Μελίδης Μιχάλης
Πρόεδρος ΕΒΒΕ
- Reaction score
- 30.253
Απάντηση: Oi γραμμες της Nazca
Ναι, παρέα με τον Οβελίξ

Ναι, παρέα με τον Οβελίξ
Οκ, μαζί σου... Ο Νταίνιγκεν δεν δίνει πειστικές απαντήσεις. Συμφωνώ.Όταν ήμουν μικρός είχα κι εγώ παρασυρθεί από τη μόδα της εποχής και διάβασα όλα σχεδόν τα βιβλία του, μέχρι που κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά. Too good to be true...
Και τί να κάνουμε ρε Μπάμπη, να παρατήσουμε την επιστήμη και να πάμε στη Μύριαμ και τον Τζόσουα; Ή μήπως στον Πητ Παπαδάκο;Οκ, μαζί σου... Ο Νταίνιγκεν δεν δίνει πειστικές απαντήσεις. Συμφωνώ.
Μπορείς να μου πείς ποιός δίνει; Μήπως η επιστήμη; Γιατί σε πολλά απο αυτά τα μυστήρια οι εξηγήσεις της επιστήμης είναι τουλάχιστον παιδαριώδεις.
Μπορεί να μην δίνει πειστικές απαντήσεις αλλά ήταν από τους πρωτοπόρους που έφεραν αυτά τα μυστήρια στην επικαιρότητα...Οκ, μαζί σου... Ο Νταίνιγκεν δεν δίνει πειστικές απαντήσεις. Συμφωνώ.
Μπορείς να μου πείς ποιός δίνει; Μήπως η επιστήμη; Γιατί σε πολλά απο αυτά τα μυστήρια οι εξηγήσεις της επιστήμης είναι τουλάχιστον παιδαριώδεις.
Δεν λέω αυτό ρε Κώστα. Δεν είπα να παρατήσουμε την επιστήμη.Και τί να κάνουμε ρε Μπάμπη, να παρατήσουμε την επιστήμη και να πάμε στη Μύριαμ και τον Τζόσουα; Ή μήπως στον Πητ Παπαδάκο;
Χρήστο, όταν πήγαινα στο σχολείο έκανα το λάθος να δώ την ταινία "Αναμνήσεις απ' το μέλλον"...Υ.Γ. Μπάμπη δεν ήξερα ότι έχεις ασχοληθεί και με αυτό το "πεδίο γνώσης"...
Τι ήθελες και μου το θύμισες...και τώρα κοντεύω να εξερευνήσω μέχρι και τη "σπηλιά του Νταβέλη"..:d
Ά... πουλάκι μου.... Ένα-ένα μου τα βγάζεις...Τι ήθελες και μου το θύμισες...
Στη δεκαετία του 80, πήγαινα στη συγκεκριμένη σπηλιά αρκετές φορές το μήνα και έκανα τις δικές μου έρευνες, γιατί δεν ήμουν ικανοποιημένος με όσα είχα διαβάσει ως τότε. Είχα τραβήξει αμέτρητες φωτογραφίες (με φιλμ που στοίχιζε τότε και με όλη την καζούρα του φωτογραφείου που τις εμφάνιζε...). Ούτε κατσίκι δεν ξέρει καλύτερα την τριγύρω περιοχή!![]()
Στην αρχή με κυνηγούσαν οι δασοφύλακες, μετά γίναμε φίλοι και τους πήγαινα και γλυκά...
Ρε σύ Νίκο, νομίζεις οτι εμένα με απασχολεί ποιός έκανε τα σχέδια στα σιτάρια και στα καλαμπόκια;Κορίτσια, μήπως να φωνάξουμε και τον Λιακόπουλο?
Αν καλλιτέχνες του λεγόμενου Land Art (http://en.wikipedia.org/wiki/Land_Art) ασχολούνται με το σπορ από το '60, έχοντας ιδρύσει μυστήρια club ψάχνοντας χρηματοδότες και τα βιβλία του Erich βγήκαν το '68 (στις μέρες μας βρίσκει κανείς την έκδοση Νο9874503928475023948570239 και εις άλλα με υγεία, μέχρι και ταινία αλλά και σήριαλ έχει γυριστεί...), τι σας κάνει να πιστεύετε ότι όλα αυτά δεν είναι μια από τις πολλές "ιστορίες γι αρκούδες", ένα παιχνίδι ή μια μπίζνα?![]()
Πλέον επισήμως ή ανεπισήμως, ομάδες αυτών των καλλιτεχνών οικειοποιούνται κάποια από τα έργα, ενώ εσκεμμένα αφήνουν άλλα (όπως το τεράστιο Marree Man στην Αυστραλία) ορφανά, προφανώς με σκοπό την διατήρηση του μύθου.
Ξαναλέω ότι έχουν γυριστεί ντοκιμαντέρ, έχουν μιλήσει κάποιοι άνθρωποι, έχουν πει για τις δυνατότητες που υπάρχουν να γίνονται αυτά τα πράγματα μέσα σε μια νύχτα και έτσι το μυστήριο στο μεγαλύτερό του μέρος έχει λυθεί.
Καλά για τα υποτιθέμενα νεότερα έργα που κείτονται εις τους αγρούς, δεν συζητάω καν το ενδεχόμενο να είναι των φίλων του Μελ Γκίμπσον...
Μπάμπη θέλω να πιστεύω ότι συμφωνείς ότι η επιστημονική μέθοδος είναι η ΜΟΝΗ που μπορεί να μας δώσει αξιόλογες και ποιοτικές απαντήσεις. Συμφωνώ ότι μερικά πράγματα δεν έχουν ερευνηθεί όσο θα έπρεπε, ή και δεν έχουν απαντηθεί ολοκληρωμένα. Αλλά άλλο είναι να κονομάμε από μυθοπλασίες/βιβλία/σεμινάρια/ταινίες, εις βάρος της επιστήμης. Και να παραμυθιάζουμε πολύ αφελή κόσμο, ότι έτσι είναι, γιατί έτσι λέω εγώ.Δεν λέω αυτό ρε Κώστα. Δεν είπα να παρατήσουμε την επιστήμη.
Απλά η επιστήμη σε πάρα πολλά πράγματα δεν είναι σε θέση, αυτή τη στιγμή, να δώσει, υποτυπωδώς έστω, πειστικές απαντήσεις. Και σ' αυτές τις περιπτώσεις καλό θα ήταν να λένε απλά "δεν γνωρίζουμε"...
Με συναρπάζει το διαφορετικό (που να δεις τι γίνεται στα XXX, Αντρέα μ' ακούς;;;Ά... πουλάκι μου.... Ένα-ένα μου τα βγάζεις...
Ρε εσύ μου φαίνεσαι πιό "βλαμένος" από μένα....![]()
Καλά εσύ παλικάρι μου το μόνο μυστήριο με το οποίο μπορείς να ασχοληθείς πλέον, είναι οι επιδόσεις του JVC που ε-ε-έρχεται. :Ρε σύ Νίκο, νομίζεις οτι εμένα με απασχολεί ποιός έκανε τα σχέδια στα σιτάρια και στα καλαμπόκια;
Σ' αυτά τα ΄"μυστήρια" νομίζεις οτι ζητάω απαντήσεις;
Αυτό δεν το συζητάω... Εννοείται οτι ολοκληρωμένη απάντηση θα δώσει μόνο η επιστήμη.Μπάμπη θέλω να πιστεύω ότι συμφωνείς ότι η επιστημονική μέθοδος είναι η ΜΟΝΗ που μπορεί να μας δώσει αξιόλογες και ποιοτικές απαντήσεις. Συμφωνώ ότι μερικά πράγματα δεν έχουν ερευνηθεί όσο θα έπρεπε, ή και δεν έχουν απαντηθεί ολοκληρωμένα. Αλλά άλλο είναι να κονομάμε από μυθοπλασίες/βιβλία/σεμινάρια/ταινίες, εις βάρος της επιστήμης. Και να παραμυθιάζουμε πολύ αφελή κόσμο, ότι έτσι είναι, γιατί έτσι λέω εγώ.
Χρειαζόμαστε επιστημονικές εξηγήσεις, άρα κονδύλια, σοβαρή έρευνα, και κυρίως PEER REVIEW (σόρυ, δεν μού'ρχεται το ελληνικό).