RCA ή XLR ?

Reaction score
56
Καλησπέρα σε όλους.
Ως τώρα είχα συνδεδεμένο το πικάπ μου (Clearaudio Concept) ,με τα ενσωματωμένα του καλώδια, στην είσοδο phono του ενισχυτή μου. Πρόσφατα παρήγγειλα το εξωτερικό phono Gold Note PH-5 με το συνοδευτικό του τροφοδοτικό. Επειδή δεν έχω τις ανάλογες γνώσεις, ποια πιστεύετε πως είναι η καλύτερη λύση για την σύνδεση του phono με τον ενισχυτή ? Με RCA ή με XLR καλώδια ? Σημείωση πως και οι δύο έχουν και τα 2 είδη επαφών.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια.

ika

News
Reaction score
17.579
Στέλνεις ένα email στην Gold Note με το setup σου και σου απαντάνε εκείνοι.
Θα έχουν δοκιμάσει balanced vs unbalanced συνδέσεις

Αφού η σύνδεση είναι phono ->amp, θα ισχύει ότι και για τις line
Με XLR λογικά θα έχεις δυνατότερο σήμα στον ενισχυτή σε σχέση με το RCA

Last edited:

Reaction score
263
Ποιόν ενισχυτή έχεις; Σε γενικές γραμμές αν έχεις είσοδο balanced line με XLR στον ενισχυτή θα έχεις λίγο χαμηλότερο θόρυβο στη μεταξύ τους σύνδεση με τον PH-5.

Reaction score
597
Δεν είναι θέμα γνώσεων
Είναι θέμα άποψης.
Rca δαγκωτό....

Reaction score
56
Ποιόν ενισχυτή έχεις; Σε γενικές γραμμές αν έχεις είσοδο balanced line με XLR στον ενισχυτή θα έχεις λίγο χαμηλότερο θόρυβο στη μεταξύ τους σύνδεση με τον PH-5.
Έχω τον SERBLIN FRANKIE. Ευχαριστώ για την απάντηση.

Reaction score
7.233
Δεν είναι θέμα γνώσεων
Είναι θέμα άποψης.
Rca δαγκωτό....
Ότι γράφει εδώ αυτός ο τύπος και σας το λέω εγώ που ήμουν ένας φανατικός οπαδός των xlr συνδέσεων.
😀😀

Reaction score
11.958
XLR γιατί έτσι μου αρέσει. Και μάλιστα χειροποίητο. Εγώ τα δικά μου τα έφτιαξα μόνος μου.

Reaction score
56
Αν το κύκλωμα είναι πραγματικά balanced xlr. Αν όχι, απλά τρώει μετατροπές το σήμα χωρίς λόγο.
Ευχαριστώ.... Με αυτά που είπες το έψαξα και κατάλαβα τη διαφορά ! Και τα 2 μηχανήματα δεν είναι απ' ότι φαίνεται "true balanced".... Thanks .

Reaction score
7.233
Ευχαριστώ.... Με αυτά που είπες το έψαξα και κατάλαβα τη διαφορά ! Και τα 2 μηχανήματα δεν είναι απ' ότι φαίνεται "true balanced".... Thanks .
Σε bryston τελευταία κορυφαία μοντέλα εταιρία που και αυτή αν φημίζεταιλ για τη balanced συνδεσμολογία εκτός από το μεγαλύτερο gain που σε μπέρδευε λίγο στην αρχή ότι παίζει καλύτερα μετά από λίγο εύκολα καταλάβαινες τον μην διαχωρισμό και την πιο στενή και λίγο μπερδεμένη εικόνα μπροστά σου ενώ με rca ήταν πολύ καλύτερα. Ίδια μάρκα ίδια σειρά καλώδια.

Reaction score
668
Το PH-5 δίνει μεγαλύτερη έξοδο στην XLR σύνδεση, άρα θα ακούγεται δυνατότερα. Δοκιμάζεις και τις 2 και αποφασίζεις. Η XLR σύνδεση είναι αποτελεσματικότερη σε μεγάλα μήκη καλωδίων.

Reaction score
30.088
Η XLR true balanced σύνδεση είναι παντού καλύτερη , και έχει 4 db μεγαλύτερη στάθμη .
Δεν υπερτερεί μόνο σε μεγάλα μήκη καλωδίων . Και στα μικρά υπερτερεί .
Αρκεί να είναι true balanced και οι δύο πλευρές.

Reaction score
1.718
Η XLR true balanced σύνδεση είναι παντού καλύτερη , και έχει 4 db μεγαλύτερη στάθμη .
Δεν υπερτερεί μόνο σε μεγάλα μήκη καλωδίων . Και στα μικρά υπερτερεί .
Αρκεί να είναι true balanced και οι δύο πλευρές.
Ακριβώς μόνο που το gain είναι +6 db. Είναι σαφώς ανώτερη η xlr σύνδεση γι'αυτό την χρησιμοποιούν αποκλειστικά οι επαγγελματίες στα στούντιο.
Χρόνια τώρα έχω κάνει πολλές δοκιμές και έχω καταλήξει σε xlr παντού mc-phono-preamp-poweramp.
Ο Blair Crowley (Bryston) κάτι ξέρει περισσότερο...

Last edited:

Reaction score
786
Ακριβώς μόνο που το gain είναι +6 db. Είναι σαφώς ανώτερη η xlr σύνδεση γι'αυτό την χρησιμοποιούν αποκλειστικά οι επαγγελματίες στα στούντιο.
Χρόνια τώρα έχω κάνει πολλές δοκιμές και έχω καταλήξει σε xlr παντού mc-phono-preamp-poweramp.
Ο Blair Crowley (Bryston) κάτι ξέρει περισσότερο...
Εκτός από το gain , και τον θόρυβο που λέτε, που άλλου είναι καλύτερο;
Ακουστικά ας πούμε;
Και αν ναι , γιατί;

Reaction score
1.718
Εκτός από το gain , και τον θόρυβο που λέτε, που άλλου είναι καλύτερο;
Ακουστικά ας πούμε;
Και αν ναι , γιατί;
Ότι και να πούμε θα είναι προσωπική υποκειμενική άποψη.
Απλά ρίξε μια ματιά στη διεθνή βιβλιογραφία που το 99% συμφωνεί πάνω στην υπεροχή της xlr σύνδεσης...

"XLR connections typically offer better signal quality compared to RCA connections, especially in professional-grade audio equipment. The balanced design of XLR cables minimizes signal distortion and voltage drops, ensuring that the audio signal remains clear and consistent throughout the transmission path."

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.714
Members
38.602
Νεότερο μέλος
Panagiotis I.