Roister Status 8 - είναι αυτά που ήταν;

Reaction score
1
Τα Roister Status 8 είναι υποψήφια προς αγορά και ο προβληματισμός μου είναι ο εξής: η ποιότητα και η απόδοση των σημερινών Status 8 θα είναι αυτή που ήταν πριν την αλλαγή των ανθρώπων που διαχειρίζονται την εταιρία; Σε ένα από τα μαγαζιά που πήγα σήμερα ο πωλητής μου είπε ότι δεν έχει πλεον Roister (μόνο κάποια παλιά μοντέλα που είχαν μείνει πριν την αλλαγή της εταιρίας) και ότι πλέον η Roister βάζει άλλα μεγάφωνα και όχι κάποια κινέζικα (?) που έβαζε κλπ κλπ. Δηλαδή ο τρόπος που τα έλεγε υποδήλωνε ότι η ποιότητα των σημερινών Roister δεν είναι αυτή που ήταν. Θα μου πει κάποιος ότι αφού το μαγαζί δεν συνεργάζεται πλέον με την Roister τι θα μου έλεγε ο πωλητής; Βεβαίως και είναι έτσι ως ένα βαθμό αλλά με κρύωσε κάπως.
Ο ΗΧΟΣ σε δοκιμή του τεύχους 385 ( δηλαδή 20 μήνες πριν) λέει καλά λόγια για το ηχείο.
Είναι όμως το "ίδιο" ηχείο αυτό που δοκίμασε ο ΗΧΟΣ με τα σημερινά;
Θα μου πει κάποιος ότι το αυτί μας πρέπει να είναι ο τελικός σύμβουλος και συμφωνώ αλλά παίζει ρόλο και η ψυχολογία και η προδιάθεση θετική ή αρνητική.
Το ηχείο πιστεύω ότι έχει καλή σχέση ποιότητας - τιμής (γύρω στα 650 ευρώ), είναι μασίφ ξύλο ,το design ίσως αμφιλεγόμενο αλλά ξεχωρίζει , και σε ακρόαση που του έκανα με ικανοποίησε.
Έχει κάποιος από σας το ηχείο ή κάποιος φίλος σας;
Τι λέτε βρε παιδιά ; :|

ιδού το ηχείο:
http://www.roister.gr/details2.php?lang=1&wh=1&the1id=1&the2id=3&the3id=14&theid=14&open1=1&open2=3&open3=&thepid=18

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
φιλε μου δεν ξερω να σου πω για τα Roister αλλα μπορω να σου πω απο προσωπικη μου πειρα οτι εχεις
να ακουσεις απιστευτες π@_@r_ες απο διαφορους ανθρωπους στο εμποριο οι οποιοι θελουν να προωθησουν τα δικα τους συμφεροντα
Εχω αγορασει περιπου 12 συσκευες hifi τα τελευταια 16 χρονια και εχω ακουσει απο πωλητες πραγματα που με εχουν βγαλει απο τα ρουχα μου.
Ενα θα σου πω. Ταυτισου με τ' αυτι σου :wink:

Reaction score
0
Έχω ακούσει το συγκεκριμένο ηχείο και μόνο καλά λόγια έχω. Για τα λεφτά του είναι εξαιρετικό και στην κατηγορία τιμής δύσκολα θα βρείς καλύτερο.

Το θέμα για την αλλαγή των μεγαφώνων δεν το γνωρίζω, το θεωρώ όμως απίθανο. Αν σε ενδιαφέρει σοβαρά το ηχείο, διασταύρωσε γνώμες και από άλλους εμπόρους ή και από την ίδια την Roister.

Όπως και να έχει ηχείο θα επιλέξεις μετά από πολλές - πολλές ακροάσεις. Συνέχισε να ακούς...

Reaction score
7.067
Επικοινωνησε με την αντιπροσωπεια και πες ακριβως τι σου ειπαν αλλα και που.99% επεσες σε καταστημα που δεν συνεργαζεται με την εταιρεια και θελει απο τη μια να ξεστοκαρει αλλα απο την αλλη δεν μπορει να σου φερει και καινουργια.

Reaction score
14
Εγώ όσο κατάφερα να το "ακούσω" στην πρόσφατη έκθεση -σε κάτι διαλείμματα ησυχίας που έκανε η
Crystal Audio απέναντι- μου άρεσε πολύ.
Γνωρίζοντας μάλιστα το "χαμηλό" κόστος του.
Αντιλαμβανόμενος από τις υπόλοιπες δημοσιεύσεις σου το τι θές να κάνεις, πιστέυω ότι το συγκεκριμένο
ηχείο δεν θα σε απογοητεύσει.

Reaction score
2
Καλησπέρα,

Εγώ στην θέση σου, μιας και όντως ενδιαφέρεσαι για τα συγκεκριμένα ηχεία, θα έκανα ένα τηλέφωνο στην εταιρία για να βεβαιωθώ αν έχει υπάρξει κάποια αλλαγή στα μεγάφωνα των ηχείων. Φαντάζομαι πως όχι (χωρίς να το γνωρίζω) αλλά κάνε ενα τηλέφωνο να το επιβεβαιώσεις.

Reaction score
130
Καλησπέρα, πιστεύω και εγώ ότι για τα χρηματά του δέν υπάρχει καλύτερο. Αυτό που ήθελα να ρωτήσω γύρω απο το θέμα της αντίστασης του ηχείου που γράφει ο κατασκευαστής 6 Ω. Τι σημαίνει αυτό για τον ενισχυτή;

Reaction score
14
dvotsis said:
Καλησπέρα, πιστεύω και εγώ ότι για τα χρηματά του δέν υπάρχει καλύτερο. Αυτό που ήθελα να ρωτήσω γύρω απο το θέμα της αντίστασης του ηχείου που γράφει ο κατασκευαστής 6 Ω. Τι σημαίνει αυτό για τον ενισχυτή;
Χμμμ ...όχι πολλά.
Το νούμερο είναι τυπικό και αν τηρείται στο σύνολο το φάσματος δεν πρόκειται να προβληματίσει κανέναν ενισχυτή.

Reaction score
130
preve said:
dvotsis said:
Χμμμ ...όχι πολλά.
Το νούμερο είναι τυπικό και αν τηρείται στο σύνολο το φάσματος δεν πρόκειται να προβληματίσει κανέναν ενισχυτή.
Βρε αδερφέ οικονομία κάνεις; Πές τίποτα παραπάνω να μάθουμε και εμείς!!!!!!

Reaction score
1
Παιδιά επικοινώνησα με την Roister και μου είπαν ότι στην κατασκευή του ηχείου χρησιμοποιούν τα ίδια μεγάφωνα που χρησιμοποιούσαν και παλιότερα δηλαδή τα Vifa (υποθέτω είναι από εδώ: http://www.vifa.dk/default.asp). Θέλω να πιστεύω ότι μου είπαν την αλήθεια , ολόκληρη εταιρία και να παραμυθιάζει τον κόσμο; Τι να πω;
Θα κανονίσω εντός των ημερών να περάσω και από εκεί να τα ξανακούσω.

Τα Status 8 ήταν και είναι στην κορυφή της λίστας μου μαζί με τα TRIANGLE Heliade Es (900 ευρώ) http://www.triangle-fr.com/uk/esprit-esw.php?modele=heliade τα οποία τα άκουσα και είναι εξαιρετικά αλλά δεν νομίζω ότι αξίζουν τα 250 ευρώ παραπάνω , συγκριτικά μιλώντας πάντα.
Εξάλλου τα Roister είναι 180 WRMS ενώ τα Triangle είναι 100 WRMS αν ερμηνεύω σωστά τα χαρακτηριστικά τους (διορθώστε με αν κάνω λάθος) :
Sensitivity (dB) 91
Frequency line (+-3dB Hz-kHz) 50-20
Continious power (W) 100
Repetitive Peak power (W) 200
Nominal Impedance (ohms) 8
Minimal impedance (ohms) 4 .
Οπότε ,πέρα από την ποιότητα του ήχου ,υποθέτω ότι και λόγω ευαισθησίας (93 Roister έναντι 91 Triangle) και λόγω περισσότερων WRMS , με τα Roister θα έχω υψηλότερη ηχητική στάθμη (σε δεδομένη ισχύ) αλλά και το ηχείο δεν θα πλησιάζει τα όριά του (διορθώστε με αν λέω αρλούμπες :oops:).
Περιμένω απαντήσεις σας και συγνώμη για το μακροσκελές της απάντησής μου :)

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Skakinen said:
Παιδιά επικοινώνησα με την Roister και μου είπαν ότι στην κατασκευή του ηχείου χρησιμοποιούν τα ίδια μεγάφωνα που χρησιμοποιούσαν και παλιότερα δηλαδή τα Vifa (υποθέτω είναι από εδώ: http://www.vifa.dk/default.asp). Θέλω να πιστεύω ότι μου είπαν την αλήθεια , ολόκληρη εταιρία και να παραμυθιάζει τον κόσμο; Τι να πω;
Θα κανονίσω εντός των ημερών να περάσω και από εκεί να τα ξανακούσω.
Αν θες να διαπιστώσεις αν όντως λένε την αλήθεια απλά ξεβίδωσε ένα μεγάφωνο από το ηχείο και δες τι λέει μέσα. Δεν νομίζω να είναι κανένας τόσο ηλίθιος ώστε άλλα να λέει και άλλα να βάζει. (αν και έχουν παρατηρηθεί και τέτοια κρούσματα αλλά όχι σε ηχεία αλλά σε ενισχυτές)

Skakinen said:
Εξάλλου τα Roister είναι 180 WRMS ενώ τα Triangle είναι 100 WRMS αν ερμηνεύω σωστά τα χαρακτηριστικά τους (διορθώστε με αν κάνω λάθος) :
Sensitivity (dB) 91
Frequency line (+-3dB Hz-kHz) 50-20
Continious power (W) 100
Repetitive Peak power (W) 200
Nominal Impedance (ohms) 8
Minimal impedance (ohms) 4 .
Οπότε υποθέτω ότι και λόγω ευαισθησίας (93 Roister έναντι 91 Triangle) και λόγω περισσότερων WRMS , με τα Roister θα έχω υψηλότερη ηχητική στάθμη (σε δεδομένη ισχύ) αλλά και το ηχείο δεν θα πλησιάζει τα όριά του (διορθώστε με αν λέω αρλούμπες :oops:).
Περιμένω απαντήσεις σας και συγνώμη για το μακροσκελές της απάντησής μου :)
Η μέγιστη ισχύς έχει να κάνει με την ικανότητα πρόσληψης ισχύος και όχι με το πόσο δυνατά μπορεί να παίξει ένα ηχείο. Αυτό που σου δίνει είναι η ισχύς που μπορεί να δεχθεί χωρίς να καταστραφεί το μεγάφωνο. Δεν σου λέει όμως τίποτα για γραμμικότητες παραμορφώσεις κλπ κλπ σε εκείνη την ισχύ. Με απλά λόγια σου λέει ότι μπορεί να δεχθεί αυτή την ισχύ, αλλά όχι ότι θα παίζει αποδεκτά.

Ένα ηχείο με ευαισθησία 91dB μπορεί να δώσει περίπου 111dB στα 100w (στο ένα μέτρο απόσταση πάντα) που είναι υπεραρκετά για οικιακή ακρόαση. Οπότε μην σε απασχολεί αυτό ο παράγοντας. Επικεντρώσου στην ποιότητα του ήχου.

Reaction score
0
Τα bass-mid των Status 8 (αλλά και των Status προηγούμενης γενιάς) ήταν και είναι τα TG18WK-06-08 της Vifa, άσχετα αν μπορεί εσωτερικά να μην γράφουν τίποτα...
Και αυτό γιατί πρόκειται ΟΕΜ μεγάφωνα που δεν κυκλοφορούν στην αγορά μεγαφώνων, αλλά προορίζονται μόνο για κατασκευαστές ηχείων κατόπιν συμφωνίας....
Εξάλλου το πλαστικό φαλτσοκομμένο σασί τους είναι πια σήμα κατατεθέν για αρκετά μοντέλα της εταιρίας...

Μην ανησυχείς για ευαισθησίες και ισχύ....Ηχείο με διπλά 7άρια και περίπου 40 λίτρα είναι σχεδόν αδύνατον να μην είναι ευαίσθητο και να μην αντέχει αρκετά Watt...Συγκεντρώσου και κάνε τις επιλογές σου με βάση τον ήχο τους και όχι με βάση διάφορα χρήσιμα ή άχρηστα νούμερα....

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
ΟΕΜ = Original Equipment Manufacturer

An original equipment manufacturer (frequently abbreviated "OEM") is a company that builds products or components which are used in products sold by another company (often called a value-added reseller, or VAR). An OEM will typically build to order based on designs of the VAR. For example, a hard drive in a computer system may be manufactured by a corporation separate from the company that markets and sells the computer, or a loudspeaker in a stereo system made by a company that specializes in audio manufacturing.

http://en.wikipedia.org/wiki/Original_Equipment_Manufacturer

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.734
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Gianni Tab