Mark Levinson No 53 Monoblock Power Amplifier

D

deleted user 10898

Guest
λοιποοον.. κουφου και Καυτακια... που ολο με τσιγκλατε...
οι διακοπτικοι παιζουν αριστα ειδικα με πανελ, οπου συγχωρουνται τα "προβληματακια" που ακομα και η νεα αυτη σχεδιαση δεν μπορει να αντιμετωπισει.

βλεπουμε λοιπον την γνωστη αυξηση της παραμορφωσης στα ψηλα, που ναι μεν ειναι μικρη σε σχεση με την αντιστοιχη παραμορφωση ενος καλοσχεδιασμενου pp (οπως θα μας ελεγε ο καυτιας) αλλα ακουστη δυστυχως σε ενα ηχειο με tweeter οπως τα στουντιακα πχ focal.

τωρα, η ολικη τιμη παραμορφωσης που οπως ολοι μετρανε και καυχιονται για το ποσο χαμηλη ειναι στους διακοπτικους, δεν εχει καμια πρακτικη σημασια. αντιθετα το ειδος των αρμονικων της παραμορφωσης στο συγκεκριμενο ενισχυτη τον βαζει κοντα σε αυτους της Α, και πρεπει να εχει αρκετα καλη μεσαια.
ομως, αφου με τσινγκλατε, αυτοι ολοι οι νεοι διακοπτικοι προσπαθουν οπως βλεπετε να φθασουν τους Α στην αποδοση της μεσαιας περιοχης. θα το καταφερουν αλλα...
...the fact that its distortion under those conditions is predominantly the subjectively innocuous third harmonic is commendable λέει ο John Atkinson για τον Pass xa30.5.
γιατι?
δηλαδης?
ο Πασσ? φυσικα, και ολοι οι Α που ειναι PP με αυξημενο bias...

οταν αυτοι ολοι οι νεοι διακοπτικοι φθασουν εναν τετοιον Α μετα θα πασχισουν να φθασουν τον πραγματικο ενισχυτη, τον εναν και μοναδικο, τον (λαμπατο η ακομα καλυτερα τρανζιστορατο) single ended A .
τοτε θα ξαναπαρω διακοπτικο, ή οταν ξαναπαρω πανελ (οταν εγω και κουφου βρουμε χωρο θα παρουμε quad 2905)...

τωρα για τα σχολια για τους πυκνωτες του τροφοδοτικου καλο ειναι να διαβαζουμε τα βασικα, κλασση α, β ,α/β,δ κλπ τροφοδοσιες αυτων κλπ πριν πουμε οτι μας κατεβει, το απαντησε αλλωστε και ο εαρ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.142
Απάντηση: Mark Levinson No 53 Monoblock Power Amplifier

από δικές μου μετρήσεις, όσον αφορά την τροφοδοσία, δε χρειάζεται πάνω από 80.000mf ανα ρέιλ, δε προσφέρει καθόλου μείωση στο ριπλ η περισσότερη χωρητικότητα. ε, ο κρελ παίζει 2 τέτοια, άρα 4*80=360,000mf.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Εεε τότενες, που πρέπει να αποτανθώ για την ντιούικη κατασκευή 2 διακοπτικών μονομπλοκίων ισχύος 1000 watts/8 Ohm εκάστου... μιας και ταιριάζουν απ' οτι λένε με ribbon? :139::137:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
βλεπουμε λοιπον την γνωστη αυξηση της παραμορφωσης στα ψηλα, που ναι μεν ειναι μικρη σε σχεση με την αντιστοιχη παραμορφωση ενος καλοσχεδιασμενου pp (οπως θα μας ελεγε ο καυτιας) αλλα ακουστη δυστυχως σε ενα ηχειο με tweeter οπως τα στουντιακα πχ focal.
Δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι ακούς την αύξηση της παραμόρφωσης από τα 0.002 στα 0.04;
Να σου πω και το άλλο με τον Τοτό;! :142:

Μάλλον το μπερδεύεις με το τσίμπημα στο frequency response στις υψηλές που παρουσιάζουν κάποιοι από τους Class D/Τ.

D

deleted user 10898

Guest
Δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι ακούς την αύξηση της παραμόρφωσης από τα 0.002 στα 0.04;
Να σου πω και το άλλο με τον Τοτό;! :142:

Μάλλον το μπερδεύεις με το τσίμπημα στο frequency response στις υψηλές που παρουσιάζουν κάποιοι από τους Class D/Τ.
αυτο που λες το τσιμπημα στις ψηλες το μετραμε σε δυσκολα φορτια ( χαμηλες αντιστασεις) πχ οταν οδηγουν ηλεκτροστατικα που κατεβαινει η αντισταση στα 1-2οημ.
η δικη μου εμπειρια ειναι οτι τα ηλεκτροστατικα το συγχωρουν αυτο και δεν ακουγεται, ενω αντιθετα με "ενοχλουν" τα tweetet ακομα και απο τα κεφ μου που δεν κατεβαινουν κατω απο τα 4. νομιζω πως η αυξηση της παραμορφωσης ειναι που ακουγεται και δεν ειναι αυτη συγκεκριμενα αλλα μεσω αυτης διαπιστωνουμε οτι κατι κανει του ενισχυτες αυτους να μην λειτουργουν οπτιμαλ στις συχνοτητες αυτες. καποια στιγμη θα το βρουνε και αυτο...

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Μην επιμένεις. Δες τις μετρήσεις των Tripath και των ICEpower... Ειδικά αν βρεις προσομοίωση πραγματικού φορτίου.
Kαλά, ειδικά από Tripath δες μετρήσεις από κανέναν Trends που "ακούγεται σαν single ended" κατά πολλούς. Επίσης διάβασε και λίγο Bruno Putzeys.

Να φανταστώ τα Hypex θα σε ξετρελάνουν.... Ούτε το freq response αλλάζει με το φορτίο, ούτε το THD με τη συχνότητα... Το μόνο που λείπει είναι η κουρτίνα που λέγαμε παραπάνω.

D

deleted user 10898

Guest
εχεις ακουσει hypex πισω απο πανι με καλο ταξης Α? για λεγε λοιπον?
αστο Κωστα, ο hypex παιζει τελεια, εχει μεγαλη εκταση χωρις παραμορφωση και επειδη εχει εκτεταμενα ακρα μοιαζει να χανει σε σωμα που ακουγεται λεπτο αλλα ετσι πρεπει να ειναι αλλα εμεις δεν εχουμε συνηθισει και δεν ειναι λεπτο κλπ κλπ κλπ

Reaction score
70
αστο Κωστα, ο hypex παιζει τελεια, εχει μεγαλη εκταση χωρις παραμορφωση και επειδη εχει εκτεταμενα ακρα μοιαζει να χανει σε σωμα που ακουγεται λεπτο αλλα ετσι πρεπει να ειναι αλλα εμεις δεν εχουμε συνηθισει και δεν ειναι λεπτο κλπ κλπ κλπ
Άντε πάλι τα ίδια. Για αυτό δεν φταίει ο ενισχυτής. Φταίνε τα crossover των περισσότερων ηχείων που είναι σχεδιασμένα για άλλες τοπολογίες ενισχυτών. Αυτές οι "ατέλειες" βέβαια δεν υφίστανται στην ενεργή ενίσχυση...

Reaction score
1.653
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Mark Levinson No 53 Monoblock Power Amplifier

Καμία σχέση ουτε σε μέγεθος , ουτε σε ηχο...

Άσε με να υποθέσω

Εδώ στην αρχή τα έβλεπες θολά

Και μετά, αφού τους άκουσες, σου "έβαλαν τα γυαλιά"

Το βρήκα;

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

1. Αυτοί είναι οι 150άρηδες η οι 300άρηδες ?

2. Εχει γίνει σύγκριση τους με τους Νο53 ?

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Βρε εσύ είπες ότι τελικά στους διακοπτικούς ενοχλεί το τσίμπημα στην παραμόρφωση ψηλά. Εγώ σου βρήκα διακοπτικό που δεν το έχει. Τώρα τι σε ενοχλεί; Θα σου πω έγω.. Το ότι είναι "ψηφιακός".
Γι' αυτό λέω για κουρτίνα...

Όταν ακούσεις σωστό Hypex (για να μη σου πω τα διακοπτικά που έχω ακούσει εγώ - ώστε να έχεις ολοκληρωμένη άποψη για την τάξη αυτή), εδώ είμαστε να τα ξαναπούμε. Μέχρι τότε δεν έχει νόημα να συζητάμε γιατί κι εσύ, όπως και τόσοι άλλοι, τσουβαλιάζεις. Προσπαθείς με βάση τα λίγα διακοπτικά που έχεις ακούσει να βγάλεις συμπέρασμα για όλα. Αμ δε!

Δε σε παρεξηγώ γιατί βλέπω ότι το ίδιο κάνεις με τους τάξης Α.
Λες και ένας Pass παίζει το ίδιο με έναν Audia Flight πχ... Ξανά αμ δε!

Πάντως αν έχεις συνηθίσει στις εύηχες παραμορφώσεις τους Pass (στις οποίες είναι μανούλα), δύσκολα θα σου "κάτσει" ένας ουδέτερος και αναλυτικός ενισχυτής χωρίς παραμορφώσεις.

Reaction score
1.815

Ώπα!

Νίκο, ποιο μάγκνεπαν είναι εκεί πίσω συσκευασμένο και όρθιο???

Το θέμα με τους "μη συμβατικούς ενισχυτές" έχει πολύ δρόμο μπροστά, αλλά είναι μια τεχνολογία πολλά υποσχόμενη!
Προσωπικά με ενθουσιάζει το γεγονός της μεγάλης αποδιδόμενης ισχύος σε συνδυασμό με τη χαμηλή κατανάλωση.
Είναι απαράδεκτο σήμερα να ακούμε μουσική ξοδεύοντας χιλιάδες βατ και ρημάζοντας τον πλανήτη!

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.745

το καινουργιο μοντελο νικολα ακουγεται χειροτερα απο το παλιο;
Kατά πώς λένε και απ το λίγο που άκουσα , ναί,

1. Αυτοί είναι οι 150άρηδες η οι 300άρηδες ?

2. Εχει γίνει σύγκριση τους με τους Νο53 ?
1.Ειναι οι Νο33 και οχι Νο33h, αρα 300άρηδες.
2.Στήν Ελλάδα δύσκολο...

Ώπα!

Που τό είδες ρε παιδάκι μου.:126:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Συγκριτικό ML No 33 vs. ML No 53 ...

1.Ειναι οι Νο33 και οχι Νο33h, αρα 300άρηδες.
2.Στήν Ελλάδα δύσκολο...
Αν υπάρχουν διαθέσιμοι, θα μπορούσα εγώ να κανω ένα συγκριτικό στο σύστημα μου.

Και οι δύο ταιριάζουν με τα Genesis, προσωπικά δεν έχω κανέναν συμφέρον, οπότε τι καλύτερο?

Μην προλάβετε να πείτε όχι - σκεφτείτε το πρώτα... και αντιμετωπείστε το σαν οργανωμένο από το AVSite :126:

D

deleted user 10898

Guest
Βρε εσύ είπες ότι τελικά στους διακοπτικούς ενοχλεί το τσίμπημα στην παραμόρφωση ψηλά. Εγώ σου βρήκα διακοπτικό που δεν το έχει. Τώρα τι σε ενοχλεί; Θα σου πω έγω.. Το ότι είναι "ψηφιακός".
Γι' αυτό λέω για κουρτίνα...

Όταν ακούσεις σωστό Hypex (για να μη σου πω τα διακοπτικά που έχω ακούσει εγώ - ώστε να έχεις ολοκληρωμένη άποψη για την τάξη αυτή), εδώ είμαστε να τα ξαναπούμε. Μέχρι τότε δεν έχει νόημα να συζητάμε γιατί κι εσύ, όπως και τόσοι άλλοι, τσουβαλιάζεις. Προσπαθείς με βάση τα λίγα διακοπτικά που έχεις ακούσει να βγάλεις συμπέρασμα για όλα. Αμ δε!

Δε σε παρεξηγώ γιατί βλέπω ότι το ίδιο κάνεις με τους τάξης Α.
Λες και ένας Pass παίζει το ίδιο με έναν Audia Flight πχ... Ξανά αμ δε!

Πάντως αν έχεις συνηθίσει στις εύηχες παραμορφώσεις τους Pass (στις οποίες είναι μανούλα), δύσκολα θα σου "κάτσει" ένας ουδέτερος και αναλυτικός ενισχυτής χωρίς παραμορφώσεις.
bre κωστα εχεις δικιο στους D εχω ακουσει επισταμενα και στον χωρο μου μονο ice. τους ενσωματωμενους στα Purity και belcanto με kef ref. αρα για το οτι ειναι καλυτερα τα hypex στηριζομαι σε εσενα που τα ακους συχνα..
ομως, οπως εσυ ειδικα ξερεις, εχω προσβαση και ακουω πολυ συχνα σε τελειο χωρο και εννιοτε στον δικο μου καποια απο τα καλυτερα μεγαλυτερα (και ακριβοτερα αν εχει σημασια) single ended τρανζιστορατα (κυριως) που υπαρχουν παγκοσμιως. αρα επετρεψε μου να εχω αποψη και να ξερω ακριβως που υστερει ο καθε Pass σε σχεση με την κορυφαια Α.
αρα λοιπον οπως το θετεις εσυ μπορω να το θεσω και εγω.... μεχρι να εχεις προσβαση σε τετοιου επιπεδου μηχανηματα ασ μην συζηταμε για ηχητικη αποδοση αλλα ισως εαν θες για αποδοση προς τιμη, value for money που λενε εκει εξω...

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Mark Levinson No 53 Monoblock Power Amplifier

Ώπα!

Το θέμα με τους "μη συμβατικούς ενισχυτές" έχει πολύ δρόμο μπροστά, αλλά είναι μια τεχνολογία πολλά υποσχόμενη!
Προσωπικά με ενθουσιάζει το γεγονός της μεγάλης αποδιδόμενης ισχύος σε συνδυασμό με τη χαμηλή κατανάλωση.
Είναι απαράδεκτο σήμερα να ακούμε μουσική ξοδεύοντας χιλιάδες βατ και ρημάζοντας τον πλανήτη!
να προσθεσω και την τιμη χαμηλη τιμη.
που στην συγκεκριμενη περιπτοση παει περιπατο...

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.059

Για την ιστορια
4*8=32
4*9=36

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.197