Marantz SR7005...Μια πρώτη ματιά

Reaction score
1.848
Απάντηση: Marantz SR7005...Μια πρώτη ματιά

φίλε μόνος σου τα κουβάλησες όλα αυτά?

Σκέφτηκες να έχεις μονίμως ένα καροτσάκι στο πορτμπαγκάζ?

Θα σε βοηθήσει!

Reaction score
80

Επιτελούς, τέλος καλό

Καλοακουστος

Reaction score
30.051

Αντε καλορίζικος και πάλι φίλε , και καλοτάξιδος αυτή τη φορά....!!!!!

ichaltou

Αλλαχτήρι
Reaction score
1.004
Σε μερικές ημέρες θα είμαι έτοιμος να γράψω περισσότερα πράγματα καθώς μέχρι στιγμής εχω μπορέσει να δω και να ακούσω ελάχιστα απο αποσπάσματα ταινιών αλλα δεν εχω βαλει και τα καινουργια surround.
Σήμερα πάντως μου ακούστηκε πολύ καλύτερα, πιο γλυκόηχος απο τις πρώτες ημέρες, καθώς ήταν λιγάκι ¨στεγνός".
Αρχικά, ο ενισχυτής είναι πλήρης συνδέσεων με 2 hdmi out & 5 (+ 1 front) in. Το κούμπωμα τους δεν με ενθουσίασε καθώς του sony ήταν περισσότερο σταθερές.

Η εμφάνιση του είναι ένα απο τα ατου του καθώς βλέποντας ταινίες μπορεί να έχει αυτή την όψη

οπου το μόνο που εμφανίζεται είναι ο αχνος μπλέ κύκλος, ενω αγγίζοντας το πορτάκι , αποκαλύπτεται

μια δεύτερη οθόνη, πολλά απο τα πλήκτρα ρύθμισης και 1 hdmi & 1 usb απο την οποία μπορείς να αναπαράγεις όλων των ειδών μουσικά αρχεία.

ichaltou

Αλλαχτήρι
Reaction score
1.004
Σχετικά με το audyssey και με την λίγη επαφή που είχα¨:

καλιμπράρει με αναφορά τα 0 db με αποτέλεσμα να μου ρίχνει πολλη τις σταθμες και να χρειάζεται να ακούω σε μεγάλες, θεωρητικά, εντάσεις σε σχέση με τους άλλους av που είχα. Να ψάξω τις επιλογές του δεν εχω μπορέσει ακόμα αλλά σαν μια πρώτη εντύπωση μου έχει βρει ακριβως τις αποστάσεις των ηχείων. Εκει οπου έχει αποτύχει εντελώς είναι στη ρύθμιση του sub οπου και η αποσταση αλλά και η απόδοση του είναι αλλου για άλλου.
Ηδη με μια διορθωση στη απόσταση και λίγο χαμήλωμα έχει έρθει πολύ καλύτερα.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.437

Εκει οπου έχει αποτύχει εντελώς είναι στη ρύθμιση του sub οπου και η αποσταση
Αυτό με την απόσταση μάλλον είναι γενικό πρόβλημα με τις ενσωματομένες ισοσταθμίσεις.Η υποψία μου βέβαια πάει προς τα παρεχόμενα μικρόφωνα παρά προς αδυναμία των ίδιων των συστημάτων(τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει και ο Zizik).

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
Απάντηση: Re: Marantz SR7005...Μια πρώτη ματιά

Σχετικά με το audyssey και με την λίγη επαφή που είχα¨:

καλιμπράρει με αναφορά τα 0 db με αποτέλεσμα να μου ρίχνει πολλη τις σταθμες και να χρειάζεται να ακούω σε μεγάλες, θεωρητικά, εντάσεις σε σχέση με τους άλλους av που είχα.
εδω σηκωνει πολυ κουβεντα
Να ψάξω τις επιλογές του δεν εχω μπορέσει ακόμα αλλά σαν μια πρώτη εντύπωση μου έχει βρει ακριβως τις αποστάσεις των ηχείων. Εκει οπου έχει αποτύχει εντελώς είναι στη ρύθμιση του sub οπου και η αποσταση αλλά και η απόδοση του είναι αλλου για άλλου.
οπως ? το εβγαλε μακρυτερα ισως ? αν ναι , και εφοσον το σαμπ δεν ειναι thx τα εξτρα μετρα ειναι αναμενομενα, τι αλλο <κουλο> σου εβγαλε στο σαμπ ?
Ηδη με μια διορθωση στη απόσταση και λίγο χαμήλωμα έχει έρθει πολύ καλύτερα.
το μικροφωνο και οι θεσεις ειναι ζωτικες, στου αντωνη , οσοι δοκιμασαν να ρυθμισουν audy το εκαναν κουλο .Δεν αναφερω ποιος το εκανε να κελαιδα.......

Reaction score
1.848

ρε παίδες που να το βρει το σαμπ????

δε νομίζω να υπάρχει σύστημα που να μπορεί να πραγματοποιήσει κάτι τέτοιο με ακρίβεια...

ichaltou

Αλλαχτήρι
Reaction score
1.004
θα συνεχίσω αυριο, χρησιμοποιωντας τις σκηνες αναφορας που εχει χρησιμοποιήσει και ο striftos για να εχουμε μια κοινη αναφορα.

ichaltou

Αλλαχτήρι
Reaction score
1.004
Re: Απάντηση: Re: Marantz SR7005...Μια πρώτη ματιά

το μικροφωνο και οι θεσεις ειναι ζωτικες, στου αντωνη , οσοι δοκιμασαν να ρυθμισουν audy το εκαναν κουλο .Δεν αναφερω ποιος το εκανε να κελαιδα.......
το εβγαλε πολυ μακρυτερα και οι ουρες του κάλυπταν τα πάντα. Πες μας βρε ποιος το εκανε...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
Απάντηση: Re: Marantz SR7005...Μια πρώτη ματιά

παρε αυτο για αρχη
Many powered subwoofers have controls that are set manually. It's important to follow some simple guidelines to avoid having these controls interfere with proper subwoofer calibration and integration with the satellite speakers.

1.If the subwoofer provides a direct input (sometimes called LFE input) then it should always be used. That input bypasses the filters in the subwoofer and allows the bass management system in the AV Receiver to operate properly
2.If there is no direct input, then the lowpass filter knob on the subwoofer should be permanently set to the highest frequency it allows. That way it will not interfere with the MultEQ measurements and bass management
3.The level control on the subwoofer is often set too high. This can cause the AV Receiver to run out of level correction range when MultEQ tries to set the subwoofer to reference level. Set the subwoofer level control to the midpoint. If MultEQ reports high negative trims (e.g., –12 dB) for the subwoofer, then you should turn the level control further down and run MultEQ again
4.If there is a Phase control on the sub it should be set to 0°
If you have a subwoofer with room EQ, then you should run that first in the subwoofer and then run MultEQ in the AVR

If you have an external subwoofer processor (such as the SVS AS-EQ1 or the Audyssey Sub Equalizer) you should run the calibration in that processor first and then run MultEQ in your AVR

If you have two subwoofers, there are some additional steps to take:
1.Place them at equal distances from the main listening position
2.Set the level controls on the back so they both play at the same level
3.Connect a y-cord to the sub out of the AVR and then connect to both subs
4.Turn off processing in the subs as it will not be able to give you the same resolution that you will get from MultEQ (thousands of points vs. a few parametric

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

παρε και αυτο

MultEQ doesn't actually measure distance. It measures signal delay. That delay is due to the time it takes for sound to travel to the mic in air PLUS the electrical delay in the signal inside the sub. Any type of filter in the sub introduces delay. Also, any type of dsp processing in the sub introduces delay. So, it's quite normal to see longer "distances" reported for the sub. You should leave it as MultEQ found it.

It's when the reported distance is shorter than the physical distance that we worry. Something else causes that, usually vibrations that travel to the mic via a solid surface (e.g., the floor). Sound travels faster in solids than it does in air and this can cause the short readings. The first thing to try is to make sure that the mic is isolated from any vibrating surfaces.

ichaltou

Αλλαχτήρι
Reaction score
1.004
Re: Απάντηση: Re: Marantz SR7005...Μια πρώτη ματιά

ενα αλλο που διαπίστωσα πριν απο λίγο, είναι οτι δεν μου δινει τις περισσότερες επιλογες στο μενου του audyssey στα surround parameter.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

οποισδηποτε εχει το διακαιωμα να πει οτι ο κρις λεει ανακριβιες.
Εγω στοιχηματιζω επι τουτου.
Η γνωστη αμερικανικη παροιμια λεει
δεν φταιει το παιχνιδι-ο παικτης φταιει......

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

η (υπο τροποποιηση) μοναδα του audy , οταν βαλω τα σαμπ σε θεση thx , τα βρισκει στις ακριβεις αποστασεις,
οταν βγαζω οφ το thx στα σαμπ τα βγαζει πιο μακρια.
Το ιδιο γινοταν και με το teufel.Ο κρις εξελιξε το audy με τον χολμαν , και εχει καμποση αναφορα περι ρυθμισεων σαμπ-επιλογη καμπυλης για ηχεια thx στο μανουαλι της μοναδας , and the beat goes on....................

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

παρε και αυτο

MultEQ doesn't actually measure distance. It measures signal delay. That delay is due to the time it takes for sound to travel to the mic in air PLUS the electrical delay in the signal inside the sub. Any type of filter in the sub introduces delay. Also, any type of dsp processing in the sub introduces delay. So, it's quite normal to see longer "distances" reported for the sub. You should leave it as MultEQ found it.

It's when the reported distance is shorter than the physical distance that we worry. Something else causes that, usually vibrations that travel to the mic via a solid surface (e.g., the floor). Sound travels faster in solids than it does in air and this can cause the short readings. The first thing to try is to make sure that the mic is isolated from any vibrating surfaces.

δωσε βαση στην πενια

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Marantz SR7005...Μια πρώτη ματιά

me myself and I

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

στειλτου pm Και ρωτα σε ποσο κουλες θεσεις εβαζα το μικροφωνο για να μετρησει σωστα.Δεν ειναι τοσο ευκολο να παρεις σωστες ρυθμισεις.Θελει σωστες μετρησεις.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

το κρος πανω στο σαμπ που το εχεις ?
και που στον μαρατζ ?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.670
Members