NEA (ΗΧΗΤΙΚΑ) KOΛΠΑ ΣΕ ΠΑΛΑΙΟ...ΓΑΤΟ!

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Εχοντας εναν AVR περασμενης γενηας που δεν διαθετει τα νεα ηχητικα...κολπα (αλλα με εισοδο/εξοδο ΗDMI), δηλ αποκωδικοποιητες για τον ηχο του Blu ray (Doldy true HD κλπ), και επειδη δεν σκεφτομαι την αλλαγη του λογω του οτι το υπαρχον μηχανημα ειναι ΚΟΛΟΣΣΟΣ, αναρωτιεμαι το εξης:
Αγοραζοντας ενα BRpl με ολα τα κολπα, δηλ να εχει τους απαιτουμενους αποκωδικοποιητες και συνδεσεις, ΘΑ ΕΧΩ το επιδιωκομενο αποτελεσμα, οπως με εναν ενισχυτη νεας γενηας;
Θεωρητικα, διαβασα οτι "ναι", αλλα το εχει δοκιμασει καποιος;
Τι λετε;

Reaction score
47
Αν αγορασεις ενα blu ray με αξιοπρεπεις αποκωδικοποιητες και αναλογικα σταδια θα εισαι μια χαρα.

Reaction score
802
Απάντηση: NEA (ΗΧΗΤΙΚΑ) KOΛΠΑ ΣΕ ΠΑΛΑΙΟ...ΓΑΤΟ!

η θα το συνδεσεις αναλογικα με ενα player που εχει τετοιες εξοδους, ή θα παρεις ενα ps3 που σου δινει μεσω hdmi σωστα τα hd format lpcm.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: Re: NEA (ΗΧΗΤΙΚΑ) KOΛΠΑ ΣΕ ΠΑΛΑΙΟ...ΓΑΤΟ!

Δεν αποκωδικοποιει τα νεα format ο ενιχυτης.
Οχι - ειναι αγορασμενος προ 2ετιας, αρα,σχεδιαστικα, μοντελο 3ετιας

Reaction score
6
Sorry που θα σε απογοητεύσω αλλά εκτός από τους καλούς αποκωδικοποιητές και τα καλά αναλογικά στάδια (που τα οικονομικά BRp τύπου Sony-Samsung-Panasonic δεν έχουν) χρειάζεσαι και σωστή διαχείριση χαμηλών.

Εκτός και αν παίζεις με 7 μεγάλα ηχεία. Δυστυχώς οι ρυθμίσεις στα player είναι small ή large αγνώστων λοιπών σημείων crossover.

Τι να τα κάνεις τα νέα format άμα ο ήχος που θα προκύψει είναι της πυρκαγιάς;

Reaction score
1.213

Αληθευει οτι με τις αναλογικες συνδεσεις εχουμε μια μειωση στην ενταση της ταξης των 10 db περιπου εναντι του hdmi ? :121:

Καπου το ειχα διαβασει , δεν θυμαμαι που , ουτε και θυμαμαι να υπηρχαν αλλες λεπτομερειες..:120:

Reaction score
802

Δεν αποκωδικοποιει τα νεα format ο ενιχυτης.
στην περιπτωση του ps3, decoding κανει το μηχανημα και σου δινει ετοιμο το σημα μεσω hdmi (lpcm)...

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Για οσους εχουν το Hitech τ.1/09 ας ριξουν μια ματια στο αφιερωμα για το Blu ray, και ειδικα στη σελ. 80 κατω δεξια (β΄περιπτωση) οπου ανηκει και ο δικος μου ενισχυτης. Γραφει οτι ειναι απαραιτητη η υπαρξη αποκωδ. DTS -HD MA deconding,οπου μαλλον αναφερεσθε.Σωστα;

Reaction score
0
Re: Απάντηση: NEA (ΗΧΗΤΙΚΑ) KOΛΠΑ ΣΕ ΠΑΛΑΙΟ...ΓΑΤΟ!

Για οσους εχουν το Hitech τ.1/09 ας ριξουν μια ματια στο αφιερωμα για το Blu ray, και ειδικα στη σελ. 80 κατω δεξια (β΄περιπτωση) οπου ανηκει και ο δικος μου ενισχυτης. Γραφει οτι ειναι απαραιτητη η υπαρξη αποκωδ. DTS -HD MA deconding,οπου μαλλον αναφερεσθε.Σωστα;
Αυτο ειναι απο το εγχειριδιο του Hitech "Hi-Def Home Theater Πως το στηνω".. το οποιο αναφερεται στην περιπτωση μας...
μακαρι να το'χα πριν κανω την @!$%#^ και παρω τον bd-p4600

[/URL][/IMG]

Reaction score
6
Re: Απάντηση: NEA (ΗΧΗΤΙΚΑ) KOΛΠΑ ΣΕ ΠΑΛΑΙΟ...ΓΑΤΟ!

Αληθευει οτι με τις αναλογικες συνδεσεις εχουμε μια μειωση στην ενταση της ταξης των 10 db περιπου εναντι του hdmi ? :121:

Καπου το ειχα διαβασει , δεν θυμαμαι που , ουτε και θυμαμαι να υπηρχαν αλλες λεπτομερειες..:120:
Πλεροφορία χωρίς χρέωση:

Άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας. Μπορεί να ισχύσει και το αντίθετο (άμα έχεις τα φράγκα να πας σε ακριβό πλέγιερ).

Γιαααααα να αρχίσουμε να τσεκάρουμε S/N Ratio και Dynamic Range μεταξύ A/V και μπλέιερ προτού αποφασίσουμε τι να συνδέσουμε.

Και μην ξεχνάτε το bass management της πυρκαγιάς των πλέγιερς.

:414:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: Re: Απάντηση: NEA (ΗΧΗΤΙΚΑ) KOΛΠΑ ΣΕ ΠΑΛΑΙΟ...ΓΑΤΟ!

Αυτο ειναι απο το εγχειριδιο του Hitech "Hi-Def Home Theater Πως το στηνω".. το οποιο αναφερεται στην περιπτωση μας...
μακαρι να το'χα πριν κανω την @!$%#^ και παρω τον bd-p4600

[/URL][/IMG]
Eγω ανηκω στην κατω περιπτωση με hdmi

Reaction score
10
Λακη καλησπερα,

Πρωτα απ ολα, ποιος ειναι ο ενισχυτης σου ?

Δευτερον, μερικες παρατηρησεις :
- τα νεα HD φορματ ηχου, ναι μεν μιλανε για ...up to 7.1 speakers, αλλα δτην ουσια το σωστο αποτελεσμα ερχεται μονο στο 7.1
- απο τη μεχρι σημερα εμπειρια μου σε συνδεσεις player με η χωρις προ-ενισχυτη, εδειξαν οτι τουλαχιστον τα oppo ( αυτα εχω, αυτα δοκιμαζω ) τα καταφερνουν αριστα στην αποκωδικοποιηση .
Μιλαω για ενα player συνδεδεμενο αναλογικα πανω σε ενα τελικο.
Το αποτελεσμα ειναι τελειο, ακομα και με την ελλειψη bass managment ( default 80Hz ).

@pleo : οσον αφορα το large/small, εδω απλα το μηχανημα ρωταει αν θα στειλει LFE στο ηχειο η οχι. Φυσικα υπαρχουν ενισχυτες που ρωτανε πιο πολλα για τα ηχεια μας.
Η μεγαλη διαφορα ομως ειναι η σωστη τοποθετηση των ηχειων και το σωστο καλιμπραρισμα.

Τελος, το δικο μου συμπερασμα οσον αφορα την αναλογικη η μη συνδεση player/ενισχυτη ειναι απολυτα θετικο. Ειδικα οταν μιλαμε για player σε τελικο.
Ενα και μονο μειον : σε δεσμευει να εχεις μια και μονο πηγη.

Reaction score
6
Λακη καλησπερα,

Πρωτα απ ολα, ποιος ειναι ο ενισχυτης σου ?

Δευτερον, μερικες παρατηρησεις :
- τα νεα HD φορματ ηχου, ναι μεν μιλανε για ...up to 7.1 speakers, αλλα δτην ουσια το σωστο αποτελεσμα ερχεται μονο στο 7.1
- απο τη μεχρι σημερα εμπειρια μου σε συνδεσεις player με η χωρις προ-ενισχυτη, εδειξαν οτι τουλαχιστον τα oppo ( αυτα εχω, αυτα δοκιμαζω ) τα καταφερνουν αριστα στην αποκωδικοποιηση .
Μιλαω για ενα player συνδεδεμενο αναλογικα πανω σε ενα τελικο.
Το αποτελεσμα ειναι τελειο, ακομα και με την ελλειψη bass managment ( default 80Hz ).

@pleo : οσον αφορα το large/small, εδω απλα το μηχανημα ρωταει αν θα στειλει LFE στο ηχειο η οχι. Φυσικα υπαρχουν ενισχυτες που ρωτανε πιο πολλα για τα ηχεια μας.
Η μεγαλη διαφορα ομως ειναι η σωστη τοποθετηση των ηχειων και το σωστο καλιμπραρισμα.

Τελος, το δικο μου συμπερασμα οσον αφορα την αναλογικη η μη συνδεση player/ενισχυτη ειναι απολυτα θετικο. Ειδικα οταν μιλαμε για player σε τελικο.
Ενα και μονο μειον : σε δεσμευει να εχεις μια και μονο πηγη.
Αυτό που λες είναι μεγάλο λάθος. Ο ήχος θα ήταν σωστός μόνο εάν μπορέσεις να ρυθμίσεις σωστά το σημείο crossover.

Σε όσα player έχω δοκιμάσει το sub σκούζει και μουγκρίζει γιατί συνήθως το σημείο crossover είναι ρυθμισμένο κοντά στα 200Hz όταν δηλώνεις τα ηχεία ως small.
Αποτέλεσμα, τα δηλωμένα ως small ηχεία ούτε παίζουν αυτό που θα έπρεπε, και σε ότι αφορά να στέλνεις τόσο ψηλές συχνότητες στο sub, άστο καλύτερα.

Απ' ό,τι βλέπω τα oppo έχουν πολύ τυπικά χαρακτηριστικά και παίζει το Dynamic Range αλλά και το S/N ratio στα ίδια περίπου επίπεδα με τα τυπικά player μέχρι 500 ευρώ.

Μπορεί ο οποιοσδήποτε να τσεκάρει αυτή τη διαφορά και πόσο ανώτεροι είναι ακόμα και φτηνοί A/V σε αυτά τα χαρακτηριστικά (τα οποία βεβαίως ισχύουν μόνο σε ψηφιακή σύνδεση, εκεί που ο ήχος προκύπτει από τον A/V).

Θυμάμαι μόνο ακριβότερα player να έχουν ρύθμιση cross (και μάλιστα με ρύθμιση της κλίσης του φίλτρου) καθώς και πολύ ανώτερα DAC τα οποία είναι υπέυθυνα για το συνολικό S/N ratio και Dynamic Range που προκύπτει από τις αναλογικές εξόδους.
Ένα τέτοιο player ήταν το 3930 (DVD player) της Denon.

Έλεος με τα τυπικά player. Απλά δεν παίζουν!
Είναι τραγικό να θέλει κάποιος τα νέα format και να μην επιλέγει A/V και ψηφιακή σύνδεση, αλλά να τα σκάει για player με... αναλογικές εξόδους κρατώντας τον παλιό του A/V νομίζοντας ότι θα έχει "καλό ήχο". :121:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

................
Είναι τραγικό να θέλει κάποιος τα νέα format και να μην επιλέγει A/V και ψηφιακή σύνδεση, αλλά να τα σκάει για player με... αναλογικές εξόδους κρατώντας τον παλιό του A/V νομίζοντας ότι θα έχει "καλό ήχο". :121:
Κατ΄αρχας ο ενισχυτης μου ειναι ο Pionner vsx-ax2av-s

Αυτα που λεει ο Pleo ισχυουν ΚΑΙ οταν συνδεεις το BRp μεσω hdmi ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ, εφ΄οσον,εννοειται,η πηγη εχει τους απαιτουμενους αποκωδικοποιητες; νομιζω οτι οχι (απο οσα διαβαζω), και συνεπως εχουμε τον αποζητουμενο "καλο ηχο"- σωστα; Οποτε εγω καλυπτομαι - ΟΚ;

Στα ως small ηχεια μου εχω την αποκοπη συχνοτητων στα 125ΗΖ, οποτε κατω απο εκει αναλαμβανει το sub (B&W MT-20 το ολο συστημα). Μαλλον καλα τα εχω - ναι;

Reaction score
6
Κατ΄αρχας ο ενισχυτης μου ειναι ο Pionner vsx-ax2av-s

Αυτα που λεει ο Pleo ισχυουν ΚΑΙ οταν συνδεεις το BRp μεσω hdmi ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ, εφ΄οσον,εννοειται,η πηγη εχει τους απαιτουμενους αποκωδικοποιητες; νομιζω οτι οχι (απο οσα διαβαζω), και συνεπως εχουμε τον αποζητουμενο "καλο ηχο"- σωστα; Οποτε εγω καλυπτομαι - ΟΚ;

Στα ως small ηχεια μου εχω την αποκοπη συχνοτητων στα 125ΗΖ, οποτε κατω απο εκει αναλαμβανει το sub (B&W MT-20 το ολο συστημα). Μαλλον καλα τα εχω - ναι;
Στην πραγματικότητα μόνο με ένα ντεσιμπελόμετρο μπορείς να γνωρίζεις.
Το ιδανικό θα ήταν να υπάρχουν και φίλτρα που ρυθμίζουν την κλίση παντού.

Εφ' όσον δεν υπάρχουν αυτά, επιλέγουμε το εγγύτερο σημείο cross σύμφωνα με τις προδιαγραφές των ηχείων και φυσικά έχουμε τσεκάρει βάσει προδιαγραφών αν τα specs του Α/V είναι ανώτερα του player ή το ανάποδο σε περίπτωση που έχουμε καλύτερα DAC στο player.

Αυτό δεν το λέω στην τύχη. Καλύτερα MP3 και 120dB Dynamic Range παρά τυπικό player και DTS HD MA των... 100dB.
Γιατί σε λίγο θα ξεχάσουμε και τα βασικά.

Ποια είναι η πηγή σου;

Reaction score
10
Δεν συνηθιζω να απαντω σε προκλητικες φρασεις, αλλα φιλε pleo/adamco, το να λες σε ενα συναδελφο οτι αυτα που λεει ειναι μεγαλο λαθος η τον θεωρεις ασχετο η κουφο.
Ελα πρωτα να πιουμε καφεδακι και να ακουσεις και μετα βγαλε τα συμπερασματα σου.

Οσο για τα τυπικα player οπως τα αποκαλεις, τι να κανουμε .....η μικρουλα oppo εχει κανει τους μεγαλους να χασουν τον υπνο τους.....

Αντε καληνυχτα.....:603:

Αυτό που λες είναι μεγάλο λάθος. Ο ήχος θα ήταν σωστός μόνο εάν μπορέσεις να ρυθμίσεις σωστά το σημείο crossover.

Σε όσα player έχω δοκιμάσει το sub σκούζει και μουγκρίζει γιατί συνήθως το σημείο crossover είναι ρυθμισμένο κοντά στα 200Hz όταν δηλώνεις τα ηχεία ως small.
Αποτέλεσμα, τα δηλωμένα ως small ηχεία ούτε παίζουν αυτό που θα έπρεπε, και σε ότι αφορά να στέλνεις τόσο ψηλές συχνότητες στο sub, άστο καλύτερα.

Απ' ό,τι βλέπω τα oppo έχουν πολύ τυπικά χαρακτηριστικά και παίζει το Dynamic Range αλλά και το S/N ratio στα ίδια περίπου επίπεδα με τα τυπικά player μέχρι 500 ευρώ.

Μπορεί ο οποιοσδήποτε να τσεκάρει αυτή τη διαφορά και πόσο ανώτεροι είναι ακόμα και φτηνοί A/V σε αυτά τα χαρακτηριστικά (τα οποία βεβαίως ισχύουν μόνο σε ψηφιακή σύνδεση, εκεί που ο ήχος προκύπτει από τον A/V).

Θυμάμαι μόνο ακριβότερα player να έχουν ρύθμιση cross (και μάλιστα με ρύθμιση της κλίσης του φίλτρου) καθώς και πολύ ανώτερα DAC τα οποία είναι υπέυθυνα για το συνολικό S/N ratio και Dynamic Range που προκύπτει από τις αναλογικές εξόδους.
Ένα τέτοιο player ήταν το 3930 (DVD player) της Denon.

Reaction score
6
Δεν συνηθιζω να απαντω σε προκλητικες φρασεις, αλλα φιλε pleo/adamco, το να λες σε ενα συναδελφο οτι αυτα που λεει ειναι μεγαλο λαθος η τον θεωρεις ασχετο η κουφο.
Ελα πρωτα να πιουμε καφεδακι και να ακουσεις και μετα βγαλε τα συμπερασματα σου.

Οσο για τα τυπικα player οπως τα αποκαλεις, τι να κανουμε .....η μικρουλα oppo εχει κανει τους μεγαλους να χασουν τον υπνο τους.....

Αντε καληνυχτα.....:603:
Πότε είπα ότι είσαι κουφός ή άσχετος;

Εγώ είπα απλά ότι κάνεις λάθος.

Ευχαρίστως να έρθω για καφεδάκι αλλά εγώ δεν έχω player να φέρω για σύγκριση.

Αν θες μπορείς να επιχειρηματολογήσεις με τεχνικά χαρακτηριστικά και να μου πεις που κάνω εγώ λάθος σε αυτά που είπα.

Αυτό που ακούς και σου αρέσει κατ' ευθείαν επάνω σε τελικούς είναι γιατί το σήμα περνάει από λιγότερα στάδια και είναι πιο "καθαρό". Τίποτε παραπάνω. Έχεις δοκιμάσει να βάλεις επάνω στους τελικούς καλύτερο player;

Δεν είμαστε συνάδελφοι πάντως. Τουλάχιστον όχι με τη στενή έννοια του όρου.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7