Magnepan MGIIIa revival

Reaction score
29.535
Απάντηση: Magnepan MGIIIa revival

ξέρεις καμιά ασφάλεια που να κόβει χαμηλές συχνότητες βρε? :142::136::138::137:

στο άναμα πχ ενός τελικού, αμα κάνει "τσακ", "μπατ" "τσουκ" "κλικ" "ποπ" κλπ κλπ κλπ, τα ρεύματα είναι πολύ χαμηλά για να κάψουν οποιαδήποτε ασφάλεια, αλλά το συχνοτικό περιεχόμενο της βαρύγδουπης δήλωσης της εκκίνησης της συσκευής έχει και μπόλικο μεστό βαθύ χαϊεντάδικο χαμηλό, οπότε το ριμπονάκι το κακόμοιρο θα πάει να κάνει 2-3 πόντους βόλτα για να παίξει 20 κύκλους και θα το πάρεις ανα χείρας.

Απλά θέλει ενισχυτή που να μη κάνει σμπατ σμουτ όποτε αναβοσβύνει.

Οχι ρε συ ασφάλεια για τα σνταπ σντουπ , που δεν κάνουν οι σοβαροί τελικοί στο άναμα, αλλά γενικά για να μην το ξεκατινιάσει το ριμπονάκι ,στο παίξιμο , και φάει και τίποτα μεσαίες και εξαυλωθεί το κακόμοιρο, και είναι και κρίμα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.877

το "ριμπονάκι" που λες, με ένα dcx που κάνει σοβαρό κροσάρισμα ακριβώς εκεί που πρέπει, ούτε μεσαίες αρπάζει ούτε τίποτα που δε μπορεί να διαχειριστεί. :136:

Και με σοβαρό κροσάρισμα, μπορείς να το ταίσεις με τόση ισχύ, που θα πυρώσει, αλλά δε καίγεται. άσε που θα σε κουφάνει πρώτα....:136:

Σού'χω πει πως τά'χω δει πυρωμένα να φέγγουν στο σκοτάδι τα ριμπον? Θυμίζει κάτι από λαμπάτους ενισχυτές...:137::138:

Βασικά το ρίμπον καίγεται πανεύκολα, αλλά μόνο με μπάσσο. δηλαδή να μη το κροσάρεις σωστά (ή το παθητικό κρος να μην έχει υλικά στις σωστές τιμές χωρητικότητας-επαγωγικότητας), ή από σμπατ σμπουτ μηχανημάτων - εφ'όσον δεν έχει καθόλου παθητικό κρος.

Reaction score
29.535

Πολύ θα ήθελα να δω ribbon να εχει πυρώσει , και να δω και την μεμβράνη μετά πως θα εχει γίνει ρε κωστάκη...:136:
Γιατί με πυρωμένο ribbon μεμβάνη δεν νομίζω να επιζήσει.
Τώρα για το σοβαρό κροσσάρισμα , ε , έχεις τα δίκια σου , αφού δεν είναι και το πλέον εύκολο να υλοποιηθεί απο τον πρώτο τυχόντα.:135::137::139:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.877

το ρίμπον δεν κάθεται πάνω σε μεμβράνη, στον αέρα είναι!:136::136::136:

Reaction score
11.750
Re: Απάντηση: Magnepan MGIIIa revival

Και με σοβαρό κροσάρισμα, μπορείς να το ταίσεις με τόση ισχύ, που θα πυρώσει, αλλά δε καίγεται.

Σού'χω πει πως τά'χω δει πυρωμένα να φέγγουν στο σκοτάδι τα ριμπον?
Σε καλό σου, με συγκίνησες...:411: Κι εγώ θα ήθελα να τα δω πυρωμένα τα ρίμπον!

Καλή επιτυχία στην ανακατασκευή Στέργιο! Και που είσαι, απλά πράματα. 1 ψηφιακή κροσαρισμένη έξοδος σε δικό της κλας ντε μονομπλόκ (να προσθέσω 400 και βάλε βατ;) σε ένα δρόμο του ηχείου. Αυτό επί 6 για τα ηχεία. Συν το/τα υπογούφερ. Συν μάστερ κλόκι.

Απλά πράγματα! Όπως λέει ο Κώστας!

Reaction score
968
Drumskin resonances! Την τάση τεντώματος της μεμβράνης ποιος μπορεί να τη ρυθμίσει σωστά?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.877
Απάντηση: Re: Magnepan MGIIIa revival

Drumskin resonances! Την τάση τεντώματος της μεμβράνης ποιος μπορεί να τη ρυθμίσει σωστά?
σε τυπική χρήση, κανένας - καθώς δεν έχει νόημα...

και να ρυθμιστεί, ξερυθμίζεται. δηλαδή με τον καιρό χαλαρώνει. ή "στρώνει" που λέει ο κόσμος.

Βασικά αν δε σε ενδιαφέρει η απόκριση χαμηλά, την τεντώνεις λίγο περισσότερο. Αν όμως "κόψεις" τα βαθιά μπάσα από τη μεμβράνη, και τα πασάρεις σε ένα σαμπ, αυτή δε ξανα-χαλαρώνει. "Άστρωτα" θα τα ακούς μια ζωή! χάλια σου λέω, πίκρα...:138::137::136:

Reaction score
1.831

Στέργιο, τί έχεις κάνει με τα ηχεία; Τα ανακατασκεύασες; Φωτογραφίες!
μπα, έχω άλλα τρεχάματα!

Αλλά δεν έχω καταλήξει και σε κάποια θέματα που αφορούν την αναβάθμιση:

1)Εσωτερική καλωδίωση Belden (που την έχω) ή alpha core (που δεν την έχω)

2)Κολλήματα στις συνδέσεις ή κλέμες? Τείνω προς το δεύτερο και γι'αυτό προβληματίζομαι σχετικά με το τι κλέμες να χρησιμοποιήσω.

3)Στήριξη???

Πολλά προβλήματα όπως βλέπεις! :139:

Είναι και τα Chario που παίζουνε καλά τα άτιμα... :137:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.156
Αντε ρε καντο να το ακουσουμε να γουσταρουμε!
Αν θες βοηθεια εδω ειμαι, αιντε!

Reaction score
11.750
1. Έχεις σκευτεί το Goertz;

2. Μάλλον με κλέμες.

3. Σιδηροκατασκευή; Τεχνογνωσία υπάρχει στα μέρη σας.

Reaction score
1.831

Αντε ρε καντο να το ακουσουμε να γουσταρουμε!
Αν θες βοηθεια εδω ειμαι, αιντε!
τι, θα με φωτογραφίσεις? :139:

χεχεχε

Ψυχολογικά δεν είμαι έτοιμος. Έχει ήλιο έξω!

Οι κροσοβεροδουλειές είναι για χειμώνα, χιόνια και ζεστό καφέ...

Reaction score
1.831

1. Έχεις σκευτεί το Goertz;

2. Μάλλον με κλέμες.

3. Σιδηροκατασκευή; Τεχνογνωσία υπάρχει στα μέρη σας.
1)αυτό είναι που σκέφτομαι, αν και δε νομίζω να υπάρχει χειρότερο καλώδιο από αυτό που έχει μέσα, οπότε πόσο λάθος μπορώ να κάνω?

2) :126:

3)Βασικά το ηχείο χρειάζεται ακαμψία και όχι βάρος, οπότε προσανατολίζομαι σε λύση με γωνίες αλουμινίου βιδωμένες είτε στο σασί του ηχείου είτε στα πλαϊνά ξύλα του. Αλλά για αυτό έχω ακόμη καιρό...

Reaction score
11.750
Σφιχτή σύνδεση μεταξύ των καλωδίων. Σε ηχεία όπως τα Mag που έχουν μικρή αντίσταση (3.9 ωμ), ακόμα και τα 0.2 ωμ που μπορεί να προσθέτει το καλώδιο σε συνδιασμό με τη χαλαρή σύνδεση, κάνουν διαφορά.

Reaction score
1.831

Τι πλεονέκτημα έχουν οι κλέμες; Εκτός (υποθέτω) από την ευκολία;
όταν έφτιαχνα τα κρος από τα 1.6 μου (για πολλοστή φορά) είπα να το κάνω σωστά.

Πήρα κολητήρια, κόληση cardas κλπ κλπ.

Σύνδεσα τα πάντα σωστά και τα κόλησα.

Δεν έπαιζε καλά.

"καινούργια υλικά" σκέφτομαι.

Το αφήνω 2-3 μέρες να παίζει.

Ουδεμία βελτίωσις.

Μια βδομάδα έπαιζε για να μη τα πολυλογώ, μπας και στρώσει κάτι.

Τίποτα.

Τα ξεκόλησα και τα σύνδεσα όλα με κλέμες (μικρές ή μεγαλύτερες).

Όλα "ήρθαν!"

Το πιθανότερο είναι ότι δε ξέρω να κολάω σωστά και μου έχει μείνει φοβία από τότε, οπότε όπου μπορώ, κλεμίτσα και το κεφάλι ήσυχο... :139:

Reaction score
2.224
Re: Απάντηση: Re: Magnepan MGIIIa revival

Σφιχτή σύνδεση μεταξύ των καλωδίων. Σε ηχεία όπως τα Mag που έχουν μικρή αντίσταση (3.9 ωμ), ακόμα και τα 0.2 ωμ που μπορεί να προσθέτει το καλώδιο σε συνδιασμό με τη χαλαρή σύνδεση, κάνουν διαφορά.
Είναι δυνατόν να είναι μεγαλύτερη η αντίσταση με κόλληση από ότι με σύνδεση;

όταν έφτιαχνα τα κρος από τα 1.6 μου (για πολλοστή φορά) είπα να το κάνω σωστά.

Πήρα κολητήρια, κόληση cardas κλπ κλπ.

Σύνδεσα τα πάντα σωστά και τα κόλησα.

Δεν έπαιζε καλά.

"καινούργια υλικά" σκέφτομαι.

Το αφήνω 2-3 μέρες να παίζει.

Ουδεμία βελτίωσις.

Μια βδομάδα έπαιζε για να μη τα πολυλογώ, μπας και στρώσει κάτι.

Τίποτα.

Τα ξεκόλησα και τα σύνδεσα όλα με κλέμες (μικρές ή μεγαλύτερες).

Όλα "ήρθαν!"

Το πιθανότερο είναι ότι δε ξέρω να κολάω σωστά και μου έχει μείνει φοβία από τότε, οπότε όπου μπορώ, κλεμίτσα και το κεφάλι ήσυχο... :139:
Έτσι να το καταλάβω! Απλά η απορία παραμένει, μεταξύ άλλων και για τον εξής λόγο: παραδίπλα, ο μέγιστος τρελός με τα μάγκνεπαν, από ότι βλέπω χρησιμοποιεί και αυτός κλέμες, και δεδομένου του ότι, από ότι έχω καταλάβει πρέπει να έχει ρίξει άπειρο κατσαβίδιασμα και κόλλημα στη ζωή του, βρίσκω λίγο απίθανο να είναι η επιλογή του λόγω δυστοκίας στη χρήση του κολλητηρίου!

Και μια που τον έπιασα στο στόμα μου, να εκφράσω και την άλλη απορία: Μένεις το πολύ 5 χιλιόμετρα από αυτόν, έχεις μαγκνεπαν σειράς 3, και σκέφτεσαι αν είναι καλή ιδέα, το να τα κροσάρεις ψηφιακά με μπερι, με τριενίσχυση από ψηφιακούς; Αν θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις γκερτζ καλώδια, και κλέμες; Είναι σαν να ρωτάς την Παπαρήγα, αν είναι κατά του μνημονίου!!( Χωρίς παρεξήγηση Κώστα, ε;;)

Reaction score
1.831

χεχε!

Ο Κωσταυτιάς είναι μέγας δάσκαλος. Πολλές φορές μου έκανε upgrade σε ηχεία και μηχανάκια μου. Μου έμαθε πολλά πράγματα και κυρίως να μη φοβάμαι να "πειράξω" τα ρημάδια τα μηχανάκια.

Αυτή τη φορά έχω ξεκινήσει το χέριασμα μόνος μου, αλλά αν χρειαστώ κάτι ο Κώστας δε θα μου πει όχι. Απλά θέλω να το κάνω μόνος μου γιατί πλέον θεωρώ τη βελτίωση του ηχείου μου μια ευχάριστη διαδικασία! Αν πω στον Κώστα να μου τα "σιάξει" θα έρθει, θα ασχοληθεί καμιά ωρίτσα και...αυτό ήταν!
Εγώ το παιδεύω το πράμα, το απολαμβάνω λίγο-λίγο και φυσικά όποτε έχω χρόνο και διάθεση!

Το κροσάρισμα το κρατάω προς το παρών αναλογικό με ένα κρος της samson για τον κλάδο χαμηλών-μεσουψηλών. Δηλαδή τον κλάδο των μεσουψηλών θα τον κρατήσω παθητικό προς το παρών. Φοβάμαι πολύ τα "ζμπατ" των ενισχυτών μη πάρω το ρίμπον στο χέρι...

stay tuned!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.877

Φοβάμαι πολύ τα "ζμπατ" των ενισχυτών μη πάρω το ρίμπον στο χέρι...
ψυχολογικό είναι. τα πρώτα 100 χρόνια είναι δύσκολα, μετά ...συνηθίζεις.:142::137::138:

προχώρα αγόρι μου, διασκέδασέ το, και φυσικά (κακώς και που το αναφέρω δηλαδή) είναι δεδομένο πως ό,τι χρειαστείς εδώ είμαι, αυτό δε το συζητάμε καν εμείς εδώ στα βόρεια, είναι αυτό που λένε "ευκόλως εννοούμενο"...:126:

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef