S.O.S.(Show Our Sense)

Reaction score
462
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: S.O.S.(Show Our Sense)

Όχι, από που να το καταλάβουμε;

...
Ειναι πολυ απλο.Υπηρχε αντιπαραθεση με τον κυριο απο το ποστ "φυκια"οπου εψαξε και βρηκε οτι τα ηχεια μου κοστιζουν 25000 λιρες Αγγλιας,και το σχολιασε δυσμενως,και στο εν λογω ποστ ειμαι ο μονος που κανει αναφορα για την σοβαροτητα της κρισης,μη εχωντας προσωπικο οικονομικο προβλημα(εγω),πραγμα που δεν με γνωριζει προσωπικα.Τωρα ας μην περασουμε περι,το πως αποκτα ο καθενας τα χρηματα του γιατι ειναι προσωπικα δεδομενα.Απλα να πω οτι εμενα προσωπικα δεν μου τα χαρισαν,μιας και δουλευω σε οικοδομη (και σε φουρνο )απο 7 ετων κουβαλωντας μπαζα,και εχουν δουλεψει σκληρα αλλες 2 γενεες.Τωρα το τι εχω στο κεφαλι μου αφορα προσωπικα και μονο εμενα,απο την στιγμη που δεν βλαπτω τους συνανθρωπους μου και δεν ζω εις βαρος τους.Το μονο που κανω ειναι να υποβαλλω την γνωμη μου,χωρις να προσβαλλω ,τους συνομιλητες μου,παρα μονο οταν δεχομαι δυσμενη και προσβλητικα σχολια,οπως αυτα του εν λογω κυριου!

Reaction score
462
Απάντηση: Re: S.O.S.(Show Our Sense)

:140:
Φαντάζομαι γνωρίζεις πόσο προηγείται η ματαιοδοξία ως αμάρτημα στην προτίμηση του διαβόλου...:126:
Με αυτόν τον γνώμωνα δεν γίνεσαι συνήγορος του διαβόλου,αλλά το σκεπτικό του κάθε Έλληνα που μας έφτασε ως εδώ.
Καταλαβαίνεις λοιπόν ποιός ΄΄φτιάχνει΄΄ τους ΄΄κακούς΄΄ εμπόρους:Οι κακοί αγοραστές,δηλαδή εμείς.
Καιρός είναι να μη διαιωνίζουμε ό,τι μας χαντάκωσε.Γιατί δεν είναι πιά οι πολεμικές συγκρούσεις που εξαφανίζουν τα κράτη,αλλά οι χρηματικές που τα διαβρώνουν σιγά-σιγά.
Άρα μπορούμε να εφαρμόσουμε μέτρα ο καθένας με δική του ευθύνη και ο νοών νοείτω.
Δεν νοείται ΄΄υποκριτική ανησυχία΄΄ εάν κάτι το έχεις αποκτήσει και το κατέχεις τίμια-ανεξαρτήτως της αξίας του.Και τούτο ισχύει γιά όλα τ'αγαθά(βλ.λ.χ. Ferrari),αφού ποτέ δεν θα πάψει να υφίσταται χρηματική ανισότητα στα κοινωνικά στρώματα.Και αυτό δεν μπορεί ν'αλλάξει,παρά μόνο με τη στάση μας απέναντι στους όψιμα ΄΄νεόπλουτους΄΄.
Και εγω συμφωνω.:140:Θανατος στους πλουσιους!!!:119:

Reaction score
462

Το να πυροβολείς τον τελευταίο των Μοϊκανών στο ελληνικό διαδικτυακό τοπίο ο οποίος με απλά ελληνικά εξηγεί ή υπενθυμίζει τα αυτονόητα -εδώ και χρόνια- σε όλους, ενδιαμέσων χλευασμών αλλού, τα οποία δεν είναι επιπέδου γνώσεων αστροφυσικής απλά χρειάζεται λίγο χρόνο να αφιερώσει κάποιος για να τα διαβάσει, μας πάει ακόμα προς τα πίσω και θα έχει ακριβώς το το αποτέλεσμα για το οποίο τον κατηγορείς.

Το να μεταφέρεις την κουβέντα σε συγκριτικό με τον Ian Scott είναι ...

Πρακτικά για να μην το ξεχειλώσουμε:

Όποιος έχει διάθεση και είναι ζεστός σήμερα εδώ, στην Ευρώπη, στην Ελλάδα με διπλωματικότητα, ευγένεια και λίγο θράσος μπορεί να πάρει το μηχάνημα των ονείρων του σε πολύ καλή τιμή χωρίς
να γίνει κάποιο επαναστατικό κίνημα. Ακόμα καλύτερα, όπως διαβάζω στις αγγελίες του Ήχου του Avsite η του thf.fr να το πάρει μεσοτιμής από επώνυμους ή ανώνυμους Hobby-στες ή επαγγελματίες τραμπατζήδες (είδος που το βρίσκεις μόνο στην Ελλάδα).

Τον μπαξέ μπορεί να τον αποφύγει βάζοντας λίγο το μυαλό του να δουλέψει αν θέλει ή μπορεί ...
Ο καθε ενας φιλε μου μπορει να λει οτι θελει,αλλα χωρις να υποτιμα,μηδενιζει,και προσβαλλει τον συνομιλητη του.

Reaction score
150
Το πρόβλημα σε αυτό τον κατακερματισμένο κλάδο είναι ότι οι περισσότεροι αδυνατούν πραγματικά να κατανοήσουν κάποιες βασικές έννοιες.

Μερικές απο αυτές είναι:

1) Το επιχειρήν γενικότερα

2) Τι σημαίνει να πουλάς προϊόντα τεχνολογίας έστω και σε μορφή κονσέρβας (τελείως τυποποιημένα).

3) Τι θα πει customer service και άμεση ανταπόκριση. (Η Γαϊδουριά δεν έχει όρια εδώ)

4) Τι θα πει το ΡΗΜΑΔΙ το refund που υποχρεωούνται να εφαρμόζουν υπό ώριμες συνθήκες και μάλιστα βάση νόμου.

5) Τι θα πει τεχνική υποστήριξη περαν του "θα το κοιτάξουμε και θα σου απαντήσουμε" ενώ στην πραγματικότητα δεν ξέρουν που παν τα τέσσερα.

6) Τι θα πει "margin" και τι παρέχουμε στο συγκεκριμένο margin τι στιγμή που πουλάμε ένα προϊόν. Δεν μπορούμε να χρεώνουμε ένα προϊόν χ4 ,χ5, χ10, της κατασκευαστικής του αξίας και να μην παρέχουμε πλήρη πληροφόρηση στον πελάτη, άμεση εξυπηρέτηση και άρτια τεχνική υποστήριξη.

Τα premium κέρδη ΑΠΑΙΤΟΥΝ και premium εξυπηρέτηση και οι περισσότεροι αδυνατούν να το καταλάβουν.

7) Τι θα πει ROI (Return on Investment). Μερικοί ανοίγουν μπακάλικα και νομίζουν ότι θα πουλάνε πυράβλους με υποδομή καντίνας. Τα αποτελέσματα γνωστά.

Θα μπορούσα να συνεχίσω τη λίστα αλλά νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουν την κατάσταση.

Αυτό που έχω να πως είναι ότι όσο ξυπνάνε οι καταναλωτές τόσο λιγότεροι ¨μπακαλόγατοι¨ θα μένουν ανοιχτοί. Αν δε, υπολογίσουμε και την κρίση θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι κάτι που λέω πολύ καιρό τώρα και αν ψάξει κανείς πολύ παλαιότερα posts μου μπορεί να το δει.

Δεν γκρινιάζω για το μεγαλύτερο margin του Χ πωλητή σε σχέση με τον Ψ! Γκρινιάζω γιατί ο Χ αδυνατεί να κατλάβει ότι για να πληρωθεί περισσότερο (σε λογικά πλαίσια) ΟΦΕΙΛΕΙ να παρέχει περισσότερ και δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει.

Ευτυχώς όπως λέει και ο Νικόλας, η πληροφορία είναι προσβάσιμη απ'όλους. PC έχετε, Internet έχετε ψάξτε, κρίνετε και αποφασίστε. Χατακτηριστικό παράδειγμα οι Onkyo όπου οι Γερμανοί αποφάσισαν να δουλεύουν με πολύ χαμηλά ποσοστά και έχουν πάρει τα σώβρακα απ'ολη την Ευρώπη. Και μην ακούσω τιποτα αηδίες περί υποστήριξης γιατί με 80 ευρώ τον στέλνεις εκεί και στον επισκευάζουν ή στον αλλάζουν και πολύ πιο γρήγορα από εδώ.

Reaction score
150
Θέλω επίσης να προσθέσω μια φράση από μεγαλο στέλεχος της Goldman Sachs τη στιγμή που τον στριμώξανε με διάφορες ερωτήσεις. Ειπε λοιπόν το μπουμπούκι:

"Γιατί υπάρχει νόμος που απαγορεύει την εκμετάλευση του μαλάκα?":138:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.277
Απάντηση: Re: Άλλο Cohiba κι άλλο...Toshiba

πωπω τι ειπε ο αθροπως, μιλαμε κουρκουτισε το μυαλουδακι μας
απο ττις βαθυστοχαστες σκεπσεις το συγγραφεος
Δεν χρειάζεται ν'ανησυχείς,έχουν φροντίσει άλλοι περισσότερο γιά σένα.Εξάλλου το κουρκούτι με το μπακαλιάρο είναι εύγευστο στο τηγάνι...:126:
εγώ απο το πολύ βάθος παραλίγο να τσακιστώ
Δεν είπε και ο γάϊδαρος τον πετεινό κεφάλα...:612:
Ευτυχώς που δεν τσακίστηκες τελικά.Χαίρομαι που ήμουν το ΄΄απόλυτο΄΄ τεστ των αντοχών σου...
Δηλαδή, εάν δοθείς x αγοραστής έχει αποκτήσει τίμια τα λεφτά του, αυτό σημαίνει πως είναι και ικανός αγοραστής; Δηλαδή, γυρίζει την πλάτη στα λαμόγια, τους ασχετο-παπάρες και τους καρδιναλίους; Δεν μπορώ να συμπληρώσω το παζλ. Μου λείπουν κομμάτια, δεν μπορώ,ή δεν θέλω να το συμπληρώσω; Αν συμβαίνει κάτι από τα δύο τελευταία,οκ. Αν συμβαίνει το πρώτο, ποια κομμάτια λείπουν;
Και τί μας προβληματίζει το πόσο ΄΄ικανός΄΄ στο ν'αγοράζει και να χαίρεται είναι ο καθένας εφόσον αποκτά και κατέχει ένα αγαθό με τιμιότητα(χωρίς να το βγάζει ΄΄στην πλάτη΄΄ των άλλων),τουλάχιστον τότε δικαιούται να μη θεωρείται ΄΄υποκριτής΄΄ γιά όποια ανησυχία εκδηλώνει.
Απ'ότι αποδείχθηκε,ανάλογα ΄΄κομμάτια΄΄ έλειπαν από το παζλ όσων διατηρούσαν εξωτικά αυτοκίνητα δηλώνοντας εισόδημα λίγων εκατοντάδων ευρώ το χρόνο(και δε νομίζω ότι ανήκεις σ'αυτούς)...
Και εγω συμφωνω.Θανατος στους πλουσιους!!!
Περιφρόνηση σ'αυτούς που ΄΄νεοπλούτισαν΄΄ δίχως τιμιότητα...
Να ρωτήσω κάτι, μιας και η Αυστρία απέχει πολύ από την Αθήνα, και τα νέα αργούν να φτάσουν εδώ. Οι χαϊεντο-καρδιναλιο-εμπορο-αντιπρόσωποι εξακολουθούν να έχουν αυλή;
Και Αυλή και ταράτσα και δώμα με ρουλέτα γιά να παίζουν με τις επιθυμίες μας...Οοοοοοπα!
...
"Γιατί,υπάρχει νόμος που απαγορεύει την εκμετάλευση του μαλάκα?"
Μα και να υπήρχε,πόσους πιά θα μπορούσε να περισώσει;:142:

Reaction score
153
Re: Απάντηση: Re: Άλλο Cohiba κι άλλο...Toshiba

Ευτυχώς που δεν τσακίστηκες τελικά.Χαίρομαι που ήμουν το ΄΄απόλυτο΄΄ τεστ των αντοχών σου...
Μην χαίρεσαι,δεν ήσουν ούτε θα είσαι τέστ των αντοχών μου!
Τόστ μπορεί (τοστάκι για την ακρίβεια,τρελό bhutaki)
:612:

Reaction score
153
Re: Απάντηση: Re: Άλλο SONY, άλλο ...σόνει!

Μπορεί και να παρεξήγησα,οπότε λέω να μην φάω τοστάκι σήμερα. :116:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.277
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Άλλο SONY, άλλο ...σόνει!

Μην χαίρεσαι,δεν ήσουν ούτε θα είσαι τέστ των αντοχών μου!
Τόστ μπορεί (τοστάκι για την ακρίβεια,τρελό bhutaki)
:612:
Μπορεί και να παρεξήγησα,οπότε λέω να μην φάω τοστάκι σήμερα. :116:
Όλα είναι επιτρεπόμενα...Πρόσεξε μόνο γιατί καμιά φορά τα ΄΄τοστάκια΄΄(toasts) λέγονται και...΄΄τοουστάκια΄΄(και μη απαντώντας σου,να δοκιμάσω κι εγώ κανένα απ'αυτά και να γίνω της εξαφανίσεως)
Εκτιμώ ότι δε θα το φας σήμερα.Αναρωτιέμαι όμως μήπως σου ανοίξει η όρεξη και φας μεγαλύτερη δόση άλλη μέρα:612:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.277

...
Όποιος έχει διάθεση και είναι ζεστός σήμερα εδώ, στην Ευρώπη, στην Ελλάδα με διπλωματικότητα, ευγένεια και λίγο θράσος μπορεί να πάρει το μηχάνημα των ονείρων του σε πολύ καλή τιμή...Ακόμα καλύτερα, όπως διαβάζω στις αγγελίες...να το πάρει μεσοτιμής από επώνυμους ή ανώνυμους Hobby-στες ή επαγγελματίες τραμπατζήδες (είδος που το βρίσκεις μόνο στην Ελλάδα).
Eξαρτάται ... ... ...

D

Deleted member 8307

Guest
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: S.O.S.(Show Our Sense)

Eξαρτάται ... ... ...
τότε λοιπόν παλληκάρια όπως έγραψες:
...΄΄Ευχαριστώ,αλλά δεν θα πάρω...΄΄
---
... Κι όμως, τον Νοέμβρη θα θαυμάσουμε τον εν λόγω στην κλαδική έκθεση, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε ψεύτικα χαμόγελα, πούρα και ουίσκια, φθηνά κοστούμια, φιγούρα και λιγούρα. 500 καταστήματα και 50 "αντιπροσωπείες" ο καθένας. ...
...
έχοντας αφήσει μερικοί καφέδες, πορτοκαλάδες, ποτά φέσι στον διοργανωτή (στην 1η έκθεση) ...

Reaction score
3.989
Απάντηση: S.O.S.(Show Our Sense)

Αγοράζεις ένα καινούριο αυτοκίνητο, -έχεις ψάξει την αγορά, έχεις κουλαντρίσει τα γούστα σου- δίνεις 20 χιλιάρικα με ζόρι και πριν το παραλάβεις η εταιρεία έχει κάνει έκπτωση 1500 Ε αλλά εσύ δεν επωφελείσαι γιατί έκλεισες νωρίτερα την συμφωνία. Άν παίξουμε λίγο με τις χρονικές παραμέτρους μπορεί να συμβεί το αντίθετο: να πας στο ταμείο κ να πάρεις ρέστα το 1,5 χιλιάρικο. Αυτά συμβαίνουν καθημερινά σε μιά αγορά (αυτοκίνητο) της χώρας μας που πριν λίγο καιρό ήταν πολύ ισχυρή κ αρκετά ισορροπημένη όσο αφορά το σεβασμό στον καταναλωτή.
Η αγορά του hiend απέχει πολύ στα οικονομικά μεγέθη. Σκεφθείτε απλά τις εγκαταστάσεις γνωστών αυτοκινητάδων, ακόμη κ λαστιχάδων και κάντε αντιδιαστολή με κάποιες που πωλούνε σούπερ ντούπερ hiend...
Δηλαδίς το κύκλωμα διακίνησης των αγαθών είναι στενά συνδεμένο με το οικονομικό μέγεθος του κύκλου εργασιών του αγαθού σε μιά αγορά και η διαμόρφωσή του επιτρέπει μικρό βαθμό αλληλεπίδρασης πωλητή-καταναλωτή. Αν όλοι οι καταναλωτές του χώρου (γίνεται?) είχαν πολληηηηή γνωση+εμπειρία+διάθεση διερεύνησης (γίνεται?) τότε θα μπορούσε να άλλαζε -λίγο- το κύκλωμα.
Αν βάλουμε κ την παράμετρο ότι το ένα αγαθό είναι βασικό είδος κ το άλλο εξωτικό χόμπυ....
Στη δική μας χώρα, πριν 15+ χρόνια, αγόρασα cd player αξίας 120.000 δρχ. Μετά 2 χρόνια το έδωσα στην αντιπροσωπεία για αναβάθμιση πληρώνοντας άλλα τόσα χρήματα (ήταν η διαφορά τιμής πώλησης των 2 μοντέλων). Η αναβάθμιση δεν είχε επιτυχία με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να επιστρέψει στην αντιπροσωπία για σέρβις. Με παίρνουνε τηλέφωνο κ μου ανακοινώνουν ότι όντως η εγχείρησις ήτο πατάτα και με αρωτάνε τι επιθυμώ. Τους λέγω το Χ μοντέλο υπάρχει?
Γιές μου απαντάνε. Πόσο ξανααρωτάω? 360.000δρχ με λένε. Ωραία, για νάρθει στο καθιστικό μου πόσα να σας δώκω? 90 χιλιάρικα με λένε. ΟΚ τους ξαναλέγω και έγινε.
Δεν με ήξεραν, δεν τους ήξερα, είμαστε σε άλλες πόλεις, δεν έτυχε να ξαναγοράσω τίποτε απ το μαγαζί τους (απο τα μεγαλύτερα), έχουν φήμη ότι τιμολογούν ακριβούτσικα κλπ κλπ.
Για τα γούστα μου τους θεώρησα άψογους και το προιόν φθηνό.
Ήταν η πρώτη μου επαφή με το χώρο μετά απο πολλά χρόνια αγοράς των πρώτων μου μηχανημάτων (Πατησίων μεριά για τους παληότερους, δεκαετία ΄70, Σπίνουλας δ/ντης στον ΗΧΟ.) Από τότενες, αρκετά μηχανήματα, αρκετές εντυπώσεις και ικανοποιητικές κ παθός - μαθός. Ο χώρος έχει απ όλα.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.277

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=84437

Εμείς μπορούμε σίγουρα να ζήσουμε με ΄΄κάτι΄΄ λιγότερο...Αντί να φοράμε ΄΄πλερέζες΄΄στις αγορές μας,δεν είναι απαραίτητο ν'αγοράζουμε απ'όσους καταλαβαίνουμε ότι δεν ΄΄μπορούν΄΄...:126:

Auditory

Επαγγελματίας
Reaction score
720
Απάντηση: Σαφάρι γιά νέες τιμές

Δυστυχώς δεν ακούσαμε τίποτα γιά ένα θέμα τόσο σοβαρό,διότι φαίνεται πως συνεχίζεται η ΄΄ατιμία΄΄ των τιμών,την οποία κάνουν άνθρωποι και δεν γίνεται από μόνη της.Εάν κάποιοι ισχυριστούν ότι οι βιομηχανικές μονάδες ορίζουν την ΄΄ατιμία΄΄ αυξάνοντας το κόστος,υπενθυμίζω ότι γι αυτό υπάρχει ο ανθρώπινος παράγοντας,γιά να κατεβάζει σε αντίξοες συνθήκες το προσδοκώμενο κέρδος.Το να παριστάνεις τον πλούσιο και τον ΄΄extra large΄΄ σε μιά φτωχή και πλημμελούς-ακόμα και μουσικής- παιδείας χώρα (επειδή-κακά τα ψέμματα-η μουσική αναβιβάζει τα ήθη,τον ανθρώπινο νου και ψυχή και θα έπρεπε ν'αποτελεί πρωτεύον μάθημα στο εκπαιδευτικό σύστημα) δεν έχει νόημα.Θα ήταν πολύ καλό και θ'αναβίβαζε όποιον επαγγελματία δείξει ότι είναι πρόθυμος να μειώσει το κέρδος του αυξάνοντας την ανωτερότητά του.Και τέτοιοι επιχειρηματίες υπάρχουν αρκετοί και αξιόλογοι και θα μπορούσαν να το κάνουν.Οφείλουμε να τους αναζητήσουμε.Εξάλλου να ξέρουν κι εκείνοι ότι μειώνοντας το επιμέρους κέρδος,δύνανται ν'αυξήσουν το συνολικό από αυτούς που θα προσελκύσουν.
Και η καλύτερη διαφήμιση είναι η προσέλκυση κόσμου,γιά οποιαδήποτε μηχανήματα,καινούρια ή μεταχειρισμένα...
Λες να διάβασε το κείμενο σου; :114:

http://www.avmentor.gr/fast_news.htm#stepcom_sale

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.277
Απάντηση: Σαφάρι γιά νέες τιμές

Λες να διάβασε το κείμενο σου; :114:
http://www.avmentor.gr/fast_news.htm#stepcom_sale
To θέμα δεν είναι το ΄΄διάβασμα΄΄,αλλά η έγκριση και η λήψη αποφάσεων που αναβιβάζουν το μέγεθος της συνείδησης ενός επιχειρηματία.Και αξίζει να βοηθήσουμε κι εμείς σ'αυτό,τιμώντας κατάλληλα όσους είναι διατεθειμένοι να το τολμήσουν.Άρα εγκρίνω κι επαυξάνω κσι θα επισκεφθώ το χώρο γιατί τέτοιες προσπάθειες πρέπει να επιβραβεύονται-από οποιονδήποτε χώρο αν υπάρξουν.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.277

Είναι λοιπόν η σιωπή ΄΄χρυσός΄΄;

Ή υπάρχουν κάποιοι ακόμα που έχουν κάτι να σημειώσουν σχετικά με τις ακολουθούμενες πρακτικές στις τιμές καινουργών και ιδίως μεταχειρισμένων συσκευών στην τρέχουσα συγκυρία;

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057

Προσωπικη μου εμπειρια, που αφορα συγκεκριμενα ειδη που εχουν κεντρισει το ενδιαφερον μου κατα καιρους, δεν εχω βρει πανευρωπαικα φθηνοτερες τιμες απο τις τιμες στην Ελλαδα.
Σχετικα με τις υπογες τις προτιμω εαν το μειωμενο κοστος μεταφερεται σε εμενα τον καταναλωτη. Δεν αμφιβαλλω οτι μπορει και να υπαρχουν καποιοι που πωλουν ακριβοτερα απο την υπολοιπη Ευρωπη. Απλα δεν εχει πεσει στην αντιληψη μου.

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057

ισως να ηταν χρησιμο μια ανιπαραθεση τιμων συγκεκριμενων προιοντων αναμεσα στην Ελλαδα και στην υπολοιπη Ευρωπη.

Reaction score
462

ισως να ηταν χρησιμο μια ανιπαραθεση τιμων συγκεκριμενων προιοντων αναμεσα στην Ελλαδα και στην υπολοιπη Ευρωπη.
Θες να παρει φωτια το σαιτ?Παντως ας μην τους βαζουμε ολους σε ενα καλαθι.Υπαρχουν αξιολογοι εμποροι-εισαγωγεις στην Ελλαδα που τιμουν και το εμπορευμα τους και τους καταναλωτες και τους εαυτους τους.
Σε αυτους αξιζουν πολλα μπραβο!!!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.676
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale