RCA ή XLR ?

Reaction score
3.847
Αν δεν είναι true balanced in & out τότε καλύτερα με unbalanced RCA, ποτέ XLR, ειδικά όταν οι αποστάσεις είναι < 2μ και όταν προφανώς δεν υπάρχει βόμβος με την unbalanced RCA διασύνδεση

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.154
Αν το κύκλωμα είναι πραγματικά balanced xlr. Αν όχι, απλά τρώει μετατροπές το σήμα χωρίς λόγο.
Αν δεν είναι true balanced in & out τότε καλύτερα με unbalanced RCA, ποτέ XLR, ειδικά όταν οι αποστάσεις είναι < 2μ και όταν προφανώς δεν υπάρχει βόμβος με την unbalanced RCA διασύνδεση
Πράγματι σε όσους ενισχυτές δεν έχουν αυθεντική διαφορική τοπολογία στο δικό τους κύκλωμα προσφέροντας ψευδο-balanced εισόδους αυτές είναι υλοποιημένες συνήθως με τελεστικούς οι οποίοι θα μετατρέπουν το λαμβανόμενο σήμα - είτε και το προηγούμενο στάδιο ήταν αυθεντικά διαφορικό είτε όχι - από τα xlr σε μονοτελικό για τη συνέχεια εντός του ενισχυτή.

Last edited:

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.409
Εκτός από το gain , και τον θόρυβο που λέτε, που άλλου είναι καλύτερο;
Ακουστικά ας πούμε;
Και αν ναι , γιατί;
Γιατί η διαφορική τοπολογία είναι ανώτερη σε όλα, και χρησιμοποιείται παντού, δηλαδή, σε κάθε μεταπολεμική ηχογράφηση. Και όλοι αυτοί που ηχογράφησαν και ηχογραφούν με balanced συνδέσεις δεν είναι βλάκες. Βλάκας είναι ο ινφλουένσερ που θα προσπαθήσει να σας πείσει για το αντίθετο.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.409
Επειδή δεν έχω τις ανάλογες γνώσεις, ποια πιστεύετε πως είναι η καλύτερη λύση για την σύνδεση του phono με τον ενισχυτή ? Με RCA ή με XLR καλώδια ?
gold-note-ph-5-phono-preamplifier.jpg

Αν η σύνδεση του phono με τον ενισχυτή απαιτεί μακρό καλώδιο, ξερω 'γώ, 5 - 10 μέτρα ας πούμε, χρησιμοποίησε την XLR σύνδεση. Αλλιώς, δεν αξίζει να ασχοληθείς. Ούτως ή άλλως, η είσοδος είναι με RCA. Δεν ξέρω αν αυτός ο ενισχυτής έχει τουλάχιστον το προενισχυτικό του στάδιο σε μορφή balanced, αλλά αν κρίνω από το όνομα και την τιμή, μάλλον δεν έχει τέτοιο πράγμα. Απλώς, προσφέρουν οι άνθρωποι και μια XLR είσοδο έτσι, για την ευκολία. Μην ασχολείσαι. RCA...

Reaction score
59
View attachment 383244

Αν η σύνδεση του phono με τον ενισχυτή απαιτεί μακρό καλώδιο, ξερω 'γώ, 5 - 10 μέτρα ας πούμε, χρησιμοποίησε την XLR σύνδεση. Αλλιώς, δεν αξίζει να ασχοληθείς. Ούτως ή άλλως, η είσοδος είναι με RCA. Δεν ξέρω αν αυτός ο ενισχυτής έχει τουλάχιστον το προενισχυτικό του στάδιο σε μορφή balanced, αλλά αν κρίνω από το όνομα και την τιμή, μάλλον δεν έχει τέτοιο πράγμα. Απλώς, προσφέρουν οι άνθρωποι και μια XLR είσοδο έτσι, για την ευκολία. Μην ασχολείσαι. RCA...
OK.... Ευχαριστώ !

Reaction score
11
...δεν νομιζω οτι αυτο ειναι balanced ! εγω εχω το aqvox που μπηκε στο παιχνιδι balanced phono απο παληα ο προ ειναι ο classe dr5 ,η project το περιγραφει στην σελιδα της που εβγαλε και κεφαλη κινητου μαγνητη τετοια,επισης στους βραχιονες rega η γειωση συνδεεται στο αρνητικο ενος καναλιου οποτε πρεπει να βγει η γειωση ξεχωριστα,στο παραπανω μπορει να γινεται εσωτερικα η μετατροπη οπως και στα καλωδια ανταπτορες ....

1763993729381.png

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.724
Members
38.603
Νεότερο μέλος
g tv