Pioneer P-99 vs P9

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870
Έχουμε τις πρώτες εντυπώσεις της κόντρας μεταξύ των δυο κορυφαίων R/CD της Pioneer P-99 και P-9 (εξαιρείται το D-7).

Οι ρυθμίσεις και των δυο ήταν σε κατάσταση flat. Επίσης δεν χρησιμοποιήθηκε το DEQ P-9 (εξωτερικός επεξεργαστής -dac του P-9) ώστε να είναι πιο δίκαια η κόντρα. Στην ουσία αξιολογήθηκαν μόνο οι μονάδες, σε αντιπαράθεση με το Marantz cd63 mk ii signature.

P-99:
Τα πρίμα τα δυναμικά και η καθαρότητα είναι το δυνατά του σημεία εξού και οι 28 στους 30 βαθμούς.
Ακολουθούν με 27 βαθμούς οι μεσαίες το μεσοχαμηλό και το χαμηλό.
Η φυσικότητα και η μάζα είναι ο αδύναμος κρίκος, πάντα σε σχέση με το οικιακό cd, αποσπώντας 23 και 24 βαθμούς αντίστοιχα.
Εδώ πρέπει να τονίσουμε πως το P-99 ήταν ολοκαίνουριο και κατά συνέπεια άστρωτο (7-10 ώρες λειτουργίας), ενώ το P-9 στρωμένο.

P-9:
Θα ξεκινήσουμε με τα "αδύναμα" σημεία του που ήταν τα πρίμα η μάζα και η φυσικότητα. Απέσπασαν 29, 29 και 28 βαθμούς αντίστοιχα. Χαμηλό, μεσοχαμηλό, μεσαίο, δυναμικά και καθαρότητα πήραν την μέγιστη δυνατή βαθμολογία, (30 στούς 30) με κάποιους επιμέρους τομείς να δείχνουν τάση να ξεπεράσουν το οικιακό cd.

Σε αναμονή λοιπόν των αναλυτικών εντυπώσεων, που θα διαβάσετε σύντομα στο caraudiotest, θα πρέπει να πούμε πως η "κόντρα" αυτή είναι άτυπη, μιας και πρόκειται για δυο μηχανήματα με πολύ μεγάλη διαφορά τιμής (περίπου 1000€). Την κάναμε για να δούμε τις διαφορές τους, τιμής ένεκεν στο P-9 που αποσύρθηκε από την αγορά.

Το προφανές είναι πως το P-99 δεν αποτελεί αντικαταστάτη του P-9 αλλά τον νέο συνδετικό κρίκο στην γκάμα ανάμεσα στα "απλά" cd και το κορυφαίο μοντέλο της Pioneer D-7.
Αντιπαραθέτει όμως σε σχέση με το P-9 την δυνατότητα cross σε οποιαδήποτε συχνότητα για όλα τα κανάλια κάτι στο οποίο έπασχε παραδοσιακά το P-9. Με αυτή την επιλογή λύνει τα χέρια στα ενεργά τρίδρομα με μεγάλο mid. Καθόλου ευκαταφρόνυτο πλεονέκτημα και ήταν κάτι που έπρεπε να έχει κάνει η Pioneer εδώ και καιρό.
Οπότε δε μπορεί κανείς να τα έχει όλα. Μεχρι να δοκιμάσουμε το D-7 ή το Alpine F1.
Τελικά ο νέος είναι πάρα πολύ ωραίος αλλά κι ο παλιός παραμένει αλλιώς.

Νίκος Κωνσταντινίδης
Δημήτρης Γουναρίδης

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.382
Απάντηση: Pioneer P-99 vs P9

Aυτά είναι..
Δώστε και το link μόλις είναι έτοιμο!

Reaction score
41

Ευχαριστούμε Νίκο & Δημήτρη!!
Βάλτε και καμιά φωτογραφία να χαρούμε :107:

(Υ.Γ.: η οθόνη στο Ρ99 μου φαίνεται λίγο μικρή.....Λάθος εντύπωση? Είναι ίδια με του Ρ88?)

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Είναι σαν του 88.
Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής χρώματος φωτισμού μόνο στην πρόσοψη. Όχι στην οθόνη.

Reaction score
245

Είναι σαν του 88.
Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής χρώματος φωτισμού μόνο στην πρόσοψη. Όχι στην οθόνη.
τα κουμπακια μπορουμε να τα βλεπουμε σε χρωμα μπλε κοκκινο και πρασινο.Επιπλεον μπορουμε να ρυθμισουμε και την αποχρωση του καθε χρωματος,ωστε να ερθει στα μετρα μας.Ετσι το μπλε χρωμα,ξεκιναει απο μπλε σκουρο εως και μπλε αρκετα ανοιχτο που πλησιαζει στο γαλαζιο.Το ιδιο και στα αλλα 2 χρωματα.Τα γραφικα της οθονης ειναι τα μισα σχεδον με το 88αρι,νομιζω 4 συνολικα.Το καλο ειναι πως μπορουμε να εχουμε την οθονη στο οff, ωστε το βραδι να μην μας στραβωνει.Ετσι κανω και εγω.

Reaction score
245

Aυτά είναι..
Δώστε και το link μόλις είναι έτοιμο!
Μπες στο www.caraudiotest.gr και θα δεις ολα τα σχολια για την εμφυλια διαμαχη.Οχι τωρα ομως,αργοτερα,οταν θα μας πουνε οτι ειναι οκ το νεο τευχος του περιοδικου.Απλα τωρα,μπορεις να διαβασεις πολλα και διαφορα σχολια απο τις δοκιμες που κανανε μεχρι και σημερα σε διαφορα προιοντα που σχετιζονται με το caraudio

Reaction score
24.770

θα προτιμουσα συγκριση με τον επεξεργαστη του 9.
ετσι και αλλιως κανενας δεν το χρησιμοποιησε μονο του οτνα προσπαθησε να φτιαξει συστημα υψηλων προδιαγραφων

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

θα προτιμουσα συγκριση με τον επεξεργαστη του 9.
ετσι και αλλιως κανενας δεν το χρησιμοποιησε μονο του οτνα προσπαθησε να φτιαξει συστημα υψηλων προδιαγραφων
Ναί,
σε ποιό αυτοκίνητο με ποιά ηχεία, με ποιούς ενισχυτές?
Ο επεξεργαστής του Ρ9 δεν έχει ελευθερία στο xover απο 20-20Κ, άρα θέλαμε 4 ενισχυτές (ποιούς?) και 4 ζευγάρια ηχείων (ποιά?).
Ακόμα και να τοποθετηθούν θα χρειαστούν μέρες - βδομάδες ρύθμιση έκαστο.

Η σύγκριση μεταξύ των σε αντιπαράθεση με το οικιακό ήταν η ορθή.
Εσύ γνωρίζεις πως παίζει ο χώρος, φαντάσου ότι το Ρ9 με το marantz kis είχαν οριακές διαφορές. Εν αναμονή στρωσίματος του Ρ99 για να δούμε τελικά αν θα μαζέψει τη διαφορά ειδικά στο "σώμα". Το ότι έχει μεγαλύτερη ευελιξία στο xover το Ρ99 και ότι μπορεί μέσω του EQ να ρυθμιστεί "ανάλογα", αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Στα χρήματα που κοστίζει δύσκολα θα βρεί αντίπαλο.

Σημ: Ότι έχει δοκιμαστεί μέχρι σήμερα ήταν μόνο σε flat κατάσταση.

Reaction score
24.770

κατσε για να καταλαβω (γιαντα δεν ειχα ποτες) δεν μπορεις να δωσεις μηδενικη κλιση στα φιλτρα για να παιξουν 2 καναλια full range?

Reaction score
245

κατσε για να καταλαβω (γιαντα δεν ειχα ποτες) δεν μπορεις να δωσεις μηδενικη κλιση στα φιλτρα για να παιξουν 2 καναλια full range?
πως να παιξεις full range δυο midrange π.χ οταν το Ρ9 δεν κατεβαινει κατω απο τους 200 κυκλους,ενω το Ρ99 ξεκινα απο το 0?????

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Το Ρ9 κατεβαίνει στην έξοδο mid μέχρι τους 200 και στα 6dB. Οι άλλες περιοχές sub-low είναι πολύ περιορισμένες (κλάφτα). Οπότε δεν.

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.062

Είναι άδικη αυτή η σύγκριση, αλλά και αναγκαστική, ακριβώς λόγω των ως άνωθεν περιορισμών.

Reaction score
245

Παντως στο δικο μου αμαξι ο ηχος ειναι ολος επανω στο ταμπλο παρολο που το midrange παιζει απο τους 200 κυκλους και πανω.Σε δοκιμη που καναμε κατεβαζωντας το αρκετα πιο χαμηλα,αλλαξε ολος ο ηχος και φυσικα προς το καλητερο.Προς το παρον και χαρη του στρωσηματος,κανω απλα υπομονη με τους 200+ κυκλους(HZ για οσους δεν το κατεχουνε και καλα το αθλημα).
Δεν ξερω αν με το Ρ-9 θα μπορουσα να εχω το ιδιο αποτελεσμα?
Απο την αλλη μερια ομως αν το δουμε το θεμα,η διαφορα τιμης ειναι υπερβολικα μεγαλη και δεν ξερω αν πραγματικα θα αξιζε να δωσει το επιπλεον χιλιαρικο ενας που ψαχνει και την τελευταια νοτα.

Reaction score
24.770

οχι ρε νταξει.
οσο και να εχουν διαφορα (αν εχουν μαζι με τον επεξεργαστη) αλλα πραμματα εχουν περισσοτερη σημασια για αρχη τουλαχιστον.
τι να πω και εγω που παιζω με 701...

Reaction score
245

οχι ρε νταξει.
οσο και να εχουν διαφορα (αν εχουν μαζι με τον επεξεργαστη) αλλα πραμματα εχουν περισσοτερη σημασια για αρχη τουλαχιστον.
τι να πω και εγω που παιζω με 701...
Πιστευω οτι για να εχουμε σαφες συμπερασματα,θα επρεπε να βγαλουμε απο ενα αμαξι το Ρ-9 και να βαλουμε το Ρ-99.Αφου ρυθμισουμε,τοτε μονο θα βγαλουμε τα σωστα συμπερασματα.Αυτο ειναι ομως ειναι αρκετα δυσκολο να γινει.Παντος ειμαι διατεθημενος να παραχωρισω το Ρ-99 που εχω η' και να μπει στο αμαξι μου το Ρ-9(μπιαχ....δεν παιζει mp3) προκειμενου να εχουμε το πειραματοζωο που θα μας κανει να βγαλουμε ενα καλο συμπερασμα.Το θεμα ειναι να βρεθει αμαξι με Ρ-9, η' καποιος που να εχει Ρ-9???????????
θα προσπαθησω να ψησω τον φιλο μου,πρωταθλητη Ελλαδος και μελοντικο κατοχο DATSUN,να κανουμε την δοκιμη.Λετε να δεχθει?????

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.103
Members
38.408
Νεότερο μέλος
nikPIT