Salon HiFi - Home Cinema, Παρίσι 2013

D

Deleted member 8307

Guest
H Adam παρουσίασε τις ενεργές εκδόσεις των ηχείων της σειράς Classic, παρέα με το DAC2. Παράλληλα μπορούσε κανείς να ακούσει το μεσαίο μοντέλο της Brodmann με Bryston...

Last edited by a moderator:

D

Deleted member 8307

Guest
Το καινούργιο CD/DAC της γαλλικής neodio μαζί με τον ενισχυτή της. Η neodio θεωρείται από τους γάλλους η "Lavardin on steroids :D"... σε επίδειξη με τα ηχεία της Leedh...

...o ιδρυτής της σε πρώτο πλάνο...

D

Deleted member 8307

Guest
Η micromega παρουσίαζε την my-σειρά της...

...μαζί με τον κορυφαίο ολοκληρωμένο ενισχυτή της IA-400 να οδηγεί τα Fact .12 της PMC...

D

Deleted member 8307

Guest
Eυχαριστουμε κ παλι Νικολα μας! να σαι καλα!
Πως επαιζε αληθεια το νεο, πανεμορφο Avantgarde ?!
Ευχαριστώ και εγώ :). Μου είναι δύσκολο να απαντήσω όχι μόνο γι' αυτό αλλά και για όλα τα συστήματα. Όλοι οι χώροι παρουσίαζαν ένα ελαφρό ως δυνατό μπουμάρισμα, ανάλογα την ένταση, θολώνοντας το αποτέλεσμα, υπεύθυνη ή ζώνη συντονισμών άμα θυμάμαι καλά από τα γραπτά του Bhutia... Ενώ κανείς δεν φρόντιζε τον χώρο του - εκτός ίσως της Atohm και της Β&W η οποία όμως είχε το Trinnov κλειστό όταν πέρασα.
Επίσης λόγω της ηλικίας μου και σε σχέση με τα νεότερα παιδιά έχω χάσει κάποια db υψηλά καθώς και χαλάσει λίγο την ακοή μου από πάρτι και συναυλίες...

Τώρα το συγκεκριμένο ηχείο μου τράβηξε την προσοχή γιατί μου αρέσουν οι κόρνες σαν τις JBL (everest, Κ2), Zingali (Monitor). Κατά δεύτερο λόγο επειδή είναι πανέμορφο, και είναι η πρώτη ενεργή κόρνα ετοιμοπαράδοτη με ψηφιακό crossover, equalization κλπ... την οποία θα μπορείς να την φέρεις όπως θες στον χώρο σου. Επίσης, το παρουσίαζαν γερμανοί της Avantgarde. :)

D

Deleted member 8307

Guest
Ή έκθεση μου άρεσε αρκετά. Είδα/άκουσα σε χαλαρούς ρυθμούς νέα για μένα συστήματα όπως το κορυφαίο ενεργό σύστημα της Linn, τα μεσαία ενεργά μοντέλα της Adam, το Avantgarde, τα voxativ και ότι άλλο δεν θυμάμαι... καθώς και το υπερ-σύστημα της harman, των προβολικών της JVC, και της Pioneer. Υπήρχε λοιπόν μεγάλη ποικιλία συστημάτων και χρωμάτων σε ακουστικά, μινι-συστήματα, apple docks... :)
Επίσης, υπήρχαν ξεχωριστά booth με περιφερειακά (καλώδια, βάσεις, έπιπλα...), καθώς και συστήματα δορυφορικά και αυτοματισμού.

Βέβαια από το 2009 και μετά το σαλόνι έχει μείνει το μισό. Απουσίαζαν η Triangle, Cabasse (σε κανονική αίθουσα), Davis - οι οποίες έτσι και αλλιώς δεν έχουν να δείξουν κάτι καινούργιο- και η Focal η οποία όμως έχει την καινούργια μεσαία σειρά Aria.
Επίσης λείπουν επικά δωμάτια με ακριβό HiFi και χαλιεντ (ultra και hyper :D)... Αυτά έχουν μεταφερθεί πια στις Hi-End Days με επιδείξεις σε επιλεγμένα μαγαζιά ένα σαββατοκύριακο της άνοιξης και στην έκθεση Haute Fidelite κάθε σχεδόν Νοέμβριο.

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.430
ote="Νικόλας Β., post: 1730059, member: 8307"]... παράλληλα με την έκπληξη της έκθεσης την ψηφιακή ενεργή κόρνα Zero 1 της Avantgarde...

[/quote]

Πολυ ωραια η παρουσιαση του Νικολα Β, και τον ευχαριστω.

Ομως.......................θελω να ρωτησω το "Μαντειο των Δελφων" (κατα κοσμο... Κωσταυτια), τι θα εμφανιστει σε μια 5ετια.
Μα, μου, δεν ξερω, κ.λ.π. δεν γινονται δεκτα...........Το εχει κανει ................και θα το ξανακανει. Αποδειξη????............. εδω...

>>>>>> Κατ επανάληψιν έχω πει "φέρτε μου ηχεία αξιοπρεπή σχεδιαστικά και ικανά για πραγματικά υψηλές στάθμες, με ίδια απόκριση συχνότητας, να τα κάνω να παίζουν ακριβώς το ίδιο". Πάντα τονίζω την ανάγκη ισοστάθμισης σε πολύ υψηλές στάθμες, κατά προτίμηση πάνω από 110 db!
Τα delay και η "στερεοφωνία" ξέρεις (υποθέτω) τι όμορφα που "φτιάχνονται" ψηφιακά...

Είναι νωρίς ακόμα, αλλά σε μια 5ετία θα εμφανιστεί και το πρώτο μηχάνημα που θα τα κάνει αυτά για πλάκα, είναι θέμα ....υπομονής!<<<<<<<

Ποστ Νο27 απο ... avmentor.gr..... http://www.avmentor.eu/forum/showthread.php/237-Scooping/page3

Περιμενω............

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.323

Το σαββατοκύριακο έγινε το σαλόνι HiFi - Home Cinema του Παρισιού με αρκετά συστήματα HiFi αλλά και Home Cinema. Πάμε λοιπόν παρέα να δούμε τι έγινε !!!
Οι ευχαριστίες δεν γίνεται ποτέ να υποκατασταθούν με οποιαδήποτε ευαρέσκεια.Διότι δίδονται θερμές,έστω και αν δεν θ'άρεσαν κάποια εξ όσων παρουσιάζονται.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.323
platon said:
...Περιμένω...
Οικιακά ηχεία μεταβλητής διασποράς σε οριζόντιο και κάθετο επίπεδο.
Ενεργές διαχυτικές διατάξεις προσιτής τιμής οι οποίες ν'αυξάνουν την αίσθηση περιέλιξης από το μουσικό γεγονός σε οποιονδήποτε χώρο και ηχοσύστημα.
ZP said:
...Η ψηφιοαναλογική μετατροπή σε φυσιολογικές θερμοκρασίες όμως έχει όριο τα 20 bit λόγω του θορύβου Τζόνσον.
Ο θόρυβος στα ψηφιακά κυκλώματα διακρίνεται σε δύο σημαντικές συνιστώσες:
-Θόρυβο κβάντισης εξαρτώμενο από το βάθος δείγματος και ο οποίος γίνεται έντονα αισθητός στην ακουστική μας αντίληψη ως συσχετισμένος με το σήμα- ακόμα και όταν βρίσκεται αυτός σε χαμηλά επίπεδα.
-Θερμικό θόρυβο,εγγενή στα αναλογικά κυκλώματα των μετατροπέων ο οποίος γίνεται καλύτερα ανεκτός από την ακουστική μας αντίληψη,αφού είναι αποσυσχετισμένος προς το σήμα.

Η φύση των θορυβικών συνιστωσών δίνει έναυσμα γιά ένα επιπλέον όρο,ο οποίος αφορά σε κάθε βήμα από το αναλογικό πεδίο στο ψηφιακό και αντιστρόφως.Στις προαπαιτούμενες υψηλές τιμές σηματοθορυβικών λόγων,η εκάστοτε συνιστώσα θερμικού θορύβου να επικαλύπτει την ομόλογη από παραμόρφωση κβάντισης,ούτως ώστε να εκτελείται κατ'αυτόν τον τρόπο μιά έμμεση διαδικασία dithering.Ανάλογη επικράτηση της συνιστώσας θερμικού θορύβου θα μπορούσε να εφαρμοστεί έναντι των παραμορφώσεων διαμόρφωσης και αποδιαμόρφωσης γιά τα αναλογικά κυκλώματα και υλικά στους διακοπτικούς ενισχυτές,όπως και γιά ολοκληρωμένα κυκλώματα.Εφόσον ισχύσει,το αναμενόμενο αποτέλεσμα θα διακρίνεται από υψηλή ανάλυση χωρίς όμως την κακώς εννοούμενη ΄΄ψηφιακίλα΄΄.

Reaction score
460
Στην έκθεση μπορούσε κανείς να απολαύσει ένα υπέρ-σύστημα οικιακού κινηματογράφου...
Μακραν το πιο ωραιο περιπτερο!!!:taunt:

...ηχεία ενισχυτικά από την σειρά Synthesis της JBL, πηγές oppo και kaleidoscope, οθόνη Steward...

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.430
Οικιακά ηχεία μεταβλητής διασποράς σε οριζόντιο και κάθετο επίπεδο.
Ενεργές διαχυτικές διατάξεις προσιτής τιμής οι οποίες ν'αυξάνουν την αίσθηση περιέλιξης από το μουσικό γεγονός σε οποιονδήποτε χώρο και ηχοσύστημα...........

Ττο βλεπεις για τωρα κοντα?? (μεσα στην επομενη 5ετια ας πουμε?) ή οταν ειμαστε με το ενα ποδι στον ταφο... (που λεει ο λογος).

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.954
Members
38.269
Νεότερο μέλος
giodebabal13