Plasma,Lcd...η απάτη! της εποχής μας.

Reaction score
0
Καθε φορα που μπαινω σε καταστημα με ΤV χαζεύω στις εικονες.Το συμπερασμα ειναι ότι πάντα οι Plasma έχουν καλυτερη εικονα απο lcd.Οι Lcd έχουν συνηθως κατι πιξελόματα ,μια μουντήλα και κατι ρηχό.Μιλαμε παντα για τηλεοπτικό σήμά και οχι για τις Απάτες με κάτι demo ΗD που βλέπω και λες πω πω πω τι εικονα ειναι αυτή , πας την αγοράζεις και όταν δεις το πχ Μεγκα παθενεις ένα σοκ και ξαναβαζεις την παλια σου TV των 50ΗΖ για να δεις καλύτερη!! εικόνα. Διαβαζω εδω μέσα οτι οι Plasma δεν έχουν εξέλιξη ενω οι άλλες προχωράνε. Τελικά μπας και μας κοροιδεύουν και το μονο που προσφέρουν αυτές ειναι να μπορεις να τις κραμάσεις στον τοιχο? Εχω δει εικονα σε sony και οχι μονο σε crt tv των 100hz εικόνα τηλεοπτική που δεν εχω δει σε ΚΑΜΙΑ άλλη τω αλλων δυο. Εσεις ρε παιδια που εχετε παρει τέτοιες , τι βλεπετε? πως εκμεταλευεστε την τεχνολογία που εχετε χρυσοπληρώσει?? Βλεπετε και HD ready TV? Εκτος αν τις έχεται Μονο για dvd και δορυφορικά!. Για καθημερινή επίγειa χρήση δεν νομιζω τελικά να λεει...Μέχρι και το ψηφιακό σημα της ert χάλια φαινεται στις Lcd. Τι να κάνω την ανάλυση 1080Χ 7?? ;otan δεν υπαρχει πρακτικά τέτοια σημα. Νομιζω τελικα ότι έχει περάσει μεγάλη διαφήμιση για κατι που δεν μπορεις να δεις ,τουλαχιστον για τα επόμενα χρονια για τα τηλεοπτικά ελληνικά κανάλια. Τhanks που με διαβασατε

Reaction score
14
Χμμμ...η λέξη απάτη....ίσως είναι λίγο σκληρή για να εκφράσει αυτό που συμβαίνει σήμερα στις....μαύρες συσκευές.

Ίσως να ήταν καλύτερη σαν έκφραση το..."θύματα καταναλωτικής μανίας" ή το "δεν ήξερες...δέν ρώταγες;".

Διότι δυστυχώς και τεχνηέντως, η μεγάλη μάζα του κόσμου, γαλουχείται ως καταναλωτικό θύμα.
Παγκόσμιες τάσεις, ελλειπής καταναλωτική και όχι μονο παιδεία, αδυσώπητο στα όρια του παραπλανητικού
marketing... εεε δεν αργεί να συμβεί αυτό που περιγράφεις παραπάνω.

Θλιβερό μάλιστα είναι ότι πλέον δεν δίνεται σημασία στον "σκοπό" αλλά στο "μέσον".

Δεν φταίει πάντα ο...φονιάς... :p

Reaction score
297
Και ούτε έχει πει ποτέ κανείς εδώ μέσα ότι στα ελληνικά κανάλια οι LCD και plasma τηλεοράσεις έχουν καλύτερη εικόνα από τις παλιές καλές CRT.

V

VaD

Guest
Ναι αλλά, αν δεν αγοράσουμε εμείς τα θύματα flat tv ή υπολογιστή με pentium125 και μνήμη 15iga τον οποίο θα χρησιμοποιούμε για θέαση φωτογραφιών , ακρόαση mp3, άντε και κανα e-γράμμα στον ξάδερφο στη Γερμανία μέσω outlook, πως θα αποκτήσουν τα απαραίτητα κεφάλαια οι μάγκες για να μας οδηγήσουν στην ''εξέληξη''; Ποιός νομίζετε ότι θα τους συντηρήσει, έτσι όπως έχουν κακομάθει; Πως θα μπορέσουν αυτοί οι κακόμοιροι ν' αγοράσουν cayen, και πως οι άλλοι άμοιροι της porshe θα μπορέσουν να παρουσιάσουν στο άναυδο κοινό το καινούριο μοντελάκι με τους 24 κυλίνδρους και τα 1850 άλογα εν μέσω πετρελαϊκής κρίσης;
Το πήγα μακρυά ε; Ας σοβαρευτούμε λοιπόν!

Reaction score
1
Τα ψηφιακά πάνελς έχουν μια κατασκευαστική "αδυναμία". Αποδίδουν τα μέγιστα μόνον όταν λειτουργούν σε native ανάλυση. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα TFT μόνιτορς στους υπολογιστές.

Εκείνο το οποίο θα μπορούσε κανείς να προσάψει στους κατασκευαστές, είναι γιατί δεν ενσωματώνουν ένα scaler της προκοπής. Είναι, πράγματι, απορίας άξιον πως σε ένα φτηνό DVDp θεωρείται εκ των ουκ άνευ ενώ σε μια τηλεόραση πολλαπλάσιας αξίας λάμπει δια της απουσίας του.

Ως έχουν τα πράγματα, δεν αγοράζει κανείς flat panel (TV ή monitor) με γνώμονα την ποιότητα απεικόνισης. Σε αυτόν τον τομέα, η αναλογική CRT διαθέτει τα πρωτεία.

Όσο για τις PDP vs LCD, όντως η ποιότητα γέρνει σημαντικά υπέρ των πρώτων. Αν δεν ετίθετο θέμα burn-in (πρωτίστως) και μεγάλης κατανάλωσης, τα μερίδια της αγοράς θα ήταν πολύ διαφορετικά.

Reaction score
1
Συγγνώμη δηλαδή,αλλά τα τελευταία μοντέλα των 16:9 crt με όλα τα ψηφιακά καλούδια είχαν καλή εικόνα στα Ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια;

Και εκεί,έβλεπες θολούρα και ψηφιακίλα συν το ότι είναι και μπαούλα.

Reaction score
1
μην ξεχνατε οτι ευρωπη, αμερικη και ιαπωνια εχουν hd καναλια και εκμεταλευονται τις δυνατοτητες της τηλεορασης
αρα η " απατη" ειναι μονο για μας

NLS

Reaction score
1
να μα συγχωρνάτε αλλά εγώ σε μερικά Ελληνικά κανάλια έχω ΚΑΛΗ εικόνα (όχι θαυμάσια, αλλά καλή)

αν έχουμε την απαίτηση η 35 ετών κεραία μας που την έχει πάει και πέρα δώθε ο αέρας 1583 φορές στην μακρόχρονη πορεία της και έχει σκουριάσει, πρέπει να μας δείχνει ωραία το ήδη μαπέξ σήμα των Ελληνικών τηλεοπτικών, ε δεν νομίζω ότι σε κορόιδεψε η sony, η lg ή η amoi... (επειδή η crt μας ήταν λίγο ΠΙΟ μαπέξ και από σήμα και έτσι κρυβόντουσαν οι ατέλιες)

γιατί είναι απάτη το HD; δηλ. όταν κάποιος βλέπει ένα Χ προϊόν να χρησιμοποιείται όπως ΠΡΕΠΕΙ, σημαίνει ότι κάποιος τον κοροϊδεύει ή του κρύβει το ότι όταν ΔΕΝ χρησιμοποιείται όπως πρέπει ΔΕΝ αποδίδει όπως πρέπει;

αυτό δεν το λέω απάτη των εταιριών ή των μαγαζιών (αν θέλετε έχω 10άδες άλλα πράγματα να τα πούμε πολύ ευκολότερα απάτη των εταιριών και των μαγαζιών), το λέω αλλιώς (αλλά για τον καταναλωτή και δεν λέω πως, γιατί θα έχουμε παρεξηγήσεις)

λυπάμαι που το λέω: όποιος θέλει ένα καταναλωτικό (και ειδικά κάποιου δίσπεπτου κόστους) ή θα ψάχνει και θα μαθαίνει λίγο, ή θα την τρώει... αλλά θα την τρώει "επειδή τα θέλει"

I rest my case

Reaction score
0
Καταρχην σε καταστηματα ηλεκτρονικων δεν μπορεις να βγαλεις ακρη με την εικονα γιατι χρησιμοποιουν σπλιτερ και το σημα ειναι πολυ αδυναμο.
Επειδη επισης τυχαινει να ειμαι κατοχος LCD (Sony 32S2010) και συνδρομητης NOVA μπορω να δηλωσω με σιγουρια οτι η εικονα ειναι ανωτερη απο CRT καθως στις LCD δεν υπαρχουν οι ενοχλητικες ανακλασεις πανω στο γυαλι και η εικονα δεν εχει καθολου flicker με αποτελεσμα να ειναι ξεκουραστη για τα ματια. Το ιδιο ακριβως μπορω να πω και για μια Samsung plasma που εχει φιλος μου.

Reaction score
0
OK αλλα το σημα ειναι δεδομενο για καποιον που εχει ΝΟΒΑ ή απλο τηλεοπτικο σημα.

Γι αυτες τις περιπτωσεις ποια η καλυτερη (ποιοτικα) επιλογη?

Εγω για παραδειγμα εχω ΝΟΒΑ αλλα δισταζω να παρω LCD γιατι δεν θελω να βλεπω χειροτερα από την CRT που ήδη εχω...

Επισης οι Plasma ειναι καλυτερες ή οχι και αληθευει ότι οι εταιρειες δεν ασχολούνται μαζι τους πλέον?

Reaction score
0
zoglair said:
......
Ως έχουν τα πράγματα, δεν αγοράζει κανείς flat panel (TV ή monitor) με γνώμονα την ποιότητα απεικόνισης. Σε αυτόν τον τομέα, η αναλογική CRT διαθέτει τα πρωτεία.

Όσο για τις PDP vs LCD, όντως η ποιότητα γέρνει σημαντικά υπέρ των πρώτων. Αν δεν ετίθετο θέμα burn-in (πρωτίστως) και μεγάλης κατανάλωσης, τα μερίδια της αγοράς θα ήταν πολύ διαφορετικά.
Θα συμφωνήσω ότι σχεδόν κανείς δεν αγοράζει flat με γνώμονα την ποιότητα απεικόνισης. Θα διαφωνήσω ότι η CRT διαθέτει τα πρωτεία (είτε αναλογική είτε ψηφιακή). Αν υπήρχε τηλεόραση CRT 42" και τις βάζαμε δίπλα δίπλα πιστεύω ότι πολλές αδυναμίες της cRT θα έβγαιναν στη φόρα (ιδίως αν ήταν από τις τελευταίες με τα ψηφιακά επάνω pixel plus κλπ κλπ).

Μπορείς να το κάνεις κι αλλιώς το τεστ. Βάλε μία 29" CRT δίπλα σε μια 42" (αν βρείς 1920Χ1080 ακόμη καλύτερα) που να παίζει σε 4:3 (η 42" δίνει σχεδόν 29" σε 4:3) και μετά μπορούμε να το συζητήσουμε το θέμα.

Επίσης, η μεγάλη κατανάλωση των PLASMA δεν πιστεύω να απασχολεί πολύ αυτούς που αγοράζουν flat τηλεόραση. Ούτε το burn in θα έπρεπε να απασχολεί αυτόν που παίρνει flat για να βλέπει τηλεοπτικό πρόγραμμα ή ταινίες. Να μου πεις ότι θα παίζει παιχνίδια και ότι θα το χρησιμοποιεί ως monitor, να το σκεφτώ λίγο παραπάνω και να μην βάλω το χέρι μου στη φωτιά. Μεταξύ μας τώρα... αγοράζουμε flat γιατί είναι πιο όμορφο, γιατί έχει συνήθως περισσότερες ίντσες και γιατί δείχνει αρκούντως ικανοποιητικά για τα λεφτά του.

Ο κόσμος στρέφεται περισσότερο στις LCD γιατί παίζουν γύρω στο χιλιάρικο (για 32") και γιατί ελάχιστοι είναι αυτοί που θα μπουν στη διαδικασία των 2-3 χιλιάδων ευρώ για 42". Flat να είναι κι ότι να 'ναι. Για δοκίμασε να πείσεις τον πατέρα σου ότι 32" για 3-4 μέτρα είναι μικρή (εγώ δεν τον έπεισα) και δεν είναι μόνο οι πατεράδες κι οι μπαρμπάδες... Είναι όλοι αυτοί που από το 29" θεωρούν υπερβολή να πάνε στο 42" (ξεχνάνε ότι από 4:3 πάνε σε 16:9).

Το μεγάλο γέλιο είναι να ρωτήσεις πωλητή σε μαγαζί του στυλ Κωτσόβολου κλπ ποια τεχνολογία είναι καλύτερη LCD ή Plasma. Κι αφού ακούσεις απίστευτα πράγματα και γελάσεις με την καρδιά σου, πές του γιατί οι μεγάλοι κατασκευαστές φτιάχνουν panel 100-103" με ανάλυση 1920Χ1080 χρησιμοποιώντας τεχνολογία plasma (που πεθαίνει) κι όχι LCD (που νεκρανασταίνεται :))...

Ένα θα σου πω... Απομακρύνσου γιατί όταν βραχυκυκλώσει συνήθως πετάει σπίθες!!!! :lol: :lol:

Staff online

• PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.271
Members
38.293
Νεότερο μέλος