POWER BUY φορητού GPS

VG

Reaction score
0
Ο κυριος Δημητροπουλος απαντησε σε κοσμιο τονο σε ολα τα ερωτηματα με επιχειρηματα, ας μην καταφευγουμε σε οπαδισμούς..

Reaction score
0
Να επαναφέρω ένα ερώτημα μέλους το οποίο δεν απαντήθηκε: Πόσες ώρες πρέπει να φορτιστεί η συσκευή (και για πρώτη φορά αλλά και στη συνέχεια); Όταν υπάρξει πλήρης φόρτιση πως θα το καταλάβουμε αν δεν σταματάει το γέμισμα της μπάρας. Στο manual δεν λέει κάτι.

Reaction score
0
Ο κυριος Δημητροπουλος απαντησε σε κοσμιο τονο σε ολα τα ερωτηματα με επιχειρηματα, ας μην καταφευγουμε σε οπαδισμούς..
Αυτό είναι αλήθεια. Του αξίζουν συγχαρητήρια όχι μόνο για την οργάνωση του Power buy αλλά και για την υπομονή του 1) απέναντι στις απορίες μας και 2) απέναντι στις επικρίσεις (κατευθυνόμενες ή μη δεν θα το κρίνω).

Reaction score
41
Να επαναφέρω ένα ερώτημα μέλους το οποίο δεν απαντήθηκε: Πόσες ώρες πρέπει να φορτιστεί η συσκευή (και για πρώτη φορά αλλά και στη συνέχεια); Όταν υπάρξει πλήρης φόρτιση πως θα το καταλάβουμε αν δεν σταματάει το γέμισμα της μπάρας. Στο manual δεν λέει κάτι.

Στην τηλεφωνική συνομιλία μου με τον Σωτηριάδη εχθές (Σάββατο) ήθελα να τον ρωτήσω αλλά το ξέχασα δυστυχώς.....:crazy_1:
Ένα μυαλό χειμώνα-καλοκαίρι έχουμε...Όλο και κάτι θα μας ξεφύγει...:crazy_1: :happy_9:

Κωνσταντίνε θα του τηλεφωνήσω και σήμερα (Κυριακή) και θα έχω επίσημη απάντηση.
Αν θυμάμαι καλά χρειάζεται περίπου 4 ώρες.
Ίσως η πρώτη φόρτιση να πρέπει να διαρκέσει παραπάνω (πχ 10 ώρες) όπως και στα κινητά αλλά δεν είμαι σίγουρος.......

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής μου έκανα το εξής απλό.
Το έβαζα το βράδυ στην USB και το πρωί ήταν έτοιμο.
Χρησιμοποιούσα το Atlas όλη τη μέρα χωρίς σύνδεση στο ρεύμα (όταν μιλάω για όλη τη μέρα δεν εννοώ πχ 12 ώρες πλοήγησης. Αλλά όσες φορές έμπαινα στο αυτοκίνητο το χρησιμοποιούσα, ακόμα και για διαδρομές των 10 λεπτών)
Έχει πραγματικά πολύ καλή μπαταρία. Μακράν καλύτερη από αυτήν του TiBO.

Αύριο θα σας ενημερώσω και για το θέμα της φόρτισης.....:happy_4: :happy_4:

Reaction score
0
Re: Απάντηση: POWER BUY φορητού GPS

Αυτό που μου προκαλεί όμως τρομερά άσχημη εντύπωση Βαγγέλη είναι το εξής: που ξεκίνησε όλη αυτή η κουβέντα επίθεσης και αρνητικών σχολίων τη στιγμή που δεν έχουν παραλάβει όλοι τα μηχανήματά τους.
Και μάλιστα αρνητικά σχόλια μετά από ολιγόλεπτη δοκιμή.....

Συγνώμη αλλά είναι παραπάνω από προκλητική συμπεριφορά.
Τόσο προς το AVsite, όσο και προς το πρόσωπό μου, τον αντιπρόσωπο αλλά και όλα τα μέλη. Ιδιαίτερα αυτά που περιμένουν την συσκευή τους....

Γιατί Βαγγέλη έλα στην θέση τους.
Μπορεί τελικά το μηχάνημα να είναι τέλειο για εκείνους όταν το χρησιμοποιήσουν......
Αλλά άσε βρε αδελφέ να το πιάσουν στα χέρια τους πρώτα να κρίνουν και μετά από 4-5 μέρες γράψε ό,τι θες. Θετικά και αρνητικά....
Είναι τρομερά ψυχοφθόρο για κάποιον να διαβάζει αρνητικά σχόλια (και με τέτοιο μένος) για ένα μηχάνημα που έχει ήδη παραγγείλει και περιμένει από ώρα σε ώρα......
Νομίζω ότι κανείς μας δεν έχει το δικαίωμα να "κόβει τα πόδια" σε άλλα μέλη μόνο και μόνο για να πει την κουβέντα του.
Γιατί Βαγγέλη δεν μπορείς να ξέρεις πόσο εύκολα ή δύσκολα βρίσκει κάποιος τα 435€ για την αγορά....Ας σεβαστούμε λοιπόν κάποια πράγματα......

Και αν θες να το δούμε και από άλλη γωνία ας το προχωρήσουμε και άλλο λίγο......
Υπο φυσιολογικές συνθήκες ξέρεις ότι θα μπορούσα να "κόψω" την αίτησή σου γιατί είσαι νέο μέλος και γράφτηκες μόνο για το power buy.
Δεν το έκανα γιατί δεν θέλω να βλέπω με καχυποψία τέτοιες κινήσεις.....
Ο χρόνος θα δείξει αν κάνω λάθος.....

Αλλά ας κάνω μια ακόμα ερώτηση και αν θες απαντάς.
Έλα στη θέση μου σήμερα.
Μετά από όλα τα σχόλια.
Διάβασε μια σκέψη λοιπόν και πες μου...Θα μπορούσες να την κάνεις αν ήσουν στην θέση μου???
Αγοράζει ένα νέο μέλος την συσκευή στα 435€ εκμεταλλευόμενος την προσφορά μας.
Βγαίνει στο καπάκι, ρίχνει τα πικρόχολα σχόλιά του και εξαφανίζεται.
Και μετά από 5 μέρες βγάζει την συσκευή για πούλημα σε άλλο φόρουμ στα 460€ (που είναι λογική τιμή γιατί κοστίζει 530€ στα καταστήματα)
Είναι παράλογη σκέψη Βαγγέλη???
Μήπως βλέπω φαντάσματα???

αν και ειχα αποφασισει να μην ξανα-ασχοληθω και να απαντησω βλεπω οτι βαλλομαι απο αρκετα μελη του forum για το οτι πηρα ενα μηχανημα που προσωπικα δεν με ικανοποιησε...
και σαφως ο στοχος μου δεν ειναι να το πουλησω παραπανω απο οτι το πηρα για να βγαλω καποια λεφτα οπως λετε..(ηδη χτες ολη την ημερα εφτιαχνα τις βασεις που θα τα τοποθετω...)
και αν θελετε μιας και εχετε τα στοιχεια μου μπορειτε να επικοινωνησετε μαζι μου μετα απο οσο διαστημα κρινεται ευλογο να δειτε οτι κατι τετοιο δεν ισχυει...

επισης εχω ηδη εκφραστει παραπολυ θετικα για την προσπαθεια σας να πετυχεται αυτο που κανατε και χωρις καμοια υποχρεωση σας...

αλλα ειναι πιστευω αναφερετο δικαιωμα μου να κρινω κατι που εχω αγορασει και με βαση τα οσα πιστευω...

ουτε σε ανταγωνιστικη εταιρεια δουλευω , ουτε προηγουμενα εχω με την εταιρεια που φαιρνει το εν λογω μηχανημα.
Αντιθετως βλεποντας την υποστηριξη του αντιπροσωπου της στο forum της και τις (σωστες) τοποθετησεις του θεωρησα οτι κατι καλο υπαρχει οποτε προχωρησα αυτοβουλος στην αγορα του εν λογω μηχανηματος , εχοντας πουλησει το προηγουμενο μου και μαλιστα σε πολυ χαμηλοτερη τιμη απο το Ατλας.....και δεν ειμαι τοσο ευπορος να δινω καθε φορα 100 και 150 ευρω για να αλλαζω μηχανηματα....

Ολα αυτα ομως δεν μου αφαιρουν το δικαιωμα να μην με ικανοποιει η αποδοση του εν λογω μηχανηματος σε συγκεκριμμενο τομεα (ευαισθησια δεκτη σε δυσκολες συνθηκες), οπως επισης και οι απαντησεις (εδω αναφερομαι και σε εσας εν μερη) σε καποια ερωτηματα μου...

σαφως καποιους (τους περισσοτερους ισως) το εν λογω μηχανημα να τους ικανοποιησει απολυτως...

εγω δεν ανηκω ομως σε αυτους....

και οπως ειπα ουτε εξαφανισμενος ειμαι , ουτε θελω να συνεχισω μια ατυπη κοντρα που δεν βγαζει πουθενα...

Βαγγελης

Reaction score
0
Νομίζεις ότι τα fora ή τα pm θα μου αλλάξουν την άποψη που έχω για τα FS/N (όλα ίδια είναι από άποψη σήματος, δεν μπορώ να φανταστώ γιατί το 520 με πολύ πιο αργό επεγεργαστή και ίδια κεραία είναι "σαφώς καλύτερο"), μετά από συνεχή χρήση εδώ και δέκα μήνες. Και δεν έχω ακούσει ποτέ κανέναν να διαφωνεί μαζί μου.
φιλε μου
στο 560 η CPU διαχειριζεται VGA αναλυση οθονης (για οσους ξερουν τι σημαινει αυτο σε τετοια μηχανηματα) και διοτι η υλοποιηση της σχεδιασης του δεκτη ειναι αρκετα διαφορετικη....(το 560 εχει αρκετα dbm ποιο αναισθητο στην πραξη δεκτη)
εμφανισιακα εξωτερικα μπορει να ειναι τα ιδια αλλα εσωτερικα το ενα μηχανημα ειναι εντελως διαφορετικο απο το αλλο...

καλη σας ημερα

Reaction score
0
και κατι σχετικο με την φορτιση της μπαταριας

ολες οι μπαταριες Li_Poly (οπως του Ατλας) εχουν "κυκλωμα" που τις προτατευει απο υπερφορτισεις , οποτε αν η μπαταρια φτασει στο 100% τοτε αυτοματα το εσωτερικο κυκλωμα προστασιας κοβει αυτοματα την φορτιση...
οποτε απο εκει και περα ειτε ειναι στο ρευμα ειτε οχι η μπαταρια δεν φορτιζεται αλλο...
καλο ειναι ομως να την αποσυνδεεται και να μην μενει μονιμα στην ταση φορτισης.

επισης στην αρχη θελει 2-3 πληρεις κυκλους φορτισης για να αποδωσει τα μεγιστα... και επισης περιοδικα (πρακτικα καθε μερικους μηνες αναλογα την χρηση) να επαναλαμβανουμε 1-2 πληρεις κυκλους φορτισης...

(αν και δεν εχει φαινομενα μνημης, πρακτικα βελτιωνει την αποδοση της μακροπροθεσμα.)

Reaction score
164
φιλε μου
στο 560 η CPU διαχειριζεται VGA αναλυση οθονης (για οσους ξερουν τι σημαινει αυτο σε τετοια μηχανηματα) και διοτι η υλοποιηση της σχεδιασης του δεκτη ειναι αρκετα διαφορετικη....(το 560 εχει αρκετα dbm ποιο αναισθητο στην πραξη δεκτη)
εμφανισιακα εξωτερικα μπορει να ειναι τα ιδια αλλα εσωτερικα το ενα μηχανημα ειναι εντελως διαφορετικο απο το αλλο...

καλη σας ημερα
H μεγαλύτερη ανάλυση οθόνης του 560 παίζει ρόλο σε ό,τι έχει να κάνει με απεικόνιση. Στον υπολογισμό της διαδρομής ή στον επανυπολογισμό της δεν παίζει ρόλο. Και αυτά κάνουν ένα GPS αργό ή γρήγορο.
Για την ευαισθησία του δέκτη, πρώτη φορά το ακούω. Έχεις κάποιο link;
(Sorry για το offtopic)

Reaction score
0
H μεγαλύτερη ανάλυση οθόνης του 560 παίζει ρόλο σε ό,τι έχει να κάνει με απεικόνιση. Στον υπολογισμό της διαδρομής ή στον επανυπολογισμό της δεν παίζει ρόλο. Και αυτά κάνουν ένα GPS αργό ή γρήγορο.
Για την ευαισθησία του δέκτη, πρώτη φορά το ακούω. Έχεις κάποιο link;
(Sorry για το offtopic)
h μεγαλυτερη αναλυση οθονης δημιουργει εξτρα "φορτο" στην cpu αποροφωντας της πορους..αφου το 560 δεν εχει ξεχωριστο ειδικο chip για τα γραφικα με αποτελεσμα το μηχανημα οταν τρεχει απαιτητικες εφαρμογες να μην εχει την ιδια γρηγορη αποδοση, παρολο που εχει μεγαλυτερο cpu clock απο το 520.
επισης το destinator επισημα δεν υποστηριζει αμεσα vga αναλυση σε pda/pna οποτε με την διαδικασια upscalling resolution σε vga με διαφορες μεθοδους το εν λογω προγραμμα να μην δουλευει το ιδιο απροσκοπτα....
(αληθεια εσυ ποια χρησιμοποιεις?)
γιαυτο η default αναλυση για τετοιου ειδους συσκευες λογω των ανωτερω περιορισμων + της καταναλωσης ειναι στην μεγιστη πλειοψηφια 320χ240

ολα αυτα δημιουργουν στην πραξη ενα συνολο πιο χαμηλων επιδοσεων (αν και εμφανησιακα η οθονη του 560 δειχνει πολυ καλυτερα οπτικα) του 560 απο το 520.

και σχετικα με την ευαισθησια του chipset και των 2 υλοποιησεων αν θελεις μπορεις να ερθεις σε εργαστηριο φιλου να συνδεσουμε γεννητριες rf και spectrun analyzer ωστε να διαπιστωσεις ιδιοις ομασοι ποσο λιγοτερο ευαισθητο συνολο ειναι το 560.
(αλλα και μονος σου αν τα βαλεις το 1 διπλα στο αλλο παλι θα καταλαβεις το ιδιο σε οριακες συνθηκες ληψης π.χ. μεσα στο σπιτι)

επισης αν ανατρεξεις στα διαφορα forum ελληνικα (αλλα κυριως) και ξενα θα το διαβασεις και απο τις πολλες αναφορες προβληματων του 560...

και το ποσο καλο δεκτη εχει το ατλας θα το δοκιμασω και μεθαυριο κατα την διαρκεια (συγγεκριμμενης για συγγριση) πτησης...
(με το παλιο μου μηχανημα σε θεση διπλα σε παραθυρο επιανε 5-7 δορυφορους)

παντως με το παλιο μου μηχανημα κατω απο την γεφυρα στην συμβολη κηφισου και κωνσταντινουπολεως (απο πειραια αριστερα προς περιστερι) περιμενοντας ως 1ο αυτοκινητο στο φαναρι ποτε δεν ειχα χασει "επαφη" με δορυφορους...κατι που συνεβει χτες βραδυ (μια εδειχνε αξιοπιστο σημα και μια αναζητηση...) και εχοντας τοποθετησει το Ατλας στην ιδια ακριβως θεση....(και δεν εχω αθερμικο παρμπριζ με μεταλλικες προσμιξεις π.χ. renault κλπ)

κατα τα αλλα εξακολουθει να μου αρεσει η πολυ καλη οντως οθονη του οπως εχω αναφερει απο την πρωτη στιγμη.

η αλλαγη συχνοτητας απο 300 σε 400 δεν ξερω τι θα αλλαζε...οποτε αν καποιος μπορει να με ενημερωσει πως γινεται πολυ ευχαριστως θα το δοκιμαζα...

συγνωμη για το off-topic.
Φιλικα Βαγγελης

Reaction score
0
για οσους ενδιαφερονται υπαρχουν πολλες περισσοτερες κατηγοριες για τα αγαπημενα (εκτος των ηδη πρωτοποθετημενων απο τον προμηθευτη) με πολλες χρησιμες διευθυνσεις ....
π.χ. camping, επικινδυνα οδικα σημεια , διαφορων ειδων καταστηματα κλπ...
αν καποιος θελει μπορω να του τα στειλω με email..ή αν υπαρχει δυνατοτητα τα ανεβαζω και μεσω του forum...(120Kb τα favorites, 109Kb τα voices μαζι με αυτα της επομενης παραγραφου)
ταυτοχρονα μπορουν να αντικατασταθουν τα αρχεια wav για εν λογω προεγκατεστημενα αγαπημενα με αρχεια μορφης spx απελευθερωνοντας ετσι αρκετα Kb μνημης...
(χρησιμο αν προκειται να φορτωθουν ολες οι καταγοριες αγαπημενων.)

Reaction score
0
επισης για οποιον θελει να αλλαξει την εικονα εισοδου στο προγραμμα
(την εικονα με αυτο το "ζευγαρι" ποτε δεν την καταλαβα...) με την αντιστοιχη της εκδοσης 7 απο PDA μπορει να χρησιμοποιησει την επισυναπτομενη...

κανετε unzip το αρχειο και μετα copy στην καρτα μνημης στο directory
X-ROAD\NAVIGATOR\SKIN\ALL ή RED ή GREEN αναλογα ποιο χρησιμοποιητε (η και σε ολα....)

προσωπικα την "βλεπω" πολυ καλυτερη....

Attachments

Reaction score
0
και τα 2 σετ αρχειων που αναφερθηκα προηγουμενως...

1.τα αρχεια που περιεχει το zip file favourites.zip πρεπει να αντιγραφουν μεσα στο directory της καρτας μνημης

x-road\navigator\userdata\favourites

και περιεχει περαν των 5 ηδη γνωστων , αλλες 25 κατηγοριες...(προσοχη στις 2 "υποπτες")....

2. τα αρχεια που περιεχει το zip file greek.zip πρεπει να αντιγραφουν μεσα στο directory της καρτας μνημης

x-road\navigator\voice\greek

3. μεσα απο το προγραμμα και απο την επιλογη Αγαπημενα επιλεγουμε οσες απο τις κατηγοριες επιθυμουμε....

Attachments

Reaction score
41
Βαγγέλη θεωρώ και εγώ ότι το θέμα έχει λήξει.
Ο χρόνος άλλωστε θα δείξει......
Άλλωστε είναι κρίμα να χαλάμε το thread.

Οφείλω να παραδεκτώ ότι η κίνησή σου με τα ζιπαρισμένα αρχεία είναι πολύ καλή και οπωσδήποτε ένα όμορφο δείγμα.
Μπράβο!!! :cool_4: :bravo:

Υ.Γ. Αν έχεις και κάποια άλλα αντίστοιχα θα ήταν ωραίο να τα χάριζες στα μέλη (πχ τα αρχεία φωνής σε spx -αν και φοβάμαι ότι θα χάσουμε ένταση από την φωνή- ή κάποια κωμικά αρχεία ήχου για τις προειδοποιήσεις κ.ο.κ)

Reaction score
41
Μόλις μίλησα με Φώτη.
Για την μπαταρία.

Θέλει την 1η φορά 10+ ώρες φόρτιση.
Η μπαταρία θα φθάσει στο 100% των δυνατοτήτων της μετα από 10-15 φορτίσεις.
Κάτι σαν τα κινητά....

Όταν είναι στο ρεύμα και η μπαταρία έχει γεμίσει, σταματά αυτόματα η τροφοδοσία.
Από εντελώς άδεια πάντως υπολογίστε περίπου 3-4 ώρες για πλήρη φόρτιση.

Αυτά!!! :happy_4:

Reaction score
0
επισης υπαρχουν και οι προειδοποιησεις με την φωνη της σαπφω νοταρα...
(ειδικα μερικες ειναι ολα τα λεφτα...)

πολυ καλες.. αλλα το μεγεθος του zip ειναι πανω απο 5Mb οποτε αν μπορειτε να μου πειτε πως να τα ανεβασω γιατι υπαρχει περιορισμος στα 500Κb...

βαγγελης

Reaction score
164
Όλα αυτά τα αρχεία, τα οποία τα έχουν φτιάξει με το μεράκι τους απλοί χρήστες, καλό είναι να μην διανέμονται με attachments, αλλά να δίνονται τα links προς το forum της NGI, απ' όπου προέρχονται.
Θα μας άρεσε να βλέπουμε πχ τα προγράμματα του Zoglair να κόβουν βόλτες στα fora χωρίς αναφορά για την πηγή τους και τον δημιουργό τους;
(Πάντως το 560 ήταν το ίδιο γρήγορο ή και γρηγορότερο με ένα Χ500 στον υπολογισμό της διαδρομής. Στον επανυπολογισμό δεν προλαβαίνει καν να πει το ηχιτικό μήνυμα. Από σήμα ήταν όμως πολύ χειρότερο. Πρόβλημα δεν παρουσίασε ποτέ κανένα. Οκ, σκάω και δεν ξανααναφέρομαι στο θέμα. )( :happy_9:)

Reaction score
50
Εγώ έπαιξα αρκετά το Σ/Κ με πολύ καλές εντυπώσεις. Κοίταξα να βρω και περιοχές που "δεν έχουν" διεύθυνση (πχ. τις παραλίες που έγραφα πριν), κάποια σημεία ενδιαφέροντος κτλ. Γενικά πράγματα που θα μου χρειαστούν. Με λίγη εξοικείωση τα βρίσκω πλέον εύκολα. Για την ώρα το τεστάρω κάνοντας γνωστές διαδρομές από... νέους και (μερικές φορές) άγνωστους δρόμους :)

Μέχρι στιγμής σοβαρή παράλειψη δεν έχω εντοπίσει. Είναι γεγονός ότι σήμερα που ήμουν κέντρο και το άνοιξα δυσκολεύτηκε να βρει δορυφόρους και σε κάποια στιγμή κόλλησε λίγο σ' ένα στενό, αλλά αυτό το έκανε μόνο μια φορά.

Επίσης έχω παρατηρήσει το εξής πρόβλημα με την ώρα: η ώρα ρυθμίζεται με δυο τρόπους: πρώτον από την ίδια τη συσκευή, εκτός desinator, όπου ρυθμίζεις την ώρα, τη ζώνη (πόση διαφορά από GMT) και αν θα έχεις θερινό ηλιοστάσιο ή όχι (αυτή την περίοδο έχουμε). Μέσα απ' το destinator ρυθμίζεις μόνο ζώνη και ηλιοστάσιο (όχι την ακριβή ώρα). Λοιπόν έχω παρατηρήσει το εξής: όταν οι δυο ρυθμίσεις συμφωνούν (της συσκευής και του destinator) αν ανοίξεις τη συσκευή και μπεις στο destinator η ώρα πάει... μια ώρα μπροστά! Έχω βρει δυο τρόπους να το προσπερνώ αυτό: ο ένας είναι να βγάζω το θερινό ηλιστάσιο απ' το destinator, οπότε η ώρα πάει πίσω κατά μία (έτσι το έχω αφήσει). Ο άλλος είναι όταν ανοίγω τη συσκευή, πριν μπω στο destinator, να πηγαίνω στις ρυθμίσεις και ν' ανοίγω τη ρύθμιση της ώρας. Τότε βλέπω ότι στιγμιαία η ώρα είναι πράγματι μια ώρα μπροστά, αλλά μετά από 1-2 δευτερόλεπτα πάει κανονικά πίσω. Ε πατάω ok, μπαίνω destinator και τότε η ώρα είναι εντάξει. Αλλά δε γίνεται κάθε φορά να κάνω αυτή τη διαδικασία. Είναι πάντως λίγο περίεργο αυτό. Το έχει παρατηρήσει και κανείς άλλος;

Ερώτηση: αν υποθέσουμε ότι θέλουμε (μετά από καιρό) ν' αλλάξουμε μπαταρία, γίνεται κάτι τέτοιο στην εταιρία (γιατί απ' ό,τι βλέπω δεν είναι αποσπώμενη);

Τέλος κάτι που θα μ' άρεσε να υπάρχει θα ήταν να μπορούσαμε, εκτός από αποκλεισμό οδών, να έχουμε επιλογή για χρήση συγκεκριμένων οδών, πχ. να πεις ότι θέλω να πάω κέντρο μέσω λεωφ. Βουλιαγμένης. Φαντάζομαι βέβαια κάτι τέτοιο θα γίνεται έμμεσα με τη λειτουργία για σχεδιασμό διαδρομής με ενδιάμεσες στάσεις (οπότε βάζεις εικονική στάση στη Βουλιαγμένης για να το αναγκάσεις να περάσει από εκεί) αλλά αυτή τη λειτουργία δεν την έχω πολυψάξει.

Γενικά πάντως είμαι πολύ ευχαριστημένος και περιμένω να το χρησιμοποιήσω σε ταξίδι, που θα χρειαστεί και περισσότερο. Ένα πρόβλημα μ' αυτές τις συσκευές βέβαια (όχι μόνο με τη συγκεκριμένη) είναι πως κάπου πρέπει να τις βάλεις όταν δεν είσαι στο αυτοκίνητο. Δεν αισθάνομαι και πολύ άνετα να το αφήνω μέσα σε κοινή θέα. Ούτε βέβαια να το παίρνω μαζί μου συνέχεια (που να χωρέσει και η βάση...). Καλά βρίσκεις την άκρη, απλά είναι κι αυτό κάτι που πρέπει να σκεφτείς.

Reaction score
0
Όλα αυτά τα αρχεία, τα οποία τα έχουν φτιάξει με το μεράκι τους απλοί χρήστες, καλό είναι να μην διανέμονται με attachments, αλλά να δίνονται τα links προς το forum της NGI, απ' όπου προέρχονται.
Θα μας άρεσε να βλέπουμε πχ τα προγράμματα του Zoglair να κόβουν βόλτες στα fora χωρίς αναφορά για την πηγή τους και τον δημιουργό τους;
(Πάντως το 560 ήταν το ίδιο γρήγορο ή και γρηγορότερο με ένα Χ500 στον υπολογισμό της διαδρομής. Στον επανυπολογισμό δεν προλαβαίνει καν να πει το ηχιτικό μήνυμα. Από σήμα ήταν όμως πολύ χειρότερο. Πρόβλημα δεν παρουσίασε ποτέ κανένα. Οκ, σκάω και δεν ξανααναφέρομαι στο θέμα. )( :happy_9:)

σαφως και κανενα απο αυτα τα αρχεια δεν τα εχω φτιαξει εγω....
υπαρχουν (ευτυχως) πολυ αλλοι που εχουν ξοδεψει ατελειωτες ωρες για να φτασουν σε αυτο το επιπεδο...(p.x. o μινοταυρος, ο grimak , o panosha, και πολλοι αλλοι...)

και ουδεποτε θα διεκδικησω κατι που "ανηκει" σε αλλους..
απλα του ευχαριστω για οσα προσεφεραν και προσφερουν

και ειναι δημοσιευμενα σε διαφορα sites (myphone, ngi, ipmart κλπ...)
για λογους ευκολιας τα ανεβασα εγω εδω...

Reaction score
164
Προς Θεού, δεν είπα ότι το έκανες με δόλο. Απλά το σωστό είναι να τα παίρνουμε από την πηγή τους, ώστε να έχουμε και update.
Πάντως η Σαπφώ είναι εξαιρετικά εκνευριστική και όχι ιδιαίτερα πετυχημένη...

Reaction score
0
Μέχρι στιγμής σοβαρή παράλειψη δεν έχω εντοπίσει. Είναι γεγονός ότι σήμερα που ήμουν κέντρο και το άνοιξα δυσκολεύτηκε να βρει δορυφόρους και σε κάποια στιγμή κόλλησε λίγο σ' ένα στενό, αλλά αυτό το έκανε μόνο μια φορά.

.......................................(προσεχε φιλε μου μην σχολιαζεις την ευαισθησια....κανει τζιζ...)

Επίσης έχω παρατηρήσει το εξής πρόβλημα με την ώρα: η ώρα ρυθμίζεται με δυο τρόπους: πρώτον από την ίδια τη συσκευή, εκτός desinator, όπου ρυθμίζεις την ώρα, τη ζώνη (πόση διαφορά από GMT) και αν θα έχεις θερινό ηλιοστάσιο ή όχι (αυτή την περίοδο έχουμε). Μέσα απ' το destinator ρυθμίζεις μόνο ζώνη και ηλιοστάσιο (όχι την ακριβή ώρα). Λοιπόν έχω παρατηρήσει το εξής: όταν οι δυο ρυθμίσεις συμφωνούν (της συσκευής και του destinator) αν ανοίξεις τη συσκευή και μπεις στο destinator η ώρα πάει... μια ώρα μπροστά! Έχω βρει δυο τρόπους να το προσπερνώ αυτό: ο ένας είναι να βγάζω το θερινό ηλιστάσιο απ' το destinator, οπότε η ώρα πάει πίσω κατά μία (έτσι το έχω αφήσει). Ο άλλος είναι όταν ανοίγω τη συσκευή, πριν μπω στο destinator, να πηγαίνω στις ρυθμίσεις και ν' ανοίγω τη ρύθμιση της ώρας. Τότε βλέπω ότι στιγμιαία η ώρα είναι πράγματι μια ώρα μπροστά, αλλά μετά από 1-2 δευτερόλεπτα πάει κανονικά πίσω. Ε πατάω ok, μπαίνω destinator και τότε η ώρα είναι εντάξει. Αλλά δε γίνεται κάθε φορά να κάνω αυτή τη διαδικασία. Είναι πάντως λίγο περίεργο αυτό. Το έχει παρατηρήσει και κανείς άλλος;

και σε μενα το ιδιο κανει......

Τέλος κάτι που θα μ' άρεσε να υπάρχει θα ήταν να μπορούσαμε, εκτός από αποκλεισμό οδών, να έχουμε επιλογή για χρήση συγκεκριμένων οδών, πχ. να πεις ότι θέλω να πάω κέντρο μέσω λεωφ. Βουλιαγμένης. Φαντάζομαι βέβαια κάτι τέτοιο θα γίνεται έμμεσα με τη λειτουργία για σχεδιασμό διαδρομής με ενδιάμεσες στάσεις (οπότε βάζεις εικονική στάση στη Βουλιαγμένης για να το αναγκάσεις να περάσει από εκεί) αλλά αυτή τη λειτουργία δεν την έχω πολυψάξει.

μονο ετσι μπορεις να το κανεις...

Γενικά πάντως είμαι πολύ ευχαριστημένος και περιμένω να το χρησιμοποιήσω σε ταξίδι, που θα χρειαστεί και περισσότερο. Ένα πρόβλημα μ' αυτές τις συσκευές βέβαια (όχι μόνο με τη συγκεκριμένη) είναι πως κάπου πρέπει να τις βάλεις όταν δεν είσαι στο αυτοκίνητο. Δεν αισθάνομαι και πολύ άνετα να το αφήνω μέσα σε κοινή θέα. Ούτε βέβαια να το παίρνω μαζί μου συνέχεια (που να χωρέσει και η βάση...). Καλά βρίσκεις την άκρη, απλά είναι κι αυτό κάτι που πρέπει να σκεφτείς.
μπορεις να εχεις αντι για την βαση του μια γωνια η οποια στην μια πλευρα θα ειναι κολλημενη με ταινια διπλης πανω στο ταμπλω και στην καθετη πλευρα να βαλεις την μια πλευρα (σκληρη) "βελκρο"
οποιως στην πισω πλευρα του Ατλας να εχεις το αλλο μισο του βελκρο (μαλακο) οποτε οταν μπαινεις ακουμπας την πλατη με το βελκρο του ατλας πανω στην γωνια και εισαι ετοιμος. μολις θελεις να το βγαλεις και να το κρυψεις στο ντουλαπακι απλα αποσπας (ξεκολας τα 2 κομματια του βελκρο) το μηχανημα απο την βαση...

πολυ πιο πρακτικο απο το κουμπωμα, ξεκουμπωμα της εργοστασιακης βασης....ειδικα αν χρησιμοποιειτε το ιδιο μηχανημα σε 2 αυτοκινητα....

(βελκρο= το χριτς-χρατς που χρησιμοπουμε σε ενα σωρο εφαρμογες απο ρουχα μεχρι παπουτσια...σε αυτοκολλητη εκδοση...)

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.122
Members
38.412
Νεότερο μέλος
sitherion