Mercedes-Benz: Είναι εφικτή η αλλαγή του ηχοσυστήματος?

Reaction score
1
Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει τρόπος να αλλάξει το ηχοσύστημα που είναι ενσωματωμένο στις καινούργιες MERCE? Π.χ. στη δική μου CLK δεν παίζει MP3 και θα ήθελα να το κάνει.

Η Mercedes μου είπε ότι το μόνο που γίνεται είναι να τοποθετήσουν μία CDέρα που να παίζει MP3 στην κατ’ αυτούς φτηνή τιμή των 900 Ευρώ.

Γίνεται τίποτε άλλο? Υπάρχει άλλη λύση?

Ευχαριστώ.

Reaction score
139
δεν γνωρίζω σίγουρα για τις w209, αλλά για τις παλιές W208 γίνεται , αγοράζεις οποια κεντρική μονάδα θες (συνήθως όχι τα low budget μοντέλα τους) και κατόπιν τα συνδέεις σε σειρά με κάποιο module που σου παρέχει η εκάστοτε εταιρεία, μέσω του οποίου θα συνεργάζεται η μονάδα με τα χειριστήρια και το κεντρικό display του αυτοκινήτου. Συνήθως τα modules αυτά ξεκινούν απο 80 και φθάνουν και τα 300ευρά (μόνο για τη διατηρηση της δυνατότητας χειρισμού από το τιμόνι... πολλά τα λεφτα).
Υπάρχουν και κάποια μοντέλα εργοστασιακά, που ταιριάζουν ανάλογα με to VIN του αυτοκινήτου σου, που έχουν mp3 player.
(πχ το Command για W209 μοντέλο, παίζει και dvd. τα comand για w208 νομίζω έχουν και AUX in όπου μπορείς να συνδέσεις πχ κανένα ipod)
Τώρα για να σου έιπε ο αντιπρόσωπος τη λύση cdέρας μάλλον είσαι άτυχος (ή δεν το έψαξε καλά αυτός).
Υπάρχουν και κάποια μοντέλα πχ ALPINE, που δεν χρειάζονται module αλλά ταιριάζουν μόνο σε συγκεκριμένα μοντέλα της merc.
υπάρχει κι ενα συνεργείο που ασχολείται μόνο με ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις (comand,player,a/c,esp,asr κλπ) μόνο για merc, αλλα΄δεν θυμάμαι τηλ. όταν έρθω αθήνα θα το βρω όμως.

τελευταία λύση αν δεν βγάλεις άκρη, αγόρασε ένα φορητό cd/mp3 player με μπαταρίες (κατά προτίμηση με remote) από το σκλαβενίτη και βάλε το στο πίσω κάθισμα, θα έχεις και dual zone entertainment.

γενικά είναι ένα μπάχαλο η υπόθεση.

Reaction score
1
Ευχαριστώ, ιδίως για την τελευταία συμβουλή  :D :D :D

Σοβαρά, όμως, αν θυμηθείς το εν λόγω συνεργείο θα με ενδιέφερε. Προσθέτω ότι το αμάξι μου είναι w209 (μοντ. 2005) και ότι θέλω ει δυνατόν να αφήσω ΑΘΙΚΤΗ την εμφάνιση της κονσόλας ή, εν πάσει περιπτώσει η λύση που θα επιλέξω να είναι απόλυτα καλαίσθητη.

Reaction score
139
σίγουρα θα υπάρχουν πολλές λύσεις για το 209
1. εγώ θα πήγαινα για comand στη θέση σου (πάντα αγορά από το νετ - μισά λεφτά και κάτω) να πουλάω και μούρη όταν πηγαίνω στο καφενείο του χωριού κάθε καλοκαίρι. 8)
μην ανησυχείς για την κονσόλα, απλά θα χρειαστείς να αγοράσεις νέο ξύλινο πλαίσιο για το comand (~100 ευρά)
η όλη τοποθέτηση είναι λίγο φυστίκι βεβαια γιατί θέλει tuner (εντάξει προαιρετικό), κεραίες, καλώδια, κανένα firmware update αμαλάχει, σούπα-μούπες, αλλά άμα έχεις όρεξη το λύνεις-δένεις το αμάξι σε μια μέρα.
Βέβαια αυτή είναι η πιο ακριβή λύση οπότε θα έπαιρνες τη σιντιέρα που σου πρότειναν.
2. η πιο εύκολη και πιο οικονομική λύση είναι η τοποθέτηση μιας άλλης μονάδας. Αν πας σε αντιπροσωπείες PIONEER, ALPINE, BLAUPUNKT (για BECKER δεν έχω ρωτήσει, αλλά τί σκ@τ@, μπέκερ είναι αυτή δεν θα έχει?) θα βρεις 100% κάποιο μοντέλο που -συνήθως - μαζί με κάπoιο module(+ 100 - 300 ευρά , αμα κλαφτείς θα στο αφήσει παρακάτω), θα έχεις τελειώσει σε 10 λεπτάκια, χωρίς μαστοριλίκια και επίσκεψη από τεχνικό της NASA.
Ο μόνος ενδοιασμός είναι ότι το ντιζάην τέτοιων μονάδων (με εξαίρεση τα BECKER) κάπως σου προκαλεί μια "ανατριχίλα" να την πώ? ...σε συνδυασμό με το υπόλοιπο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Εντάξει τώρα γούστα είναι αυτά.
3. υπάρχει στην αγορά το περίφημο ipod integration kit, το οποίο μη χαίρεσαι ταιριάζει σε συγκεκριμένα head units όπως audio 20/50 ή comand, το οποίο το συνδέεις είτε στο aux in είτε στη θέση του cd changer και συνήθως ανοίγουν και μια τρυπούλα στο ντουλαπάκι (προβλέψιμη μην αγχώνεσαι) για να παρκάρεις το ipod σου, ή το αφήνεις χύμα σε κανά τασάκι. Υπ'όψιν ότι συνεργάζεται κι αυτό με τα χειριστήρια του τιμονιού. Το 90% των αμερικανων ακολουθεί αυτή τη λύση.
να και μια ευκαιρία που έχασες http://thesportinglife.net/?p=61
Δεν ξέρω πόσο κάνει ακριβώς, άλλοι λένε 375$ άλλοι 700, και σε κανενα ebay παιζει και στα 200.

μάθε εν τω μεταξύ και το VIN number από την άδεια κυκλοφορίας ή αρ.πλαισίου, και άρχισε να τρέχεις στις αντιπροσωπείες.

Reaction score
1
Και πάλι σε ευχαριστώ πολύ -

Επειδή, όπως είπα ΔΕΝ θέλω να αλλάξω look στην κονσόλα μου, η λύση 2 μάλλον αποκλείεται.

Η λύση 1 ενδιαφέρει: Από που όμως αγοράζει κανείς comand?
Η λύση 3 νομίζω είναι επίσης απόλυτα εφικτή και φτηνή. Το δικό μου έχει νομίζω audio 20 και επομένως παίζει - έχω δεί ότι τέτοιο κιτ έχει ο Καλογερόπουλος που είναι και γείτονας.

Reaction score
139
1.Το ebay πχ είναι γεμάτο comand. Μην αγοράσεις απο αντιπροσωπεία merc εκτός αν τον παππού τον έλεγαν Αριστοτέλη (πρώτα είπαμε μαθαίνουμε το vin και βάσει αυτού μαθαίνουμε -ρωτώντας έναν αντιπρόσωπο merc- με ποια comand (εννοω part numbers) είναι συμβατα το can bus του αυτοκινήτου. Πάρε και μολύβι/χαρτί να γράφεις και τριπλοτσέκαρε τους αριθμούς ειδικά τα τελευταία νούμερα, ένα λαθάκι μπορεί να σου κοστίσει καμιά 600 ευρώ.
2.Πριν αποκλείσεις αυτήν την περίπτωση ρίξε και μια ματια στα BECKER (ψιλομερσεντοφέρνουν απο λουκ), έχουν και γ@μ@ τους ήχους http://www.becker.de/beckerCC21/www_root/index.jsp?language=En&organisation=001&doFlash=yes
η αντιπροσωπεία είναι κοντά σ'ένα σταθμό ΗΣΑΠ (καλλιθέα,ταύρο δεν θυμάμαι)
με ένα πρόχειρο ψάξιμο βρηκα και για το 209 http://www.caraudiodiscount.com/acatalog/mercedes_becker.html
άρα θά'χει και ο καλογερόπουλος. (φέρνει και ο βενιέρης)
3... δεν ξέρω αν θα καταλήξει φθηνή. γίνεται σίγουρα πάντως.

το σίγουρο είναι πως υπάρχει λύση... λεφτά για πέταμα να'χεις
σωθήκαμε

Reaction score
1
Μίλησα με Καλογερόπουλο.

Μου είπαν ότι το δικό μου είναι μοντ. 2005 και όλες οι συνδέσεις είναι με οπτική ίνα.

Περιμένουν μέσα στο Μάϊο ένα interface για Ipod γιατί αυτός πουστο site τους έχει τιμή, δεν κάνει. Τιμή του interface (χωρίς Ipod) 400-450 Euro.

Reaction score
139
για το 209 είναι λίγο ακριβά τελικά
απο ebay για audio 10, 30, comand 2
http://cgi.ebay.co.uk/AUX-in-ipod-A...ryZ38766QQssPageNameZWD2VQQrdZ1QQcmdZViewItem
150e
http://www.ipodlife.de/produktguide/65657.html 183e αυτό θα κάνει μάλλον (γερμανικά ξέρεις?)
http://www.cardomain.com/item/DNSI20MERCEDESF1 320$ αλλά κάνει σίγουρα (το βρίσκω πάλι αμερική με 400)

σκεφτόμουν οτι αφού το audio 20 είναι alpine να ρώταγες κι εκεί για πιο φτηνή περίπτωση. αλλά σίγουρα αν περιμένεις θα βρεις πιο φθηνό κιτ και με καλύτερο firmware, αν σκεφθείς ότι για το παλιό μοντέλο έχει 50-90e

Reaction score
1
Δεν ξέρω .... Πάντως το δικό μου το εργοστασιακό σύστημα παίζει καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο ηχοσύστημα είχα ποτέ σε άλλο αμάξι μου... και είχα δώσε πολλά χρήματα τότε και για ηχεία και για στερεοφωνικό.

Μάλιστα, ένας φίλος μου που έχει ακριβώς το ίδιο αυτοκίνητο έβαλε extra το Harman Kardon που προσφέρει η Mercedes, (με subwoofer) και υποτίθεται και άλλα καλούδια, και μετά αισθανόταν ηλίθιος γιατί το είχε πληρώσει ένα 800σάρι και το δικό μου έπαιζε καλύτερα.

Καλό θα ήταν να παίζει και mp3, αλλά νομίζω αυτό θα λυθεί πολύ σύντομα, όπως με διαβεβαίωσαν από τον Καλογερόπουλο.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.162
Members
38.419
Νεότερο μέλος
JOHNDOULAMIS