- Reaction score
- 11.210
Κώστα μπορεί η απουσία σου να ήταν παραπάνω από αισθητή τόσο καιρό, αλλά επιστρέφοντας, μας ικανοποιείς με το παραπάνω. Ευχαριστούμε για τις γνώσεις που μοιράζεσαι!
Χαχαχαχαχα....ρε μπαγασα ...τι θυμηθηκες ρε συ????τι αγωνια -κλαμα και τα μυαλα στα καγκελα thread ηταν αυτο?????Όσον αφορά τους καλοκαιρινούς προβληματισμούς δεν νομίζω να ξεπέρασε κανείς αυτό.
Ας το ξεκινησει οταν παει παραλια......ειναι ακρως καλοκαιρινο θεμα ρε παιδι μου.......Ενδεχομένως αμφότερα...Με ανάγνωση πάντως του σχετικού νήματος μπορείς να καταλάβεις από μόνος σου...
... παρομοιας λογικής, αλλα ερμητικά κλειστο. Γωνιακό, τρίγωνο πλαίσιο (απο οτι καταλαβαίνω η κατάργηση της γωνίας ειναι extra bonus), καρφωμένο και σφραγισμένο με σιλικόνη και γεμάτο με απορροφητικό υλικό.
Τα ερωτήματα που προκύπτουν ειναι:
Ναι, φυσικά, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι είναι πιο σωστό να θες να στοχεύει μία συχνότητα εκ των προτέρων (μπορεί εκεί πχ να βαραει αυτό το σαμπ, αν αλλάξεις σαμπ αλλάζεις και ξύλα, αλλά επίσης στο πρακτικό μέρος της υλοποίησης, το πιο λεπτό μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα, δες παρακάτω.
- Εφοσον δεν χρειάζεται βίδωμα,και άρα δεν φοβόμαστε μην σπάσει, μπορουμε να πάμε σε λεπτότερο πάνελ MDF 6 ή και 4 mm μεγαλώνοντας το Q, δηλαδη στοχεύοντας καλυτερα μια προβληματική συχνότητα;
Ειναι προτιμότερο να "τιγκαρουμε" το εσωτερικό με απορροφητικο υλικό, σκοπεύοντας ισως και σε καμπυλότητα της πλάκας, ή να αφήνουμε και ενα στρώμα αέρα μέσα στο κουτί; Και αν ναι, αέρας πίσω απο το πάνελ, ή πίσω-πίσω στο βάθος;
Τιγκα. Κανένα κενό.
Η σιλικόνη δε θα το κρατήσει στη θέση του, θα κάνει βόλτες, θα το τιναξει η πίεση της απορρόφησης.. για πρακτικούς λόγους μάλλον θες περισσότερο παιδεμα για την ακινητοποίηση. Επίσης, όσο πιο λεπτό, τόσο πιο πιθανό να τσακίσει καμία άκρη, σε βίδα ή σε ζόρι. Δεν είναι τόσο απλό στην υλοποίηση αυτό που σκέφτεσαι. Εγώ σε γωνία θα εβαζα ξύλο πάχους 10mm και στήριξη με μεταλλικό έλασμα σε όλο το μήκος της ακμής, και λάστιχο μπρος πίσω και καμιά 10αρια βίδες. Αλλιώς το αφήνεις χαλαρά με 4 βίδες κι ας κάτσει όπως θέλει, ας καμπυλώνει ας ας ας..
- Να καρφωθεί γύρω-γύρω ή μονο σε τέσσερα σημεία, και το υπόλοιπο με σιλικόνη; (αυτο μάλλον ειναι χαζή ερώτηση)
Ενσωματωμένες στο κείμενο οι απαντήσεις μου:
Ειναι παραλια και διαβαζουν !3,5 ώρες πέρασαν απ' το τελευταίο ποστ!
(NAI.Έχεις και το μετά;
Είναι αυτό που λέμε,ένα δωμάτιο μετα πολλών...παγίδων.(NAI.
ΜΕΤΑ πηρα τετραδρομα.)
σοβαρα τωρα....
τις ακυρωσεις χαμηλα εστρωσα λιγο χωρις τρελη βελτιωση λογω συγκεκριμενης διαστασης του δωματιου, ηθελε πολλλες παγιδες...
ηρθε λιγο και καμπυλη των 2 ηχειων ποιο κοντα στα 140ηζ.
αν την βρω την ρημαδα θα την ανεβασω...
κατι του λενε τελικα αυτα τα σπικερια του Βετουλη μας.........ειδες τελικα η αναζητηση σε τι σοκακια οδηγει μερικες φορες?????Είναι αυτό που λέμε,ένα δωμάτιο μετα πολλών...παγίδων.
Κάποιος χαρακτήρας φαρμακερός θα μπορούσε να σημειώσει πως το θαυμαστό δεν είναι ότι πήρες τετράδρομα B&O,αλλά το ότι τα έχεις ακόμα...κρατήσει-υπό την έννοια κατάρριψης κάποιου...προσωπικού ρεκόρ στην κατοχή ηχείων.
Τα quad εξυπηρέτησαν την ακρόαση κλασικής σε χαμηλή στάθμη με άψογο τροπο όταν είχα 2 νεογέννητα. Τώρα που μεγάλωσαν και δεν ξυπνάνε όταν σκάει το σφυρί στην 6 του Mahler τα μεγάλα ενεργά ήρθαν για να μείνουν.Είναι αυτό που λέμε,ένα δωμάτιο μετα πολλών...παγίδων.
Κάποιος χαρακτήρας φαρμακερός θα μπορούσε να σημειώσει πως το θαυμαστό δεν είναι ότι πήρες τετράδρομα B&O,αλλά το ότι τα έχεις ακόμα...κρατήσει-υπό την έννοια κατάρριψης κάποιου...προσωπικού ρεκόρ στην κατοχή ηχείων.
Μα, ναι βρε παιδί μου, πώς την έπαθε έτσι;
Κώστα για πες μας, χρησιμοποιείς τη Metric για μηχανική γείωση ή για μηχανική απομόνωση;
Το bold underlined paper της EBU, μπορεί να βρεθεί εδώ, για όποιον ενδιαφέρεται.Περί του καταλληλότερου RT60, ισχύει ως πιο διαδεδομένη και πιο επίσημη τεχνική σύσταση, αυτή της AES/EBU, όπως περιγράφεται στο EBU tech. 3276, όπου καθορίζεται στο διάστημα 200 Hz - 4 kHz να είναι από .2 έως .4 sec. Δηλαδή, έπεσα καρφί στο κέντρο! Χαχαχα
https://audiobacon.net/2017/07/09/sotm-iso-cat6-special-edition-the-flavors-of-audiophile-ethernet/Τα χρόνια περνάνε, τα κείμενα είναι κει, σταθερά, οι απόψεις ίδιες, οι ερωτήσεις όμοιες. Σα να μη πέρασε μιά μέρα.
Τελικά υπάρχει βελτίωση; Αλήθεια δηλαδή..