Philips mcd908

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304
Ένα mini hi-fi σύστημα από την Philips που στοχεύει όχι στον μέσο ακροατή, αλλά σε πιο hi-fi τύπους...

Μιλάμε για ένα Mini Hifi με ενίσχυση με λυχνίες και τα ηχεία με ribbon tweeters. Φυσικά ας μην τα θέλουμε όλα δικά μας. Η πηγή είναι ένα DVD player.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304
Απάντηση: Philips mcd908

Προχθές άκουσα σε κατάστημα ηλεκτρικών το μικρότερο αδερφάκι του, το 708.

Διαφορές πρώτα στα ηχεία που είναι 2 δρόμων (με ribbon tweeter όμως) και ενισχυτής είναι με τρανζίστορ και όχι με λυχνίες. Οι εντυπώσεις είναι πολύ θετικές. Μιλάμε για ένα υπερπλήρες σύστημα που θα μπορούσε μια χαρά να σταθεί σαν δεύτερο σύστημα π.χ. στο γραφείο ή σε κάποιο άλλο χώρο του σπιτιού, και το οποίο κοστίζει μόλις 350€.

Φυσικά υπάρχουν οι συνήθεις περιορισμοί (έκταση και όγκος χαμηλού, ένταση ήχου κλπ κλπ) αλλά αυτά είναι πταίσματα σε αυτή την κατηγορία τιμής...

Reaction score
3
Στο site της Philips αναφέρει ότι ο προενισχυτής είναι λαμπάτος και ο τελικός Class-D. Από τιμή γύρω στα 450 ευρώ κυμαίνεται.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304
Απάντηση: Re: Philips mcd908

Στο site της Philips αναφέρει ότι ο προενισχυτής είναι λαμπάτος και ο τελικός Class-D. Από τιμή γύρω στα 450 ευρώ κυμαίνεται.

ναι ξέχασα να το αναφέρω...
σε τάξη D είναι και ο ενισχυτής του 708

Reaction score
3
Κανετε λαθος.Δεν κανει 450. Το εψαξα, οταν το διαβασα σε μια παρουσιαση στο HighTech και εχω ηδη αγορασει ενα.
Στην Ελλαδα, πηρα δυο τιμες.Μια, απο ενα καταστημα αποκλειστικα Φιλιπς, 615 Ευρα. Και μια αλλη, 560 Ευρω, αλλα χωρις ημερομηνια παραδοσης, με πιθανοτητα καπου μεσα στο Σ/βριο.
Εγω ομως ο καλος σου, το αγορασα απο τη Γερμανια. Technikdirect.de .
Πρωτο μαγαζι. Μου τοστειλε στο σπιτι, σε 4 ημερες και τοχω και το χαιρομαι.
Με 470+22 μεταφορικα(στο σπιτι μιλαμε) =492. Μονο.
Τι στο καλο. Μονο στο σαλονι θα ακουω ribbon; Να μην εχω και στο υπνοδωματιο;
Γιατι το πραματακι, φυσαει. Ακομα και τα ηχεια, ειναι οβαλ στα πλαγια, σαν του Νταλι.
Πιθανον να του λειπει ενα μικρο υπογουφερ, αλλα στο μελλον πιστευω να βρω να βαλω κανα ενεργο μικρο, στη θεση που εχει στην εξοδο.
Τωρα, τα αρνητικα.Γιατι εχει κι απ αυτα.
Πρωτον, αλλα εγγενες, οτι οταν το αναψετε, θελει καποιο χρονο, αφου εχει λαμπες και πρεπει να ζεσταθουν πρωτα.
Δευτερον, οτι οταν βαλετε ενα CD, θελει υπερβολικο χρονο για να αρχισει να το παιζει.Καπου 23 sec, αν μετρησα καλα.
Μετα, ειναι αυτο το αθλιο τηλεκοντρολ. Αυτοι που τοφτιαξανε, θελανε κλωτσες.
Ειναι κατι προς το "επαφης", αλλα δεν ειναι ακριβως. Ειναι με μεταλλικη προσωψη με κοψιματα αναμεσα στα διαφορα "κουμπια".
Εκεινο το κουμπι που με διαολιζει, ειναι το κουμπι που αλλαζει τους σταθμους της μνημης, το βελακι δηλαδη. Δε δουλευει καλα το @ουστικο.
Το αλλο κουμπι, που αλλαζει τους σταθμους τρεχοντας τις συχνοτητες, δουλευει καλα.
Επισης, δεν εχει τη δυνατοτητα να αλλαζει τους σταθμους της μνημης με το αριθμητικο πληκτρολογιο, αλλα μονο απο το βελακι.
Και επισης, ενω λεει 40 μνημες, μολις φτασει τις 20 στα FM, σταματαει. Φαινεται οτι εχει βαλει ο μπουμπουνας και αλλες 20 για τα Μεσαια.(MW)!
Τωρα για τις αλλες δυνατοτητες, παιζει τα πιο πολλα φορμα, cd, dvd, mp3, και λοιπες δημοκρατικες δυναμεις, αλλα οχι AAC.
Εχει ενα σωρο υποδοχες πισω,(scart, οπτικες), μεσα στις οποιες, ειναι και μια HDMI.
Τωρα ως προς το πως παιζει, εγω οταν εβαλα το All that Jazz, που το ειχε ενθετο το HighTech, και ακουσα το πρωτο κομματι απο το Antiphone blues, επαθα πλακα.Δεν περιμενα να παιζει τοσο καλα.
Ας εισαι καλα λοιπον Φιλιπς, πρωτα με το D2999 (world radio receiver),και τωρα μ αυτο, δειχνεις οτι αμα θελεις, μπορεις να φτιαξεις καλα πραματα.
(Κι ας μου καηκε η οθονη, απο την 29αρα στο σαλονι μεσα στα 3 χρονια).

Θοδωρος.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304

Αφού βρήκαμε έναν αγοραστή ας ρωτήσουμε λοιπόν....

α)Μπορεί να αναπαράγει δίσκο dvd με τραγούδια mp3;

β)λέει πουθενά μέσα στο Manual τι είδους λυχνίες φοράει;

γ)μπορεί να παίξει σε μεγάλες εντάσεις;

Reaction score
3
Re: Απάντηση: Philips mcd908

Αφού βρήκαμε έναν αγοραστή ας ρωτήσουμε λοιπόν....

α)Μπορεί να αναπαράγει δίσκο dvd με τραγούδια mp3;

β)λέει πουθενά μέσα στο Manual τι είδους λυχνίες φοράει;

γ)μπορεί να παίξει σε μεγάλες εντάσεις;
α) και β), δεν ξερω προς το παρον, αλλα θα μαθω.
γ) το μετρησα με το dbμετρο και βρηκα 90db, μεσα στο υπνοδωματιο, με το κουμπι στην θεση weighing A και response στο fast.

Θοδωρος.

Reaction score
3
Και η αλλη ερωτηση, απαντιεται με ναι. Δηλαδη, πραγματι, παιζει DVD, που εχουν κομματια MP3. Το δοκιμασα.(Μονο ετσι ειμαι σιγουρος).
Τωρα μενει να δουμε για τις λαμπες.
Εγραψα στη Φιλιπς και περιμενω απαντηση.

Θοδωρος.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

Φαίνεται ωραία περίπτωση το Philips.
Aπλά με 500 ευρώ και σωστές επιλογές σε ξεχωριστά κομμάτια ίσως να πάρεις κάτι καλύτερο.

Θόδωρα, ευχαριστούμε για την ενημέρωση!

Reaction score
3
Παιδια, κατι εγινε με το server. Αρχισε να κανει τρελλα, βαζει το ιδιο αρχικο ποστ, παλι, και οι ειδοποιησεις οτι υπαρχουν απαντησεις, ειναι γεματες με ορνιθοσκαλισματα.
Για δειτε το.
Θοδωρος.

Reaction score
3
Re: Απάντηση: Philips mcd908

Φαίνεται ωραία περίπτωση το Philips.
Aπλά με 500 ευρώ και σωστές επιλογές σε ξεχωριστά κομμάτια ίσως να πάρεις κάτι καλύτερο.

Θόδωρα, ευχαριστούμε για την ενημέρωση!

Και θα παρεις λαμπατο προενισχυτη,ψηφιακο ενισχυτη, ηχεια με οβαλ πλαινα και 3 δρομους με ribbon tweeter με μαγνητη νεοδυμιου;
Και υποδοχη HDMI;
Χλωμο το βλεπω.

Θοδωρος.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Απάντηση: Re: Απάντηση: Philips mcd908

Και θα παρεις λαμπατο προενισχυτη,ψηφιακο ενισχυτη, ηχεια με οβαλ πλαινα και 3 δρομους με ribbon tweeter με μαγνητη νεοδυμιου;
Και υποδοχη HDMI;
Χλωμο το βλεπω.

Θοδωρος.
Χλωμό, σίγουρα.
Έλα όμως που ο λαμπάτος προ και ο ψηφιακός τελικός δεν εγγυώνται καλύτερη απόδοση απο ένα ολοκληρωμένου σαν τον NAD 315 ή ένα DIY ψηφιακό τελικό που θα παίζει με παθητικό Προ - για να αναφέρω μερικά παραδείγματα.
Επίσης τα ηχεία με οβάλ πλαϊνά, 3 δρόμους και ribbon tweeter δεν εγγυώνται καλύτερη απόδοση απο ένα καλό φθηνό ζευγάρι δύο δρόμων όπως της Q Acoustics.
Βάλε ένα Bluesky των 25 ευρώγια πηγή κι ένα τυπικό tuner φέτα των 40 ευρώ και είσαι κομπλέ.

Αυτά για όποιον ψάχνει την απολύτως καλύτερη ποιότητα αναπαραγωγής από τα 500 ευρώ του. Απλά για κάποιον που έχει θέμα χώρου ή/και δε θέλει να μπλέκει με κομμάτια, το Philips είναι καλή λύση.

Reaction score
1
Το πρόβλημα με το εν λόγω συγκρότημα είναι πως είναι ακριβό για mini hifi (κάτι αντίστοιχο συνέβαινε με τα μοντέλα της yamaha). Κάποιος αγοράζει ένα τέτοιο στερεοφωνικό για να το βάλει σε ένα ράφι στο καθιστικό ή στο υπνοδωμάτιο και μάλλον για τέτοια χρήση είναι ακριβό. Πάντως σίγουρα αν τα χρήματα δεν αποτελούν πρόβλημα για ένα υποψήφιο αγοραστή βρίσκεται ψηλά στη λίστα.
Από την άλλη νομίζω πως η σύγκρισή του με ένα συγκρότημα με διακριτές μονάδες είναι άτοπη. Προορίζεται για άλλη χρήση και στην απόδοσή του το σπουδαιότερο ίσως λόγο παίζει η τοποθέτηση. Τώρα αν μπορεί ένα τέτοιο σύστημα με τιμή τα 500Ε να είναι καλύτερο απο το philips δε γνωρίζω (σε συγκριση ήχου και όχι τεχ. χαρακτηριστικών), αλλά είμαι σχεδόν βέβαιος πως στα 1000Ε περίπου μπορείς να βρεις κάτι δύο φορές καλύτερο.

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Ορίστε και δοκιμή στο avmentor: Click! :cool_4:

Τελικώς...
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Philips επιχείρησε να παρουσιάσει ένα micro που να ξεχωρίζει και ότι πέτυχε απόλυτα τον στόχο της. Όχι μόνο έχουμε να κάνουμε με μια όμορφη συσκευή που συνοδεύεται από δύο πολύ καλά ηχεία αλλά και με έναν ενδιαφέροντα ενισχυτή (με λυχνίες και τάξη D), συνολικά δηλαδή με ένα πακέτο που στα χρήματα του φαίνεται να είναι αχτύπητο!

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Τα Χριστούγεννα θα ου άνω ένα δώρο για το γραφείο μου...
:cool_4:

Μου είπε ένα πουλάκι πως κι ο Λαζάρου ψάχνει ηχοσύστημα σε αυτά τα χρήματα... Του το έχω προτείνει ήδη αλλά θα του φτιάξω και μία σύνθεση HiFi (aka "κομμάτια") και αποφασίζει εκείνος. :happy_8:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.201
Members
38.302
Νεότερο μέλος
ggianno88