Service Pioneer

Reaction score
4
Καλησπέρα, μετά απο πολύυυυυυυ καιρό....

Δυστυχώς έφτασε και για μένα το πλήρωμα του χρόνου. Η αγαπημένη KRP-600A άρχισε να παρουσιάζει το γνωστό πρόβλημα με το μπλέ LED να αναβοσβύνει 8 φορές. Στην αρχή το έκανε μόνο στην αλλαγή των HDMI inputs, τώρα πλέον για να ανάψει πρέπει το media receiver να μπει στο ψυγείο.

Στο internet βρήκα πληροφορίες ότι πιθανά να φταίει ένας voltage regulator τον οποίο και αντικατέστησα, αλλά το πρόβλημα παραμένει.

Ως εκ τούτου, αναζητώ έναν *καλό* εξουσιοδοτημένο μάστορα για να μου την φτιάξει. Πήρα την Intersys και μετά ένα μήνα ακόμα να μου απαντήσουν αν μπορούν να την αναλάβουν. Πήρα και έναν άλλο που βρήκα στο internet υποτίθετε εξουσιοδοτημένο και μου ζήτησε να κουβαλήσω όλη την TV (μαζί με το panel) στο εργαστήριο. Εννοείτε φυσικά ότι ο εξουσιοδοτημένος θα είχε το ειδικό μηχάνημα που συνδέετε με τον media receiver και εξομοιώνει το panel ώστε να μην χρειάζετε να το κουβαλάς όλο. Αλλωστε είναι φως φανάρι ότι φταίει ο media receiver καθώς ανάβει όταν είναι κρύος αλλά δεν ανάβει όταν είσαι ζεστός. Ανεξάρτητα της κατάστασης του panel (ζεστό/κρύο/ζεματιστό/ κτλ).

Τα φώτα σας παρακαλώ μιας και δεν είμαστε σε οικονομική κατάσταση για αγορά νέας τηε στιγμή αυτή, άσε δε που τα standarts δυστηχώς έχουν τεθεί ήδη πολύ ψηλά απο την υπάρχουσα....

Σας ευχαριστώ,
Νίκος

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.044
Ωχ...:confused:

Μου το παρουσίασε κι εμένα η 500Α μετά από διακοπή ρεύματος προχθές το βράδυ. Έμεινε εκτός ρεύματος για 10 λεπτά, και ευτυχώς συνήλθε. Αλλά, όπως τα γράφεις, μάλλον πλησιάζει και η δικιά μου στα όριά της. Δεν ξέρω αν ήταν για καλό η μεταφορά του media receiver εκτός τηλεόρασης, αντί για μέσα όπως ήταν στις 5090-6090.

Reaction score
4
Έτσι ξεκίνησε και σε εμένα. Μετά άρχισε να θέλει και δροσούλα για να συνέλθει. Οπότε έβγαινε μπαλκόνι για 15-20 λεπτά. Τώρα με τις ζέστες δεν δροσίζεται αρκετά όποτε μπαίνει ψυγείο.
Το πρόβλημα το έχουν και οι 5090. Υπάρχει και βίντεο στο YouTube με επισκευή 5090. Δυστυχώς στην περίπτωση μου δεν δούλεψε. Με την πρώτη ευκαιρία θα αντικαταστήσω όλους τους 1.8v regulators μπας και αυτός που ήδη άλλαξα δεν είναι ο σωστός, αλλά μάλλον δεν το γλιτώνω το service.
Αν υπήρχε τρόπος να λειτουργεί το panel χωρίς τον receiver θα ήταν ευχής έργο. Να μπορούσαμε να βάζαμε ένα htpc ή κάποιον άλλο media player με display port......

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.044
Δευτέρα ή Τρίτη θα πάω τον media receiver σε γνωστό μου ηλεκτρονικό για έλεγχο. Θα ενημερώσω για το αποτέλεσμα.

Όσο για να τον βάλω στο ψυγείο, δεν πρόκειται. :D Έχω συνδέσει πάνω του ό,τι μπορεί να φανταστείς. Ούτε να σκεφτώ ότι θα κάνω τις συνδέσεις κάθε τρεις και λίγο.
Αν δεν βρεθεί εύκολη λύση επισκευής, πάμε σε oled.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.905
Καλησπέρα, μετά απο πολύυυυυυυ καιρό....

Δυστυχώς έφτασε και για μένα το πλήρωμα του χρόνου. Η αγαπημένη KRP-600A άρχισε να παρουσιάζει το γνωστό πρόβλημα με το μπλέ LED να αναβοσβύνει 8 φορές. Στην αρχή το έκανε μόνο στην αλλαγή των HDMI inputs, τώρα πλέον για να ανάψει πρέπει το media receiver να μπει στο ψυγείο.

Στο internet βρήκα πληροφορίες ότι πιθανά να φταίει ένας voltage regulator τον οποίο και αντικατέστησα, αλλά το πρόβλημα παραμένει.

Ως εκ τούτου, αναζητώ έναν *καλό* εξουσιοδοτημένο μάστορα για να μου την φτιάξει. Πήρα την Intersys και μετά ένα μήνα ακόμα να μου απαντήσουν αν μπορούν να την αναλάβουν. Πήρα και έναν άλλο που βρήκα στο internet υποτίθετε εξουσιοδοτημένο και μου ζήτησε να κουβαλήσω όλη την TV (μαζί με το panel) στο εργαστήριο. Εννοείτε φυσικά ότι ο εξουσιοδοτημένος θα είχε το ειδικό μηχάνημα που συνδέετε με τον media receiver και εξομοιώνει το panel ώστε να μην χρειάζετε να το κουβαλάς όλο. Αλλωστε είναι φως φανάρι ότι φταίει ο media receiver καθώς ανάβει όταν είναι κρύος αλλά δεν ανάβει όταν είσαι ζεστός. Ανεξάρτητα της κατάστασης του panel (ζεστό/κρύο/ζεματιστό/ κτλ).

Τα φώτα σας παρακαλώ μιας και δεν είμαστε σε οικονομική κατάσταση για αγορά νέας τηε στιγμή αυτή, άσε δε που τα standarts δυστηχώς έχουν τεθεί ήδη πολύ ψηλά απο την υπάρχουσα....

Σας ευχαριστώ,
Νίκος

Ρώτα τον Σάκη Πετρόπουλο. Εχει αρκετή εμπειρία.

Reaction score
4
Ο Μανωλόπουλος δεν το αναλαμβάνει;
Δεν ήθελα να αναφέρω το όνομα, αλλά αυτόν πήρα τηλέφωνο και μου ζήτησε όλη την TV. Όταν του ανέφερα ότι είναι γνωστό πρόβλημα όλων των pioneer και φταίει ο receiver μου απάντησε να μην πιστεύω ότι διαβάζω στο internet και ότι τα γράφουν επίτηδες. Το επιχείρημα του ήταν "θα με σύμφερε εμένα να γράψω πως θα το επισκευάσεις ?"
Γενικά η συνομιλία μαζί του μου θύμισε έντονα μάστορα μοτοσικλέτας δεκαετίας 80-90 τύπου "μην μου πεις τίποτα, άστο εκεί και έλα να το πάρεις φτιαγμένο...."
Πολύ κακές εντυπώσεις από το τηλέφωνο....

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.870
Members
38.252
Νεότερο μέλος
Der Pharao