Peugeot 307 + Carputer

Reaction score
0
Καλησπερα, το Σαββατο εγκατεστησα στο αυτοκινητο μου carpc με οθονη touch 7".

Η προηγουμενη εγκατασταση αποτελουταν απο το εργοστασιακο ραδιοcd της peugeot, τα ηχεια της peugeot (τα οποια δεν ξερω ποσα ειναι :) ειμαι παντελως ασχετος με ηχοσυστηματα αυτοκινητου αλλα προσπαθω τωρα να μαθω), και απο τον προηγουμενο ιδιωκτητη εχω εξτρα εναν ενισχυτη 2-καναλο με ολη την απαραιτητη καλωδιωση.

Το συστημα μου δλδ ηταν ετσι οπως το εχω σχεδιασει στα αριστερα της εικονας, και στα δεξια ετσι οπως ειναι.

Τα προβληματα που εχω ειναι
1ον οτι δεν ακουγονται καθολου τα ηχεια του αυτοκινητου. Σαν να ειναι ασυνδετα δλδ! Εχω λαθος στη συνδεσμολογια? Εγω τα καλωδια των ηχειων τα αφησα ετσι οπως ειναι στην iso φυσα, γτ σκεφτηκα οτι αν και συνδεδεμενη τα καλωδιακια της πανε στα ηχεια. Αρα αφου πηγαινουν ακομα στα ηχεια και τα 2κλονα καλωδια που ειχε περασει ο ηλεκτρολογος παλιοτερα με μονοτικη ταινια λιγο πριν στην iso φυσα θα κλεινουν ακομα το κυκλωμα "ηχεια-ενισχυτης". Παρολαυτα κατι εκανα λαθος και δεν ακουω τπτ!
2ον απο το μοναδικο ηχειο που εχω ηχο, δλδ το woofer (στην ουσια ομως δεν ειναι woofer, ειναι ενα εξτρα ηχειο απ οτι καταλαβα) ακουω μαζι με τον ηχο και πολλα παρασιτα. Μολις ανοιγω το pc μεχρι να bootαρει στα windows ακουω ενα ΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖ (σαν να ακουμε ενα χαλασμενο ηλεκτρονικο εξαρτημα ή σαν να ακουμε ενα μοτερακι να στροφαρει). Μολις μπει στα windows, εχω ηχο και παραλληλα ακουω συνεχεια ενα χχχχχχχχχχχχ (στο πορτ μπαγκαζ ακουγεται δυνατα, αλλα μεσα στη καμπινα "υποφερεται"). Τελος οταν ξεκινησω το αμαξι και οδηγαω, ακουω απο το ηχειο το δυναμο του οποιου η ενταση αυξομειωνεται αναλογα με το γκαζι που παταω! Κατι φιλοι που ασχοληθηκαν παλιοτερα με τα δικα τους αμαξια μου ειπαν ειναι θεμα γειωσης στα RCA ολα αυτα τα προβληματα. Τι μου προτινετε εσεις?

Να σημειωσω οτι πριν την εγκατασταση ακουγα κανονικα ηχο, ΑΛΛΑ οταν συνεδεα για τεστ τα RCA (τα οποια στη μπροστα πλευρα ηταν ασυνδετα!!!) παλι ακουγα απο το πισω ηχειο το χχχχχχχχχχχ που ακουω και τωρα!

Reaction score
41
Απάντηση: Peugeot 307 + Carputer

Σε ποια περιοχή της Ελλάδας είσαι?

Επειδή διαβάζω πολλά προβλήματα.....
& επειδή δεν έχεις ιδιαίτερη σχέση με το άθλημα, που σημαίνει πως μπορεί να υπάρχουν κι άλλα......
Θα πρότεινα να πας επειγόντως σε καλό εγκαταστάτη να στα φτιάξει με την σειρά γιατί πέρα από έλλειψη ήχου, παίζει να προκαλέσεις και μεγάλη ζημιά στο αυτοκίνητο

Reaction score
245

Giovanni Dimitropoulos;126Θα πρότεινα να πας επειγόντως σε καλό εγκαταστάτη να στα φτιάξει [/quote said:
Το συντομοτερο θα ελεγα εγω

Reaction score
0

ειμαι απο θεσσαλονικη.εχετε καποιον καλο να μου προτινετε?

Το pc το συνδεσα εγω και παιζει απροβληματιστα ως τωρα :) . Ο ηχος που συνδεθηκε απο τον ηλεκτρολογο του προηγουμενου ιδιωκτητη εχει οντως προβληματα. Εγω δεν μπορω να τα λυσω μονος μου? Που βλεπετε οτι υπαρχει προβλημα?

Να πω οτι το "ξυλωμα" του αυτοκινητου το εχω κανει με τη βοηθεια μηχανικου της lion θεσσαλονικης που ειναι φιλος μου. Οποτε αν κ δεν εχω σχεση με αυτοκινητα, με βοηθαει αυτος.

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Πως υπάρχει παράσιτο και δεν υπάρχει ήχος? Απο που το ακούς? Απο τα ηχεία. Μήπως δεν υπάρχει σήμα εισόδου?

Reaction score
0

λοιπον παιδια σημερα το ελυσα μονος μου το αμαξι κ συνειδητοποιησα οτι εχω 6 ηχεια! δηλαδη 2 ζευγαρια καλωδια. 2 για τα μπροστα (2ηχεια+2tweeters διαιρουμενα). Ο ενισχυτης μου ειναι 2καναλος της rockwood. Απο τη μια πλευρα Εχει υποδοχες για LOW INPUT (που ειναι οι υποδοχες RCA), υποδοχες για HIGH INPUT (2 ζευγαρια μαυρο-κοκκινο) και το ποτενσιομετρο που γυρναει για το σημα!
Απο την αλλη πλευρα εχει τη τροφοδοσια του ενισχυτη μαζι με το remote και 2 ζευγαρια μαυρο -κοκκινο για εξοδους!

Ο απιθανος ηλεκτρολογος ειχε κανει το εξης! Συνδεσε τα καλωδια που πηγαιναν στα ηχεια με το HIGH INPUT του ενισχυτη ΚΑΙ ενα αλλο ηχειο (που δουλευε ως woofer στο πορτ μπαγκαζ) στη μια απο τις εξοδους SPEAKERS του ενισχυτη. Ως τωρα δουλευαν ΜΟΝΟ τα μπροστα ηχεια και το woofer. Τα πισω δεν ηξερα καν οτι υπαρχουν! Το Σαββατο που εβαλα το carputer και εβγαλα τη πηγη σταματησαν να δουλευουν τα μπροστα (προφανως αφου η εισοδος μου ηταν τα RCA.) και δουλευε ΜΟΝΟ το woofer το οποιο ηταν κανονικα συνδεδεμενο στην εξοδο του ενισχυτη!

Σημερα πηγα αγορασα αντιπαρασιτικο φιλτρο και ο θορυβος μειωθηκε αισθητα! Εκοψε και τον θορυβο μαλιστα εντελως απο το δυναμο! Επισης αποσυνδεσα εντελως το woofer και εβαλα ολα τα ηχεια (τα 2 ζευγαρια ηχου) στις εξοδους του ενισχυτη ΑΛΛΑ επαιξαν μονο τα πισω! Και αυτα παιζουν μετρια. Δηλαδη για να το εξηγησω ειναι σαν τα ακουστικα που εχουμε στα φορητα players, που ενω πρεπει να δουλευουν και τα 2 μαζι, αυτα αλλαζουν σταθμες οποτε τους καπνισει και ειναι σαν να ακους μια απο το ενα κ μια απο το αλλο! Αυτο ειναι θεμα καλωδιου??? Μηπως ειναι κανενα καλωδιο τραυματισμενο?

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Επειδή όλα αυτά είναι περίεργα έτσι όπως τα τοποθέτησαν, πήγαινε σε caraudio κατάστημα κι όχι σε ηλεκτρολόγο να στο φτιάξει. Είναι κρίμα να γίνει ζημιά.

Reaction score
0

πηγα χθες το απογευμα σε εναν πολυ καλο κ μολις το ειδε μου λεει πουλα τα και βαλε μια πηγη 2 din ετοιμη να ησυχασεις. Βεβαια μου ειπε να τα φτιαξει αλλα το θελει το αμαξι μια μερα! Κοιτα περιεργα οντως ναι αλλα τωρα ειναι σωστα τοποθετημενα! Και ο θορυβος σιγα-σιγα εξαλειφεται! Κριμα ειναι να δωσω 200 ευρω να το διορθωσει. (Βεβαια θα μου πεις πιο κριμα ειναι να παρει φωτια το αμαξι :p αλλα νομιζω οτι το εχω!)

Reaction score
41

Τα αντιπαρασιτικά απλά μπαλώνουν το πρόβλημα. Δεν το διορθώνουν.
Πρέπει να βρεις λύση στο θέμα χωρίς χρήση αντιπαρασιτικού.
Το πιθανότερο είναι πρόβλημα γειώσεων & επαφών

Δώσε 200€ γιατί παλικάρι μου δεν υπάρχει λόγος να κλάψεις το αυτοκίνητό σου ή κανένας γείτονας σου το δικό του. & το χειρότερο από όλα είναι ότι κινδυνεύεις και εσύ ή όσοι μπαίνουν στο αυτοκίνητο.
Μη το παίρνεις για αστείο φίλε μου.
Αν κάνει ένα τσαφ στα 150km/h και φουντώσει είσαι σίγουρος πως θα προλάβεις?

Reaction score
0

Καταλαβαινω, φυσικα και δεν προκειται να το αφησω ετσι σιγουρα! Ωστοσο σημερα που το δουλευα καταλαβα τη καλωδιωση που ειχα ηδη.

Λοιπον το αμαξι μου εχει 6 ηχεια. 2 tweeter διαιρουμενα με τα 2 μπροστα (στις πορτες) και 2 πισω! Τα 4 μπροστα ΔΕΝ πηγαινουν στον ενισχυτη! Το σημα το επαιρναν κατευθειαν απο τη πηγη! Μονο τα 2 πισω πηγαιναν απο την ISO στον ενισχυτη (τα 2 ζευγαρια πολυκλωνο που εχω ηταν για δεξι-αριστερο ΠΙΣΩ ηχειο!)
Οποτε φυσιολογικα δεν ακουγονται τα μπροστα ηχεια αφου ειναι ασυνδετα!

Η γειωση του τροφοδοτικου του υπολογιστη ειναι συνδεδεμενη στο καλωδιο της γειωσης της ISO φυσας. Αρα ειναι σωστα γειωμενο.

Η οθονη που εχω ειναι κ αυτη γειωμενη στο ιδιο καλωδιο που ειναι και το pc.

Ο ενισχυτης μου ειναι γειωμενος στη βιδα της κεντρικης ζωνης στο πισω καθισμα. Αυτη την εγκατεστησε ο ηλεκτρολογος που εβαλε κ τον ενισχυτη.

Θεωρω οτι οι υπολοιπες γειωσεις που εγιναν απο το εργοστασιο δεν χρειαζονται ελεγχο! Τι αλλο θα κοιταξει ενας επαγγελματιας? Πιστευω οτι δεν εχει αυτος το μαγικο ραβδακι και τα φτιαχνει ολα με μαγικο τροπο.

Τα αντικειμενα που εχω βαλει εγω ολα εχουν ασφαλεια 15Α στο θετικο τους και επισης ειναι "καθισμενα" σε πλαστικα πλαισια-βασεις. Πως μπορει να δημιουργηθει βραχυκυκλωμα και να παρει φωτια το αμαξι? (Δεν το λεω κακοπροερετα μη με παρεξηγησεις, απλα πιστευω οτι εχω παρει ολα τα δυνατα μετρα, τουλαχιστον απο αποψη ασφαλειας)

Τωρα για τα παρασιτα, σε υπολογιστες πανω στα ραδιοπαρκα λογω των πολυ εντονων ΗΜ πεδιων βαζουμε φερριτες. Αυτα διορθωνουν το προβλημα των RF και δουλευουν οι υπολογιστες και τα τροφοδοτικα! Εδω πως γινεται να εξαλειψουμε τελειως τον θορυβο? Μηπως με φυλλα φερριτη ή κατι αλλο να τυλιξω τα καλωδια του ρευματος?

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Ξεβίδωσε τη βίδα απο τη ζώνη ασφαλείας, πάρτη στα χέρια σου και βγάλε απο κάτω τη χάρτινη ροδέλα και δε γειώνει...

Reaction score
0

Παιδια ολα οκ! Σημερα απο τις 3 μεχρι τις 8 το βραδυ παιδευομουν μαζι με ενα φιλο μου μηχανικο αυτοκινητων στο υπογειο παρκινγκ του σατουρν στην ηλιουπολη χεχε :)

Τελικα το ολο προβλημα βρισκοταν στη γειωση της μητρικης! Απο το καλωδιακι του ραδιοφωνου το γειωσα σε μια βιδα πισω απο το χωρο 2din και παιζει πολυ καλα!

Τωρα θελω εναν μεγαλυτερο ενισχυτη για να μπορεσω να συνδεσω τα ηχεια του αυτοκινητου μου! Αυτη τη στιγμη παιζω μονο με το μπασο :p

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.100
Members
38.408
Νεότερο μέλος
nikPIT