Magnat ηχεία

Reaction score
94
καλημερα
να κανω μια ερωτηση ρε παιδια εχω ενα ζευγαρι ηχεια magnat supreme monitor 2002 το θεμα μου ειναι οτι οταν τα βαζω μου ακουγονται λιγο μπουκομενα
καπου διαβασα οτι χρειαζονται στρωσιμω ισχειει αυτο
μια βοηθεια παιδια γιατι ειμαι λιγο νεοπας
ευχαριστω

Reaction score
94
Καλώς ήρθες! :drinks:

Τα tweeter δουλεύουν;
Ναι κανένα πρόβλημα είναι καινούργια τα ηχεια το θέμα είναι ότι έχω και 2 magnat supreme monitor 202 βιβλιοθήκης και αυτά ακούγονται πεντακάθαρα τα δαπέδου όμως μου ακούγονται κάπως μπουκομενα

Reaction score
16
Τα ηχεια αυτα τα ειχα για 3 χρονια (τα supreme 2000) προσεξε την τοποθετηση τους γιατι εχουν πολυ δυνατο μπασο, εχουν το bass reflex πισω και μπουμαρουν ειχα κι εγω το ιδιο θεμα μεχρι να βρω την θεση τους.με τι ενισχυτη τα παιζεις;τα δικα μου οταν επαιζαν μπασο ετρεμε ολο το σπιτι λες και ειχα κανενα 15 ιντζο subwoofer....τον τελευταιο χρονο εκανα update στο crossover με πυκνωτες mundorf και αναβαθμιση καλωδιωσης και τα ηχεια μεταμορφωθηκαν τελειως.εχω να σου στειλω φωτο και βιντεο εαν σε ενδιαφερει....

Reaction score
15.469
χρειαζονται στρωσιμω
το μυαλο ολων παει στα τουιτερ - αυτα δε χρειαζονται στρωσιμο
φανταζομαι εχεις βαλει το αυτι διπλα και δουλευουν ...
κάπως μπουκομενα
αυτο θα πρεπει να το εξηγησεις καπως περισσοτερο ...

Reaction score
94
Τα ηχεια αυτα τα ειχα για 3 χρονια (τα supreme 2000) προσεξε την τοποθετηση τους γιατι εχουν πολυ δυνατο μπασο, εχουν το bass reflex πισω και μπουμαρουν ειχα κι εγω το ιδιο θεμα μεχρι να βρω την θεση τους.με τι ενισχυτη τα παιζεις;τα δικα μου οταν επαιζαν μπασο ετρεμε ολο το σπιτι λες και ειχα κανενα 15 ιντζο subwoofer....τον τελευταιο χρονο εκανα update στο crossover με πυκνωτες mundorf και αναβαθμιση καλωδιωσης και τα ηχεια μεταμορφωθηκαν τελειως.εχω να σου στειλω φωτο και βιντεο εαν σε ενδιαφερει....
[DOUBLEPOST=1519669217][/DOUBLEPOST]Έτσι τα έχω άι πάνω είναι τα 202 αυτά ακούγονται πεντακάθαρα
[DOUBLEPOST=1519669259][/DOUBLEPOST]

[DOUBLEPOST=1519669310][/DOUBLEPOST]
Ο ενισχυτής είναι ένας yamaha as 501
[DOUBLEPOST=1519669556][/DOUBLEPOST]

Τα tweeter δουλεουν κανονικα είναι σχεδόν καινούργια 2μηνες τα έχω το θέμα είναι ότι αν βάλω μόνα τους τα δαπέδου νομιζω πως πρεπει να κατεβάσω το μπάσο από τον ενισχυτή ενώ τα πάνω που ειναι πιο μικρά ακούγονται καθαρα
[DOUBLEPOST=1519669738][/DOUBLEPOST]
Φίλε μου νομίζω θα με βοηθούσε αυτό εάν δεν σου κάνει κοπο

Attachments

Timaras

Reaction score
2.153
Τα 202 έχουν ένα 6,5άρι γουφερ και απλά δεν έχουν τα μπάσα που έχουν τα 2002 με τα δύο 8άρια συν ένα 6,5άρι.
Τα έχεις και κολλητά στον τοίχο και εκτονώνουν σ'αυτόν και μετά ενισχύονται από αυτόν οι χαμηλές και γι'αυτό σου ακούγονται μουντά σε σχέση με τα 202 που απλά δεν έχουν τόσο μπάσο.

Reaction score
16
Θα συμφωνησω με τον φιλο παραπανω ειναι κολλητα στον τοιχο και τα μπασα υπερισχυουν των αλλων συχνοτητων πρεπει να ερθουν πιο μπροστα...το ιδιο προβλημα ειχα κι εγω οταν τα πρωτο αγορασα....μολις τα ξεκολλησα απο τον τοιχο αλλαξε....θα σου στειλω αυριο και τις φωτο βιντεο απο τα δικα μου αλλα ειναι απο την μετατροπη και πως επαιζαν μετα...δυστηχως δεν τα εχω εδω να ερχοσουν να τα ακουσεις απο κοντα....νομιζεις οτι ακους αλλο ηχειο..ειδικα οι υψηλες μεταμορφωνονται...

Reaction score
94
Παιδιά ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια
Θα το κάνω αύριο και θα σας πω
Πείτε μου κάτι άλλο έλεγα αργότερα να πάρω τον rega brio μιας και σε λίγο θα αλλάξω το πικάπ μου με ένα rega planar 3 ποια ειναι η γνώμη σας?
[DOUBLEPOST=1519677963][/DOUBLEPOST]Έχω δει τον brio και έχω άκουσει τα καλυτερα λόγια ποια η διαφορά του από έναν ενισχυτή σαν τον yamaha as501 και γιατί δεν έχει ρυθμίσεις για τα μπάσα π.χ. σε σχεσσ με τους αλλους ?

Timaras

Reaction score
2.153
Θα δώσεις ένα ολόκληρο χιλιάρικο για να πάρεις ενισχυτή 2x50w και χωρίς τα απαραίτητα ρυθμιστικά μπάσων πρίμων τουλάχιστον?
Και τα 2002 που μπουμάρουν τί θα τα κάνεις?Θα τα αφήσεις μες στη μέση του σαλονιού για να μην μπουμάρουν ή μήπως δε θα μπουμάρουν στον τοίχο με τον brio?
Γιατί με τον Yamaha τουλάχιστον έχεις τη δυνατότητα να κόψεις λίγα μπάσα να φέρεις τον ήχο στα μέτρα του σαλονιού!

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
Δυστυχώς πολύς κόσμος νομίζει πως "μεγάλα" ηχεία δαπέδου, μπορούν να αποδώσουν σωστά, έστω και με τοποθέτηση σαν τη δικιά σου.
Δεν μπορούν. Δεν τους το επιτρέπει η φυσική. :(
Τα μικρά, στη θέση των μεγάλων θα τα κατάφερναν σίγουρα καλύτερα.
Αν έχουν κι αυτά το μπας ρεφλέξ πίσω, κι αυτά θα βοηθούνταν από μια
μετακίνηση >25-30 πόντους απ' τον τοίχο τουλάχιστον...
Και μια κλίση προς τα σένα (να σε κοιτάνε κατάματα), ώστε
το πίσω τοίχωμα να μην είναι παράλληλο με τον τοίχο.
Τα μεγάλα θέλουν "αέρα", που καταλαβαίνω ότι
ίσως και να μην μπορείς να τους δώσεις...

Ο κατά τα άλλα εξαίρετος Brio, αλλά κι οποιοσδήποτε ακριβότερος ενισχυτής, μη φανταστείς πως μπορεί να επιλύσει προβλήματα
κακής τοποθέτησης
!
Θα ήταν σα να ζητούσαμε από τις Κρελ και Μαρκ Λέβινσον αυτού
του κόσμου να παίζουν εκ κατασκευής 10-15db πιο κάτω τα μπάσα,
για να διορθώσουν χαζομάρες που κάνουμε εμείς...
Και χωρίς ρυθμιστικά μπασο πρίμων... ;)

Αν έχεις τόσο μικρό χωροταξικό περιθώριο, ο 501 είναι μια χαρά και δε φταίει για το πρόβλημά σου.
Δεν μπουμάρει - μπουκώνει αυτός. Ούτε καν τα ηχεία.
Μπουκώνει το ξύλινο τσιμεντένιο σφιχτό "κουτί" που τα έχεις κλείσει...
Βγάλτα ένα μέτρο έξω και ξαναάκουσε...
(κατανοώ βέβαια ότι αυτή η θέση μπορεί να μη βολεύει μόνιμα).

Τουλάχιστον θα έχεις μια ιδέα για το τι σου φταίει.

----

Για το δεύτερο σκέλος, μήπως σου φταίει η κεφαλή;

Αν πετύχεις καλή τοποθέτηση των ηχείων, και αν το τωρινό πικάπ δεν είναι "χαλασμένο", ίσως μια πιο χαρούμενη καινούρια κεφαλή (η βελόνα),
να είναι η λύση.
Εγώ που είμαι της παλιάς σχολής, θεωρώ πως ένα καλό πικάπ (μέχρι μια τιμή, ας πούμε 999€ :D )
ΑΠΑΙΤΕΙ κεφαλή αντίστοιχης αξίας.
Δηλαδή, πικάπ χιλίων ευρώ, με κεφαλή εκατό ευρώ, μου φαίνεται αστείο και πεταμένα λεφτά...
Και το rega δεν έρχεται με την ακριβή κεφαλή του.
Αν το πικάπ σου λειτουργεί, μια Ortofon black, bronze
η μια Nagaoka 500 πχ, θα ήταν για μένα
πολύ σοφότερη επιλογή - επένδυση!

Αν δεν μπορείς να βγάλεις τα ηχεία απ' το πηγάδι πάντως,
μην δώσεις λεφτά πουθενά!
o_O:drinks:

Reaction score
94
Δυστυχώς πολύς κόσμος νομίζει πως "μεγάλα" ηχεία δαπέδου, μπορούν να αποδώσουν σωστά, έστω και με τοποθέτηση σαν τη δικιά σου.
Δεν μπορούν. Δεν τους το επιτρέπει η φυσική. :(
Τα μικρά, στη θέση των μεγάλων θα τα κατάφερναν σίγουρα καλύτερα.
Αν έχουν κι αυτά το μπας ρεφλέξ πίσω, κι αυτά θα βοηθούνταν από μια
μετακίνηση >25-30 πόντους απ' τον τοίχο τουλάχιστον...
Και μια κλίση προς τα σένα (να σε κοιτάνε κατάματα), ώστε
το πίσω τοίχωμα να μην είναι παράλληλο με τον τοίχο.
Τα μεγάλα θέλουν "αέρα", που καταλαβαίνω ότι
ίσως και να μην μπορείς να τους δώσεις...

Ο κατά τα άλλα εξαίρετος Brio, αλλά κι οποιοσδήποτε ακριβότερος ενισχυτής, μη φανταστείς πως μπορεί να επιλύσει προβλήματα
κακής τοποθέτησης
!
Θα ήταν σα να ζητούσαμε από τις Κρελ και Μαρκ Λέβινσον αυτού
του κόσμου να παίζουν εκ κατασκευής 10-15db πιο κάτω τα μπάσα,
για να διορθώσουν χαζομάρες που κάνουμε εμείς...
Και χωρίς ρυθμιστικά μπασο πρίμων... ;)

Αν έχεις τόσο μικρό χωροταξικό περιθώριο, ο 501 είναι μια χαρά και δε φταίει για το πρόβλημά σου.
Δεν μπουμάρει - μπουκώνει αυτός. Ούτε καν τα ηχεία.
Μπουκώνει το ξύλινο τσιμεντένιο σφιχτό "κουτί" που τα έχεις κλείσει...
Βγάλτα ένα μέτρο έξω και ξαναάκουσε...
(κατανοώ βέβαια ότι αυτή η θέση μπορεί να μη βολεύει μόνιμα).

Τουλάχιστον θα έχεις μια ιδέα για το τι σου φταίει.

----

Για το δεύτερο σκέλος, μήπως σου φταίει η κεφαλή;

Αν πετύχεις καλή τοποθέτηση των ηχείων, και αν το τωρινό πικάπ δεν είναι "χαλασμένο", ίσως μια πιο χαρούμενη καινούρια κεφαλή (η βελόνα),
να είναι η λύση.
Εγώ που είμαι της παλιάς σχολής, θεωρώ πως ένα καλό πικάπ (μέχρι μια τιμή, ας πούμε 999€ :D )
ΑΠΑΙΤΕΙ κεφαλή αντίστοιχης αξίας.
Δηλαδή, πικάπ χιλίων ευρώ, με κεφαλή εκατό ευρώ, μου φαίνεται αστείο και πεταμένα λεφτά...
Και το rega δεν έρχεται με την ακριβή κεφαλή του.
Αν το πικάπ σου λειτουργεί, μια Ortofon black, bronze
η μια Nagaoka 500 πχ, θα ήταν για μένα
πολύ σοφότερη επιλογή - επένδυση!

Αν δεν μπορείς να βγάλεις τα ηχεία απ' το πηγάδι πάντως,
μην δώσεις λεφτά πουθενά!
o_O:drinks:
Ευχαριστώ πολύ φίλε μου θα το σκεφτώ πολύ σοβαρά

Reaction score
15.469
Να πω κι εγω βρε παιδια το κατι τις μου μα να μη παρεξηγηθει κανενας ε ?
δυο 8ιντσα σε μια καμπινα 23 κιλων ?
αυτο αμα το γκαζωσεις θα χορευει με τη μουσικη ...
εγω ειχα δυο 6,5 αρια σε καμπινα 21 κιλων και στα γκαζια εδονουταν ασχημα ...

μηπως αυτο ειναι που ακουγεται ασχημα ?

Reaction score
94
Να πω κι εγω βρε παιδια το κατι τις μου μα να μη παρεξηγηθει κανενας ε ?
δυο 8ιντσα σε μια καμπινα 23 κιλων ?
αυτο αμα το γκαζωσεις θα χορευει με τη μουσικη ...
εγω ειχα δυο 6,5 αρια σε καμπινα 21 κιλων και στα γκαζια εδονουταν ασχημα ...

μηπως αυτο ειναι που ακουγεται ασχημα ?
Δεν έχω ακούσει από άλλους προβλήματα όμως από τις περισσότερες κριτικές έχω άκουσει τα καλύτερα για αυτά τα ηχεία

Reaction score
16
Δεν εχει θεμα η καμπινα τα ηχεια παιζουν ομορφα απλα μπουμαρουν πολυ βγαλτα απο κει περα μεσα και τοτε θα ακουσεις τα ηχεια σου το ιδιο ειχα κι εγω.βγαλτα αρκετα πιο μπροστα και ακου εγω ακουγα τελειως διαφορετικο ηχο ετσι..σιγουρα ειναι λιγο πιο τονισμενο το μπασο γι αυτο κι εγω στην μετατροπη του crossover πειραξα ελαχιστα την αντισταση του tweeter κατοπιν συμβουλη απο επαγγελματια του ειδους. Αλλα σιγουρα παιξε με την θεση τους....

Reaction score
94
Δεν εχει θεμα η καμπινα τα ηχεια παιζουν ομορφα απλα μπουμαρουν πολυ βγαλτα απο κει περα μεσα και τοτε θα ακουσεις τα ηχεια σου το ιδιο ειχα κι εγω.βγαλτα αρκετα πιο μπροστα και ακου εγω ακουγα τελειως διαφορετικο ηχο ετσι..σιγουρα ειναι λιγο πιο τονισμενο το μπασο γι αυτο κι εγω στην μετατροπη του crossover πειραξα ελαχιστα την αντισταση του tweeter κατοπιν συμβουλη απο επαγγελματια του ειδους. Αλλα σιγουρα παιξε με την θεση τους....
Τα μετακίνησα σήμερα λίγο και όντως είδα μεγάλη διαφορά μάλλον και το δωμάτιο μου είναι μικρό για αυτά τα θηρία
[DOUBLEPOST=1519759692][/DOUBLEPOST]
Τα μετακίνησα σήμερα λίγο και όντως είδα μεγάλη διαφορά μάλλον και το δωμάτιο μου είναι μικρό για αυτά τα θηρία
Πάντως είναι μπασατα ηχεία

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • n_olympios
    Μαντιναδόρος!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.095
Members
38.409
Νεότερο μέλος