Network Music Players

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

Specifications

Processor
400MHz Blackfin® processor

Memory
16MB of DRAM

Digital/Analog Converter
M1001: 20-bit DAC

IR
Universal 38KHz IR receiver

Wired Network
10/100mbps Ethernet (M1001); 10mbps Ethernet (M500); RJ-45

Wireless Network
Wi-Fi 802.11b

Maximum Line Output
M1001: 2.83 Volts peak-to-peak

THD
M1001 -90dB typical

Signal to Noise Ratio
>96dB

Dynamic Range
M1001: 90dB typical

Frequency Response
<20Hz - >20kHz

Sample Rates Supported (kHz)
8.0, 11.025, 12.0, 16.0, 22.05, 24, 32, 44.1, 48.0

Bit Depth Supported:
8 bit, 16 bit, stereo or mono

Protocols Supported:
Roku Control Protocol
Bonjour™
UPnP AV and Windows Media DRM 10
WEP, WPA*, AutoIP, DHCP,TCP,TELNET, HTTP
Rhapsody™ DRM

Η τιμή του? Μόλις $150 στο US and A, λίγο κάτω απο 200 ευρώ στην Ευρώπη.
Περισσότερες πληροφορίες για τις δυνατότητές του μπορείτε να βρείτε εδώ.

Φαίνεται καλή περίπτωση στα χρήματα αυτά.
Επίσης τύποι στο diyaudio.com προτείνουν σε κάποιο thread να το βάλεις σε άλλο κουτί, να του βάλεις ένα καλύτερο DAC ή να το συνδέσεις με ένα player όπως τα νέα Cambridge και να απολαύσεις ήχο αξιώσεων απο το PC σου. :happy_2:

Reaction score
2
Re: Roku Soundbridge M1001

Δεν το πιασα. Η διαχειριση θα γινεται απο την συσκευη, ή ειναι απλα ενα ethernet Dac με πολλα καλουδια?

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Απάντηση: Roku Soundbridge M1001

Aπο τη συσκευή ρα... Tην έχουμε για την ευχρηστία της και για να μας φέρνει με wireless ή wired δίκτυο τη μουσική απο το δίσκο ή/και απο internet radio στο HiFi.
To DAC του, αν και δεν είναι άσχημο, δε λέει και πολλά πράγματα για εμάς τους HiEndάδες! :mrgreen:

Reaction score
3

Έτσι το θέλουμε εμείς να είναι, λογαριασμό θα σου δώσουμε και mp3 θα ακούμε και μάλιστα 64άρια της πλάκας.
Άντε μάθαμε όλοι εδώ μέσα.:happy_5:

Καλό μηχανάκι για κάποιους σαν και εμάς που δεν έχουμε καταφέρει να μεγαλώσουμε και ακούμε ακόμη κακής ποιότητας, κατεβασμένα από το internet σαχλοτράγουδα.:cool_3:

Reaction score
7

Το έχω αρκετό καιρό. Πολύ εύχρηστο μηχάνημα αλλά το M1001 έχει ένα σοβαρό πρόβλημα ήχου που το ακούει και το μή έμπειρο αυτί. Κάνει πολύ κακό Upsampling στα 48KHZ με αποτέλεσμα να έχει ακουστά artifacts ο ήχος. Το παλιό M1000 δεν είχε το πρόβλημα. Εγώ όταν το αντιλήφθηκα το πρόβλημα, αποφάσισα να γράψω στο Forum της rokulabs και έκπληκτος είδα ότι πολλοί χρήστες έχουν αγανακτήσει από αυτό το πρόβλημα.
http://forums.rokulabs.com/viewtopic.php?t=7009&postdays=0&postorder=asc&start=0
Έπειτα από καιρό έχω καταλήξει ότι είναι περιορισμός του Hardware και δεν διορθώνεται με κάποιο Firmware Upgrade. Θα το σκοτώσω και θα αγοράσω το πολύ καλύτερο (κατά τους forumίστες πάντα, Squeezebox)

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Απάντηση: Re: Roku Soundbridge M1001

Το έχω αρκετό καιρό. Πολύ εύχρηστο μηχάνημα αλλά το M1001 έχει ένα σοβαρό πρόβλημα ήχου που το ακούει και το μή έμπειρο αυτί. Κάνει πολύ κακό Upsampling στα 48KHZ με αποτέλεσμα να έχει ακουστά artifacts ο ήχος. Το παλιό M1000 δεν είχε το πρόβλημα. Εγώ όταν το αντιλήφθηκα το πρόβλημα, αποφάσισα να γράψω στο Forum της rokulabs και έκπληκτος είδα ότι πολλοί χρήστες έχουν αγανακτήσει από αυτό το πρόβλημα.
http://forums.rokulabs.com/viewtopic.php?t=7009&postdays=0&postorder=asc&start=0
Έπειτα από καιρό έχω καταλήξει ότι είναι περιορισμός του Hardware και δεν διορθώνεται με κάποιο Firmware Upgrade. Θα το σκοτώσω και θα αγοράσω το πολύ καλύτερο (κατά τους forumίστες πάντα, Squeezebox)
Ευχαριστούμε για την ενημέρωση!
Προφανώς με την παράκαμψη του DAC δεν θα υπάρχει το πρόβλημα που λες αλλά, όπως έλεγα και πριν λίγο στον spresv στο MSN, το Squeezebox, αν και ακριβότερο, φαίνεται συνολικά καλύτερη λύση χωρίς να χρειάζεται "πειράγματα". :cool_4:
Άσε που με αναβάθμιση της τροφοδοσίας παίζει super! 8)

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Kαι τα σχόλια του Atkinson απο το review του Squeezebox στο Sterophile:

"Summing up
While the Slim Devices Squeezebox with stock power supply (footnote 1) offers generally good performance from its analog outputs, it was the sound it produced driving a high-end DAC from its digital output that persuaded me to purchase the review sample. While I still turn to a dedicated disc player for the highest sound quality, much of my listening to music is done while I'm doing something else—writing, editing, reading—and for that, the Squeezebox has become my primary source. As I wrote in the mid-April eNewsletter, "physical discs seem so 20th century!" Very highly recommended."

Και απο το εργαστήριο:

"Considering its low price and the fact that it uses a minuscule wall-wart power supply, the Squeezebox measures very well. Its noise floor is higher than that of good CD players, but the excellent jitter rejection came as a welcome surprise."

Reaction score
7
Re: Απάντηση: Re: Roku Soundbridge M1001

Ευχαριστούμε για την ενημέρωση!
Προφανώς με την παράκαμψη του DAC δεν θα υπάρχει το πρόβλημα που λες.
Όχι, δυστυχώς και με εξωτερικό DAC έχει το ίδιο πρόβλημα. Εγώ το έχω συνδεδεμένο μέσω του Harman Kardon HD970 που δουλεύει και σαν DAC και το πρόβλημα παραμένει. Την Slim Devices την αγόρασε η Logitech και το καλό είναι ότι θα δούμε το Squeezbox σύντομα Ελλάδα (με λογότυπο Logitech). Βέβαια άν η τιμή είναι εξωφρενική, υπάρχει και το Internet...

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Roku Soundbridge M1001

Όχι, δυστυχώς και με εξωτερικό DAC έχει το ίδιο πρόβλημα.
Πολύ περίεργο... Το chip της AD που χρησιμοποιεί είναι αρκετά καλό πάντως. Σίγουρα έχουν κάνει μ@μ@κία στην υλοποίηση. :crazy_1:

Ιnternet rulez. :cool_3:

Reaction score
3

Την Slim Devices την αγόρασε η Logitech και το καλό είναι ότι θα δούμε το Squeezbox σύντομα Ελλάδα (με λογότυπο Logitech).
Πότε; :happy_4:

Reaction score
7

Πότε; :happy_4:
Δεν ξέρω το πότε, αλλά ξέρω ότι όταν η Logitech βγάζει ένα νέο προϊόν στο Site της, μετά από μικρό διάστημα (2-3 μήνες) το βλέπω στον κατάλογο του προμηθευτή που συνεργάζεται το κατάστημα που δουλεύω.
http://www.logitech.com/index.cfm/speakers_audio/wireless_music_systems/devices/881&cl=gb,en
Ωραίο και σε ανθρακί πάντως...

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Δηλαδή υπάρχει το Squeezebox με τη φίρμα της Logitech και σε πολύ λογική τιμή μάλιστα, απλά δεν ξέρω αν είναι αξιόπιστος ο Γερμανός.

Reaction score
3
Re: Απάντηση: Roku Soundbridge M1001

Δηλαδή υπάρχει το Squeezebox με τη φίρμα της Logitech και σε πολύ λογική τιμή μάλιστα, απλά δεν ξέρω αν είναι αξιόπιστος ο Γερμανός.
Κοίτα δεν είναι δύσκολο, ανέβασε ένα ερώτημα της μορφή πόσοι έχετε αγοράσει από εκεί και αμέσως θα μάθουμε.:happy_9:
Από ρουφιάνους το μαγαζί του Καφάτου έχει πολλούς.:crazy_3:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    Shalom

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.175
Members
38.422
Νεότερο μέλος