- Reaction score
- 9
Kαλησπερα...αγορασα τα παρακατω ηχεια
της Monitor Audio αλλα ο Yamaha rxv 1000 αποδειχθηκε λιγος...τα εχει καποιος να μου προτεινει κατι?

ακουω και βλεπω στα 5 μετρα μουσικη και Home cinema,σιγουρα ο συγκεκριμενος δεν μπορει να ανταποκριθει...οταν τα αγορασα τα ακουσα με ενισχυτη τονΕίναι 6ωμ το ηχείο με 91 db ευαισθησία..
Με 100 βατ είσαι καλά..
Γενικά μιλώντας διότι δεν ξέρω την απόσταση ακρόασης κλπ..
Αλλά αυτής της κατηγορίας av εκτός ότι ποτέ δεν ανταποκρίνονται τα βατ τους δεν παίζουν σωστά μουσική ..
Ούτε καν για προ κάνουν ..
Χαμένα λεφτά δηλ να βάλεις τελικό ...
Οποιονδήποτε δικάναλο (εκατοντάδες επιλογές), από 100 W στα 8Ω και πάνω! Αν πας σε δεύτερο χέρι, demo κ.λ.π βγαίνεις σαφώς κερδισμένος!Kαλησπερα...αγορασα τα παρακατω ηχειατης Monitor Audio αλλα ο Yamaha rxv 1000 αποδειχθηκε λιγος...τα εχει καποιος να μου προτεινει κατι?![]()
μακρια εισαι φιλε μου ,ακουω ... στα 5 μετρα μουσικη
οχι καμια σχεση τα ηχεια ειναι στα 2.80 μεταξυ τουςμακρια εισαι φιλε μου ,
τι θα γινει κι αυτος που λεει
"...Εντελώς εμπειρικά, θα έλεγα ότι ένα ζευγάρι ηχεία με ένα γούφερ 6,5 ιντσών είναι κατάλληλα μόνο για κοντινές ακροάσεις, όχι πάνω από 2 μέτρα. Γύρω στα 3 μέτρα, μια καλή λύση είναι δύο γούφερ 6,5 ή 8 ιντσών, ενώ στα 4 μέτρα δε σας σώζει τίποτα. Εκεί, αναγκαστικά πρέπει να πάτε σε τουλάχιστον ένα 10άρι, δύο 8άρια ή ένα 12άρι γούφερ..."
(εγω να υπογραμμισω το "τουλαχιστον")
τι θα γινει και με τους αλλους που μιλανε για το "χωρο"
λες "...σε μικροτερο χωρο ..." ...
- να μικρανεις το χωρο δε μπορεις (...) ,
να μεγαλωσεις το ακουσμα σου ?
(αυτο φανταζομαι σημαινει το οτι ο ενισχυτης σου αποδειχτηκε λιγος)
- παρε σαμπ !
ή πηγαινε πιο κοντα ...
φανταζομαι και η αποσταση μεταξυ των ηχειων σου ειναι πενταμετρη (?) ...
Σου το είπε για να υπάρχει ένα τρίγωνο ισοσκελες καθώς πρέπει για τη σωστή ακρόαση ..οχι καμια σχεση τα ηχεια ειναι στα 2.80 μεταξυ τους
το καταλαβα...οποτε η λυση ειναι δυνατος ενισχυτης?Σου το είπε για να υπάρχει ένα τρίγωνο ισοσκελες καθώς πρέπει για τη σωστή ακρόαση ..
Όμως.. Έτσι κι αλλιώς κ να τα είχες τα 5 μέτρα για το άνοιγμα , δεν είναι ηχείο που θα μπορέσει να αντέξει να γεμίσει το κενό ανάμεσα τους..
στα 3.5μ καλα θα εισαι .....παρε και τον marantz sr7012 και εισαι κομπλε ..το καταλαβα...οποτε η λυση ειναι δυνατος ενισχυτης?
Όπως αναφέρουν και τα παιδιά, έτσι όπως γράφεις αρχικά (5μ), δεν υπάρχει περίπτωση για κάτι αξιοπρεπές. Δεν είναι θέμα ηχείων ή ενισχυτικών.
Καλό είναι να μας σχεδιάσεις τον χώρο μήπως και βοηθήσουμε. Οποιαδήποτε περίπτωση με ηχεία να απέχουν μεταξύ τους πάνω από 2,8 - 3,00 μέτρα + ανάλογη θέση ακρόασης, θεωρείται αποτυχία, (για την προσιτή - μέση, κατηγορία φυσικά). Αν θέλουμε κάτι σωστό πρέπει να ακολουθήσουμε κάποιους απαράβατους κανόνες....Δυστυχώς.
Και κάτι άλλο: Αν δεν σε ενδιαφέρει το home cinema, δεν βλέπω τον λόγο αγοράς av. Στα χρήματα του marantz πχ (αναφέρθηκε παραπάνω) αγοράζουμε δικάναλο απείρως ποιοτικότερο. Αν δε το μηχάνημα είναι αξιοπρεπές, η πιο άχρηστη κίνηση για συμπλήρωση, είναι η προσθήκη sub. Το μόνο που θα κάνει είναι να "λερώνει" το σήμα.