Net Framework 3.5 - Αδυναμία εγκατάστασης σε Windows 8.1

Reaction score
3.085
Παναγιώτη, χρειάζεσαι πραγματικά το .NET Framework 3.5; Με άλλα λόγια, έχεις λογισμικά που δεν θα λειτουργούν εάν δεν το εγκαταστήσεις ή μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου και χωρίς αυτό;
Καλησπέρα και πάλι

Πραγματικά, δεν έχω - άμεσα - απάντηση σ' αυτό. Το όλο θέμα ανέκυψε από τη στιγμή που τα ολόφρεσκα Win 8.1 εγκαταστάθηκαν και άρχισε να αναδύεται το παράθυρο προειδοποίησης (του οποίου την εικόνα ανέβασα στο αρχικό μήνυμα), καλώντας με να εγκαταστήσω το .NET Framework 3.5.

Πάμε παρακάτω:

View attachment 38441
Κάθε γκριζαρισμένο σημείο αντιπροσωπεύει ένα διάστημα. Στο παράδειγμα της εικόνας, το γράμμα Ε είναι το γράμμα που αντιστοιχεί ο οπτικός οδηγός του DVD στον οποίο πρέπει να υπάρχει DVD εγκατάστασης των Windows 8 (όχι κατ' ανάγκην των 8.1). Στο δικό σου σύστημα μπορεί να είναι άλλο γράμμα, βάλε αυτό που είναι. Η λέξη Access γράφεται με δύο c (και δεν παίζουν ρόλο τα κεφαλαία - πεζά). Δανείσου ένα DVD εγκατάστασης ή κατέβασε ένα iso με torrent, στην ανάγκη.
1. Για τα κενά, ενώ τα είδα, δεν ήμουν σίγουρος. Σ' ευχαριστώ για το ξεκαθάρισμα. Ακολούθησα τη συμβουλή σου.
2. Πολλές φορές η στραβομάρα για κάποιο συγκεκριμένο θέμα, κάνει την εμφάνισή της και δεν λέει να φύγει. Πόσες χιλιάδες φορές έχω γράψει το "access" στο παρελθόν, ούτε που μπορώ να υπολογίσω. Τέλος πάντων, πολύτιμη η επισήμανση (όπως πάντα).
3. Χρησιμοποίησα το DVD των Windows 8, πάνω από τα οποία πέρασε η αναβάθμιση σε Windows 8.1.

Ιδού τα αποτελέσματα:

Net Framework_6.jpg

Όπως φαίνεται από το screenshot, έγραψα τη γραμμή εντολών σωστά - με τα κενά και ορθογραφημένη(!) - ενώ για source έβαλα το "E", που όπως φαίνεται στην εικόνα, είναι ο οδηγός BD-ROM, με τον δίσκο των Windows 8 μέσα του. Το αποτέλεσμα δείχνει ότι, ενώ τελικά το pathname της εντολής ήταν σωστό (άρα το Command δούλεψε), στο τέλος εμφανίστηκε error με αριθμό 0x800F081F και με την επισήμανση ότι τα αρχεία δεν βρέθηκαν.

Παναγιώτη σε περίπτωση που θέλεις να δοκιμάσεις το πακετάκι που αναφέρω πιο πάνω, και έχεις κάποιο πρόβλημα με τα link του digitallife ή με το torrent, το ανέβασα και στο dropbox εδώ...

https://dl.dropboxusercontent.com/u/73258851/dotNetFx35_W8.1_x86_x64.zip
Σώτο, το κατεβάζω να το δοκιμάσω κι αυτό. Για την ιστορία, είχα προηγουμένως κατεβάσει το άλλο παρόμοιο αρχείο dotNetFx35_W8.1_x64, το οποίο από μόνο του δεν δούλεψε (δηλαδή αφού το έτρεξα, με παρέπεμψε στους Servers της Microsoft για να κατεβάσω τα αρχεία από κει, πράγμα βέβαια που σημαίνει ότι είχα μια από τα ίδια).

Θα επανέλθω, μόλις κατέβει και το δοκιμάσω.
-

Reaction score
3.085
Σώτο, το κατέβασα και το έτρεξα. Δυστυχώς, πάλι αποτυχία (το ίδιο error 0x800F081F. Όχι ότι θα σκάσω κιόλας που δεν μπορώ να το εγκαταστήσω. Ιδού τα αποτελέσματα:

Net Framework_7.jpg

Τώρα βέβαια, γιατί παιδεύομαι (και παιδεύω και σας) δεν ξέρω, απλά με ενδιαφέρει αν επηρεάζεται συνολικά η λειτουργία του υπολογιστή.

Αν κάποιος μου πει ότι δεν επηρεάζεται ή έστω αν ξέρω σε ποιές λειτουργίες επηρεάζεται, θα αποφασίσω αν πρέπει να επιμείνω να το αναζητώ ή να το ξεχάσω.

Edit:
Βλέπω ότι η Microsoft δίνει κάποιες οδηγίες για την αντιμετώπιση αυτού του Σφάλματος:

http://windows.microsoft.com/el-gr/windows-8/windows-update-error-0x800f081f

Θα τις ακολουθήσω και θα σας πω.
-

Last edited:

Reaction score
16.555
To cmd.exe γιατί το χρησιμοποιείς; Είναι αυτοτελές το setup, δεν χρειάζεται παρά διπλό κλικ για να τρέξει.

Για το δεύτερο, τρέξε τις διάφορες εφαρμογές σου να δεις ποια ζητά το 3.5. Μπορεί να είναι και κάποια βοηθητική εφαρμογή της μητρικής, οπότε μπορείς να δεις αν υπάρχει κάποιο update για τα 8.1. Γενικότερα, ίσως να είναι κάποια ασήμαντη εφαρμογή και να παιδεύεσαι τσάμπα...

Reaction score
3.085
To cmd.exe γιατί το χρησιμοποιείς; Είναι αυτοτελές το setup, δεν χρειάζεται παρά διπλό κλικ για να τρέξει.
Καλημέρα, Σώτο

Το cmd.exe εμφανίζεται μόνο του να "τρέχει" την εφαρμογή, μόλις κάνω διπλό κλικ πάνω της. Δεν το επιλέγω εγώ. Υπάρχει άλλος τρόπος να το κάνω, χωρίς να υπεισέρχεται αυτό?

Για το δεύτερο, τρέξε τις διάφορες εφαρμογές σου να δεις ποια ζητά το 3.5. Μπορεί να είναι και κάποια βοηθητική εφαρμογή της μητρικής, οπότε μπορείς να δεις αν υπάρχει κάποιο update για τα 8.1. Γενικότερα, ίσως να είναι κάποια ασήμαντη εφαρμογή και να παιδεύεσαι τσάμπα...
Με μια γρήγορη ματιά, αυτές είναι οι - κύριες - εφαρμογές στον υπολογιστή:

Εφαρμογες_1.jpg
Εφαρμογες_2.jpg

Αν μπορείς να βγάλεις άκρη - βλέποντάς τις - ποιά μπορεί να χρειάζεται το NET Framework 3.5, θα με βοηθούσε. Όσον αφορά τις βοηθητικές εφαρμογές της μητρικής (υποθέτω ότι εννοείς τα Utilities, που τη συνοδεύουν) δεν έχω ακόμα εγκαταστήσει καμία. Δεν είναι και πολλά άλλωστε, μόνο 3, τα εξής:
- Easy Tune6 (Intel)
- On/Off Charge
- Dynamic Energy Saver Advanced

Εδώ μπορεί να τα δει κάποιος.
-

Reaction score
3.085
Καλημέρα, Σώτο

Το cmd.exe εμφανίζεται μόνο του να "τρέχει" την εφαρμογή, μόλις κάνω διπλό κλικ πάνω της. Δεν το επιλέγω εγώ. ......
Για να είμαι ακριβής, η διαδικασία εκτέλεσης της εφαρμογής ακολουθεί τα εξής στάδια:

Στάδιο 1ο: Διπλό κλικ πάνω της και αναδύεται το παρακάτω παράθυρο:
Net Framework_9.jpg

Μετά από αυτό, μόλις πατήσω το κουμπί "Next", αναδύεται το παράθυρο προετοιμασίας:

Net Framework_10.jpg

Η εφαρμογή "τρέχει" την προετοιμασία της μέχρι τέλους:

Net Framework_11.jpg

Μετά από αυτό εμφανίζεται το παράθυρο του cmd.exe, που τρέχει μέχρις ενός σημείου, οπότε εμφανίζεται η προειδοποίηση του λάθους 0x800F081F:
Net Framework_7.jpg

Μετά από αυτό, και αφού πατήσω οποιοδήποτε κουμπί για να βγω από το cmd.exe, εμφανίζεται το παράθυρο του τέλους της εφαρμογής, που λέει - παραπλανητικά, φυσικά - ότι η εγκατάσταση ολοκληρώθηκε:

Net Framework_12.jpg

Αυτά, για να διευκρινιστεί το ζήτημα.
-

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Παναγιώτη μην ασχολείσαι με το .Net 3.5, έχουν περάσει ήδη 7 χρόνια που παρουσιάστηκε από την Microsoft.
Τα Windows 8/8.1 χρησιμοποιούν την έκδοση 4.5 και δεν θα βρεις εφαρμογή πιστοποιημένη για 8/8.1 που να χρειάζεται μικρότερη έκδοση...

Πολλές φορές η ανάγκη(?) για συμβατότητα με παλαιότερες τεχνολογίες δημιουργεί πολλά προβλήματα

Reaction score
16.555
Μπορείς να δεις αν όντως έχει ολοκληρωθεί με αυτό το σκριπτάκι (από εδώ http://msdn.microsoft.com/en-us/library/bb909885(v=vs.110).aspx )

https://dl.dropboxusercontent.com/u/73258851/dotnet35test.zip

Ανοίγεις το αρχείο html μόνο με ΙΕ, και αν όντως έχει εγκατασταθεί θα σου βγάλει το μήνυμα

Code:
This machine has the correct version of the .NET Framework 3.5.

This machine's userAgent string is: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.0; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 1.1.4322; InfoPath.2; .NET CLR 3.0.590; .NET CLR 3.5.20726; MS-RTC LM 8).
Το σφάλμα που σου βγάζει δεν έχει άμεση σχέση με το .net 3.5, φαίνεται να είναι γενικότερα κάποιο θέμα με αρχείο των updates των windows, σύμφωνα το παρακάτω.

http://windows.microsoft.com/en-us/windows-8/windows-update-error-0x800f081f

Πιθανά να δημιουργήθηκε από τις απανωτές προσπάθειες εγκατάστασης του 3.5

Reaction score
3.085
Παναγιώτη μην ασχολείσαι με το .Net 3.5, έχουν περάσει ήδη 7 χρόνια που παρουσιάστηκε από την Microsoft.
Τα Windows 8/8.1 χρησιμοποιούν την έκδοση 4.5 και δεν θα βρεις εφαρμογή πιστοποιημένη για 8/8.1 που να χρειάζεται μικρότερη έκδοση...

Πολλές φορές η ανάγκη(?) για συμβατότητα με παλαιότερες τεχνολογίες δημιουργεί πολλά προβλήματα
Σ' ευχαριστώ πολύ, Γιώργο, μάλλον αυτή τη διευκρίνηση είχα ανάγκη. Αν βέβαια, υπάρχει ήδη εγκατεστημένο, όπως λέει ο Σώτος πιο κάτω, δε με χαλάει.

Μπορείς να δεις αν όντως έχει ολοκληρωθεί με αυτό το σκριπτάκι (από εδώ http://msdn.microsoft.com/en-us/library/bb909885(v=vs.110).aspx )

https://dl.dropboxusercontent.com/u/73258851/dotnet35test.zip

Ανοίγεις το αρχείο html μόνο με ΙΕ, και αν όντως έχει εγκατασταθεί θα σου βγάλει το μήνυμα

Code:

This machine's userAgent string is: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.0; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 1.1.4322; InfoPath.2; .NET CLR 3.0.590; .NET CLR 3.5.20726; MS-RTC LM 8).
Το σφάλμα που σου βγάζει δεν έχει άμεση σχέση με το .net 3.5, φαίνεται να είναι γενικότερα κάποιο θέμα με αρχείο των updates των windows, σύμφωνα το παρακάτω.

Σώτο, σ' ευχαριστώ. Θα το ψάξω με τον τρόπο που προτείνεις, αλλά αν δεν έχει εγκατασταθεί, μου αρκεί η διευκρίνηση του Γιώργου.
Αυτό το "MyPC backup" που έχεις στις εφαρμογές, το εμπιστεύεσαι; Δεν μου φαίνεται και πολύ σόι...

http://ioys.gr/mypc-backup/
Ούτε που κατάλαβα πώς εγκαταστάθηκε, μάλλον επειδή εγκατέστησα το Ashampoo Burning Studio, θα ήταν κρυμμένο πίσω από κανένα cooky. Το έβγαλα, πάντως και σ' ευχαριστώ.
-

Reaction score
3.085
Μπορείς να δεις αν όντως έχει ολοκληρωθεί με αυτό το σκριπτάκι
......

Code:

Ακολούθησα τις οδηγίες σου και το "έτρεξα". Τελικά δεν έχει εγκατασταθεί, από ότι έδειξε η εφαρμογή:
Net Framework_13.jpg

Το έχω δει (το αναφέρω και παραπάνω). Δεν αποκλείεται να συμβαίνει αυτό που λες. Πάντως, ακολουθώντας τις οδηγίες της Microsoft για την αποκατάσταση του σφάλματος 0x800F081F, έτρεξα τα προτεινόμενα, αλλά τζίφος. Ιδού:

Net Framework_14.jpg

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.997
Members
38.275
Νεότερο μέλος
sakell