S.O.S.(Show Our Sense)

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.897
Μετά από αρκετά χρόνια ενασχόλησης είμαι 100% πεπεισμένος ότι ο συγκεκριμένος χώρος έχει χομπίστες, καλά παιδιά, ρεμάλια, λαμόγια, άσχετους και σχετικούς. Τι είναι αυτό που σίγουρα δεν έχει; "Εμπόρους". Και δεν εννοώ την κλασική μορφή του μπάρμπα με τα γυαλιά και τα τεφτέρια που πουλούσε κάποτε τα ψυγεία...

Βέβαια δεν είναι ο μοναδικός κλάδος που λειτουργεί μ@λακωδώς. Στην Ελλάδα του αιωνίου μεταπράτη, έναντι του τεχνοκράτη επιβιώνει πάντα ο κουτοπόνηρος, ο οποίος μάλιστα θεωρεί την κουτοπονηριά προσόν και την διαφημίζει ως... εμπορικό ταλέντο.

Έτσι λοιπόν στην χώρα μας, θεωρούμε για παράδειγμα έμπορα αυτόν που έβαλε διεύθυνση επιχείρησης την υπόγα του και πουλάει δύο ζευγάρια ηχεία και δέκα καλώδια τον χρόνο. Φυσικά με τα ποσοστά που δουλεύει, τα δύο ζευγάρια με τα δέκα καλώδια αρκούν για να του δώσουν το... ετήσιο μεροκάματο. Εάν αυτό είναι εμπόριο, εγώ είμαι ο Πάπας Βενέδικτος. Κι όμως, τον Νοέμβρη θα θαυμάσουμε τον εν λόγω στην κλαδική έκθεση, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε ψεύτικα χαμόγελα, πούρα και ουίσκια, φθηνά κοστούμια, φιγούρα και λιγούρα. 500 καταστήματα και 50 "αντιπροσωπείες" ο καθένας. Στην Ελλάδα κυκλοφορούν 5000 μάρκες καλωδίων για να πουλάει ο καθένας τα δικά του. Η έννοια της αντιπροσωπείας είναι ψωμοτύρι και ανάθεμά με αν ξέρει κανείς τι σημαίνει. Παίρνει τηλέφωνο έναν τυπάκο στο εξωτερικό, αγοράζει δέκα cd players (με δανεικά λεφτά) και αυτομάτως γίνετα ο αντιπρόσωπος Ελλάδος και Κύπρου. Μετά πουλάει λιανική από την υπόγα...

Καθώς όμως σε όλα ισχύει ο νόμος της αγοράς και της ζήτησης, οι υπεύθυνοι γι αυτήν την κατάσταση δεν είναι άλλοι από τους ίδιους τους καταναλωτές των συγκεκριμένων ειδών. Ο κόσμος είναι γεμάτος κορόιδα και βλάκες. Και εφόσον αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει σύντομα, θα συνεχίσουν να επικρατούν οι μονόφθαλμοι τυχάρπαστοι κουτοπονηράκηδες.

Όσον αφορά στην τήρηση τιμών λιανικής σε πιο consumer προϊόντα, αυτό είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ευθύνη του αντιπροσώπου. Όποιο προϊόν μπαίνει στο γνωστό μας retail και στον κόσμο των πολυκαταστημάτων, δέχεται αφόρητη πίεση τιμών. Δεν είναι παράξενο ούτε αντιεμπορικό όπως μερικοί νομίζουν. Είναι ένας τρόπος πώλησης, μια φιλοσοφία που σαφέστατα και είναι επικερδής, όταν ξέρεις πως να την κάνεις πράξη. Εκτός κι αν νομίζει κανείς ότι over all τα mmarkt ή το πλαίσιο μπαίνουν μέσα.

Τέλος πάντων, το πράγμα αυτό δεν στρώνει από πίσω προς τα εμπρός. Οι καταναλωτές διαμορφώνουν τους κλάδους και όχι οι επαγγελματίες.

...

Reaction score
462
Απάντηση: S.O.S.(Show Our Sense)

Το θεμα ειναι πολυ ωραιο αλλα παρατηρω πως βλεπετε μονο την επιφανεια.
Λοιπον, ας το παρει το ποταμι, θα σας δωσω λιγα επαγγελματικα
μυστικα και εαν αυριο με βρουν με τιποτα τσιμεντενια παπουτσια
στο βαθος της θαλασσας, χαλαλι σας:137:

Θα ηθελα λοιπον μαζι να παμε εδω
Αυτο που βλεπετε ειναι τιμοκαταλογος πολυ γνωστης εταιρειας
η οποια διαθετει και ακριβα μηχανηματα.
Κατω ακριβως απο την τιμη λιανικης με ΦΠΑ θα δειτε πως υπαρχει
ενας αριθμος(σε ορισμενα ειδη).
Αυτος ο αριθμος δεν ειναι τιποτα αλλο παρα για να ξεγελαει το ματι
αφου μεσα σε αυτον κρυβεται η τιμη αγορας του καταστηματος.
Συγκεκριμενα τα τεσσερα τελευταια ψηφια του αριθμου ειναι η
αγορα του καταστηματος μαζι με το ΦΠΑ.

Ας παρουμε λοιπον για παραδειγμα την πρωτη συσκευη στην λιστα
και η οποια θεωρειται απο τις high end της εταιρειας.
Διαπιστωνουμε πως η τιμη πωλησης πρεπει να ειναι 8640 ευρω
ενω η τιμη αγορας ειναι 7320 ευρω
Αρα ενα καλο ποσοστο κερδους για το καταστημα.
Ειναι ομως ετσι?

Για να παμε τωρα εδω
Ωπα!Κατι δεν παει καλα, ετσι δεν ειναι?
Ειπαμε η τιμη αγορας ειναι 7320
Απο τους αναγραφομενους μονο ο τελευταιος πουλα με καποιο
λογικο κερδος(περιπου 5%)
Τι συμβαινει με τους υπολοιπους ομως?
Γιατι καποιοι πουλουν ακομα και κατω απο το κοστος?
Οκ, ξεχασα να σας πω πως σε περιπτωση αγορας τοις μετρητοις
εχεις ενα επιπλεον 5%
Απο οσο ειμαι σε θεση να γνωριζω ομως μονο πολυ λιγα καταστηματα
εχουν επιλεξει αυτον τον τροπο διακανονισμου(συσκεκριμενα
ξερω μονο ενα:121:)
Αρα?

Εδω ειναι που θα πρεπει να ανατρεξετε στο σεναριο Νο 3 του
πρωτου μηνυματος μου.
Και εδω ειναι που θα πρεπει να αρχισετε να αναρωτιεστε ποιο
απο τα δυο ειναι χειροτερο?
Να αγοραζω ακριβα η να αγοραζω φθηνα?

Καλη σας ημερα!:126:
Δεν βγαινουν τα νουμερα γ@μωτο!!:111:

D

Deleted member 8307

Guest
Θεωρώ πως το να γυρίζουμε την πλάτη σε όσα αγαθά υψηλής πιστότητας κρίνουμε ως υπερκοστολογημένα(ανεξάρτητα με το ποιός ευθύνεται γι αυτό ή το πόσα σκιρτήματα γεννούν μέσα μας σαν αντικείμενα πόθου) δεν αποτελεί ΄΄ιδεαλιστική΄΄ αντιμετώπιση της κατάστασης.Τουναντίον,τούτο ακριβώς είναι που συνιστά την πραγματιστική αντιμετώπιση του θέματος.
Και αυτό ενδεχόμενα να μη συμφέρει κάποιους...
Το να επικρατεί σιωπή γι αυτά τα θέματα,ισοδυναμεί με το να μη δημοσιεύουμε τους ΄΄αριστούχους΄΄ από φόβο ότι θα μας επιβάλουν ΄΄κυρώσεις΄΄ οι υπόλοιποι.
Καλημέρα παιδιά.
Έχεις ανοίξει το ποιο ενδιαφέρον θέμα που έχω δει σε forum εδώ και καιρό ή και μάλλον το μοναδικό με κάποιους στόχους για κάτι καλύτερο.

Μπορεί να κάνω λάθος για τον ιδεαλισμό μιας και δεν είμαι σίγουρα ο Freud, εννοούσα τις απόψεις σου περί εισαγωγέων, εμπόρων.
Μου φάνηκαν και λίγο αφελείς. Δεν έχω καμία διάθεση σαρκασμού ή ειρωνείας ή αντιπαραθέσης.

Το θέμα είναι η μεθοδολογία που θα ακολουθήσεις για την διαφήμιση των καλών. Αυτοί που μένουν έξω είναι οι κακοί?
οι άσχημοι (ιδιότροποι ή αδιάφοροι) ποιοι θα είναι?

Θα ακολουθήσουν αντιπαραθέσεις, αντιδικίες. Ίσως βέβαια γιατί οι έμποροι με έχουν και σε έχουν γραμμένο, τουλάχιστον μέχρι τώρα.

Επιπλέον, για να γίνει αυτό που προτείνεις πρέπει να υπάρχει διάθεση και χρήμα. Ο πελάτης του Ηi-Fi έχει εξαφανιστεί εντελώς ενώ του Hi-End είναι διατηρητέο είδος. Οι τελευταίες αγελάδες αρμέγονται σιγά σιγά μικραίνοντας το κοπάδι. Επαρκούν για
το προς το ζην άντε και για κανένα ταξιδάκι στη Μύκονο η καμία έκθεση στο εξωτερικό. Με αυτές τις συνθήκες ξηρασίας ο έμπορας θα τις κρατήσει και θα συνεχίσει να πουλάει όπως πουλάει.
Όταν θα αρχίσουν να ιδρώνουν και να σκέφτονται ότι stock και τα
demo θα τα πάρουν μαζί τους τότε θα τα δεις στο ebay και αργότερα στους πάγκους στο μοναστηράκι σε εξευτελιστικές τιμές χωρίς να τα αγοράζει κανείς γιατί θα είναι όλοι άφραγκοι.

Ονόματα σοβαρών ανθρώπων έχουν αναφερθεί στο παρελθόν.
Αν δεν μπορούν άλλο να κατεβάσουν τις τιμές γιατί ήδη πουλάνε φθηνά ή από εγωισμό ή επειδή είναι τρελοί τι θα κάνουμε?

Το θεμα ειναι πολυ ωραιο αλλα παρατηρω πως βλεπετε μονο την επιφανεια. ... Καλη σας ημερα!:126:
Ανδρέα νομίζω ότι είμαστε στην ουσία του πράγματος. Η κοστολόγηση αποτελεί μία συνιστώσα.

Μετά από αρκετά χρόνια ενασχόλησης ... Τι είναι αυτό που σίγουρα δεν έχει; "Εμπόρους". ...
Πέρα από από τους εμπόρους υπάρχει και έλλειψη κατασκευαστών.
Τι έχουμε από δαύτους: από όλα έχει ο μπαξές.
Πλασιέ φωτοτυπικών γίνονται κατασκευαστές καλωδίων. Εδώ έχουμε και την πλειονότητα των αρλεκίνων. Ξυπνάνε το πρωί και γίνονται επιστήμονες αφού περάσουν μία βόλτα από την τοπική βιβλιοθήκη τους μετά από φανταστικό R&D ανακαλύπτουν καλύτερες εξισώσεις απ'του Maxwell.
Μοτεράδες που κατασκευάζουν solid state 1000W ενισχυτές που παίζουν σαν SET αφού ανακαλύπτουν πρώτα το μοναδικό τρόπο εφαρμογής feedback σε αυτά τα Watt. Με στόχο βέβαια τα μέλη του Austin Martin Club της Οξφόρδης. Μ@λ@κες βέβαια δεν είναι οι αριστοκράτες ή γιάπηδες που τις οδηγούν. Πικαπάκηδες που πουλάνε την σανίδα και το πλαστικό όσο ο χρυσός. Περίεργοι γιαπωνέζοι που ανακαλύπτουν το νέο υλικό για τον μετασχηματιστή τους ή για την κατασκευή της MC τους. Μυστήρια υλικά στην καμπίνα που την κάνουν αόρατη. Μεγάφωνα με νανο-υλικά που παρουσιάζονται ως διαστημική τεχνολογία. Crossover με τεχνολογία από το μέλλον.
Ο κατάλογος μεγάλος. Το κουτόχορτο δωρεάν μηνιαίως στο internet ή με συνδρομή στο TAS, STEREOPHILE, αγγλικό, γαλλικό τύπο κυρίως τα 6-10 τελευταία χρόνια. Οι αγελάδες ήταν πολλές τώρα είναι λιγότερες. Τώρα που είναι λιγότερες την σανίδα την πουλάμε από 700 ευρώ 3 και 4 χιλιάρικα. Την καμπίνα από 11000 ευρώ 27000 ευρώ. Απροκάλυπτα.

Στο μεταξύ η τεχνολογία μας έχει ξεπεράσει ως Hobby. Στους φίλους μας ή στις γκόμενες μας είμαστε το λιγότερο γραφικοί.

Reaction score
153
σαν καταναλωτες διαμορφωνουμε την αγορα (ναι έχουμε αυτη τη δύναμη) και όποιος ειναι χομπίστας πάνω απο 3 χρόνια και ψάχνεται ακόμα με καλώδια ....kalimera ellada :137:

Reaction score
462

Παιδια το θεμα ειναι αρκετα μεγαλο και σοβαρο.Ας ελπισουμε να νουθετηθουν καποιοι εμποροι -αντιπροσωποι ,να μας βλεπουν σαν φιλους και συνοδοιπορους,σε αυτο το χομπυ,και να μην μας αντιμετωπιζουν σαν αφελη πελατακια,με μονο γνωμονα την οικονομικη μας αφαιμαξη.Ελπιζω μεσα απο αυτην την σοβαροτατη κριση που διανυουμε καποιοι εμποροι-αντιπροσωποι να σκεφτουν σοβαρα την σχεση αυτη,που ανεφερα παραπανω,και να χαραξουν μια νεα ρωτα αντιμετωπισης προς εμας τους χομπιστες-καταναλωτες.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.277
Απάντηση: Re: S.O.S.(Show Our Sense)

Καλημέρα παιδιά.
Έχεις ανοίξει το ποιο ενδιαφέρον θέμα που έχω δει σε forum εδώ και καιρό ή και μάλλον το μοναδικό με κάποιους στόχους για κάτι καλύτερο.
Μπορεί να κάνω λάθος για τον ιδεαλισμό μιας και δεν είμαι σίγουρα ο Freud, εννοούσα τις απόψεις σου περί εισαγωγέων, εμπόρων.
Μου φάνηκαν και λίγο αφελείς. Δεν έχω καμία διάθεση σαρκασμού ή ειρωνείας ή αντιπαραθέσης.
...
Αν δεν μπορούν άλλο να κατεβάσουν τις τιμές γιατί ήδη πουλάνε φθηνά ή από εγωισμό ή επειδή είναι τρελοί τι θα κάνουμε?
...
Στο μεταξύ η τεχνολογία μας έχει ξεπεράσει ως Hobby. Στους φίλους μας ή στις γκόμενες μας είμαστε το λιγότερο γραφικοί.
Μιά και δεν γίνεται να μιλήσω γιά λογαριασμό άλλων,στη δική μου σκέψη κυριαρχεί η φράση ΄΄Ευχαριστώ,αλλά δεν θα πάρω...΄΄.
Τίποτα δεν είναι περισσότερο αφελές από την υπόνοια ότι δεν έχουμε τη δύναμη ν'αλλάξουμε δεδομένα επενεργώντας ως σύνολο.
Ουσιώδης παράγοντας οποιουδήποτε embargo είναι να βλάπτεται περισσότερο η ομάδα που θα το υποστεί από εκείνη που θα το εφαρμόσει...:612:

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.780

Μετά από αρκετά χρόνια ενασχόλησης είμαι 100% πεπεισμένος ότι ο συγκεκριμένος χώρος έχει χομπίστες, καλά παιδιά, ρεμάλια, λαμόγια, άσχετους και σχετικούς. Τι είναι αυτό που σίγουρα δεν έχει; "Εμπόρους". (...)
Μπορώ να έχω ένα επαρκές, περιεκτικό και σαφές περίγραμμα του (σωστού) εμπόρου, πληζ; Εκτός κι αν αυτό ορίζει τον έμπορο, απλώς, ως μη λαμόγιο, μη καρδινάλιο, μη μαλάκα, μη άσχετο, κλπ. Αλλά έτσι, νομίζω, πελαγοδρομούμε.

Επίσης, θα ήθελα προς στιγμήν να διαδραματίσω και ρόλο δικηγόρου του διαβόλου. Αφού, όντως, η αγορά βρίθει κορόιδων κιαι βλακών, τί να σου κάνει και ο άλλος; Να μην είναι καρδινάλιος και λαμόγιο και ασχετο-παπάρας; Αφού το θέλει ο κώλος τους, το ζητάει ο οργανισμός τους.

Τέλος, θέλω να επισημάνω πως είναι τουλάχιστον προκλητικό - για μένα εξοργιστικό - κάποιοι εδώ μέσα να έχουν ξοδέψει για ηχεία κανά 25άρι χιλιάρικα και πάνω, και να μιλάνε για κρίση. Θα ήταν εξόχως υγιέστερον, ή να σιωπούν, ή να λένε ευθέως πως η κρίση δεν τους αγγίζει, και κοιτάνε πώς να περνούν καλά, ακόμη και ξοδεύοντας επιδεικτικά. Εκτός αν δεν θεωρείτε θεμιτό και επιθυμητό, να είμαστε κάπως λιγώτερο υποκριτές, οπότε συγχωρήστε μου την παρέκβαση.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.485
Μπορώ να έχω ένα επαρκές, περιεκτικό και σαφές περίγραμμα του (σωστού) εμπόρου, πληζ;
Αυτός που προσέχει,σέβεται και υποστηρίζει:
1)Τα προϊόντα του
2)Τους μεταπράτες του(αν έχει)
3)Τους πελάτες του(αν δίνει κατευθείαν χωρίς μεταπράτες)
4)Την μακροβιότητα της εταιρίας του(μακροβιότητα δεν είναι η 5ετία..)

Κοινώς:
Δεν αλλάζουμε εμπορική πολιτική επειδή ο τάδε reviewer μας έθαψε ή μας εξιθέωσε το μηχανάκι μας.
Το margin είναι το Α και Ω μιας εταιρίας.Όποιος δεν ξέρει τι είναι το margin να αλλάξει επάγγελμα.
Όχι δεν είναι δυνατόν να επιβιώνεις έτσι:
Έτσι λοιπόν στην χώρα μας, θεωρούμε για παράδειγμα έμπορα αυτόν που έβαλε διεύθυνση επιχείρησης την υπόγα του και πουλάει δύο ζευγάρια ηχεία και δέκα καλώδια τον χρόνο. Φυσικά με τα ποσοστά που δουλεύει, τα δύο ζευγάρια με τα δέκα καλώδια αρκούν για να του δώσουν το... ετήσιο μεροκάματο.
Ένα μηχάνημα θέλει υποστήριξη.Service,εγγύηση κτλ.Αν δεν μπορείς να το αναλάβεις εσύ,βρές μια εταιρία που θα μπορεί να αναλάβει την επισκευή του και να εγγυηθεί για την καλή λειτουργεία του.

Reaction score
462

Μπορώ να έχω ένα επαρκές, περιεκτικό και σαφές περίγραμμα του (σωστού) εμπόρου, πληζ; Εκτός κι αν αυτό ορίζει τον έμπορο, απλώς, ως μη λαμόγιο, μη καρδινάλιο, μη μαλάκα, μη άσχετο, κλπ. Αλλά έτσι, νομίζω, πελαγοδρομούμε.

Επίσης, θα ήθελα προς στιγμήν να διαδραματίσω και ρόλο δικηγόρου του διαβόλου. Αφού, όντως, η αγορά βρίθει κορόιδων κιαι βλακών, τί να σου κάνει και ο άλλος; Να μην είναι καρδινάλιος και λαμόγιο και ασχετο-παπάρας; Αφού το θέλει ο κώλος τους, το ζητάει ο οργανισμός τους.

Τέλος, θέλω να επισημάνω πως είναι τουλάχιστον προκλητικό - για μένα εξοργιστικό - κάποιοι εδώ μέσα να έχουν ξοδέψει για ηχεία κανά 25άρι χιλιάρικα και πάνω, και να μιλάνε για κρίση. Θα ήταν εξόχως υγιέστερον, ή να σιωπούν, ή να λένε ευθέως πως η κρίση δεν τους αγγίζει, και κοιτάνε πώς να περνούν καλά, ακόμη και ξοδεύοντας επιδεικτικά. Εκτός αν δεν θεωρείτε θεμιτό και επιθυμητό, να είμαστε κάπως λιγώτερο υποκριτές, οπότε συγχωρήστε μου την παρέκβαση.
Για ακομη μια φορα εισαι εκτος θεματος.Και εαν και σε αυτην την ηλικια που γραφεις οτι εισαι,δεν μπορεις να καταλαβεις ποιος ειναι ο σωστος εμπορος,τι να σου κανουμε εμεις οι νεωτεροι.

Reaction score
7.283

Καλησπέρα Bhutia και στα υπόλοιπα παιδιά.
Το βλέπω λίγο γενικότερα το θέμα που άνοιξες.

Κάποιοι και μεγάλοι είμαστε (ώστε να ξέρουμε την αγορά τα τελευταία 20 χρόνια) και έχουμε κάψει αρκετά εκατομμύρια σε δρχ. ή χιλιάδες σε ευρώ πάνω στον ενθουσιασμό μας για το βωμό του ήχου.
Έχουμε δει και βιώσει καταστάσεις κακές στον χώρο μας, ξέρουμε πάνω κάτω τι παίζεται στο παραμυθάκι που λέγεται Hi-Εnd παγκοσμίως.

Πως όμως θα βγούμε και θα πούμε ποιος είναι ο καλός έμπορας ή κατασκευαστής και ποιος είναι ο χλιμίτζουρας που το παίζει καρδινάλιος ή είναι απατεώνας? χωρίς να προκαλέσουμε μηνύσεις στο Avsite και σ' εμάς, εάν εννοείς και την προβολή τους μέσα από το παρών site.
Γι' αυτό λοιπόν αναφέρουμε μόνο τους καλούς. Με βάση ποια κριτήρια?
Ποιο μέλος/γνωστός όμως είναι σε θέση να μας τους πει αξιόπιστα? Είναι ικανός να τους ξεχωρίσει από -πιθανός- εμπλεκόμενους με τα παρακάτω?
... γνώσεις εμπορικές και τεχνικές υπό το μηδέν που είναι απαραίτητα στο Hobby μας... διαπλοκές (και από το ίδιο το μέλος ή γνωστό γνωστού κλπ) ... τύποι που αυτό-βαπτίστηκαν αντιπρόσωποι νύχτα για την αρπαχτή ... service ή after sales support της πλάκας ... hobby-στες που την είδαν έμποροι ή κατασκευαστές -καλοπροαίρετα- χωρίς όμως να έχουν ιδέα ...
Ειδικότερα, το ότι κάποιος έμπορας θα κάνει καλύτερες τιμές/εκπτώσεις - από μόνο του - δεν είναι ένδειξη αξιοπιστίας.

Υπάρχουν και τα νέα παιδιά που πρέπει να ξέρουν όμως. Αυτοί μόνο με την γνώση και το μυαλό τους μπορούν να επιβιώσουν πια, όπως και οι παλιότεροι, κάτι που προσφέρει σε σημαντικό βαθμό το παρών site.

Για να κλείσω, σ' αυτό το παραμύθι υπάρχουν όπως εννόησα και καλοί έμποροι με τις ιδιοτροπίες τους και εξαιρετικοί κατασκευαστές και ναι μερικές φορές αξίζει να πληρώσουμε ακριβά για έχουμε όσο το δυνατόν πιστή ηχητική αναπαραγωγή αλλά και support.
Απλά πιστεύω ότι πρέπει να τους βρούμε μόνοι μας, χωρίς καμία προβολή τους και ειδικότερα από κανένα site.
Πάντως εδώ μέσα τουλάχιστον, υπάρχει κάποιος που τα χώνει
στα ίσια και πολύ καλά κάνει γιατί πραγματικά κυκλοφορεί πολύ χάλι εντ μούφα
στην πιάτσα, αλλά ρε παλικάρια , με συγχωρείται δηλαδή, τι να κάνει
και αυτός ,με το πρώτο ποστ που θα κάνει του την πέφτει
πολύς κόσμος, και αρχίζουνε:
και δεν είναι όλοι έτσι , και μην τα τσουβαλιάζεις
και το ένα και το άλλο και είσαι άσχετος
και πολλά τέτοιου τύπου χαριτωμένα.
Και μιλάμε ότι τουλάχιστον
σε 99% ποσοστό δεν έχει άδικο σε αυτά που λέει,
ΑΛΛΑ
κάποια στιγμή θα πει άη σιχτίρ!!Καλά να πάθετε!!

υ.σ.Σημειωτέον, δεν το γνωρίζω το παλικάρι, ούτε καν κάποιο
ποστ από ότι θυμάμαι δεν έχουμε ανταλλάξει
αλλά το σωστό να λέγεται.

Τέσπα, εγώ επιμένω και λέω ότι έχει χαθεί το μέτρο.
Αυτά, και πάντα σε φιλικό τόνο.
Καλή συνέχεια σε ένα τόσο καυτό θέμα:137:

Reaction score
462

Καταλαβατε πιστευω οτι απευθυνεται στο προσωπο μου.Εκτος απο μηδενιστης κυριε ειστε εμπαθης και μιζερος.Στηριξτε αυτους λοιπον τους εμπορους οι οποιοι καραδοκουν για να κατασπαραξουν το "βλακα"που θα πεσει στο στομα τους,αφου τα θελει ο "πωπως τους"και αφηστε εμας τους κοινου θνητους ησυχους,που ακομη και εν μεσω κρισης δεν βαζουν μυαλο και να συμπεριφερθουν σαν επαγγελματιες!Εμενα οι μπουρδες που λετε γενικως και γραφετε οχι μονο δεν με αγγιζουν αλλα πολλες φορες με διασκεδαζουν.Και γενικως θα ηθελα να ειστε ποιο προσεκτικος σε αυτα που γραφετε και να σεβεστε τους συμφορμιτες σας,διοτι το λεξιλογειο που χρησιμοποιειτε ποιο πανω ειναι ασχημο και προσβαλλει και το site και την αισθητικη καποιων,και την δικη μου.Αυτα που λεω κυριε παντα τα υποστηριζα,και πριν την κριση και θα τα υποστηριζω για να πονηρεψω καποιους νεωτερους στον χωρο το τι εχουν να δουν τα ματια τους στον χωρο αυτο,και ποτε δεν ειπα οτι δεν με αγγιζει η κριση προσωπικα,αλλα και οτι εχω οικονομικο προβλημα ,καθε αλλο.Οποιος πει οτι δεν τον εχει αγγιξει η κριση απλα δεν ζει στην Ελλαδα,κανω σωστο κουμαντο στα οικονομικα μου (τα οποια μαλλον ειναι παραπανω απο τα δικα σας και λογικο να σε ενοχλει με τα κομπλεξ που κουβαλας ημιθεε και μπουρδες) και ετσι εχω την δυνατοτητα να ικανοποιω το χομπυ μου.Καλημερα σας κυριε και αλλη φορα να ειστε ποιο προσεκτικος με τους συμφορμιτες σας.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.277

Φαντάζομαι γνωρίζεις πόσο προηγείται η ματαιοδοξία ως αμάρτημα στην προτίμηση του διαβόλου...:126:
Με αυτόν τον γνώμωνα δεν γίνεσαι συνήγορος του διαβόλου,αλλά το σκεπτικό του κάθε Έλληνα που μας έφτασε ως εδώ.
Καταλαβαίνεις λοιπόν ποιός ΄΄φτιάχνει΄΄ τους ΄΄κακούς΄΄ εμπόρους:Οι κακοί αγοραστές,δηλαδή εμείς.
Καιρός είναι να μη διαιωνίζουμε ό,τι μας χαντάκωσε.Γιατί δεν είναι πιά οι πολεμικές συγκρούσεις που εξαφανίζουν τα κράτη,αλλά οι χρηματικές που τα διαβρώνουν σιγά-σιγά.
Άρα μπορούμε να εφαρμόσουμε μέτρα ο καθένας με δική του ευθύνη και ο νοών νοείτω.
Δεν νοείται ΄΄υποκριτική ανησυχία΄΄ εάν κάτι το έχεις αποκτήσει και το κατέχεις τίμια-ανεξαρτήτως της αξίας του.Και τούτο ισχύει γιά όλα τ'αγαθά(βλ.λ.χ. Ferrari),αφού ποτέ δεν θα πάψει να υφίσταται χρηματική ανισότητα στα κοινωνικά στρώματα.Και αυτό δεν μπορεί ν'αλλάξει,παρά μόνο με τη στάση μας απέναντι στους όψιμα ΄΄νεόπλουτους΄΄.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

Φαντάζομαι γνωρίζεις πόσο προηγείται η ματαιοδοξία ως αμάρτημα στην προτίμηση του διαβόλου...:126:
Με αυτόν τον γνώμωνα δεν γίνεσαι συνήγορος του διαβόλου,αλλά το σκεπτικό του κάθε Έλληνα που μας έφτασε ως εδώ.
Καταλαβαίνεις λοιπόν ποιός ΄΄φτιάχνει΄΄ τους ΄΄κακούς΄΄ εμπόρους:Οι κακοί αγοραστές,δηλαδή εμείς.
Καιρός είναι να μη διαιωνίζουμε ό,τι μας χαντάκωσε.Γιατί δεν είναι πιά οι πολεμικές συγκρούσεις που εξαφανίζουν τα κράτη,αλλά οι χρηματικές που τα διαβρώνουν σιγά-σιγά.
Άρα μπορούμε να εφαρμόσουμε μέτρα ο καθένας με δική του ευθύνη και ο νοών νοείτω.
Δεν νοείται ΄΄υποκριτική ανησυχία΄΄ εάν κάτι το έχεις αποκτήσει και το κατέχεις τίμια-ανεξαρτήτως της αξίας του.Και τούτο ισχύει γιά όλα τ'αγαθά(βλ.λ.χ. Ferrari),αφού ποτέ δεν θα πάψει να υφίσταται χρηματική ανισότητα στα κοινωνικά στρώματα.Και αυτό δεν μπορεί ν'αλλάξει,παρά μόνο με τη στάση μας απέναντι στους όψιμα ΄΄νεόπλουτους΄΄.
πωπω τι ειπε ο αθροπως, μιλαμε κουρκουτισε το μυαλουδακι μας
απο ττις βαθυστοχαστες σκεπσεις το συγγραφεος:143:

Reaction score
153
Re: Απάντηση: Re: S.O.S.(Show Our Sense)

πωπω τι ειπε ο αθροπως, μιλαμε κουρκουτισε το μυαλουδακι μας
απο ττις βαθυστοχαστες σκεπσεις το συγγραφεος:143:
εγώ απο το πολύ βάθος παραλίγο να τσακιστώ :137:

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.780

(...)
(...)

Δεν νοείται ΄΄υποκριτική ανησυχία΄΄ εάν κάτι το έχεις αποκτήσει και το κατέχεις τίμια-ανεξαρτήτως της αξίας του.Και τούτο ισχύει γιά όλα τ'αγαθά(βλ.λ.χ. Ferrari),αφού ποτέ δεν θα πάψει να υφίσταται χρηματική ανισότητα στα κοινωνικά στρώματα.

(...)
Δηλαδή, εάν δοθείς x αγοραστής έχει αποκτήσει τίμια τα λεφτά του, αυτό σημαίνει πως είναι και ικανός αγοραστής; Δηλαδή, γυρίζει την πλάτη στα λαμόγια, τους ασχετο-παπάρες και τους καρδιναλίους; Δεν μπορώ να συμπληρώσω το παζλ. Μου λείπουν κομμάτια, δεν μπορώ, ή δεν θέλω να το συμπληρώσω; Αν συμβαίνει κάτι από τα δύο τελευταία, οκ. Αν συμβαίνει το πρώτο, ποια κομμάτια λείπουν;

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.897

Δηλαδή, εάν δοθείς x αγοραστής έχει αποκτήσει τίμια τα λεφτά του, αυτό σημαίνει πως είναι και ικανός αγοραστής; Δηλαδή, γυρίζει την πλάτη στα λαμόγια, τους ασχετο-παπάρες και τους καρδιναλίους; Δεν μπορώ να συμπληρώσω το παζλ. Μου λείπουν κομμάτια, δεν μπορώ, ή δεν θέλω να το συμπληρώσω; Αν συμβαίνει κάτι από τα δύο τελευταία, οκ. Αν συμβαίνει το πρώτο, ποια κομμάτια λείπουν;
Η πληρότητα της τσέπης δεν συμβαδίζει απαραίτητα με την πληρότητα του κρανίου. Συνεπώς μπορεί κάλλιστα το δεύτερο να είναι... ακατοίκητο. Απλά όταν βγάζεις ο ίδιος τα χρήματα που ξοδεύεις, τα εκτιμάς λίγο περισσότερο.

...

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.780

Να ρωτήσω κάτι, μιας και η Αυστρία απέχει πολύ από την Αθήνα, και τα νέα αργούν να φτάσουν εδώ. Οι χαϊεντο-καρδιναλιο-εμπορο-αντιπρόσωποι εξακολουθούν να έχουν αυλή;

D

Deleted member 8307

Guest

Εκτος απο μηδενιστης κυριε ειστε εμπαθης και μιζερος ..... Εμενα οι μπουρδες που λετε γενικως και γραφετε οχι μονο δεν με αγγιζουν αλλα πολλες φορες με διασκεδαζουν. ... παραπανω απο τα δικα σας και λογικο να σε ενοχλει με τα κομπλεξ που κουβαλας ημιθεε και μπουρδες) και ετσι εχω την δυνατοτητα να ικανοποιω το χομπυ μου.
Το να πυροβολείς τον τελευταίο των Μοϊκανών στο ελληνικό διαδικτυακό τοπίο ο οποίος με απλά ελληνικά εξηγεί ή υπενθυμίζει τα αυτονόητα -εδώ και χρόνια- σε όλους, ενδιαμέσων χλευασμών αλλού, τα οποία δεν είναι επιπέδου γνώσεων αστροφυσικής απλά χρειάζεται λίγο χρόνο να αφιερώσει κάποιος για να τα διαβάσει, μας πάει ακόμα προς τα πίσω και θα έχει ακριβώς το το αποτέλεσμα για το οποίο τον κατηγορείς.

Το να μεταφέρεις την κουβέντα σε συγκριτικό με τον Ian Scott είναι ...

Φαντάζομαι ... νεόπλουτους.
Πρακτικά για να μην το ξεχειλώσουμε:

Όποιος έχει διάθεση και είναι ζεστός σήμερα εδώ, στην Ευρώπη, στην Ελλάδα με διπλωματικότητα, ευγένεια και λίγο θράσος μπορεί να πάρει το μηχάνημα των ονείρων του σε πολύ καλή τιμή χωρίς
να γίνει κάποιο επαναστατικό κίνημα. Ακόμα καλύτερα, όπως διαβάζω στις αγγελίες του Ήχου του Avsite η του thf.fr να το πάρει μεσοτιμής από επώνυμους ή ανώνυμους Hobby-στες ή επαγγελματίες τραμπατζήδες (είδος που το βρίσκεις μόνο στην Ελλάδα).

Τον μπαξέ μπορεί να τον αποφύγει βάζοντας λίγο το μυαλό του να δουλέψει αν θέλει ή μπορεί ...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.676
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale