωρίς -πλέον- να είναι ακριβότερη. Η υψηλότερη φωτεινότητα (και το καλύτερο contrast) είναι πολύτιμα σε συνθήκες υψηλού περιβάλλοντος φωτισμού, όπως οι φορητές συσκευές και η ευκρινής θέαση με αναμμένα τα φώτα.

Reaction score
0

Αν και δε σε πολυκαταλαβα:)102:) αυτο που θες να μου πεις ειναι οτι οι led οθονες εχουν καλυτερη φωτεινοτητα και ειναι οικονομικοτερες απο πλευρας καταναλωσης, σωστα?
Πόσο κανουν ομως?
Τι ειναι το "υψηλο περιβαλλον φωτισμου"?
Το φανταζομαι οτι δε θα παθουν κατι τα ματια μου, να ειναι ξεκουραστη γιαυτα ειναι το θεμα.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
108.580

Τι ειναι το "υψηλο περιβαλλον φωτισμου"?
Όταν το δωμάτιο που βρίσκεται η οθόνη, είναι πολύ φωτεινό.

Reaction score
0

Μα το δωματιο μου δεν ειναι πολυ φωτεινο. Το πολυ φωτεινο κουραζει τα ματια, οπως δηλαδη και το λιγο φωτεινο.
Δηλαδη οι leds απευθυνονται σε χρηστες που διαμενουν σε πολυ φωτεινα δωματια?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436

Δηλαδη οι leds απευθυνονται σε χρηστες που διαμενουν σε πολυ φωτεινα δωματια?
Όχι.Aπλά λόγω υψηλότερης φωτεινότητας μπορούν να αποδώσουν καλύτερα και σε φωτεινό περιβάλλον
Προτιμότερο είναι να βρείς τι τύπου είναι το panel που φοράει(TN,SPVA,I-PS, κτλ..),παρά αν είναι led ή lcd,για να δεις αν ταιριάζει στην χρήση που το θές.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Το monitor που έχει επιλέξει είναι παλιάς τεχνολογίας και χρησιμοποιεί TN LCD panel.
Ένα TN LCD panel είναι γρήγορο αλλά έχει σοβαρά μειονεκτήματα στη φωτεινότητα, στο contrast, στην απόδοση των χρωμάτων και στη γωνίας θέασης.
Προτίμησε ένα σύγχρονο monitor με LED IPS panel, δεν είναι μόνο η ανάλυση το βασικό κριτήριο επιλογής, θα ήταν κρίμα να αγοράσεις ένα monitor που να είναι χειρότερο από αυτό που ήδη έχεις.

Reaction score
0

Καλα, led δε νομιζω να παρω γιατι αν δε κανω λαθος ειναι ακριβες. Δεγνωριζω τα περι panel.
Ας μεινουμε στο θεμα της αυξησης της αναλυσης(απο 1680x1050 στα 1920x1080).

- Oταν παρακολουθω ενα βιντεο 1920x1080 θα υπαρχει μεγαλη βελτιωση σε σχεση οπως το βλεπω τωρα στην 1680x1050 οθονη?
- Για να παιζω παιχνιδια σε αναλυση 1920x1080 με ικανοποιητικο fps θα χρειαστω καλη καρτα φανταζομαι ε... απο ποια και πανω?

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
108.580

- Oταν παρακολουθω ενα βιντεο 1920x1080 θα υπαρχει μεγαλη βελτιωση σε σχεση οπως το βλεπω τωρα στην 1680x1050 οθονη?

Θα δεις διαφορά αλλά όχι τεράστια Γιώργο.

Reaction score
0

Δε με λενε Γιωργο... πως σου ηρθε?

Φανταζομαι οτι η διαφορα θα ειναι οπως ειναι η διαφορα απο 1280χ720 σε 1680χ1050?

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.304
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale