My Precious...

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842
Απάντηση: My Precious...

Παιδες ο Ζαπ εχει υποστει "Ευγενικη" περιποιηση και ειναι σε αφασια....

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Μερικά από τα specs που παραθέτει ο κατασκευαστής είναι τα παρακάτω:

Line Input + ADC

THD D/A/A/D loop @ -12 dBFS: 0.0005 %
THD D/A/A/D loop @ -0 dBFS: 0.0015 %

Mic Pre Input + ADC

THD D/A/A/D loop @ -12 dBFS: 0.0007 %
THD D/A/A/D loop @ -12 dBFS +12 dB Gain: 0.0015 %
THD D/A/A/D loop @ -0 dBFS: 0.0023 %

από εδώ:

http://www.mhsecure.com/v5mm/ULN-8Specs.html

Ελπίζω να προσέξατε την υπογραμμισμένη λέξη loop.

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Και όποιος τυχόν ρωτήσει "Και τι με νοιάζει εμένα το loop D/A-A/D;", θα του απαντήσω ότι, αν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις τη Metric, με τη συνοδεία του κατάλληλου software και των αντίστοιχων interfaces, ως γεννήτρια σημάτων - ψηφιακό παλμογράφο, αναλυτή φάσματος, παραμορφωσίμετρο και και και..., τότε, σε νοιάζει και σε κόφτει.:144:

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Τα όσα έγραψα παραπάνω δε σημαίνουν σε καμία περίπτωση ότι η Metric μπορεί να χτυπήσει στα ίσια εξειδικευμένες εργαστηριακές συσκευές σαν αυτές των Agilent, Tektronix και Audio Precision.

Έχετε όμως καμια ιδέα σχετικά με το πόσο κοστίζουν τέτοιες συσκευές;

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Πολυ ενδιαφερουσες δυνατοτητες για τον επαγγελματια του χωρου και τον "γνωστη"

Για τον απλο χομπιστα ποσο χρησιμη ειναι?
Κανεις ενεργη πολυενισχυση ?
Μπορεις να μετρησεις και να "τουνιαρεις "τον χωρο ακροασης?
Παιζεις με διαφορα DSP για να δωσεις "υφος" στον ηχο σου ?
Μπορει να χρησιμοποιηθει σαν equalizer?(Θυμαμαι τον Κωστα να μιλαει για "φλατ" ηχο)
Χρειαζεται συνεχως τον Η/Υ η εχει μνημες και μετα το πρωτο στησιμο απλα ανακαλεις απο την μνημη το απαιτουμενο σεταρισμα ?

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

2700 Series Overview

The 2700 Series is designed for audio engineers who need the highest performance, lowest distortion and greatest flexibility possible in their audio analyzer. With the Programmable Serial Interface Adapter (PSIA), it is the best solution for high end converter and other chip designers.

The 2722’s true dual domain architecture enables uncompromised measurement of both analog and digital signals: the analog generator and analyzer performance surpasses that of any digital converter-based design, while digital analysis techniques offer a wide array of precise, high-speed measurement techniques for either domain. Cross-domain work can be accomplished using the best of both worlds.

The typical THD+N of the 2700 Series is ≤115 dB at 2.0 Vrms. However, even with AP’s conservatively specified THD+N of -112 dB, the 2700 Series is the industry’s undisputed performance leader.

* Dedicated analog circuitry for vanishingly low residual noise and THD+N
* 192 kHz digital input and output capabilities
* Generates and analyzes a broad palette of stimulus signals such as MLS, white and pink noise and other special purpose waveforms
* Extensive API automation with AP Basic scripting and “learn mode”, LabVIEW driver and an IEEE.488 GPIB interface
* User-defined sweeps, switcher support up to 192 channels

GENERATOR PERFORMANCE
* Sine Frequency Range
10 Hz–204 kHz.
* Frequency Accuracy
±2 ppm
* IMD Test Signals
SMPTE, CCIF, DFD, DIM, TIM, DIN
* Maximum Amplitude (balanced)
26.43 Vrms
* Amplitude Accuracy
±0.06 dB
* Flatness (20 Hz–20 kHz)
±0.008 dB (typically <0.003 dB)
* Residual THD+N, (22 kHz BW)
–112 dB + 1.0 µV @ 1kHz
* Analog Output Configurations
unbalanced & balanced
* Digital Output Sampling Rate
28.8 kHz to 200 kHz
* Encoded audio formats
Dolby Digital

ANALYZER PERFORMANCE
* Maximum Rated Input Voltage
160 Vrms
* Maximum Bandwidth
>500 kHz
* IMD Measurement Capability
SMPTE, CCIF, DFD, DIM, TIM, DIN
* Amplitude Accuracy (1 kHz)
±0.05 dB
* Amplitude Flatness (20 Hz–20 kHz)
±0.02 dB
* Residual Input Noise (22 kHz BW)
<1 µV (–117.8 dBu)
* Residual THD+N, (22 kHz BW)
–112 dB + 1.0 µV @ 1kHz
* Individual Harmonic Analyzer
d2–d15
* Max FFT Length
32K points
* DC Voltage Measurement
Yes

Να υπάρχει άραγε κανένας "άσχετος" :)204:) στην Ελλάδα που να "μετράει" με Audio Precision;

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Πολυ ενδιαφερουσες δυνατοτητες για τον επαγγελματια του χωρου και τον "γνωστη".

Θα απαντηθεί στο τέλος.

Κανεις ενεργη πολυενισχυση?
Yes.

Μπορεις να μετρησεις και να "τιουναρεις "τον χωρο ακροασης?
Με τη συνοδεία του κατάλληλου software, yes.

Παιζεις με διαφορα DSP για να δωσεις "υφος" στον ηχο σου?
Yes.

Μπορει να χρησιμοποιηθει σαν equalizer? (Θυμαμαι τον Κωστα να μιλαει για "φλατ" ηχο)
Yes.

Χρειαζεται συνεχως τον Η/Υ η εχει μνημες και μετα το πρωτο στησιμο απλα ανακαλεις απο την μνημη το απαιτουμενο σεταρισμα ?
Άπαξ και ρυθμιστεί μέσω Mac, μπορεί να λειτουργήσει και standalone π.χ. συνδεδεμένη με ένα PC μέσω AES/EBU, με το χρήστη να είναι σε θέση να επιλέγει όποιο preset θέλει από τα συνολικά 9 νομίζω που μπορεί να έχει στη μνήμη της.
Ο απλός χομπίστας, ειδικά αν έχει τη φιλοδοξία να χρησιμοποιήσει πάνω από το 5% των δυνατοτήτων της (να τη χρησιμοποιήσει δηλαδή σαν κάτι παραπάνω από έναν απλό DAC), πιθανόν "να τα βρει μπαστούνια" βγάζοντάς την από το κουτί, εκτός εαν είναι αποφασισμένος να ρίξει πολύ διάβασμα.

Από την άλλη, αν του τη "σετάρει" κάποιος άλλος, τότε δε νομίζω να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα να τη λειτουργεί standalone και να επιλέγει όποιο από τα presets του αρέσει ό,τι ώρα του αρέσει (π.χ. preset "λαμπάτου" ήχου).

Εν τω μεταξύ ξέρεις τι λένε:
"Τρώγοντας έρχεται η όρεξη"
Με άλλα λόγια, δεν είναι απαραίτητο να τα γνωρίζεις όλα από την αρχή.
Μπορείς να μαθαίνεις όσα θέλεις και όποτε θέλεις, με μόνο περιορισμό το χρόνο, τη διάθεση και την υπομονή σου να "ανεβαίνεις" μια "απότομη" μερικές φορές καμπύλη εκμάθησης.

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
390

Μερικά από τα specs που παραθέτει ο κατασκευαστής είναι τα παρακάτω:

Line Input + ADC

THD D/A/A/D loop @ -12 dBFS: 0.0005 %
THD D/A/A/D loop @ -0 dBFS: 0.0015 %

Mic Pre Input + ADC

THD D/A/A/D loop @ -12 dBFS: 0.0007 %
THD D/A/A/D loop @ -12 dBFS +12 dB Gain: 0.0015 %
THD D/A/A/D loop @ -0 dBFS: 0.0023 %

από εδώ:

http://www.mhsecure.com/v5mm/ULN-8Specs.html

Ελπίζω να προσέξατε την υπογραμμισμένη λέξη loop.
Όσο και αν φαίνεται περίεργο όλες οι μετρήσεις είναι με λούπα AD/DA. Τούς ρώτησα κάποτε για χωριστά specs και η απάντηση ήταν πως δεν μέτρησαν ποτέ χωριστά τούς μετατροπείς αφού πετυχαίνοντας αυτά τα νούμερα σε loop ο κάθε μετατροπέας χωριστά είναι ίδιος η και καλύτερος.

Με άλλα λόγια τα specs του D/A είναι αυτά του site αν και μπορεί να είναι και καλύτερα.

Προφανώς ο λόγος που έγινε αυτό είναι για να έχουν archival quality μετατροπή ( καμμία απολύτως αλλαγή στο σήμα) σε κάθε δυνατό συνδιασμό.

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Παιδες ο Ζαπ εχει υποστει "Ευγενικη" περιποιηση και ειναι σε αφασια....
Καλάααα... καλάαααα... κορόιδευε...
Αν "φάω" καμια έξωση, σ' εσένα θα έρθω να "κατσικωθώ".:143:

Και τρώω πολύ.:126:

Reaction score
11

Όσο και αν φαίνεται περίεργο όλες οι μετρήσεις είναι με λούπα AD/DA. Τούς ρώτησα κάποτε για χωριστά specs και η απάντηση ήταν πως δεν μέτρησαν ποτέ χωριστά τούς μετατροπείς αφού πετυχαίνοντας αυτά τα νούμερα σε loop ο κάθε μετατροπέας χωριστά είναι ίδιος η και καλύτερος.

Με άλλα λόγια τα specs του D/A είναι αυτά του site αν και μπορεί να είναι και καλύτερα.

Προφανώς ο λόγος που έγινε αυτό είναι για να έχουν archival quality μετατροπή ( καμμία απολύτως αλλαγή στο σήμα) σε κάθε δυνατό συνδιασμό.
Πάντως για το ADC δίνει τις προδιαγραφές και εντελώς ξεχωριστά, με τον κλασσικό τρόπο που χρησιμοποιούν μέχρι τώρα οι κατασκευαστές.

Κρίμα που έτσι δεν αναδεικνύει το DAC σαν αυτόνομη παρουσία, πράγμα που κάποιους μπορεί να τους ενδιαφέρει.

Σίγουρα πάντως είναι απίθανο εργαλείο!

:107:

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

ρε φιλαράκι, 4 χιλιάρικα για κάρτα ήχου?

Δοκίμασες καμιά soundblaster?

Πάνω κάτω όλες ίδιες είναι.

:105:

ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!

Η Asus ξεχωρίζει!

ΑΣΧΕΤΕ!:141:

Ελπίζω να μην πάρει φόρα ο φίλος μας ο caravelle...:412::412:

EDIT:
Λες και το 'ξερα.

EDIT 2:
Θέλω ένα εκατομμύριο Ευρώ.

EDIT 3:
Μόνο την πρώτη φορά "πιάνει" ρε γμτ μου.:411:

Reaction score
11

ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!

Η Asus ξεχωρίζει!

ΑΣΧΕΤΕ!:141:

Ελπίζω να μην πάρει φόρα ο φίλος μας ο caravelle...:412::412:

:142:

Καλοάκουστο φίλε και καλή πλοήγηση στα ηχητικά κύματα!

Reaction score
4.242

Από την άλλη, αν του τη "σετάρει" κάποιος άλλος, τότε δε νομίζω να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα να τη λειτουργεί standalone και να επιλέγει όποιο από τα presets του αρέσει ό,τι ώρα του αρέσει (π.χ. preset "λαμπάτου" ήχου).
Οταν λες λαμπατου τι εννοεις? SE η πους πουλ? Επισης μπορεις να παιξεις και τον τυπο των λυχνιων? (πχ SVETLANA 6550, Golden Lion, EL34 κλπ)

Σε βλεπω στο σεταρισμα να επιλεγεις τον λαμπατο για εχεις βελουδινο ηχο!!! :142:

Reaction score
4

Εξ'όσων γνωρίζω, η πρώτη "εμφάνιση" της Metric στο avsite έγινε στο παρακάτω thread:

cd εως 2000 ευρω (σελ. 7)

Παλιο-κρητικέ, ΕΣΥ φταις για όλα...:143::135:
Καλά έκανες και έβαλες το λίνκ γιατί ήμουν έτοιμος να ρωτήσω τα ίδια πράγματα και εδώ.

ακόμα μου κάνει εντύπωση, πως έχετε ενθουσιαστεί πολλοί με κάτι που είναι φτιαγμένο για να 'ψηφιοποιεί' και όχι το αντίθετο.
Είναι σα να πας με ένα σχολικό στο σούπερ-μάρκετ. Σε πάει... αλλά δεν είναι εύχρηστο. :137:

Όσο για το δευτερο λίνκ, ομολογώ ότι ακόμα δεν έχω 'κατανοήσει' τι κάνει η συσκευή. αν θες, τώρα που την έχεις, εξήγησε μου... :126:
Ίσως και ο Κώστας.... αν έμαθε κάτι πραπάνω από σα έλεγε πριν... :137:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: My Precious...

Ναι αλλά όταν τα έλεγε ο Caravelle...

(Ρε δεν το αντέχω άλλο να έχω πάντα δίκιο!:141:).

:142:
Aν ήθελα να στην (ξανα)χαλάσω, θα σου έλεγε πως όταν καταφέρεις να καταλάβεις τι κάνει και πώς το κάνει η συγκεκριμένη συσκευή θα δεις ότι έχει τόση σχέση με τις κάρτες που πρότεινες εσύ όση έχει το αυτοκινούμενο όχημα του DaVinci:

...με τη Buggati Veyron:

Άλλα δε θέλω. :136::116:

Μ'αρέσει να φταίω! Άσε τα αυτά και να τη φέρεις να πάρει αέρα από κρητικό πέλαγος. Έχω και άνετο καναπέ (που θα κοιμηθώ εγώ γιατί εσύ δεν χωράς τρομάρα σου!).

Ίσως και ο Κώστας.... αν έμαθε κάτι πραπάνω από σα έλεγε πριν... :137:
Εγώ κατέληξα ότι τελικά είναι μάπα και έκανα λάθος και άδικα ξεσήκωσα και τον κόσμο (γιατί που να ψάχνεις 4τόσα χιλιάρικα τέτοια περίοδο!).

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: My Precious...

Aν ήθελα να στην (ξανα)χαλάσω, θα σου έλεγε πως όταν καταφέρεις να καταλάβεις τι κάνει και πώς το κάνει η συγκεκριμένη συσκευή θα δεις ότι έχει τόση σχέση με τις κάρτες που πρότεινες εσύ όση έχει το αυτοκινούμενο όχημα του DaVinci:

Εγώ κατέληξα ότι τελικά είναι μάπα και έκανα λάθος και άδικα ξεσήκωσα και τον κόσμο (γιατί που να ψάχνεις 4τόσα χιλιάρικα τέτοια περίοδο!).

1)Μην άγχεσαι, δεν χάλασες τίποτα!

2)Μόλις καταφέρω να καταλάβω θα σε ενημερώσω να το χαρούμε!

3)Το όχημα του DAVINCI είναι ALL TIME CLASSICS! Άραγε η VEYRON θα είναι αναγνωρίσιμη μετά 1000 χρόνια;

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.197
Members
38.302
Νεότερο μέλος
ggianno88