Pioneer scLX 87

Reaction score
766
Απάντηση: Re: Pioneer scLX 87

Αν πάρεις SB13 ή PB13 δε σε νοιάζει το sub eq, βολεύεσαι μια χαρά με το δικό τους που έχει 3 eq points με ρυθμιζόμενο Q.
μάλιστα...αυτό που ακούω πάντως απο πολλούς, είναι οτι το σύστημα του πιονέρου γέρνει πιο πολύ προς τις "σινέ" καταστάσεις...και λιγότερο για μουσική...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Pioneer scLX 87

πολύ μου "μπαίνει" στο μάτι ο 87...:unsure:

με την ισοστάθμιση μου τα χαλάει...και δω στο USA με τα αντίστοιχα μοντέλα Elite (...they also feature Pioneer’s Multi-Channel Acoustic Calibration (MCACC) system - sorry, MCACC fans, still no inclusion of sub equalization....), έχουν παράπονα οτι δεν κάνουν μια αναβάθμιση του συστήματος μετρήσεων...

αλλά πολύ με αρέσει ο άτιμος...στους τελικούς του τα ξέρουμε...τα προενισχυτικά του στάδια τι να λένε?...
εχω ξαναπει καλο θα ειναι να εχουμε προσωπικη γνωμη και οταν λεω προσωπικη να μην μεταφερουμε- επηρεαζομαστε απο την καθε παπατζα του καθε συγγραφεα, στην υπογα ολοι θυμομαστε τι εκανε στο σαμπακι που εφερε ο στριφτος, Οκ μπορει να μην ειναι η ιδανικη ισοσταθμιση , αλλα του μπουμαρισμα στην εισαγωγη του αρχοντα των rings το εκοψε μια χαρα, οπως και γενικα μια χαρα ειναι (για νορμαλ καταστασεις) για μη νορμαλ εξαρταται ποση τρελλα και βαθος πορτοφλιου εχει ο καθενας

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

μάλιστα...αυτό που ακούω πάντως απο πολλούς, είναι οτι το σύστημα του πιονέρου γέρνει πιο πολύ προς τις "σινέ" καταστάσεις...και λιγότερο για μουσική...
μουσικη ? ποσο καλη ? εχεις συνοδα τετοια ωστε ο πιονερος να ειναι ο αδυναμος-χρεπι κρικος,τοτε μαλλον πας για cary και πανω , γιατι ολες οι γιαπωνεζιες σκιστοματικο ηχο βγαζουν.Cary krell muon anthem classe bryston ada , δεν θα γινουν ποτε

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Η ισοστάθμιση για τα sub είναι πλέον το τελευταίο τμήμα που πρέπει να κοιτάει κάποιος αν όντως θέλει να ασχοληθεί.
Γιατί με κάποιο αυτόνομο (πχ mini dsp) ή κάποιο feedback destroyer και λίγο προσωπικό χρόνο έχει αποτέλεσμα που δεν πρόκειτε να δώσει κανένα σύστημα ισοστάθμισης AVR.Γιατί;
Επίσης το κόστος είναι πλεόν εξαιρετικά μικρο,καμία σχέση με προ 3ετίας που πρακτικά υπήρχαν μόνο το σύστημα της Velodyne,της Audyssey και μερικοί ακριβοί destroyers.

Reaction score
766

...εχω ξαναπει καλο θα ειναι να εχουμε προσωπικη γνωμη και οταν λεω προσωπικη να μην μεταφερουμε- επηρεαζομαστε απο την καθε παπατζα του καθε συγγραφεα....
συμφωνώ...ίσως να φέρω ένα πιονερο που έχει φίλος να κάνω μια μινι σύγκριση...τώρα βέβαια δεν έχω μηχάνημα με xt32...αλλά θα το προσπαθήσω...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

πριν κανα 8-9 μηνες ψαχνομουνα για ενα polar , και βρηκα στο ιντερνετ ενα γκουρου των <ρολογιων> με δικες του φωτο , οχι μαιμου και κρισεις.Μιαλαμε ο τυπος στο ρολοι που αποκτησα εκει κοντα , ελεγε πως δεν ειχε μια λειτουργια , αλλα ελα που το πολαρ μου την ειχε.Προσωπικα πιστευω μονο οτι δοκιμαζω ο ιδιος και λεω μονο αυτο , προτιμω να μεταφερω ενα λαθος δικο μου, παρα κατι που διαβασα οτι καποιος δοκιμασε κατι καπου.....................

Reaction score
766

μουσικη ? ποσο καλη ? εχεις συνοδα τετοια ωστε ο πιονερος να ειναι ο αδυναμος-χρεπι κρικος,τοτε μαλλον πας για cary και πανω , γιατι ολες οι γιαπωνεζιες σκιστοματικο ηχο βγαζουν.Cary krell muon anthem classe bryston ada , δεν θα γινουν ποτε
βασικά προενισχυτή καθαρόαιμο κοίταζα, αλλά φίλε αργύρη είναι πανακριβοι και με τα χρήματα που θα έσκαγα για ένα προ πχ marantz AV8801, παίρνω ένα σχετικά καλο av και άλλη μια συσκευή πάλι σχετικά καλή...

τελικός θα δουλέψει για τα 5 κανάλια...ο a51....δε με ενδιαφέρουν τα τελικά του κάθε γιαπωνέζου...

ο 4311 έκλεινε τα τελικά στάδια και δούλευε σαν προ...μου φαίνεται οτι και οι πιονέροι το κάνουν αυτό...

Reaction score
766

Η ισοστάθμιση για τα sub είναι πλέον το τελευταίο τμήμα που πρέπει να κοιτάει κάποιος αν όντως θέλει να ασχοληθεί.
Γιατί με κάποιο αυτόνομο (πχ mini dsp) ή κάποιο feedback destroyer και λίγο προσωπικό χρόνο έχει αποτέλεσμα που δεν πρόκειτε να δώσει κανένα σύστημα ισοστάθμισης
εδώ δε ξερω να σου πω...έπαιζα μέχρι τώρα με τα "έτοιμα"...

αλλάζω όμως πλέον προσέγγιση στο θέμα και έχω ήδη παραγγείλει το minidsp, το οποίο θα "παίζει" πριν απο την ισοστάθμιση...θέλω να "πασαλειφτώ" είπαμε λίγο...και θα ρωτάω κιόλας πιο έμπειρους γιατί λάθη θα κάνω σίγουρα στη πορεία...

πάντως όταν είχα το xt32 με 2 γούφερ, όντως το άτιμο τα έφερνε καλύτερα...σε αφρόντιστο πάντα χώρο....

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

μετα απο 3 προ ,και για την δικια μου κλαση (προ κρισης παντα) ειχα αποφασισει οτι σε αυτη την χωρα , ενας προ , ειναι πιο δυσκολοπουλητος απο ενα ολοκληρωμενο , ο πρωτος προ αξιας περιπου 1600 ευρω , εφυγε στα 300 ευρω (εκει καπου) , ο δευτερος λιγο κατω απο 1000 ευρω στο σωτηρη το 10 (και ηταν μηχανημα τελος 09) , και ο στερνος sunfire απο 4000 περιπου, εφυγε στα 400 ευρω.Πλεον με την μοναδα (καταλλληλα κουρδισμενη) του audyssey και σαν κεντρο το οπο 93 , εχω ηχο ........και δεν με τρωει κατι ...αν με ετρωγε για αν περασω αυτο το επιπεδο ηχου θα επρεπε να ματωσω τρελλα (πραμα αδυνατο) και παλι μπορει να μην ειχα τετοιο ηχο.Υποψιν πριν πολυφτιαξω το 93 , αναλογικα ακουγονταν καλυτερα απο οτι με hdmi στον προ ada του αποστολη, αντιθετα το δικο του μαμα 93 , δενειχε ηχητικες διαφορες.Και απο τοτε το 93 μου εχει γινει τρελλο πυραυλακι ηχο εικονα.

Reaction score
766

οι υποτιμήσεις των συσκευών είναι τραγικό αλλά αναπόφευκτο τίμημα...

γι αυτό επίσης σκεφτόμουν μια ολοκληρωμένη μονάδα, που δεν θα κάνει κανείς το σκ@το του παξιμάδι να τη πάρει, η οποία θα έχει αυτά τα οποία ζητάς πάνω-κάτω και όταν έρθει η ώρα να το δώσεις να πιάσεις κάτι και οχι τα......(δε το λέω)...πιο εύκολα πουλιέται ο ολοκληρωμένος...

άσε που με το ρυθμό που αλλάζουν τα δεδομένα πλέον στο χώρο, καταντάει ένα πράμα σα τα πι-σια...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

εχει να κανει με το τι πιεση στο υποσυνειδητο ασκει το καθε τι, και οι προ (για σοβαρο προ μιλαμε ) δεν ειναι αυτο που ηταν πριν 10 χρονια aragon nad sunfire mark levinson , πλεον οι καλοι av ειναι μια ανασα απο ολες τις γιαπωνεζιες , και καποιες αμερικανικες και <αμερικανικες*> = κινοζοαμερικανικες

Reaction score
209

θα κάνω άλλη μια ερώτηση σαν μέγας hi-endας... :biggrin:
Το USB DAC in είναι 2-channel ή multi-channel;
Θα μπορείς να του στείλεις multi-channel streams από SACD ή DVD Audio ή αρχεία μέσω foobar;
Είσαι πχιουρίστας; Γιατί θα σου πω κάτι που μπορεί να σε χαλάσει. :tongue: Άπαξ και χρησιμοποιήσεις ισοστάθμιση θα κάνει μετατροπή το DSD σε PCM.
DSD m/channel σίγουρα από το HDMI, DSD files σίγουρα και από το USB εμπρός. Τώρα για το USB DAC in, καλή ερώτηση... :biggrin:

Reaction score
29.579

Είσαι πχιουρίστας; Γιατί θα σου πω κάτι που μπορεί να σε χαλάσει. :tongue: Άπαξ και χρησιμοποιήσεις ισοστάθμιση θα κάνει μετατροπή το DSD σε PCM.
DSD m/channel σίγουρα από το HDMI, DSD files σίγουρα και από το USB εμπρός. Τώρα για το USB DAC in, καλή ερώτηση... :biggrin:
Γιατί να χρησιμοποιήσει eq σε dsd?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

ενας πιονερακος , ενα σετακι ηχεια σχετικα ευκολοδηγητα, και για ενα μεσο χωρο - (+ το περιβαλλον αυτου) και εισαι ΟΚ και φλεξι αν θες να τον δωσεις σε 2-3 χρονια,αν και πιστευω οτι αν δεν ψηνεσαι με το 4Κ ο πιονερος ειναι μηχανακι για καμποσα χρονια.Αν παιζει αυτα που υποσχεται δυσκολα θα ξεπεραστει σε ποιοτητα ηχου σε αυτη την τιμη, η ισοσταθμιση του ειναι αξιολογη ,και βεβαια και ενας ντενονακος με xt32 μαι χαρα ειναι, ....

Reaction score
5.614
Απ΄ ό,τι βλέπω, ο 87 (όπως και ο προκάτοχός του 86) δεν περιλαμβάνει το RF τηλεκοντρόλ.

Στον 85 πολύ με βόλεψε.

Το RF τηλεκοντρόλ CU-RF100-U πωλείται έξτρα, στα 350 ευρώ!

Reaction score
209

Ξεπερασμενες καταστασεις τα τ/χ:tongue:
Η app ή παιρνεις ενα rf μετατροπεα σε περιπτωση που εχεις ξεπερασμενη εγκατασταση.

Reaction score
5.614
Re: Απάντηση: Pioneer scLX 87

Σίγουρα εξυπηρετεί και το app. Χρησιμοποιώ το iPod Touch 5 για τα apps.

Στην ταινία όμως με το RF τηλεκοντρόλ είμαι στο χέρι, στην αγκαλιά ή όπου αυτό χωθεί στον καναπέ. Σε συσκότιση εξάλλου δεν θέλω να βλέπω το φως μιας οθόνης αφής. Ειδικά για γρήγορη αυξομείωση της έντασης, το τηλεκοντρόλ θα αναζητήσω ψαχουλεύοντας μπροστά μου, χωρίς καν να κοιτάξω.

Για smart phone δεν το συζητάμε, γιατί θα πρέπει συν τοις άλλοις να το απενεργοποιείς κι από τηλέφωνο, μη ρουφάς άσκοπα την ακτινοβολία του κινητού στα @@ σου καθ' όλη τη διάρκεια της ταινίας.

Στο RF τηλεκοντρόλ της Pioneer, βλέπεις και ανά πάσα στιγμή στη μικρή οθόνη την ένταση ή οτιδήποτε άλλο, οπότε έχεις πλήρη έλεγχο, διατηρώντας ταυτόχρονα την ευχρησία των κουμπιών.

Τον receiver τον έχω τελείως κρυμμένο. Δεν χρειάζομαι καθόλου την οθόνη του, ούτε την οπτική επαφή με αυτόν.

Reaction score
209

Το RF είναι εξυπηρετικό όπως το θέτεις σε multiroom καταστάσεις αν κι εφόσον σε ενοχλεί η φωτεινή οθόνη. Βέβαια κοστίζει όσο ένα καλούτσικο tablet.

Να ρωτήσω κάτι. Αυτό το RF τ/χ, δεδομένου ότι από πίσω στον ενισχυτή βλέπω IR in, έρχεται με τον μετατροπέα RF σε IR; Γιατί δεν βλέπω τον 87 να δέχεται απ' ευθείας RF.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster