sacd χωρις ηχο!

Reaction score
0
ΚΑΛΗΜΕΡΑ
Μετα απο 4 μηνες που παρακολουθω καθημερινα το site αποφασισα να συμετασχω
πιο ενεργα ξεκινωντας......παραδοσιακα,δηλ. με προβλημα!
Εχω συνδεσει rxv 657-denon 1920 μεσω οπτικης και δεν εχω ηχο στα sacd.
To manual tis denon λεει οτι η συνδεση πρεπει να ειναι αναλογικη.
Γινεται να συνυπαρχουν και οι 2 συνδεσεις ταυτοχρονα η πρεπει να αλλαζω
καλωδια καθε φορα?

ΚΑΛΩΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ

Υ.Γ γραφω απο ιμακ ,δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα με τις γραμματοσειρες.

Reaction score
14
Γίνεται. Πως δεν γίνεται.
Σε διαφορετικές εισόδους του ενισχυτή σου θα τα βάλεις και γίνεται.

Καλώς ήλθες. Τα "Ελληνικά" σου είναι μια χαρά. :)

V

VaD

Guest
Καλημέρα, νομίζω πως για ν' ακούσεις το πολυκάναλο track από το sacd θα πρέπει να το συνδέσεις αναλογικά στο mutichanel in.
Μπορείς οστόσο ν' ακούσεις το δικάναλο στερεο μέσω της οπτικής αρκεί να επιλέξεις στο player την έξοδο στερεο μέσ' από το μενού του.
Κάποιος που ξέρει καλύτερα κι έχει στην κατοχή του το 1920, ας βοηθήσει.

Reaction score
14
VaD said:
Μπορείς οστόσο ν' ακούσεις το δικάναλο στερεο μέσω της οπτικής αρκεί να επιλέξεις στο player την έξοδο στερεο μέσ' από το μενού του.
Έχω την βάσιμη υποψία φίλτατε Vad ότι αυτό δεν γίνεται.
Μόνο στις αναλογικές πολυκαναλες ή δικάναλες εισόδους μπορεί να περάσει σήμα Sacd.

Reaction score
1
preve said:
VaD said:
Έχω την βάσιμη υποψία φίλτατε Vad ότι αυτό δεν γίνεται.
Μόνο στις αναλογικές πολυκαναλες ή δικάναλες εισόδους μπορεί να περάσει σήμα Sacd.
Σωστός ο preve.

Μόνο από i-link ή Denon link 3 είναι δυνατό να περάσει ψηφιακά το DSD stream του SACD.

V

VaD

Guest
Μάλλον δεν το διατύπωσα σωστά :(. Δεν εννοούσα το DSD , αλλά το κανονικό που έχουν τα υβριδικά δισκάκια.

Reaction score
1
Το κοινό PCM stream (44/16), περνάει κανονικά από την ψηφιακή έξοδο του player σου (οπτική ή ομοαξονική), εφόσον βέβαια έχεις κάνει τις σωστές επιλογές από το μενού του.

Αν δεν έχεις σήμα από τη ψηφιακή έξοδο, ή δεν έχεις επιλέξει περιεχόμενο CD από το player ή έχει απενεργοποιηθεί με κάποιο τρόπο η ψηφιακή έξοδος (σε ορισμένα player συμβαίνει αν έχεις π.χ. επιλέξει i-link).

Reaction score
164
Έχω το ίδιο DVD και παρόμοιο ενισχυτή (457). Όπως σου τα έγραψαν είναι: Συνέδεσε με 6 RCA το DVD με τον ενισχυτή και ταυτόχρονα με οπτική ίνα. Όποτε θέλεις να ακούς SACD θα ενεργοποιείς απλά την πολυκάναλη είσοδο του ενισχυτή. Στον δικό μου είναι ένα μικρό κουμπί στην πρόσοψη.

Reaction score
5
Και για το τεχνικο της υποθεσης...

Οι ενισχυτες δεν εχουν ενσωματωμενο αποκωδικοποιητη sacd/DSD, οποτε την αποκωδικοποιηση την αναλαμβανει ο αποκωδικοποιητης του SACD και στελνει 6 καναλια αναλογικα.

Reaction score
1
Γιώργος YODAνδρεάδης said:
Και για το τεχνικο της υποθεσης...

Οι ενισχυτες δεν εχουν ενσωματωμενο αποκωδικοποιητη sacd/DSD, οποτε την αποκωδικοποιηση την αναλαμβανει ο αποκωδικοποιητης του SACD και στελνει 6 καναλια αναλογικα.
Αυτό δεν είναι ακριβώς σωστό, τα flagship models της Denon ή της Sony π.χ., έχουν ενσωματωμένο DSD DAC της Sony, για αποκωδικοποίηση του DSD stream που μπορεί να μεταφερθεί ψηφιακά με i-link ή Denon link 3ης γενιάς.

Στην περίπτωση αυτή, το SACD ή universal player λειτουργεί ως transport.

Reaction score
14
VaD said:
Μάλλον δεν το διατύπωσα σωστά :(. Δεν εννοούσα το DSD , αλλά το κανονικό που έχουν τα υβριδικά δισκάκια.
Έχεις δίκιο.

Όμως...έγω έσκισα τα πτυχία μου με το Pioneer 585a το οποίο "βλέποντας" Sacd (υβριδικό) στην είσοδό του αρνιόταν να αναγνωρίσει το "αναλογικό" μέρος του μέσου.
Επειδή βαριομουν να παίξω με τις συνδέσεις κατάφερα τελικά να το ακούσω σε ένα μη universal Dvd player.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.096
Members
38.287
Νεότερο μέλος
tenten300