Monitor audio RX8 ή Heco Celan?

Reaction score
0

Καλό Απόγευμα.

Το ηχο σύστημα (το οποίο χρησιμοποιείται για ακρόαση μουσικής και για home sinema)
αποτελείται από τα παρακάτω:
Ενισχυτής: Cambridge Audio Azur740 A ο οποίος χρησιμοποιείται σαν δικάναλος για ακρόαση μουσικής και σαν τελικός (για τα 2κύρια ηχεία) στο home sinema.
Πολυ κάναλος: Yamaha RX 773.

Blu-ray: PioneerBDP LX52 & Ps3.
Πικάπ: Pro-Ject 1Xpression III Classic.
Ηχεία: Monitor audio rs6 (Κύρια).
Κεντρικό:Monitor audio rs.
Surround: Mission Volare v61.
Sub: Yamaha SW-215.
TV: Panasonic TH-P65VT20D.

Ο χώρος ακρόασης είναι 4 Χ 5 περίπου τμ τετραγωνισμένος.
Το σύστημα χρησιμοποιείται σε καθημερινή χρήση κυρίως για ακρόαση μουσικής (1 ώρα περίπου) και που και που για να δούμε καμιά ταινία.
Λόγω της επικείμενης αγοράς ηχείων για το συστηματάκι τουεξοχικού, είπα μπας και ανανεώσω τα ηχεία με την καινούρια σειρά της monitor audio και μάλιστα με τα rx8 μιας και ο ήχος των rs6 μπορώ να πω πως δεν είναι άσχημος κατά τα γούστα μου.
Ποια η γνώμη σας? Θα υπάρξει κάποια βελτίωση η δεν αξίζει η αλλαγή και να κοιτάξω κάτι άλλο σχετικά με το ποσό που πρόκειται να διαθέσω (γύρω στα 1000 με 1400 ευρώ) ?

Στα ίδια περίπου χρήματα υπάρχει και η σειρά της heco, celan (gt 502) η οποία μου αρέσει εμφανισιακά αλλά δεν τα έχω ακούσει . Υπάρχει κάποιος κάτοχος για να μας αναφέρει την γνώμη του?

Auditory

Επαγγελματίας
Reaction score
714
Απάντηση: Monitor audio RX8 ή Heco Celan?

Το έχεις στήσει ωραία, γιατί να το χαλάσεις; Τα 8αρια θα ζητήσουν παραπάνω πραγματάκια από τον 740, δε θα έχει να τα προσφέρει, θα σε απογοητεύσει.
Αντίθετα, μπορείς να χτίσεις ένα καλό σύστημα για το εξοχικό με το ποσό που διαθέτεις, κινήσου προς αυτή την κατεύθυνση είναι η γνώμη μου.

Reaction score
0

Ευχαριστώ για την απάντηση, σεβαστή η άποψή σου και μάλιστα σε γενικές γραμμές με βρίσκει σύμφωνο.
Όμως αγορές ηχείων δεν κάνουμε κάθε ημέρα, έτσι ψάχνω λίγο περισσότερο για κάτι με το οποίο θα συμβιώνω για αρκετό καιρό στο μέλλον. Η μουσική είναι το μοναδικό ίσως χόμπι μου, όσο για το σύστημα στο εξοχικό,υπάρχουν ήδη τα μηχανήματα και το μοναδικό που χρειάζεται αλλαγή είναι τα ηχεία.
Έτσι έχω κάποιες ερωτήσεις:
Α. Ο 740 όπως γράφει στα χαρακτηριστικά μπορεί να αποδώσει ισχύ γύρω στα 100w rms ανά κανάλι (αν αυτά που αναφέρει το Manual έχουν κάποια σημασία) .
Έτσι από περιέργεια τα rx 8 θέλουν κάτι περισσότερο?
Β. Σχετικά με τα heco celan gt 502 έχει κανείς άποψη??

Auditory

Επαγγελματίας
Reaction score
714

Για να πω την αλήθεια είμαι λίγο πιο απλός στη σκέψη μου και επιφυλακτικός ταυτόχρονα.
Ο 740 δίνει 100βατ στο κανάλι και 150 για φορτία 4Ω, το RS6 έχει μέγιστη ισχύ πρόσληψης τα 125 βατ. Έτσι περισσεύουν κάποια βαττάκια στον 740 για να ανταποκριθεί σε αυξομειώσεις αντίστασης του ηχείου.
To RX8 έχει 175 βατ μέγιστη ισχύ πρόσληψης, χαμηλότερη αντίσταση, ένα επιπλέον μεγάφωνο και κατά τι περισσότερα λίτρα καμπίνα.
Σκέφτομαι λοιπόν ότι θα πιέσει περισσότερο τον 740 με αποτέλεσμα να χαθεί η ισορροπία που έχεις.

Οπότε, μάλλον θα σκεφτόμουν ένα ζευγάρι ηχεία για το σύστημα στο εξοχικό

Reaction score
0

Πολύ καλά!

Ευχαριστώ και πάλι.

Μια και βλέπω ότι στο site υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι έχουν μεγάλη εμπειρία στα του ήχου, θέλω να δούμε μαζί αν γίνεται, τι κάνω τώρα.

Πρώτα όμως να σας αναφέρω τι θέλω προσωπικά από ένα σύστημα:
Καθαρή μεσαία περιοχή με λίγο περισσότερη ίσως του κανονικού τόνωση των υψηλών , ως προς την χαμηλή περιοχή δεν ζητώ κάτι το εξεζητημένο. Απλώς να ακούγεται αξιοπρεπώς. (Είδη μουσικής: Κλασική, ξένη 80 - 90, έντεχνη Ελληνική και λίγη smooth jazz) .

Έτσι συνοψίζω:
Θα διαθέσω γύρω στα 1000 ως 1400 ευρώ , είτε για το εξοχικό,είτε για εδώ - λέτε να είχα την τύχη να κάνω την καλύτερη αγορά με τα rx6 τότε ??

Ποια ηχεία μου προτείνετε λοιπόν σε αυτή την κατηγορία (παρακαλώ μόνο δαπέδου).

Reaction score
539

Καταλαβαίνω ότι, επειδή έχεις τα rs6, θες να πας εκ του ασφαλούς στα rx8, θεωρώντας ότι θα έχουν κάποια χαρακτηριστικά από τον ήχο που σου αρέσει.
Ωστόσο, με 1400 ευρώ budget σήμερα παίρνεις απίστευτα ηχεία. Είναι κρίμα να μην εκμεταλλευτείς την ευκαιρία για να ακούσεις και κάτι διαφορετικό.
Προτείνω να κάνεις μια βόλτα στα μαγαζιά, να ακούσεις 10-15 ηχεία στο budget σου για να σχηματίσεις μια πρώτη γνώμη, και μετά να πάρεις τα 3 καλύτερα για demo σπίτι σου. Είναι λίγο φασαρία, ναι, θα χρειαστεί να κουβαλήσεις και να ταλαιπωρηθείς. Αλλά το αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει. Και ίσως καταλήξεις με ηχείο εντελώς διαφορετικό από αυτό που φανταζόσουνα.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Mαζί με την αλλαγή αυτή καλό είναι να γίνει και αλλαγή κεντρικού,για λόγους ομοιομορφίας.

Reaction score
0

Ευχαριστώ,
Σίγουρα υπάρχουν καλύτερα ηχεία, για τον λόγο αυτό αλώστε το συζητώ μαζί σας, όμως από την άλλη είναι δύσκολο να γίνει η παραπάνω διαδικασία,διότι όταν αρχίζει κανείς να ζητά ακροάσεις από τους διάφορους εμπόρους ,ειδικά αυτή την περίοδο, είναι αρκετά δεσμευτικό και δύσκολα τους ξεφεύγεις. Η πίεση που δημιουργείται μετά την ακρόαση δύσκολα ξεπερνιέται , ειδικά με ανθρώπους σαν τον δικό μου χαρακτήρα. Όμως πρέπει να γίνει.

Για αρχή λέω να ξεκινήσω πρώτα από το site διαβάζοντας το ειδικό κομμάτι για τα ηχεία.

Ίσως θα ήταν καλό να ανοίξουμε ένα θέμα στο οποίο να παρουσιάζουμε το σύστημά μας και κατόπιν να σημειώνουμε την άποψη μας σχετικά με την απόδοσή του, πιο κομμάτι του μαςαρέσει, πιο θα θέλαμε να αλλάξουμε κλπ.

Ιάκωβος.-

Reaction score
0

Σχετικά με τα Heco Celan διάβασα σε τεστ του ήχου (Celan gt 500) ότι ζητά από τον ενισχυτή 170-300 watt , (Αλλά και στο site της Heco αναφέρεται για το celan gt 502 ότι συνίσταταιενισχυτής 180/300 watt rms). Είναι δυνατόν? Δηλαδή ένας ενισχυτής 80 watt πχ δενμπορεί να τα σηκώσει ?

Θα μου πει κανείς γιατί κόλλησα σε αυτό το ηχείο,χωρίς καν να το έχω ακούσει. Η απάντηση είναι ότι μου αρέσει πολύ το φινίρισμά του.

Ιάκωβος.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.887
Members
38.515
Νεότερο μέλος
Alebut