Peak ενισχυτη Marantz οταν παιζει δισκους το πικαπ

Reaction score
0
Γεια σας!
Εχω ενα πολυκαναλο συστημα που αποτελειται απο :

Marantz ενισχυτη SR7500
Πέντε (5) Hχεια Audio Spectrum Athena 2 μπροστινα, 1 διαλογου και 2 πισω

Πριν μια βδομαδα και μετα απο πολλα χρονια ψαξιματος, αναβολων κτλ αγορασα πικαπ.

Το Pro-ject Debut Carbon με κεφαλη Ortofon 2M Red και το Pro-ject Phono box SE II με τα αντιστοιχα Pro-ject καλωδια .. Αυτα που εχουν 99 € ... (μοντελο δεν θυμαμαι στα καλωδια)

Παρατηρησα, οτι ο ενισχυτης κανει "peak" σε καποια σημεια, σε καθε δισκο που θα βαλω... Το εψαξα λιγο στο ιντερνετ, και διαβασα οτι peak-αρει γιατι το σημα που δεχεται εκεινη τη στιγμη ειναι μεγαλυτερο απ οσο αντεχει ο ενισχυτης.

Οποτε ειτε:
1) Επιλεγω "Direct Sound"

ειτε

2) Παταω το "ATT" που εχει ο ενισχυτης .. κ ετσι, παρ ολο που χαμηλωνει ο ηχος, λυνεται το προβλημα.

Δεν εχω προβλημα / θεμα ΕΑΝ αυτες οι δυο ειναι οι λυσεις που υπαρχουν για το παραπανω θεμα που σας εγραψα... Αλλα θα ηθελα να μαθω κ απο εσας , απο πιο ειδικους δηλαδη, εαν οντως ειναι ετσι τα πραγματα ή ειναι κατι που δεν κανω κατι καλα.....

Ο ηχος, η χροια, η ποιοτητα οταν παιζει δισκους ειναι εξαιρετικη και δεν εχω κανενα προβλημα ακροασης ή κατι να με ενοχλει.

Αυτα :)

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.320
εχεις ρυθμισει σωστα την εισοδο κεφαλης στον προ-προ project?

Reaction score
0
Απάντηση: Peak ενισχυτη Marantz οταν παιζει δισκους το πικαπ

με την κεφαλη δεν ασχοληθηκα καθολου... την εβαλε και τη ρυθμισε το καταστημα που το αγορασα

Reaction score
0

με την κεφαλη δεν ασχοληθηκα καθολου... την εβαλε και τη ρυθμισε το καταστημα που το αγορασα
Α!!! εννοεις στον προενισχυτη εαν εβαλα σωστα τα jumperakia?
Nαι κ αυτα νομιζω σωστα τα εκανα με βαση τη κεφαλη...
στη θεση 220pF

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.320
μηπως να δοκιμαζες λιγο με τις ρυθμισεις και τις χωρητικοτητες?

Reaction score
0

ναι μαλλον αυτο θα ξαναδω...
θα επανελθω με νεωτερα αργοτερα!

Ευχαριστώ!

Reaction score
0

Δοκιμασα ολες τις επιλογες στο πισω μερος του phono stage αλλα τιποτα.. παλι κανει peak

Πρεπει να δω κατι αλλο;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.048

Είναι προφανές πως δεν υπάρχει βλάβη, αλλά είναι θέμα ρύθμισης. Ίσως να πρέπει να επέμβεις στο menu του ενισχυτή, και να μειώσεις τη στάθμη στα κυρίως ηχεία κάποια dB. Αν δεν θέλεις να πειράξεις αυτή τη ρύθμιση, άστο όπως είναι και παίζε πικάπ με ενεργό το direct sound.

Σε ποια είσοδο έχεις συνδέσει την έξοδο του phono;

Reaction score
0

Πριν διαβασω για το peak και τι ειναι .. τα ειχα βαλει αρχικα στο VCR .. ακρη αριστερα κατω κατω στη τριτη θεση
Μετα λεω ας δοκιμασω αλλη εισοδο μπας και φταιει και το εβαλα στο DSS διπλα ακριβως.. οπου το εχω και τωρα

Τα db των ηχειων τα ειχα κατεβασει 2-3 db πριν καιρο και το εχω ετσι ...

Οπως ειπα και αρχικα δεν εχω κανενα προβλημα να παιζει με Direct Sound ή με πατημενο το ATT
Αυτο που με απασχολει ειναι αν κανει / ειναι σωστο να μην εχει ρυθμιστει σωστα η κεφαλη (οπως δεν εχει ρυθμιστει τωρα) και να γινεται αυτο "το κολπο" με το Direct Sound ή το ΑΤΤ

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.048

Και στη VCR και στη DSS μια χαρά είναι. Ψάξε στο μενού του ενισχυτή, μήπως έχει ρύθμιση του κέρδους για καθεμιά από τις εισόδου, και χαμήλωσε από εκεί. Αν όχι, παίξε με direct sound, που στο κάτω - κάτω είναι πιο "καθαρός" τρόπος.

Reaction score
0

Πολυ ωραια.. Θα ψαξω τις ρυθμισεις απο τον ενισχυτη και θα δω... Αν οχι θα το χω στο Direct!

Ευχαριστώ παρα πολυ ολους για τις συμβουλες!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.237
Members
38.292