Monitor ηχεία πάνω σε γραφείο και αλλαγή σε βάσεις δαπέδου: αξίζει;

petros32

"Επαγγελματίας"
Reaction score
113
Καλησπέρα σε όλους! :)

Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με βάσεις ηχείων δαπέδου σε monitor ηχεία.

Λοιπόν, έχω τα ηχεία Airpulse A300 (high-res) συνδεδεμένα σε desktop PC με usb (ενσωματώνουν dac).
(στο link φαίνονται και οι βάσεις δαπέδου τους, τις οποίες δεν έχω)

Το γραφείο μου είναι αυτό:
370090_8bae20a4b0bd08bfbe37bd69b036f40a300.jpg

Η φωτογραφία είναι λίγο παλιά, έχω γυρίσει τα ηχεία να κοιτάνε εμπρός σε προσπάθειά μου να ακούω τα μπάσα (παρατηρώ ότι όσο απομακρύνομαι από τη θέση ακρόασης του γραφείου, τόσο πιο πολύ αντιλαμβάνομαι τα μπάσα τους, όταν κάθομαι και τα έχω τόσο κοντά, λίγα πράγματα).

Επειδή δεν πολυκαταλαβαίνω τις περιγραφές στα αγγλικά (decoupling ηχείων κτλ), θα ήθελα να σας ρωτήσω αν αξίζει και θα δω διαφορά (και τι είδους διαφορά) αν αγοράσω τις αντίστοιχες επιδαπέδιες βάσεις τους (φαίνονται στο παραπάνω link) και τις βάλω αριστερά και δεξιά από το γραφείο. Δηλαδή στη φώτο, εκεί που βλέπετε τον πύργο και αντίστοιχα στα αριστερά. Μάλλον χωρίς κλίση, δλδ θα κοιτάνε πάλι μπροστά ( ; ).

Η θέση ακρόασης δυστυχώς δεν είναι εφικτό να αλλάξει, στο γραφείο όταν κάθομαι πρέπει να παίζουν :p
Τα πρίμα προφανώς τα ακούω καμπάνα, απλά απορώ αν θα δω διαφορά σε όλα και κυρίως στα μπάσα αν βάλω τις βάσεις.

Κάθε πρόταση ή ιδέα ευπρόσδεκτη, όπως καταλαβαίνετε δεν έχω γνώσεις επί ακουστικής χώρων.

Reaction score
2.215
Δεν θα βοηθησει η βαση. Ανοιγει πολυ η γωνια.
Καλυτερα να παρεις ενα ζευγαρι βασεις Isoacoustics για το γραφειο και να τα γυρισεις προς τα επανω να σε κοιτανε.

Reaction score
5.589
Δεν θα βοηθησει η βαση. Ανοιγει πολυ η γωνια.
Καλυτερα να παρεις ενα ζευγαρι βασεις Isoacoustics για το γραφειο και να τα γυρισεις προς τα επανω να σε κοιτανε.
ή αλλιώς επιτοίχιες βάσεις.
Επίσης, επειδή θα ερωτηθείς όταν -οι γνωστοί- ανακαλύψουν το ποστ!
Ta subwoofer που είναι;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.521
Members
38.336
Νεότερο μέλος
egpetridis