Onkyo tx-sr805 - ενσωμάτωση minidsp

Reaction score
6.597
http://www.eu.onkyo.com/en/products/tx-sr805-34761.html
Eχει εισοδους in ολων των καναλιων οπως και pre out, αυτες οι εισοδοι οδηγουν στα τελικα σταδια των καναλιων?μπορω να χρησιμοποιησω minidsp και τις εξοδους του να τις στειλω στις αντιστοιχες εισοδους in?

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.558
αυτες οι εισοδοι οδηγουν στα τελικα σταδια των καναλιων?
Ναι. Συνήθως έχεις μόνο ρύθμιση έντασης.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.558
Νομίζω οτι δεν θα δουλέψει. Αν η είσοδος λειτουργεί μόνο όταν επιλέξεις multi channel in, τότε απενεργοποιούνται οι υπόλοιπες είσοδοι και η προενίσχυση.

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
Eχει εισοδους in ολων των καναλιων οπως και pre out, αυτες οι εισοδοι οδηγουν στα τελικα σταδια των καναλιων?μπορω να χρησιμοποιησω minidsp και τις εξοδους του να τις στειλω στις αντιστοιχες εισοδους in?
για ποιο minidsp μιλας?
τι ακριβως θελεις να πετυχεις?

Reaction score
174
οι είσοδοι που λες δεν είναι είσοδοι για τους τελικούς αλλά απλά μία είσοδος multi channel όπως όλες οι άλλες και θα πρέπει να επιλέξεις αυτήν για να έχεις έξοδο.
αν θες να κάνεις αυτό που φαντάζομαι, δεν γίνεται.

Reaction score
6.597
για ποιο minidsp μιλας?
τι ακριβως θελεις να πετυχεις?
Να βελτιωσω οτι δε μπορει η υπαρχουσα ισοσταθμιση τι αλλο, απλα θελωντας να αποφυγω εξτρα κουτι ενισχυτη για το κεντρικο...
Για το 2χ4hd να πιασω με καιει ,κεντρικο και σαμπ...
οι είσοδοι που λες δεν είναι είσοδοι για τους τελικούς αλλά απλά μία είσοδος multi channel όπως όλες οι άλλες και θα πρέπει να επιλέξεις αυτήν για να έχεις έξοδο.
αν θες να κάνεις αυτό που φαντάζομαι, δεν γίνεται.
Ολες αυτες αναγραφουν σε ποιο καναλι πηγαινουν,απτι λεει ο Ζιζικ οδηγουν στα τελικα σταδια και εαν δεν κανω λαθος το εχει δουλεψει οχι οπως λεω εγω ομως...
Παντως οταν ειχα ενεργο κεντρικο απο την εξοδο pre-out οδηγουμενο, η εξοδος απο το τελικο σταδιο του κεντρικου δεν απενεργοποιηθηκε οταν συνδεσα και παθητικο ηχειο ταυτοχρονα....

Reaction score
174
απτι λεει ο Ζιζικ οδηγουν στα τελικα σταδια
μακάρι να είναι έτσι αλλά συνήθως όταν οι είσοδοι είναι είσοδοι τελικών, έχουν jumpers με τα pre out οπότε τα βγάζεις και ενδιάμεσα κουμπώνεις ότι θέλεις
[DOUBLEPOST=1522310210][/DOUBLEPOST]
Παντως οταν ειχα ενεργο κεντρικο απο την εξοδο pre-out οδηγουμενο, η εξοδος απο το τελικο σταδιο του κεντρικου δεν απενεργοποιηθηκε οταν συνδεσα και παθητικο ηχειο ταυτοχρονα....
δεν ξέρω αν αυτό συμβαίνει πάντα γιατί δεν το έχω κάνει ποτέ αλλά έχω δει κάποιους ενισχυτές που μπορείς να απενεργοποιήσεις τους τελικούς για τέτοιες περιπτώσεις

Reaction score
30.455
Από τα pre outs θα βγαίνει διαχωρισμένο το πολυκαναλο σήμα που θα παίρνεις από κάποιο hdmi , σωστά;
Άρα το input selector του avr θα είναι στην ανάλογη θέση και όχι στο multi channel in.
Οπότε, πώς να δουλέψει;

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.558
Τα pre out είναι συνήθως ενεργά άσχετα απο τα συνδεδεμένα ηχεία, ενώ τα multi channel in συνήθως όχι.
Μια δοκιμή με ένα κανάλι θα δείξει. ;)
μακάρι να είναι έτσι αλλά συνήθως όταν οι είσοδοι είναι είσοδοι τελικών, έχουν jumpers με τα pre out οπότε τα βγάζεις και ενδιάμεσα κουμπώνεις ότι θέλεις
Στους πολυκάναλους δεν υπάρχουν jumpers.

Reaction score
30.455
Για να γίνει αυτό που θέλεις ,θα έπρεπε να υπάρχει κάποιο switch, που θα απενεργοποιουσε την εσωτερική σύνδεση προενισχυτικου και τελικού σταδίου και θα όριζε ως μοναδική είσοδο του τελικού σταδίου το multi channel in , ανεξάρτητα από τη θέση που θα βρισκόταν το input selector του προενισχυτικου.
Αυτό τουλάχιστον καταλαβαίνω με το φτωχό μου το μυαλό.

Reaction score
6.597
Οποτε αποτι καταλαβα ,τα τελικα σταδια δε γινεται να δεχονται σημα μεσω προενισχυσης(εσω) διαμεσου ψηφιακης επιλογης απο το επιλογεα εισοδου και ταυτοχρονα να δεχτουν σημα παλι απο την εξοδο της προενισχυσης,(εξω,pre out)γιατι θα ειχαμε υπερφορτωση των εισοδων τους....γιαυτο αποκλειω να ισχυει παραλληλη μονιμη συνδεση, η επιλογη να εχει ταση μονιμα η εξοδος pre out και να λειτουργουν και τα τελικα σταδια δεν επηρεαζει κατι λειτουργικα γιατι θα χρησιμοποιηθουν εξτρα ενισχυτες ανεξαρτητοι απο αυτα ... αλλα δε γινεται να δεχτουν σημα για τον λογο που προανεφερα,..νομιζω οτι ετσι ειναιδηλαδη...ευχαριστω αγορια :hi:..

Reaction score
6.597
Αφορμη παρομοια ερωτηση σε αλλο νημα, μπορω να χρησιμοποιησω εξοδο pre-out suround back (που δεν εχω )να δωσω σε ενα σαμπ? αυτο που θελω να κανω ειναι να συμπληρωσω σε σταθμη τις πολυ χαμηλες που δεν κατεβαινει το κυριως pa..σαμπ>:(
περνωντας εξοδο ενος καναλιου, και ρυθμιζοντας αποσταση απο av και αφηνωντας φουλ ρειντσ απο αυτον και κοβοντας το απο το φιλτρο που εχει στον plate amplifier.του...:thumbsdown:

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.558
Θα παίρνεις τις χαμηλές συχνότητες του συνδεδεμένου καναλιού μόνο.

Reaction score
5.672
Σωκράτη νομίζω οτι η μόνη λυση εινσι να πάρεις το σήμα του sub να το ρίξεις αυτό μόνο πάνω σε Minidsp ωστε να κανεις αυτό που θες

Reaction score
6.597
Εχετε δικιο ....παω να κανω πατεντα μηπως και το γλιτωσω αλλα δε γινεται....

Reaction score
6.597
Λοιπόν, av-sub preout (1) minidsp(n1)in - - 2out (1+1)subs
Center pre out - - minidsp (n2) in---2out(1)center(2)κενη
Περνω από τη μια μοναδική έξοδο σαμπ και δείνω σε δύο σαμπ από τις δύο εξόδους του minidsp.
Επειδή θέλω να 1)διαχωρίσω τις χαμηλές σε δύο μπάντες π.χ.40-100(100κοψιμο από av) n1 sub
20-40 n2sub, και να κάνω eq σε όλη τη χαμηλή όπου χρειάζεται.
2)eq στο κεντρικό .. πιθανή συμπλήρωση κι αλλού κουτιού στη midbass περιοχή.. από την κενή ν2 θέση του minidsp.
Μπορούν να υλοποιηθούν έτσι;

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.872
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef