- Reaction score
- 85.176
Καμιά μπασοπαγίδα μήπως; λέω τώρα....Ασπάζομαι ότι πρέπει κάτι να κάτσει στο σύστημα για να αποδώσει τα μέγιστα.
Καμιά μπασοπαγίδα μήπως; λέω τώρα....Ασπάζομαι ότι πρέπει κάτι να κάτσει στο σύστημα για να αποδώσει τα μέγιστα.
αυτό κάνει ή αν το κλείσω με παχύ ζελοτέιπ περιμετρικά στο πλαίσιο που θα φτιάξω δε θα λειτουργεί?Καμιά μπασοπαγίδα μήπως; λέω τώρα....
Δεν μπήκα στον κόπο να το διαβάσω ολόκληρο ,όχι γιατί απαξιώ ,αλλά γιατί είμαι σίγουρος πως δεν διαφωνώ στα περισσότερα που γράφεις.Χαρι ακου μια προσφατη περιπτωση ενος καλου φιλου: Αποφασισε, για τους δικους του λογους, να αντικαταστησει το Phono που εχει, το οποιο phono πρεπει να πω κοστιζει, τιμη καταλογου περι τις 3.000€. Ας το ονομασουμε Phono A. Κατοπιν συζητησεως μαζι μου κατεληξε σ' ενα phono της ταξεως των 6.000€, ας το ονομασουμε Phono B. Η μετρησεις του; αριστες. Η δυνατοτητες ρυθμισης, απεριοριστες.Το δε πικαπ του ειναι της ταξεως των 10.000€.
Αφου υπηρχε η δυνατοτητα να το ακροασθει στο σπιτι του για αρκετες ωρες, το ζητησε απο τον προμηθευτη. Πραγματι την αλλη ημερα ηρθε ο υπαλληλος, το συνεδεσε, το ρυθμισε συμφωνα με την κεφαλη, και ξεκινησε η ακροαση.
Τελικα απεδειχθει οτι το προς αγορα phono ηταν στα σημεια καλυτερο απο αυτο που ειχε, και σε καμια περιπτωση δεν δικαιολογουσε τη χρηματικη διαφορα που χρειαζοταν για την αποκτηση του.
Δεν μετρηθηκε τιποτε, δεν εγινε τιποτε απο αυτα που αναφερεις παραπανω, απλως υπηρχε εναλλαγη των δυο Phono, και τελικα αναγνωρισαν αμφοτεροι, (πωλητης-αγοραστης), οτι θα πρεπει να δουν καποιο αλλο.
Σε ρωτω τωρα, ενηργησε σωστα ο αγοραστης, ή η η ενεργεια του, (να ζητησει να το ακουσει), ηταν επιπεδου δημοτικου;
Τον βοηθησε να σχηματισει αποψη για το μηχ/μα που ηθελε να αγορασει, η οχι;
Η μηπως θα επρεπε να βασιστει μονο στις μετρησεις, (αριστες ξαναλεω), και να προχωρησει στην αγορα του χωρις να το ακουσει;
Με μια φραση: Εκανε καλα που το ακουσε, η οχι;
Τωρα μπορει να ξεκινησει σοβαρη συζητηση;
Υ.Γ. Φανταζομαι οτι επιζητεις την επιστημονικη τεκμηριωση και σε αλλα προιοντα που αγοραζεις, πχ αυτοκινητο, δηλ. οταν αναγραφει στο φυλλαδιο ο κατ/στης οτι "βγαζει" 180 hp, δε σου αρκει, πρεπει να σου το αποδειξει, η οτι τα φωτα xenon φωτιζουν καλυτερα και πιο μακρυα σε σχεση με τους λαμπτηρες πυρακτωσεως, δε σου αρκει αυτο που βλεπεις, απαιτεις επιστημονικες μετρησεις για να το αποδεχθεις. Θα μπορουσα να σου αναφερω παμπολα παραδειγματα απο την καθημερινη μας ζωη, αλλα δεν το κρινω σκοπιμο, γραφω και απο το κινητο, σταματω εδω, αρκουν αυτα.
Θα ειχε ενδιαφερον για μενα η απαντηση σου συνολικα σε οσα σου παρεθεσα..
Υπάρχουν καλύτερα υλικά, αν θες diy.αυτό κάνει ή αν το κλείσω με παχύ ζελοτέιπ περιμετρικά στο πλαίσιο που θα φτιάξω δε θα λειτουργεί?
..ε τωρα ειναι απαντηση αυτη; Συγνωμην που στο λεω, μαλλον αγενεια δειχνει.εν μπήκα στον κόπο να το διαβάσω ολόκληρο
Κρινοντας απο τις αποψεις που γραφεις εδω, πουθενα και σε τιποτα δε συμφωνεις.αλλά γιατί είμαι σίγουρος πως δεν διαφωνώ στα περισσότερα που γράφεις.
Πάλι καλά, κατατρόμαξαβρε θα μπει ύφασμα μετά... Το θέμα είναι να μην είναι εισπνεύσιμες οι ίνες του ορυκτοβάμβακα.
Νίκο μου έγραψα πως δεν το διάβασα όλο γιατί είμαι σίγουρος πως στα περισσότερα δεν διαφωνώ.....ε τωρα ειναι απαντηση αυτη; Συγνωμην που στο λεω, μαλλον αγενεια δειχνει.
Κρινοντας απο τις αποψεις που γραφεις εδω, πουθενα και σε τιποτα δε συμφωνεις.
Τελος παντων, οταν αποφασισεις να διαβασεις και να απαντησεις σε ολα οσα σου εγραψα, τοτε θα μπορουσαμε να το αναλυσουμε περισσοτερο..
Δεν μπήκα στον κόπο να το διαβάσω ολόκληρο ,όχι γιατί απαξιώ ,αλλά γιατί είμαι σίγουρος πως δεν διαφωνώ στα περισσότερα που γράφεις.
..οχι ακριβως..προσπαθουμε να δουμε εαν συμφωνουμε, συμφωνεις;Σίγουρα δε συμφωνείτε για το αν συμφωνείτε.
Συμφωνείτε?
1. Το να λες σε κάποιον πως δε διαφωνείς ,άρα συμφωνείς, με αυτά που έγραψε, ακόμα και αν δεν έχεις διαβάσει το μήνυμα στο σύνολό του, δείχνει εκτίμηση προς αυτόν και όχι αγένεια...μα βρε Χαρι μου πως εισαι σιγουρος οτι στα περισσοτερα συμφωνεις; αφου δε τα διαβασες! Εγω πιστευω στην ακροαση, εσυ οχι, πως συμφωνουμε ρε φιλε;
Κατ' αρχήν εκτιμώ την ειλικρίνειά σου, για τη μη ανάγνωση. Όμως ρε φίλε, όπως και να το κάνουμε, χτυπάει λίγο άσχημα να λες δεν διάβασα το κείμενο επειδή δεν πρόλαβα, αλλά ταυτόχρονα να απαντάς σ' αυτό, έστω και αν λες ότι συμφωνείς, δεν είναι έτσι;1. Το να λες σε κάποιον πως δε διαφωνείς ,άρα συμφωνείς, με αυτά που έγραψε, ακόμα και αν δεν έχεις διαβάσει το μήνυμα στο σύνολό του, δείχνει εκτίμηση προς αυτόν και όχι αγένεια.
2. Δεν μπήκα στον κόπο να διαβάσω αναλυτικά, όχι γιατί βαριόμουν , αλλά γιατί μπαινοβγαινα στα πεταχτά από τον υπολογιστή της δουλειάς.
Το συμπέρασμα βγαίνει αβίαστα από εδώ:Πως συμπεραίνεις ότι δεν αποδέχομαι τη μέθοδο της ακρόασης;
είναι φανερό ότι δεν συμφωνείς με τη μέθοδο αυτή για την εξαγωγή συμπερασμάτων, αφού είναι προυπόθεση για να πεις ότι "άκουσα διαφορά", ότι και αν είναι αυτό που ακούς, είτε μηχάνημα, είτε καλώδιο, είτε "ματζούνι". Δηλαδή για να καταλάβω, αποδέχεσαι την ακρόαση σαν ένα τρόπο αξιολόγησης, αλλά δεν αποδέχεσαι το αποτέλεσμα αυτής; Τι να υποθέσω όταν λες το παραπάνω; ότι συμφωνείς;Οφείλω πάντως να τονίσω ,πως όσο η επιχειρηματολογία ως προς τις θετικές επιπτώσεις αυτού του είδους ηχητικής φροντίδας παραμένει στο επίπεδο του "εγώ άκουσα διαφορά"
και στη συνέχεια να λες:Πολύ καλά έκανε και επέλεξε phono με τον τρόπο που το έκανε. Και εγώ έτσι θα επέλεγα..αυτό που μου άρεσε περισσότερο.
δεν υπάρχει μια τεράστια αντίφαση εδώ; Γιατί είναι άχρηστη πληροφορία; Eάν όπως λες αποδέχεσαι την ακρόαση σαν μέθοδο αξιολόγησης, σημαίνει ότι αποδέχεσαι ότι αυτή είναι υποκειμενική, και όχι ένα τεκμηριωμένο αντικειμενικό συμπέρασμα, και το οποίο συμπέρασμα που θα αποκομίσεις, γ' αυτό και κάνεις άλλωστε και την ακρόαση, (αλλιώς τη νόημα θα είχε, άρα γιατί να μην μπορείς να το κοινοποιήσεις; Περιγράφεις το τι άκουσες ΕΣΥ, είναι γνωστό αυτό από την αρχή της διαδικασίας,που είναι το κακό;Σε μια συζήτηση όμως, το τι άρεσε στο φίλο σου,τι άρεσε σε σένα η τι άρεσε σε μένα είναι άχρηστη πληροφορία για όλους τους άλλους στο βαθμό που είναι μια υποκειμενική αξιολόγηση και όχι ενα τεκμηριωμένο αντικειμενικά συμπέρασμα.
Σ' αυτό έχεις δίκιο, υπάρχουν πολλά γραφικά, υπάρχει βέβαια ένα θεματάκι στο τι εννοεί ο καθένας γραφικό! π.χ. εγώ πιστεύω ότι τα καλώδια βγάζουν διαφορές, δεν θα μίλαγα ποτέ για "γλυκόηχα", μπασσάτα" "πριμάτα", ή καλώδια "που θέλουν ζέσταμα". Τα απορρίπτω σαν όρους αν θες, δε μου ταιριάζουν αισθητικά βρε αδερφέ! Πάντως το σίγουρο είναι ότι δεν παίζουν όλα το ίδιο, δε συμφωνείς;αναρώταω όμως...ποσά από αυτά τα γραφικά που κατά καιρούς διαβάζω σε αυτού του είδους τις συζητήσεις, περί έκτασης, ανάλυσης, διαφάνειας, δυναμικών, γλυκοηχων πολυμπριζων,πριματων καλωδίων,μπασσατων ιντερκονεκτ και καλωδίων ρεύματος που θέλουν ζέσταμα, αναφέρονται σε προδιαγραφές κατασκευαστών;
πιστεύεις και στον Χριστιανισμό?.Εγω πιστευω στην ακροαση, εσυ οχι, πως συμφωνουμε ρε φιλε;
..γιατι να μην απαντησω ρε συ vet, (αυτη πραγματι ειναι αχρηστη πληροφορια), ναι πιστευω, δεεεεεν ειμαι και πολυ φανατικος ομως!!!πιστεύεις και στον Χριστιανισμό?
(χι χι μην απαντάς....)
Πριν μερικά χρόνια κατά την διάρκεια μιας έκθεσης (νομίζω στο Intercontinental) είχε γίνει μια αντίστοιχη παρουσίαση από ένα τυπάκο της Nordost Άγγλο. Η επίδειξη αφορούσε την σειρά QRT (τουλάχιστον όση ώρα ήμουν εγώ εκεί) και συγκεκριμένα ένα πολύμπριζο και αυτά τα βαρελάκια που μπαίνουν στην πρίζα (δεν θυμάμαι μοντέλο).Σήμερα το πρωί, πέρασα από το κατάστημα του Ορφέα (Παλαιολόγου 6 στην Πετρούπολη) να πάρω μια ανταλλακτική βελόνα για το πικάπ και εντελώς τυχαία, έπεσα πάνω σε μια παρουσίαση ενός τύπου από τη Nordost σχετικά με τα προϊόντα της σειράς QRT Power Products.
Μιας και ήμουν εκεί, έκατσα να παρακολουθήσω την παρουσίαση, μιας και ήμουν πολύ περίεργος να δω πόσο διαφορά μπορούν να κάνουν αυτά τα παραμύθια.
Στην αρχή ο υπεύθυνος (δε συγκράτησα το όνομά του) μας έκανε μια σύντομη ανάλυση περί ρευμάτων και γείωσης και μετά περάσαμε σε ακροάσεις Α/Β.
Ό,τι και να πω είναι λίγο...η διαφορά ήταν απίστευτη, τόσο με τα Qk1 & Qv2 όσο και με το QKore Groung Unit.
Εντάξει, είχα διαβάσει στον Ήχο ότι γενικά αυτά τα μαραφέτια δουλεύουν, αλλά το να το ακους με τα αυτιά σου ήταν πραγματική εμπειρία...
Ενθουσιάστηκα !!
ΥΓ. Καμία σχέση δεν έχω ούτε με τη Nordost ούτε και με τον Ορφέα, περί αποφυγής παρεξηγήσεων...
...και ειναι ακριβα αυτα τα γ@#$&να, πως να αγορασει κανεις δυο τρια..Πριν μερικά χρόνια κατά την διάρκεια μιας έκθεσης (νομίζω στο Intercontinental) είχε γίνει μια αντίστοιχη παρουσίαση από ένα τυπάκο της Nordost Άγγλο. Η επίδειξη αφορούσε την σειρά QRT (τουλάχιστον όση ώρα ήμουν εγώ εκεί) και συγκεκριμένα ένα πολύμπριζο και αυτά τα βαρελάκια που μπαίνουν στην πρίζα (δεν θυμάμαι μοντέλο).
Το πολύμπριζο πέρα από την στιβαρή κατασκευή είχε ένα "έξυπνο" κόλπο Ground lift με αντιστάσεις 0.5 ohm (από ότι μου είπε ο άνθρωπος της Nordost), αποτρέποντας έτσι τα Ground Loops, κάτι που μπορεί να είναι χρήσιμο σε πολλά συστήματα και ειδικά σε αυτά που παίζουν με μονομπλοκ τελικούς.
Τα βαρελάκια από ότι μου εξήγησε ήταν "φίλτρα ρεύματος που στέλνουν τα παράσιτα στην γη".
Η επίδειξη ξεκινούσε χωρίς καθόλου βαρελάκια και στην πορεία προσέθεταν 1, 2, 3 κτλ. και όντως είχαν πολύ θετική επίδραση στον ήχο.
Για το πολύμπριζο δεν μπορώ να πω κάτι γιατί δεν άκουσα χωρίς αυτό, αλλά σε γενικές γραμμές το σύστημα έπαιζε πολύ καλά.