Net Framework 3.5 - Αδυναμία εγκατάστασης σε Windows 8.1

Reaction score
3.085
Καλησπέρα σε όλους

Μόλις τελείωσα το (βασικό) στήσιμο ενός ακόμα υπολογιστή, βασισμένο πάνω σε μια μητρική GA-EP45T-UD3R της Gigabyte και έναν Xeon X5482, για τα οποία έχω αναφερθεί σε άλλο νήμα.

Στον υπολογιστή πέρασα Windows 8 Pro 64-bit, τα οποία μετά από τις αναγκαίες ενημερώσεις, αναβαθμίστηκαν σε Windows 8.1 Pro 64-bit.

Τις τελευταίες 48 ώρες ασχολήθηκα με το κατέβασμα και την εγκατάσταση των ενημερώσεων, ώστε ο υπολογιστής να μπορεί να δεχτεί την υπόλοιπη διαμόρφωση, τόσο σε υλικό όσο και σε λογισμικό.

Μετά το κατέβασμα των τελευταίων ενημερώσεων εμφανίστηκε ένα μήνυμα στην οθόνη μου, που μου ζήταγε ότι πρέπει να κατεβάσω μιαν ενημέρωση, σχετική με αυτήν του τίτλου. Έτρεξα την εφαρμογή, αλλά στο τέλος μου λέει ότι δεν ήταν δυνατή η εγκατάσταση, με ένα Error: 0X800F906

Ακολούθησα τις οδηγίες της Microsoft (υπάρχουν στο site της, στο συγκεκριμένο Error), αλλά τζίφος.

Ιδού τα μηνύματα:

Net Framework_1.jpg

Net Framework_2.jpg

Μήπως ξέρει κανένας τί μπορώ να κάνω για να λυθεί το ζήτημα?

Ευχαριστώ.
-

Reaction score
3.085
Το πήρα υπ' όψη αυτό και το ακολούθησα, αλλά είχα τα ίδια αποτελέσματα, γιατί στο τέλος η διαδικασία ζητάει πάλι να συνδεθεί ο υπολογιστής στο Internet και να το κατεβάσει, πράγμα που καταλήγει σε "μία από τα ίδια". Αν πάλι δεν συνδεθεί το PC στο Internet, σου ζητάει να βάλεις το DVD του λειτουργικού μέσα, πράγμα που για τα 8.1 είναι αδύνατον, μιας και αυτά έχουν προκύψει μετά από αναβάθμιση από τα 8άρια.

Βγάλε firewall και antivirus.
Λες;

Ευχαριστώ, θα το δοκιμάσω, αλλά μου φαίνεται δύσκολο, γιατί η διαδικασία καταλήγει σε κάποιο error συγκεκριμένο, που ως τώρα όπου κι αν το έψαξα, δεν είδα αναφορά για ευθύνη παρουσίας antivirus κλπ.

Πάντως θα το δοκιμάσω (το Avast! Free έχω, δεν είναι δύσκολο).
-

Reaction score
784
To ιδιο επαθα και εγω με εγκατασταση win 8.1.Ειχα το avast κιολας.
Να απενεργοποιησεις ΚΑΙ το firewall για καλο και για κακο.

Reaction score
3.085
Καλημέρα σε όλους και πάλι

Δυστυχώς, πλήρης αποτυχία όλων των προσπαθειών μου. :(

Δοκίμασα όλα τα προτεινόμενα (απενεργοποίηση antivirus & firewall, χρήση του network installer) αλλά το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο. Στο τέλος παίρνω πάντα το ίδιο μήνυμα με το error 0X800F0906, όπως το παρουσιάζει η δεύτερη εικόνα του αρχικού μηνύματος.

Αφ' ενός η απενεργοποίηση των antivirus-firewall δεν φάνηκε να "συγκινεί" ή να επηρεάζει τη διαδικασία εγκατάστασης και αφ' ετέρου η χρήση του installer δεν έκανε τίποτα παραπάνω από το να ξεκινήσει τη διαδικασία εγκατάστασης ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΡΟΠΟ, δηλαδή με την εκκίνηση σύνδεσης στους Servers της Microsoft (εμφανίστηκε δηλαδή το αναδυόμενο παράθυρο της πρώτης εικόνας του μηνύματός μου) και η συνέχεια ήταν η γνωστή, αυτή της αποτυχίας εγκατάστασης. Φαίνεται δηλαδή ότι ο installer πρέπει ήδη να βρίσκεται στα Windows, γιατί κάθε φορά που ξεκινάω τον υπολογιστή μετά από σβήσιμο, το αναδυόμενο παράθυρο εμφανίζεται πάντα να με προτρέπει να εγκαταστήσω το NET Framework 3.5.

Λέω να στείλω ένα μήνυμα στη Microsoft Hellas και να τους ζητάω λύση. Πώς ακούγεται αυτό?

(Ή μήπως να δοκιμάσω να ζητήσω λύση μέσα από το φόρουμ της?)
-

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.920
Λέω να στείλω ένα μήνυμα στη Microsoft Hellas και να τους ζητάω λύση. Πώς ακούγεται αυτό?
Μη λυσιτελές. Είναι πολύ πιθανόν, το πρόβλημα αυτό να οφείλεται σε αδυναμία του server λόγω υπερφόρτωσης, είτε λόγω άλλου προβλήματος, που καθιστά την πρόσβαση σ' αυτόν αδύνατη, ή πολύ αργή. Συμβαίνει κατά καιρούς σε όλους τους servers. Δες αυτό το άρθρο και ακολούθησε τη μέθοδο 3.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.920
H elevated command prompt εννοείται πως είναι η φόρτωση του cmd σαν να είσαι ο administrator. Αν υπάρχει απορία, δες εδώ πώς γίνεται.

Reaction score
3.085
Για ρίξε μια ματιά στην παράγραφο final solution
Σάββα, ευχαριστώ πολύ για το link.

Μη λυσιτελές. Είναι πολύ πιθανόν, το πρόβλημα αυτό να οφείλεται σε αδυναμία του server λόγω υπερφόρτωσης, είτε λόγω άλλου προβλήματος, που καθιστά την πρόσβαση σ' αυτόν αδύνατη, ή πολύ αργή. Συμβαίνει κατά καιρούς σε όλους τους servers. Δες αυτό το άρθρο και ακολούθησε τη μέθοδο 3.
Σ΄ευχαριστώ πάρα πολύ και σένα, Κώστα (πάντα επεξηγηματικός και σαφής, όπως συνηθίζεις ;)).

Ουσιαστικά, οι προτάσεις σας έχουν το ίδιο περιεχόμενο, δηλαδή τη λύση μέσω του Command Prompt.

Λοιπόν, έτρεξα το Command Prompt ως adminstrator, και επειδή δεν είμαι πολύ καλός στο να κατανοώ τις εντολές της DOS (δεν είχα ποτέ μου δουλέψει σε υπολογιστή με DOS), έκανα διάφορα πειράματα, πληκτρολογώντας κάθε φορά αυτό που νόμιζα(?) σωστό.

Ξεκίνησα, στην αρχή, πληκτρολογώντας - στα τυφλά - αυτό που λέει το link που μου έδωσε ο Σάββας. Προφανώς, απέτυχα, διότι Source:x δεν υπάρχει στον υπολογιστή μου. Ιδού:

Net Framework_3.jpg

Μετά, διαβάζοντας προσεκτικά το άρθρο που με παρέπεμψε ο Κώστας (το είχα ξαναδεί, αλλά δεν το πολυκαταλάβαινα, μέχρι να διαβάσω το link του Σάββα), παρατήρησα ότι αναφέρεται στο DVD των Windows κι αυτό, πράγμα φυσικά που δεν υπάρχει. Οπότε σκέφτηκα ότι η πηγή (source) πρέπει να είναι ο δίσκος συστήματος C, στον οποίο υπάρχουν τα Windows. Οπότε αντικατέστησα το "D" του άρθρου με το "C", που θεώρησα ως την Πηγή. Πάλι τζίφος, όμως. Ιδού:

Net Framework_4.jpg

Εδώ, μου λέει ότι η εντολή LimitAcess δεν αναγνωρίζεται. Μου λέει ακόμα ότι ο φάκελλος DISM βρίσκεται μεν στον δίσκο C, αλλά κάτω από τα: WINDOWS\Logs\DISM\dism.log.

Με το φτωχό μου το μυαλό και με τις εντελώς περιορισμένες (σε βρεφικό επίπεδο) γνώσεις μου στη DOS, σκέφτηκα ότι πιθανόν να φταίει το γεγονός ότι δεν πληκτρολογώ το πλήρες "μονοπάτι" της Πηγής. Γι αυτό λέω ας δοκιμάσω με αυτό. Πάλι τζίφος, βέβαια. Ιδού:

Net Framework_5.jpg

Μετά από αυτό, σκέφτομαι ότι σίγουρα κάτι δεν πληκτρολογώ σωστά. Το τί μπορεί να είναι αυτό δεν πάει το μυαλό μου, αν και σκεφτόμουν να κάνω διάφορους συνδυασμούς πληκτρολόγησης, όμως αφού δεν καταλαβαίνω, μάλλον θα ήταν γελοίο κάτι τέτοιο.

Εκεί που εντοπίζω την αδυναμία μου είναι ότι, εφ' όσον μου λείπει το DVD των Windows (αφού αυτά προέρχονται από αναβαθμισμένα 8άρια, όπως ήδη έγραψα), δεν ξέρω τί ακριβώς πρέπει να βάλω στη γραμμή εντολών. Είναι σωστή αυτή η εκτίμηση?

Κι αν είναι σωστή, πώς θα εντοπίσω σωστά την "Πηγή", ώστε να την εισάγω στη γραμμή εντολών?
-

Reaction score
50
Για ποιο λόγο βάζεις το client profile της 3.5?

το full version το δοκιμασες?

download.microsoft.com/download/6/0/f/60fc5854-3cb8-4892-b6db-bd4f42510f28/dotnetfx35.exe

και υπάρχει και ένα SP1 να βάλεις μετα

Reaction score
16.531
Σάββα, ευχαριστώ πολύ για το link.

Σ΄ευχαριστώ πάρα πολύ και σένα, Κώστα (πάντα επεξηγηματικός και σαφής, όπως συνηθίζεις ;)).

Ουσιαστικά, οι προτάσεις σας έχουν το ίδιο περιεχόμενο, δηλαδή τη λύση μέσω του Command Prompt.

Λοιπόν, έτρεξα το Command Prompt ως adminstrator, και επειδή δεν είμαι πολύ καλός στο να κατανοώ τις εντολές της DOS (δεν είχα ποτέ μου δουλέψει σε υπολογιστή με DOS), έκανα διάφορα πειράματα, πληκτρολογώντας κάθε φορά αυτό που νόμιζα(?) σωστό.

Ξεκίνησα, στην αρχή, πληκτρολογώντας - στα τυφλά - αυτό που λέει το link που μου έδωσε ο Σάββας. Προφανώς, απέτυχα, διότι Source:x δεν υπάρχει στον υπολογιστή μου. Ιδού:

.........

Μετά από αυτό, σκέφτομαι ότι σίγουρα κάτι δεν πληκτρολογώ σωστά. Το τί μπορεί να είναι αυτό δεν πάει το μυαλό μου, αν και σκεφτόμουν να κάνω διάφορους συνδυασμούς πληκτρολόγησης, όμως αφού δεν καταλαβαίνω, μάλλον θα ήταν γελοίο κάτι τέτοιο.

Εκεί που εντοπίζω την αδυναμία μου είναι ότι, εφ' όσον μου λείπει το DVD των Windows (αφού αυτά προέρχονται από αναβαθμισμένα 8άρια, όπως ήδη έγραψα), δεν ξέρω τί ακριβώς πρέπει να βάλω στη γραμμή εντολών. Είναι σωστή αυτή η εκτίμηση?

Κι αν είναι σωστή, πώς θα εντοπίσω σωστά την "Πηγή", ώστε να την εισάγω στη γραμμή εντολών?
-
Στο mydigitallife.info έχουν πακετάρει διάφορες εκδόσεις (32bit, 64bit 32+64bit) του .net framework 3.5 για offline εγκατάσταση, χωρίς να χρειάζεται όπως φαίνεται να καταφύγεις στις πηγές εγκατάστασης των windows, που μπορεί να μην υπάρχουν καν. Δεν το είχα βάλει στα 8.1 (δεν μου είχε χρειαστεί), αλλά μιας και αναφέρθηκε έκανα δοκιμή της εγκατάστασης της έκδοσης 32+64bit και μπήκε κανονικά στα 8.1, όπως φαίνεται και στο screenshot τρέχοντας στον ΙΕ ένα σκριπτάκι ελέγχου της Microsoft ( http://msdn.microsoft.com/en-us/library/bb909885(v=vs.110).aspx )

http://forums.mydigitallife.info/th...-Standalone-Installer-for-Windows-8-1-x86-x64

(υπάρχουν διαθέσιμα λινκ και σε torrent, ως magnet links, που δουλεύουν. Τα λινκ εμφανίζονται και χωρίς registration στο forum)

netframework35check.jpg

Reaction score
3.085
Σπύρος Σπύρος !
Πώ-πώ, τί λάθος! Ντροπή μου!

Ζητώ συγγνώμη, χωρίς να καταλάβω, δεν ξέρω πως κατέληξα στο προηγούμενο.

Να είσαι πάντα καλά, Σπύρο.

Edit:
Τώρα αντιλήφθηκα πως κατέληξα στο "Σάββας". Υπάρχει ένα μαγαζάκι στην οδό Λέκκα, στην Αθήνα, που ασχολείται με Service ελβετικών ρολογιών, στο οποίο έχω πάει 2-3 φορές για service κάποιου ρολογιού Rado που είχα παλιότερα, και το όνομα του ιδιοκτήτη είναι: Σάββας Κωνσταντινίδης.
Είδες σύμπτωση και ο νους αυτόματα κάνει τον συνδυασμό.

Last edited:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.920
dismdotnet3.jpg

Κάθε γκριζαρισμένο σημείο αντιπροσωπεύει ένα διάστημα. Στο παράδειγμα της εικόνας, το γράμμα Ε είναι το γράμμα που αντιστοιχεί ο οπτικός οδηγός του DVD στον οποίο πρέπει να υπάρχει DVD εγκατάστασης των Windows 8 (όχι κατ' ανάγκην των 8.1). Στο δικό σου σύστημα μπορεί να είναι άλλο γράμμα, βάλε αυτό που είναι. Η λέξη Access γράφεται με δύο c (και δεν παίζουν ρόλο τα κεφαλαία - πεζά). Δανείσου ένα DVD εγκατάστασης ή κατέβασε ένα iso με torrent, στην ανάγκη.

Attachments

Reaction score
16.531
Εγώ λέω να κατεβάσει το αρχείο των 64ΜΒ που αναφέρω πιο πάνω, μια χαρά δουλεύει χωρίς πολλά πολλά...

Reaction score
3.085
Για ποιο λόγο βάζεις το client profile της 3.5?

το full version το δοκιμασες?

download.microsoft.com/download/6/0/f/60fc5854-3cb8-4892-b6db-bd4f42510f28/dotnetfx35.exe

και υπάρχει και ένα SP1 να βάλεις μετα
Δυστυχώς, Bill, το link που μου έδωσες ουσιαστικά παραπέμπει πάλι στους Servers της Microsoft. Δεν είναι δηλαδή αυτή-καθεαυτή η εφαρμογή, αλλά η παραπομπή της για το κατέβασμα της πραγματικής εφαρμογής. Κάτι αντίστοιχο με το client profile, δηλαδή. Οπότε, μολονότι το κατέβασα, όταν πήγα να το τρέξω, με πήγε πάλι στο αρχικό setup, στο να κατεβάσω δηλαδή το NET Framework από το site της Microsoft.
-

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.680
Παναγιώτη, χρειάζεσαι πραγματικά το .NET Framework 3.5; Με άλλα λόγια, έχεις λογισμικά που δεν θα λειτουργούν εάν δεν το εγκαταστήσεις ή μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου και χωρίς αυτό;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.971
Members
38.274
Νεότερο μέλος
spani1