MediaMarkt

Reaction score
2
Παιδιά, έχει πάει κανείς στο εν λόγω πολυκατάστημα; Το είχα επισκεφτεί στο Βερολίνο το Σεπτέμβριο και μου είχαν κάνει εντύπωση οι τιμές, αλλά και η τεράστια ποικιλία προϊόντων. Λέω να πάω αύριο, γιατί έπεσε στα χέρια μου ένα τριπλό φυλλάδιό του με απίστευτες τιμές! Μήπως, κάποιες Ελληνικές αλυσίδες πάνε για φούντο; Ήδη ο Κορασίδης πεθαίνει, το Elephant φαίνεται να ακολουθεί, κάτι Σεηοί, Συκάρηδες κλπ δε τους βλέπω καλά. Μόνο την Ηλεκτρονική βλέπω να αντέχει, αλλά και αυτή για πόσο; Την καλύτερη κίνηση έκανε ο Κοτσώβολος που...έστριψε μέσω Dixons και κοιμάται τώρα ήσυχος.
Τα μόνα που πιστεύω ότι θα αντέξουν είναι τα μικρά εξειδικευμένα καταστήματα, που στηρίζονται στις διαπροσωπικές σχέσεις και στις επιπλέον ευκολίες που παρέχουν στους πελάτες. Οι τιμές τους ήταν, είναι και θα είναι υψηλότερες από τις αλυσίδες, όμως ο κόσμος τα προτιμά για άλλους λόγους...

VG

Reaction score
0
Τα μόνα που πιστεύω ότι θα αντέξουν είναι τα μικρά εξειδικευμένα καταστήματα, που στηρίζονται στις διαπροσωπικές σχέσεις και στις επιπλέον ευκολίες που παρέχουν στους πελάτες. Οι τιμές τους ήταν, είναι και θα είναι υψηλότερες από τις αλυσίδες, όμως ο κόσμος τα προτιμά για άλλους λόγους...
Οι μεγαλες αλυσιδες τυπου Κωτσοβολος ειναι ακριβες,περναω απο εκει μονο για να βεβαιωθω οτι εχουν τις υψηλοτερες τιμες της αγορας.Γιατι;Γιατι ξοδευουν απειρα λεφτα για να βγαλουν φυλλαδια που λενε "ειμαστε οι φτηνότεροι",ετσι ωστε να πουλησουν ακριβα.

Προσωπικα κατι αγορες που εκανα προσφατα,τις εκανα απο τον Κολομβούνη.Παζαρι για αγορα μετρητοις,οσες δοσεις θες,και ποικιλία μεγαλυτερη απο Κωτσοβολους και τα συναφη.

Reaction score
25.405
συγκεκριμενα ο κωτσοβολος στο car audio ηταν οχι απλως ακριβοτερος , αλλα σε σημειο με την εκτπωση μετρητοις να αγοαραζεις ακιρβοτερα απο οτι σε εξειδικευμενο καταστημα με δοσεις...

Reaction score
49
συγκεκριμενα ο κωτσοβολος στο car audio ηταν οχι απλως ακριβοτερος , αλλα σε σημειο με την εκτπωση μετρητοις να αγοαραζεις ακιρβοτερα απο οτι σε εξειδικευμενο καταστημα με δοσεις...
Μήπως έίχες πάει στον........Κοψόκωλο Πάνο????? :roll: :mrgreen: :mrgreen:

Reaction score
2
Λοιπόν, πήγα σήμερα.
Τα συν:
1) Καλές τιμές σε κάποια είδη, αρκεί να πας μόνο για αυτά.
2) Μεγάλη ποικιλία προϊόντων. Είναι εύκολο να βρεις και να πάρεις άμεσα αυτό που ψάχνεις, χωρίς να περιμένεις μέρες ή εβδομάδες, μετά την παραγγελία σου σε κάποιο κατάστημα που ναι μεν το εμπορεύεται, δεν το έχει όμως ετοιμοπαράδοτο.
3) Είχε αξεσουάρ τηλεφωνίας και pc που δεν έχουν ποτέ εισαχθεί στην Ελλάδα, ή που θα έπρεπε να ψάξεις πολύ και σε διαφορετικά μέρη για να βρεις κάθε ένα από αυτά (βρήκα π.χ. διακλαδωτή γραμμής ISDN και κάποια plug-in car kits που δεν τα έχει φέρει ούτε η αντιπροσωπεία, ενώ στα PC είχαν τα πάντα). Α, και στα φωτογραφικά είχαν ακόμη και τη καινούργια ημιSLR Samsung 8MP και 12x ζουμ και Image Stabilizer και 3.5" οθόνη (!), που δε νομίζω να έχει εισαχθεί επισήμως και σε καλή τιμή (€815).
4) Τεράστιο parking.

Τα πλην:
1) ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΆΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Είναι όλες έντοκες. Ούτε που ρώτησα για το επιτόκιο. Εδώ χάνει πολύ και απορρίπτεται από εμένα για σοβαρές αγορές, όταν το Πλαίσιο (που πρέπει βέβαια να μου κάνει αδριάντα) μου κάνει ακόμη και 24 άτοκες σε τιμές που για άλλους είναι μόνο μετρητοίς, ή μέχρι 6 άτοκες. Το Qtek 9000 τώρα ξέρω από που θα το πάρω!
2) O κόσμος είναι απελπισία. Δεν μπορείς να κινηθείς και να κοιτάξεις με την ησυχία σου. Βέβαια, κάποια στιγμή θα "σπάσει".
3) Η αναμονή στα ταμεία και έκδοση τιμολογίου σε ξεχωριστό ταμείο, αφού όμως περάσεις από το κύριο και πάρεις απόδειξη.
4) Έχει δεκάδες πωλητές, που δεν ξέρουν που παν τα τέσσερα!
5) Αστείο, αλλά είχε τόσους σεκιουριτάδες στο parking, που ήταν δυο-δυο σε κάθε πόστο (μην πω για τα πόστα και τη σημασία τους).

Γενικά, ψιλοαπογοητεύτηκα και μάλλον πολλοί άλλοι (γνωρίζοντες), μαζί μου.
Όμως, ίσως ακόμη δεν έχουν δείξει τα δόντια τους! Μάλλον, στηριζόμενοι στο μάρκετινγκ, ήξεραν ότι θα κάνουν χρυσές δουλειές στην αρχή και μέχρι ο κόσμος να τους πάρει χαμπάρι (αλλά και να δοκιμάσουν τις αντοχές των Ελληνικών αλυσίδων). Μετά, νομίζω ότι θα χτυπήσουν δυνατά και μάλλον δε θα έχουν αντίπαλο (εγχώριο). Είδωμεν...
Πάντως, για εξειδικευμένα είδη θα ξαναπάω.

PS: Άφησα το καλύτερο για το τέλος. Πήγα στις 9 και ένα ατμοσίδερο είχε €49.90. Στις 10:30 είχε €59!!()*)(*)*@)!(@)!*!@&#

Reaction score
49
Τώρα που το ξανασκέφτομαι.....Μήπως στα 49.9 δεν είχε το ΦΠΑ??
Γιατί στα 49.9 το ΦΠΑ 19% βγαίνει 9.48.......Οπότε σύνολο 59.38-------> 59 ευρώ!!
Λες?? :roll: :wink:

Reaction score
14
Μόλις έλαβα ένα περίεργο αλλά ενδιαφέρον mail για το κατάστημα αυτό. Όποιος ενδιαφέρεται να του το στείλω.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
To διάβασα το e-mail αλλά στην Media-Markt δεν ισχύει αυτό... όλα τα προιόντα έχουν ελληνική εγγύηση.. γι' αυτό και οι τιμές του είναι παρόμοιες με τις άλλες αλυσίδες ηλεκτρονικών...

Reaction score
7
Σε ευχαριστούμε για αυτήν την επισήμανση Μιχάλη:)...Εμένα τουλάχιστον με γλύτωσες από σίγουρο μπελά.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.846
Members
38.506
Νεότερο μέλος
costasgera