Featured Perlisten & Trinnov

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
93.867
Αν δεν είναι το gain στο 20dB, μην ασχολείστε. Αντε 19-22dB.
Υπάρχουν τόσο πολλές λύσεις gain matched, και απο την Trinnov και απο αλλού, που δεν έχει κανένα νόημα ο συμβιβασμός. Και θέλουμε sinad πάνω απο 100. Παρακαλώ. Ευχαριστώ.
Και μην μου αρχίσει κανείς τα "δεν ακούγονται". Ακούγονται με αυτά τα ηχεία, σε αυτόν τον χώρο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.982
Ερώτημα προς τους γνωρίζοντες, εφαμιλλο σεταπ, με Genelec (8361), Neumann [420] (ως προς τους δορυφόρους) θα κόστιζε μαλλον αρκετά χαμηλότερα. Υπάρχει κάποιο πλεονέκτημα στη μερια των perlisten που δικαιολογεί το premium?
Λογικό ερώτημα.

Βασικά το ερώτημα είναι διπλό, και μπορεί να αναλυθεί στα εξής:

1. Αξίζει να δώσεις τόσα λεφτά;

2. Δίνοντας τόσα λεφτά, τι κερδίζεις σε σχέση με γνωστά ενεργά μόνιτορ "χάρακες";

Οι απαντήσεις μου (οι οποίες προφανώς αντανακλούν τα δικά μου "θέλω") είναι συνοπτικά οι εξής:

1. Όχι.

2. Εμφάνιση.

Κι όπως έχω ξαναγράψει, προσωπικά δεν αγοράζω σε καμία περίπτωση παθητικό ηχείο, όσο καλό κι αν είναι, διότι δεν θέλω να μπλέκω με έξτρα αναζητήσεις ενισχυτικων, και εκτιμώ τα οφέλη της ενεργού πολυενίσχυσης, αλλά και το υψηλό VFM που δίνουν πολλά ενεργά μόνιτορ (όχι όλα), καθώς επιχειρώ επί μονίμου βάσεως να δαπανώ το απολύτως ελάχιστο κοστολογιο για μηχανές ήχου.

Πιο αναλυτικά:

1. Έχω ξαναπεί πως πάνω από τα λεφτά του γνωστού me geithain 901/801 (αναλόγως απόστασης ακρόασης) δεν έχει νόημα για μένα. Εκεί τελειώνει το ποίημα. Τα περλιστεν είναι ακριβότερα..

Ωστόσο, τα ανωτέρω me geithain είναι τετράγωνες υπερμεγέθεις γκουμούτσες, που δεν βολεύουν στο 99,5% των οικιακών χώρων ακρόασης.

Βολεύουν όμως τα πολύ μικρού όγκου genelec, της σειράς the ones, τα οποία μετράνε αηδιαστικά άψογα, σε λογικό κόστος, και τα μεγάλα τους, βαράνε στο δόξα πατρί ανελέητα (στα SPL η genelec έχει παράδοση).

Ναι, αυτά θα τα έπαιρνα, αλλά θα τα συνδύαζα υποχρεωτικά με τον μεγαλύτερο τρίνοβ, τον 24-αρη, διότι θεωρώ πως πρέπει να τους δώσεις αποκλειστικά και μόνον ψηφιακό σήμα, διότι τα μαστόρια εκεί στη τζενελεκ τους έχουν βάλει Ντακ μέσα, και υποχρεωτικά θα δουλεύουν αυτά τα Ντακ (μαζί με το DSP τους), οπότε έξτρα αναλογικοψηφιακές μετατροπές δεν θα επέτρεπα.

Προσωπικά βέβαια, δεν θα έδινα τα λεφτά που ζητάει ο μεγαλύτερος τρίνοβ, ο οποίος βγάζει 24 ψηφιακές εξόδους, διότι (αν και τα αξίζει) εκτιμώ πως τόσα λεφτά δεν χρειάζονται για να ακούς μουσική, όσο "απαιτητικός" κι αν είσαι, και για ένα μηχανάκι των τρινοβαίων δεν δίνω τόσο χρήμα, προτιμώ να το φάω σε μπριζόλες. 😂😁🤣

Αλλά τέλος πάντων, αν θες να δώσεις παραπάνω χρήμα, ναι, αυτή είναι μια τρομερή επιλογή, τρίνοβ με ψηφιακές εξόδους και τζενελεκ με ψηφιακές εισόδους. Γ@μάει, και πλάκα πλάκα, δεν είναι τόσο τρομερό το συνολικό κόστος, γιατί τα τζενελεκ είναι λογικού κοστολογιου.

Εγώ που έχω μια σχετική απέχθεια στα Ντακ μέσα στα ηχεία, θα προτιμούσα τρίνοβ με αναλογικές εξόδους και ενεργό αναλογικότατο μόνιτορ υψηλού VFM, που να μην εμπεριέχει DAC & DSP, θα άφηνα το DSP κατ'αποκλειστικότητα στον τρίνοβ, οπότε εκεί και τα DAC.

Ωστόσο, τα μόνιτορ που αναφέρθηκαν, τα μεγάλα Νιούμαν, είναι επίσης γομάρια, και διόλου δεν πλησιάζουν την κομψότητα των περλιστεν, το στενό τους προφίλ, την ευκολία τοποθέτησης σε οικιακό περιβάλλον και την συνολική εμφάνιση (για όποιον ενδιαφέρεται, και εφόσον δεν είναι dedicated που κάνεις ότι καφρίλα θες και λογαριασμό δε δίνεις).

Εκ των ανωτέρω, δικαιολογείται πλήρως η αγορά των εν λόγω περλιστεν, εφόσον έχεις το χρήμα βεβαίως.

Και πολύ καλά έκανε και τα έδωσε τα λεφτά και τα πήρε, είναι βέβαιο ότι παίζουν σπουδαία, και μπορεί να τα χρησιμοποιήσει σε οποιοδήποτε μεγαλύτερο χώρο πάει, διότι δεν "μασάνε" σε πιο μεγάλες αποστάσεις ακρόασης.

Άλλωστε εκεί μέσα που είναι, ούτε me geithain χωράνε, ούτε Νιούμαν 420, ούτε ένα σωρό μεγάλα μόνιτορ. Οπότε να, αυτά.

Reaction score
71
ο μεγαλύτερος τρίνοβ, ο οποίος βγάζει 24 ψηφιακές εξόδους
Ο Altitude CI δε λύνει το πρόβλημα των ψηφιακών εξόδων με χαμηλότερο κόστος; Ενδεχομένως να μην έχω καταλάβει καλά.

Για το θέμα αισθητικής, θα παρατηρήσετε ότι τα σχέδια αλλάζουν ανάλογα με τους καιρούς ενώ τα studio monitor είναι μια ζωή τα ίδια, κλασσικά.

Σιχαίνομαι κάτι sonus faber και ρετρό ή λουξ ηχεία, προϊόντα που προσπαθούν να μοιάσουν σε κάτι άλλο μόνο και μόνο για να πουλήσουν και λατρεύω τα grimm, τα gethain και άλλα ηχεία που είναι "ειλικρινή".

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.982
Ο Altitude CI δε λύνει το πρόβλημα των ψηφιακών εξόδων με χαμηλότερο κόστος; Ενδεχομένως να μην έχω καταλάβει καλά.
Ενδέχεται εγώ να μην έχω καταλάβει καλά το κοστολογιο του Altitude CI‑20.

Εάν είναι στην ίδια τιμή (χονδρικά) με το Altitude 16, τότε προσφέρει ίδιο αριθμό καναλιών (20) με ψηφιακές εξόδους, και παύει να ισχύει το επιχείρημα υψηλής τιμής του Altitude 24 (τότε ήταν το μόνο με δυνατότητα ψηφιακών εξόδων).

Για μένα είναι ιδανική η σύνδεση με Ethernet cable (Cat5e/6) από τις Dante ports του Altitude CI σε κάποιο switch, κι από κει στις Dante inputs των Genelec.

Ξεκάθαρα ψηφιακό μονοπάτι, εύκολη και φτηνή καλωδίωση, full error correction, απεριόριστες δυνατότητες.

Ωστόσο, Dante/AES67 native (με Cat6/RJ45) υπάρχει μόνο στη σειρά Smart IP της Genelec (π.χ. 4410A, 4420A, 4430A, 4435A κλπ.), που είναι compact/install-oriented monitors, όχι main monitors σαν το 8381A.

Δηλαδή από Trinnov Altitude CI20 με τα genelec the ones δεν μπορείς να πας απευθείας με Dante, εκτός κι αν έχει αλλάξει κάτι που δε γνωρίζω.

Απ' όσα ξέρω, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις Dante-to-AES/EBU converter (π.χ. Focusrite RedNet, Merging Anubis, ή Audinate Dante AVIO adapters) για να μετατρέψεις το Dante stream σε AES/EBU digital, και μετά XLR AES/EBU cable στα inputs του 8381A.

Το οποίο είναι βλακεία, δηλαδή αφήνεις στην άκρη το Dante (εκτός κι αν είναι μακριά ο trinnov από την εγκατάσταση των ηχείων, οπότε παίζει να βολεύει υβριδική κατάσταση για αρχική μεταφορά σήματος με Ethernet) και χρησιμοποιείς απ'το Trinnov CI20 τις AES/EBU outputs (μέχρι 32, αργότερα μέχρι 64), οπότε συνδέεις με AES/EBU καλώδια (χωρίς Dante), όχι με Cat6 Ethernet για audio, με AES/EBU XLR βύσματα.

Last edited:

Reaction score
649
Ενδέχεται εγώ να μην έχω καταλάβει καλά το κοστολογιο του Altitude CI‑20.

Εάν είναι στην ίδια τιμή (χονδρικά) με το Altitude 16, τότε προσφέρει ίδιο αριθμό καναλιών (20) με ψηφιακές εξόδους, και παύει να ισχύει το επιχείρημα υψηλής τιμής του Altitude 24 (τότε ήταν το μόνο με δυνατότητα ψηφιακών εξόδων).
Οχτώ κανάλια εχει τα υπόλοιπα πρέπει να έχεις εξωτερικό DAC η να έχει το ηχείο
Και για κάθε δύο κανάλια πληρώνεις έξτρα ποσό για να μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις

Τα οκτώ πρώτα κανάλια είναι ξεκλείδωτα και ψηφιακά για κάθε δυάδα πληρώνεις περίπου 700 € Και χρειάζεται και DAC

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.982
Και χρειάζεται και DAC
Αυτόν τον τρίνοβ τον παίρνεις μόνον εάν δεν χρειάζεσαι DAC, δηλαδή εάν έχεις ενεργά ηχεία με ψηφιακή είσοδο, ή εάν θες σώνει και καλά να χρησιμοποιήσεις συγκεκριμένα DAC.

Από genelec, τα Dante είναι αυτά:

Smart IP Installation Speakers - Genelec.com https://share.google/wwwGYNKH4uuraTp0h

Last edited:

Reaction score
649
Μέχρι τώρα έχω ξεχωρίσει τρεις

Trinnov. 8m. 8καναλια. Τιμή δε γνωρίζω ακριβώς οι παρακάτω είναι τελικές
Primare. A35,8. 8καναλια. 3900€
2. X AUDIOPHONICS HPA-T450ET. 7Καναλια. 4700€

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.696
Members