Tesla

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.196
και όλα αυτά επειδή ασχολήθηκα. Δεν έδεσα τα χέρια ούτε βαρέθηκα στην πρώτη δυσκολία. Γιατί συνάντησα δυσκολίες. Και γιατί δεν μπορούσα να κάνω αυτό που θέλω σπίτι μου επειδή δεν μου το επέτρεπαν, και γιατί δεν ήξερα τι άλλο να κάνω. Έψαξα όμως, διάβασα, ρώτησα, έμαθα και βρήκα τι πρέπει να κάνω σύμφωνα με τα διαθέσιμα.

Κάθε άλλο παρά ελιτίστικο είναι αυτό. Το ακριβώς αντίθετο είναι.
Κι όμως, ΕΙΝΑΙ ελιτίστικο, γιατί αυτά που περιγράφεις (ασχολήθηκα, διάβασα, ρώτησα, έμαθα) το 90% του κόσμου δεν μπορεί να τα κάνει. Δεν είναι μόνο τα λεφτά σε έλλειψη, είναι και το μυαλό ή/και οι γνώσεις και οι ικανότητες. Για να μην πω και ο χρόνος που απαιτούν όλα αυτά.

Και δεν το λέω με σκωπτική διάθεση αυτό, αλλά αντικειμενικά έτσι είναι. Οπότε δεν μπορείς να λες γιατί η μάνα μου ή η Νίτσα η κομμώτρια δεν έκατσε να ασχοληθεί, να διαβάσει, να μάθει κλπ. και να μπει σε ενεργειακή κοινότητα (μάλιστα προλαβαίνοντας και το deadline του Net Metering) για να μην πληρώνει ρεύμα.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
31.042
Κι όμως, ΕΙΝΑΙ ελιτίστικο, γιατί αυτά που περιγράφεις (ασχολήθηκα, διάβασα, ρώτησα, έμαθα) το 90% του κόσμου δεν μπορεί να τα κάνει. Δεν είναι μόνο τα λεφτά σε έλλειψη, είναι και το μυαλό ή/και οι γνώσεις και οι ικανότητες. Για να μην πω και ο χρόνος που απαιτούν όλα αυτά.

Και δεν το λέω με σκωπτική διάθεση αυτό, αλλά αντικειμενικά έτσι είναι. Οπότε δεν μπορείς να λες γιατί η μάνα μου ή η Νίτσα η κομμώτρια δεν έκατσε να ασχοληθεί, να διαβάσει, να μάθει κλπ. και να μπει σε ενεργειακή κοινότητα (μάλιστα προλαβαίνοντας και το deadline του Net Metering) για να μην πληρώνει ρεύμα.
Να το δεχθώ όπως το λες. Υπάρχουν όμως και παιδιά στην οικογένεια που κάτι παραπάνω θα καταλαβαίνουν ή θα ασχοληθούν. Εντάξει δεν είναι όλοι. Δεν γίνεται να είναι όλοι.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.101
Members
38.287
Νεότερο μέλος
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ