Minimal

Reaction score
1.789
@Petros_Dalipis Που βρίσκεις πληροφορίες για αυτήν; στην Creative το έχουν φάει το brand? βγαίνει ακόμα;

Από προσιτό balanced dac βρίσκω ελκυστικό το SMSL M300 το οποίο βέβαια είναι σε shortage στην Ευρώπη :)

Sugah

Ζαχαρούλης
Reaction score
3.326

Reaction score
1.789

Έχεις δίκιο αλλά ούτε το MKII κυκλοφορεί βέβαια πολύ. Άσε που δεν έχει και τίποτα παραπάνω να με ενδιαφέρει. (Bluetooth). Θα πάρω μάλλον το παλαιότερο που είναι και σε προσφορά.

Reaction score
1.789
Quick update. Λόγω έλλειψης χρόνου θα μου πάρει μέρες μέχρι να τα στήσω αλλά επειδή δεν κρατιόμουν χθες το βράδυ έκανα μια γρήγορη μέτρηση με τα πάνελ που θα μπουν εκατέρωθεν του τζακιού (ένα 120Χ 60 και ένα 120Χ30 άρα σύνολο 120Χ90 σε κάθε πλευρά, 15cm πάχος) και ένα 120Χ60 στην τζαμαρία αριστερά, για να δω αν υπάρχει φως ή πήγαν τζάμπα τα χρήματα.

Τα πάνελ απλώς τα ακούμπησα στο πάτωμα, η τελική τους θέση θα είναι άλλη που μάλλον θα δουλεύει καλύτερα. Στο RT φαίνεται να δουλεύουν στην περιοχή που υπόσχονται. Επέλεξα να τα πάρω με το scatter plate αφού ψηλά οι χρόνοι μου πέφτουν, και φαίνεται να δουλεύει σωστά.

Το FR πίσω από τις μετρήσεις είναι προ dirac, όπου γενικώς κάτω από τους 100 έχει αρκετή ενέργεια που κόβεται στην ισοστάθμιση.

Αυτό είναι το δεξί.
Treatment Comparison Right RT 60.jpg

Και αυτό το αριστερό.
Treatment Comparison Left RT 60.jpg

Οι μετρήσεις RT δεν είναι προφανώς απόλυτες αλλά η γενική συμπεριφορά δείχνει (και ακούγεται) περίπου όπως τα αναγράφει η GIK στο site. Τα πάνελ φαίνεται να δουλεύουν από τους 60 κύκλους μέχρι περίπου τους 700 με μέγιστη απόδοση μεταξύ 100 και 200. Πάνω από τους 700 με το scatter plate δεν υπάρχουν επιπτώσεις άξιες λόγου. Άρα γενικώς, τα γραφήματα στο site της GIK φαίνεται να είναι αξιόπιστα. Επίσης κάτω από τους 60 περίπου δεν έχουν απολύτως καμία επίπτωση (λογικό).

Το δεύτερο θέμα που με προβλημάτιζε πριν την αγορά και δεν μπορείς να βγάλεις άκρη από τις πληροφορίες στο site ή αλλού είναι το πόση επίδραση έχει το κάθε πάνελ. Μπακαλίστικα φαίνεται ότι τουλάχιστον στον χώρο μου κερδίζεις περίπου 50ms ανά τετραγωνικό στην περιοχή μέγιστης απορρόφησης του πάνελ. Εδώ αν έχει και κάποιος άλλος μετρήσιμη εμπειρία θα βοηθούσε.

Έχω πάρει και 4 10άρια που θα μπουν στο ταβάνι. Όταν τα στήσω και ξαναρυθμίσω, θα ανεβάσω κανονικό update.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.889
Έχεις πολύ δρόμο μπροστά, μέχρι να ισιωσει το RT περί το 0.3 να δεις το φως σου...

Τα προϊόντα αυτά, δουλεύουν, δε τίθεται ερώτημα, απλώς θέλει μεγαλύτερη ποσότητα μέχρι να...

Reaction score
1.789
Δεν πρόκειται να πάω 0.3: είναι εκτός στόχου. Δεν γίνεται λόγω σαλονιού. Επίσης δεν γίνεται γιατί δεν μπορώ να τοποθετήσω τίποτα σε γωνία άρα υπάρχει μεγάλο ρίσκο ανομοιομορφίας!

Αν φτάσει σχετικά σταθερά πάνω από τους 100 στο 0.4 θα είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. End game για μένα είναι αυτό.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.889
Αν έχεις την δυνατότητα να βάλεις στο ταβάνι περισσότερα, θα έρθει.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.891
Οι μετρήσεις RT δεν είναι προφανώς απόλυτες αλλά η γενική συμπεριφορά δείχνει (και ακούγεται) περίπου όπως τα αναγράφει η GIK στο site. Τα πάνελ φαίνεται να δουλεύουν από τους 60 κύκλους μέχρι περίπου τους 700 με μέγιστη απόδοση μεταξύ 100 και 200. Πάνω από τους 700 με το scatter plate δεν υπάρχουν επιπτώσεις άξιες λόγου. Άρα γενικώς, τα γραφήματα στο site της GIK φαίνεται να είναι αξιόπιστα. Επίσης κάτω από τους 60 περίπου δεν έχουν απολύτως καμία επίπτωση (λογικό).
Οι παρατηρήσεις συμφωνούν και με τις δικές μου. Η GIK δεν πουλάει φούμαρα, οι μετρήσεις ειναι αξιοπρεπείς.

Έχω πάρει και 4 10άρια που θα μπουν στο ταβάνι.
Γιατι πήρες δεκάρια; Μάλλον πρέπει να βγει νόμος και επ αυτού, να απαγορεύει τα πάνελ κάτω απο κάποιο πάχος. Ισως 12cm, αν και τα 15 φαινονται πιο ασφαλής επιλογή.
Εχουν scattering;

Περιμένουμε μετρήσεις. Μεχρι εδώ πολυ καλά!

Last edited:

Reaction score
1.789
Γιατι πήρες δεκάρια; Μάλλον πρέπει να βγει νόμος και επ αυτού, να απαγορεύει τα πάνελ κάτω απο κάποιο πάχος. Ισως 12cm, αν και τα 15 φαινονται πιο ασφαλής επιλογή.
Εχουν scattering;
Ναι, δεκάρια με scattering πήρα. Ο λόγος είναι ότι δεν θέλω να γίνω Γαλάτης και να φοβάμαι μη μου πέσει ο ουρανός (ταβάνι) στο κεφάλι. Δυστυχώς στα χαμηλά ταβάνια των πολυκατοικιών παίζει μεγάλο ρόλο αυτό και ακόμα και οι 5 πόντοι κάνουν διαφορά. Αν είχα ταβάνι 3 μέτρα δεν θα το συζητούσα. Στο 2.75 οι 20 πόντοι που θα φάω μαζί με το "κρέμασμα" πονάνε.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.891
Ναι, δεκάρια με scattering πήρα. Ο λόγος είναι ότι δεν θέλω να γίνω Γαλάτης και να φοβάμαι μη μου πέσει ο ουρανός (ταβάνι) στο κεφάλι. Δυστυχώς στα χαμηλά ταβάνια των πολυκατοικιών παίζει μεγάλο ρόλο αυτό και ακόμα και οι 5 πόντοι κάνουν διαφορά. Αν είχα ταβάνι 3 μέτρα δεν θα το συζητούσα. Στο 2.75 οι 20 πόντοι που θα φάω μαζί με το "κρέμασμα" πονάνε.
Προφάσεις εν αμαρτίαις.

Άντε κρέμαστα να δούμε μετρήσεις.

Reaction score
11.191
@Petros_Dalipis Που βρίσκεις πληροφορίες για αυτήν; στην Creative το έχουν φάει το brand? βγαίνει ακόμα;

Από προσιτό balanced dac βρίσκω ελκυστικό το SMSL M300 το οποίο βέβαια είναι σε shortage στην Ευρώπη :)
Στο Google. Drivers υπάρχουν, specs, reviews υπάρχουν. Δεν χρειάζομαι κάτι άλλο. Το μόνο που ίσως δεν είναι future proof είναι ότι θέλει υποδοχή PCI στον υπολογιστή. Δεν ξέρω αν παίζει με αντάπτορα.

Reaction score
1.224
Το ξέρω αλλά θέλω να περάσω και led από πάνω+ ότι το κενάκι θα βελτιώσει λίγο την απόδοση.

Να βαλεις led, να εχει ωραιο φωτισμο. Επισης το κενο βελτιωνει αρκετα την αποδοση. Τα ιδια μου ειχε πει ο Θαλης
(και επραξε) στη δικη μου κατασκευη.

Reaction score
6.495
Εχεις κοψει παραπολυ με την ισοσταθμιση,εχεις χασει πολυ ενεργεια,σε τετοιες αποκρισεις προτεραιοτητα εχουν οι στοχευμενες μπασοπαγιδες μικρου ευρους και μετα οι ευραιου εαν περισευε χωρος που λογω σπιτιου ειναι δυσκολο να τοποθετηθουν...
Βαλτες περιπου εκει που ειναι να μπουν και παρε μια την ιδια μερα χωρις eq ,πριν και μετα να δουμε εαν εκαναν κατι στα καιρια σημεια ...

Reaction score
1.789
Εχεις κοψει παραπολυ με την ισοσταθμιση,εχεις χασει πολυ ενεργεια,σε τετοιες αποκρισεις προτεραιοτητα εχουν οι στοχευμενες μπασοπαγιδες μικρου ευρους και μετα οι ευραιου εαν περισευε χωρος που λογω σπιτιου ειναι δυσκολο να τοποθετηθουν...
Βαλτες περιπου εκει που ειναι να μπουν και παρε μια την ιδια μερα χωρις eq ,πριν και μετα να δουμε εαν εκαναν κατι στα καιρια σημεια ...
Δεν έχει ισοστάθμιση καμία μέτρηση από τις παραπάνω. Το γράφω. Χύμα είναι προ-Dirac και τα 2 στο περίπου τοποθετημένες. Άρα αυτό που λες δείχνουν τα RT.

Για tuned άργησες. Είχε γίνει το ερώτημα πριν από 1 μήνα και οι περισσότεροι συμφώνησαν ότι χρειάζονται πάρα πολλές για να γίνει κάτι για το κύριο mode (42) άρα απορρίφθηκαν. Το ίδιο βασικά είπε και η GIK σε ερώτηση μου.

Reaction score
6.495
Σημερα το διαβασα...
Θελει παρα πολλες απο αυτες που διαθετει η ιδια.., ακομη και αυτες σιγουρα μικροτερες σε ογκο και ουσιαστικοτερες απο αυτες που σου εδωσε...ακομη και ελαχιστα σε αποκριση συχνοτητας αλλα μεγιστο κερδος σε χρονος αποσβεσης...
Αυτοματως μικροτερη επεμβαση απο την ηλεκτρονικη διαχειριση ισοσταθμισης.
Λεμε μην εχουμε λεπτες και αυξησουμε απορροφηση σε ηδη χαμηλο rt υψηλα αλλα εδω αντι να χτυπησεις εκει που βαρα δευτερολεπτο πας στα ηδη χαμηλο rt...
Παμε στην αλλη στην ~63hz ,ουτε εδω κατι? η βασικη συχνοτητα του chest thump...
Λαθος στα ειπε ...
Οπως βλεπεις αλλα λεει αλλα δειχνει...
ΟΙ συντονισμενες θα προσφεραν τη μεγιστη εκει που θες τα μεγιστα,αλλα και ελαχιστη εκει που θες τα ελαχιστα...

Reaction score
1.789
Βρε @SOCO από 80-800 περίπου το RT είναι πάνω από 500ms. Το θεωρείς χαμηλό; Πάνω από τα 2-3Khz που το RT είναι φυσιολογικό δεν κάνουν κάτι αυτά που πήρα.

Για τις scorpus και εγώ είχα σκεφτεί να πάρω 4 T40 αντί για 2 Monster αλλά οι ίδιοι μου είπαν ότι δεν θα πετύχαινα κάτι ιδιαίτερο βλέποντας τις μετρήσεις. Θα χρειαζόμουν αρκετά περισσότερες και δεν είχα χώρο άρα το έβγαλα από την εξίσωση. Για παραπάνω δεν έχω χώρο.

Υπάρχει τρόπος το 42 να έρθει σχεδόν flat και με σημαντικά μειωμένο χρόνους: πρέπει να φέρω το ένα sub 2 μέτρα μέσα στον διαμήκη άξονα. Το έχω δοκιμάσει και δουλεύει απλώς δεν βολεύει.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.835
Members
38.246
Νεότερο μέλος
TimoleonTimoleon