Project-to do or not to do?

Reaction score
1.846
Απάντηση: Project-to do or not to do?

.... διότι θα σου προτείνω τον 6 κάναλο τον ψηφιακό της Panasonic, στα 350 ευρώ (τόσο ακριβώς τον αγόρασε ένας φίλος μου πριν 2-3 μήνες), ιδανικό για ενεργή πολυενίσχυση.
Βάλε κάνα link, αν δεν είναι κόπος ... :612:

Reaction score
1.153

Πάρτο αλλιώς.
από τα 1000 ευρώ που λες, πόσα θα δωθούν για υλικά κρος?

μη μου δώσεις μια αυθαίρετη απάντηση, πχ 200 ευρώ.

(ψάξε λίγο πριν απαντήσεις, δες πχ πόσο έχουν οι φτηνοί Solen πυκνωτές και τα πηνία τους, δες πόσο έχουν οι αντιστάσεις οι βαττικές και δες ένα τυπικό 3 δρόμων κρος τι υλικά έχει, πρόσθεσε καλώδια και ζόμπελ και κουτί για το κρος, ίσως και έξτρα βύσματα, και βγάλε μου ένα συνολικό κοστολόγιο ΝΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΟΣ. αν θες πρόσθεσε και υλικά για baffle compensation circuit).

Με βεβαιότητα σου λέω ότι το ψηφιακό κρος της Begringer, Ultra Drive Pro 24/96 θα κοστίσει λιγότερο. Τι θες τώρα, φτηνούς ενισχυτές? μη με κολάζεις.... διότι θα σου προτείνω τον 6 κάναλο τον ψηφιακό της Panasonic, στα 350 ευρώ (τόσο ακριβώς τον αγόρασε ένας φίλος μου πριν 2-3 μήνες), ιδανικό για ενεργή πολυενίσχυση.
Το χιλιάρικο το υπολογίζω ΧΩΡΙΣ το κρος.Όσον αφορά το κόστος του κρος...I'm working on it.Βάσει των μεγαφώνων
που θέλω να χρησιμοποιήσω(ribbon,Beyma,Peerless), zobel χρειάζονται μόνο τα γούφερ ή και τα υπόλοιπα?
Από τα specs τουλάχιστον η αντίσταση φαίνεται να μένει σχετικά σταθερή στο φάσμα που θα κληθούν να αναπαράγουν.

Ε όχι και πολυκάναλος PANASONIC...2xtriple mono HYPEX το συζητάμε...:135:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.027

από τη μια είσαι κι εσύ ..... (λογοκρισία) (νέος κι ωραίος):135:
κι από την άλλη ψαγμένος με Hypex και κόλπα.:145:

Μου φαίνεται το πρότζεκτ σου είναι να μας προκαλέσεις έλκος...:141:

ζόμπελ και κρος χρειάζονται όλα όσα λαλούν...
άμα είναι βουβά μη τους βάζεις, τζάμπα ο κόπος...

Reaction score
1.153

Επειδή κινδυνεύω από ...system overload :623:
οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες(κρος,ζομπέλ,ψιψιψίνια,κοκοψόψα και λοιπά) πάνε για αργότερα.
Προς το παρόν θα ασχοληθώ μόνο με το hardware(drivers,καμπίνες κλπ).Πιστεύω ότι μέχρι να έρθει η ώρα η δύσκολη,θα τα έχουμε πει από κοντά,έτσι γιατρέ μου?:138:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.027

si.

Ξεκίνα συ, και σε ξετινάζουμε μετά...

(το πορτοφόλι)

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.450
Re: Απάντηση: Project-to do or not to do?

Γενικώς ψιλοσυμφέρει να είναι λίγο πιο ευαίσθητο το γούφερ από το μιντ και το μιντ από το τουίτερ. Όχι τίποτε άλλο, για να μη χρησιμοποιείς και αντιστάσεις τζάμπα.

Πρέπει να έχεις στο νού σου ότι τα υλικά του παθητικού κρος, και δη τα πηνία, έχουν σημαντικά μεγαλύτερη αντίσταση προς τα κάτω, άρα ρίχνουν την ευαισθησία του γούφερ και λιγότερο και του μιντ σε ένα τρίδρομο φωνακλά.
Το γούφερ μπορεί να είναι και 5 και 6 db ποιο ευαίσθητο και να μη το πάρεις χαμπάρι.
Το τουίτερ θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να έχει τουλάχιστον την ευαισθησία του μεγαφώνου των μεσαίων.
Αν στη τοποθέτηση στρέψεις λίγο το ηχείο και υποβαθμίσεις έτσι τα πρίμα τότε δεν έρχονται με τίποτα στη στάθμη που πρέπει.

Reaction score
1.153

Ribbons παρελήφθησαν,καμπίνες παραγγέλθησαν...άντε να δούμε.

Reaction score
1.153

Αν και είναι νωρίς ακόμα να σκέφτομαι περί ενίσχυσης,ο Κωσταυτιάς με έβαλε σε "περίεργες" μπρίζες.
Και επειδή από κροσόβερ είμαι τουλάχιστον στούρνος(άλλος μου σχεδιάζει το κρος) και πολύ αμφιβάλλω ότι θα παίξει καλά σχεδιασμένο by the book,συν το γεγονός ότι πιθανό tweaking θα ανεβάσει το κόστος των υλικών αρκετά για κάτι που ούτως ή άλλως
σκόπευα να κρατήσω προσωρινά(παθητικό κρος),ερχόμαστε στην μεγάλη ερώτηση:
τί θα προτιμούσατε
3 τέτοια http://www.coldamp.com/opencms/open...s/class_d_amplifier_modules/BP4078/index.html
συν 1 τέτοιο http://www.coldamp.com/opencms/opencms/coldamp/en/products/power_supplies/SPS80/index.html
ανά κανάλι
ή
1 τέτοιο http://www.thomann.de/gr/the_tamp_tsa_4_700.htm
ανά κανάλι?

dcx,deq κλπ εννοούνται...
Νομίζω οτι ξέρω την απάντηση του μίστερ 15 κιλά....βαττ αλλά με τρώει ο ποπός μου.:138:

Reaction score
1.153

Μη με κάνεις εμένα :615:

ξέρεις που θα το βρω το deq εεεε?

Reaction score
1.153

GF

Reaction score
27

IMHO

tech wise solution #1
price wise solution #2 (τον ζαχαρωνω εδω και 2 βδομαδες...)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.027

Ε πάρτον να μας πεις εντυπώσεις:138:
πάρτον κι εσύ τέκνο βρούτε...:137:

όχι τίποτε άλλο, να μας πεις εντυπώσεις.... :135:

Reaction score
1.153