Mεταβαση σε pc monitor full HD

Reaction score
0
Απάντηση: Mεταβαση σε pc monitor full HD

Το monitor που έχει επιλέξει είναι παλιάς τεχνολογίας και χρησιμοποιεί TN LCD panel.
Ένα TN LCD panel είναι γρήγορο αλλά έχει σοβαρά μειονεκτήματα στη φωτεινότητα, στο contrast, στην απόδοση των χρωμάτων και στη γωνίας θέασης.
Προτίμησε ένα σύγχρονο monitor με LED IPS panel, δεν είναι μόνο η ανάλυση το βασικό κριτήριο επιλογής, θα ήταν κρίμα να αγοράσεις ένα monitor που να είναι χειρότερο από αυτό που ήδη έχεις.
Τωρα το ειδα αυτο το post σου γιατι αναρτηθηκε ταυτοχρονα με το προηγουμενο δικο μου.
Ωστε το monitor μου εχει σοβαρά μειονεκτήματα στη φωτεινότητα, στο contrast, στην απόδοση των χρωμάτων και στη γωνίας θέασης?
Το φανταζομαι οτι ειναι παλαιας τεχνολογιας, αφου το αγορασα πριν 4 χρονια(για 300)
Μου συνιστας να το αλλαξω?
Θεωρεις οτι το monitor που σκεφτομαι να αγορασω (LG W2361V-PF στα 136) ειναι, περα τις 23''- τo full HD-το hdmi, χειροτερο ποιοτικως απο το παρον μου?
Και ποιο led μου προτεινεις να αγορασω?

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Η αναφορά που έκανα δεν αφορά το monitor που έχεις αλλά αυτό για το οποίο ρώτησες.
Το Samsung που έχεις ήδη και το LG χρησιμοποιούν TN LCD panel, γιατί να αγοράσεις την ίδια τεχνολογία που αγόρασες πριν 3 χρόνια;
Δεν μπορώ να ξέρω ποιο από τα δυο είναι καλύτερο αλλά λογικά δεν θα έχουν μεγάλες διαφορές, το σίγουρο όμως είναι ότι τα σύγχρονα LED IPS είναι καλύτερα.
Μέχρι πόσα χρήματα θες να δώσεις;

Reaction score
0

A μαλιστα, αρα το οτι εχει "σοβαρά μειονεκτήματα στη φωτεινότητα, στο contrast, στην απόδοση των χρωμάτων και στη γωνίας θέασης" αφορουν την LG W2361V-PF (την προτεινει το περιοδικο PCMaster τοσο για casual οσο και για gaming pc).
To δικο μου monitor δεν εχει αυτα τα μειονεκτηματα?
Πριν 4 χρονια την αγορασα, οχι 3.
Να παω μεν σε νεα τεχνολογια αρκει να εχω κατι να κερδισω απ αυτην.
Τα συγχρονα leds ειναι λες καλυτερα, αλλα απο ποια αποψη?
Ποια μου προτεινεις εσυ?
H ερωτηση σου περι ποσων χρηματων μου φαινεται καπως περιεργη για οθονες:102:
Αν πχ. ειναι επεξεργαστης ξερεις οτι οσο πιο ακριβος τοσο καλυτερα χαρακτηριστικα(GHz, cores κλπ). Εδω ομως, σε ενα pc monitor 22-23'' με 2ms, hdmi, fullHD, αντε και led, τα δεδομενα δεν ειναι συγκεκριμενα? Τι μπορει να ειναι αυτο που θα διαφορροποιησει τιμες απο 150 ως ξερω'γω 1000€?

Reaction score
384

Δε με λενε Γιωργο... πως σου ηρθε?

Φανταζομαι οτι η διαφορα θα ειναι οπως ειναι η διαφορα απο 1280χ720 σε 1680χ1050?
Κι εμενα Γιωργο με λεει...

:116:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
108.593

Δε με λενε Γιωργο... πως σου ηρθε?
Ένα
μου είπε ότι σε λένε

Reaction score
0

Eνταξει παιδια, αν τελειωσατε με τη πλακα μποορειτε να μου προτεινετε καποιο συγκεκριμενο μοντελο γιατι θελω να αγορασω το συντομοτερο?

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Δεν έγραψες ακόμη μέχρι πόσα χρήματα θέλεις να δώσεις, είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε.

Reaction score
0

Βλεπε post#23.
Tα χρηματα δεν ειναι σημαντικος παραγων.

Reaction score
0

Φιλε μου φαινεται οτι δεν διαβασες ουτε το post#23 ουτε και το thread γενικοτερα.
Η οθονη που θα παρω θα ειναι 22-23'' :)

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
103.167

Αν δεν είχα θέμα με τα €, θα έπαιζα εδώ.
Εναλλακτικά και πολύ οικονομικότερα εδώ
Φιλε μου φαινεται οτι δεν διαβασες ουτε το post#23 ουτε και το thread γενικοτερα.
Aχ Γιαννάκη, θα σε μαλώσω. Δεν προσέχεις.......

Reaction score
1

Tα χρηματα δεν ειναι σημαντικος παραγων.

Και όπως λέει και ο Τζιμάκος ο Πανούσης "Τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία, αλλά καλό είναι να υπάρχουν"

:204:

Reaction score
51

Το thread το έχω διαβάσει.
Αλλά πρότεινα κάτι διαφορετικό γιατί αν δεν έχεις πρόβλημα χώρου και χρήματος, είναι ό,τι καλύτερο να πας σε 27άρι.
Το να αλλάξεις απλά οθόνη και να παραμείνεις σε παραπλήσιες ίντσες δε θα σε ενθουσιάσει και στο τέλος θα θεωρήσεις πως απλά πέταξες τα χρήματά σου!
Με ένα από τα δύο 27άρια, προσωπικά θα πήγαινα στο οικονομικότερο, θα απολαύσεις το 1080p είτε σε ταινίες είτε σε χρήση pc.
Το μόνο που θα χρειάζεσαι είναι χώρο στο γραφείο σου, ικανοποιητική κάρτα γραφικών και οπωσδήποτε γρήγορο ποντίκι (τουλάχιστον 1800άρι).
Και να 'σαι σίγουρος πως η τελική γεύση θα είναι απλά εντυπωσιακή.

Μη βιάζεσαι λοιπόν να κρίνεις το πως απάντησε ο συνομιλητής σου! :121:

Aχ Γιαννάκη, θα σε μαλώσω. Δεν προσέχεις.......
Προσέχω, απλά έδωσα μια εναλλακτική διαφορετικής προσέγγισης John! :109:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
108.593

Last edited by a moderator:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.308