Simple question...

Reaction score
50
Καλημέρα παιδιά! Να κάνω μια χαζή ερώτηση... Έστω έχω ένα πολυκάναλο ενισχυτή που θέλω να τον συνδέσω με τελικό για τα δυο μπροστινά ηχεία. Προφανώς συνδέω τις εξόδους προενίσχυσης του πολυκάναλου με τις αντίστοιχες εισόδους του τελικού και στον τελικό συνδέω τα ηχεία. Η ερώτηση είναι έστω έχω έναν ολοκληρωμένο ενισχυτή. Μπορώ να κάνω κάτι αντίστοιχο για να τον συνδέσω με τον πολυκάναλο; Στην περίπτωση αυτή τι γίνεται; Χρησιμοποιείται ο πολυκάναλος ως προενισχυτής και από τον ολοκληρωμένο χρησιμοποιούνται τα τελικά μόνο στάδια; Ή χρησιμοποιείται εξ' ολοκλήρου ο ολοκληρωμένος και τον πολυκάναλο τον έχουμε απλά για να μην... αλλάζουμε καλώδια; Από την άλλη όμως μήπως η βέλτιστη λύση για να πάρουμε το 100% της απόδοσης του ολοκληρωμένου είναι να μην παρεμβάλουμε τον πολυκάναλο καθόλου και να συνδέσουμε την πηγή και τα ηχεία κατευθείαν σ' αυτόν κατά την ακρόαση δικάναλης μουσικής; Αλλά εδώ αφενώς έχουμε το μπελά ν' αλλάζουμε κάθε λίγο τη σύνδεση των ηχείων, μια στον πολυκάναλο μια στον ολοκληρωμένο, αφετέρου δεν εκμεταλλευόμαστε και την απόδοση σε ισχύ του ολοκληρωμένου σε αναπαραγωγή πολυκάναλου προγράμματος. Τελικά ποια (ή ποιές) από τις παραπάνω περιπτώσεις ισχύουν και τι θεωρείτε καλύτερη λύση (δεδομένης της ύπαρξης πολυκάναλου), την αγορά απλώς τελικού ή την αγορά ολοκληρωμένου (θεωρητικά χωρίς να λάβουμε το κόστος υπόψη) και με τι τρόπο σύνδεσης;

Ευχαριστώ παιδιά εκ των προτέρων!

Reaction score
650
Η γνώμη μου είναι να πας σε ξεχωριστό τελικό που θα τον συνδέσεις με την έξοδο προενίσχυσης του πολυκάναλου και πάνω στον τελικό θα συνδέσεις τα δύο μπροστινά ηχεία για δικάναλες ακροάσεις. Όλες οι πηγές σου θα είναι συνδεδεμέμες στον πολυκάναλο.
Το βέλτιστο δυνατό θα ήταν να έχεις δύο συστήματα: Ένα για δικάναλες και ένα για πολυκάναλες εφαρμογές. Επειδή όμως κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο (υψηλό κόστος, έλλειψη χώρου τοποθέτησης ίσως), γι' αυτό σου προτείνω αυτή την ενδιάμεση (κατά τη γνώμη μου) λύση.

Reaction score
50
Τώρα που το σκέφτομαι, δεν ξέρω αν είναι εφικτή και μια άλλη συνδεσμολογία για να εκμεταλλευτούμε πλήρως τις δυνατότητες και του πολυκάναλου και του ολοκληρωμένου. Αυτό που σκέφτηκα είναι το εξής:

α) Σύνδεση πηγής - πολυκάναλου, πολυκάναλου - ολοκληρωμένου (μέσω εξόδων προενίσχυσης), σύνδεση ολοκληρωμένου - ηχείων. Αυτά δεδομένου ότι ο ολοκληρωμένος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως τελικός. Με τη συνδεσμολογία αυτή εκμεταλλευόμαστε την ισχύ του ολοκληρωμένου σε πολυκάναλο πρόγραμμα.

β) Σύνδεση πηγής - ολοκληρωμένου από διαφορετική είσοδο και σύνδεση ολοκληρωμένου - ηχείων (που υπάρχει ήδη). Έτσι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αποκλειστικά τον ολοκληρωμένο για ακρόαση δικάναλου προγράμματος.

Κάτι άλλο που σκέφτομαι επίσης είναι τι γίνεται με το sub. Ok το συνδέουμε αφενώς από πολυκάναλο αρχικά. Αν το θέλουμε όμως και για ακρόαση δικάναλου προγράμματος; Έχουν τα sub περισσότερες από μία εισόδους για το σκοπό αυτό (έτσι ώστε να το συνδέαμε και από πολυκάναλο και από ολοκληρωμένο) ή υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος;

Reaction score
50
Γιάννη σ' ευχαριστώ για την απάντηση. Εκεί που θέλω να καταλήξω όμως είναι εάν δεν υπολογίσουμε τον παράγοντα κόστος και χώρο, πώς θα μπορούσα να εκμεταλλευτώ στο 100% το συνδυασμό και των δυο συστημάτων (ένα για δικάναλες κι ένα για πολυκάναλες εφαρμογές) με τις ελάχιστες συνδέσεις και, κατά κύριο λόγο, χωρίς ν' αλλάζω καλώδια;

Reaction score
650
Αγοράζεις ένα CD Player, ένα DVD Player, 5.1 ηχεία, πολυκάναλο προενισχυτή, δύο τελικούς ένα τρικάναλο κι έναν δικάναλο ή καλύτερα 5 μονομπλόκ τελικούς και καθάρισες!
Οι δύο μονομπλόκ παιζουν δικάναλο πρόγραμμα οδηγώντας τα δύο front ηχεία, και όλοι μαζί παίζουν πολυκάναλο πρόγραμμα.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304
Ποιον a/v receiver έχεις Μάνο???

Αν έχει preout μπορείς να κάνεις και το ακόλουθο.

DVD, και οτιδήποτε έχει σχέση με εικόνα (video κλπ) στον a/v receiver και από το preout του receiver ΜΟΝΟ τα 2 μπροστά κανάλια σε line in είσοδο του ολοκληρωμένου. Το CD κανονικά στον ολοκληρωμένο.

Έτσι ο ολοκληρωμένος θα λειτουργεί κανονικά στις ακροάσεις cd ενώ σε πολυκάναλο πρόγραμμα θα δουλεύει σαν τελικός ενισχτής. Για να κάνεις κάτι τέτοιο φυσικά θα πρέπει πρώτα να ρυθμίσεις σωστά την ένταση του ολοκληρωμένου στο πολυκάναλο πρόγραμμα...

Μην επιχειρήσεις να βάλεις το cd στον a/v receiver γαιτί ακόμα και το στάδιο της προενίσχυσης του receiver θα δημιουργήεσει αλλοιώσεις στον ήχο σου...

Reaction score
50
Σπύρο αυτό είχα κι εγώ στο μυαλό μου. A/V receiver δεν έχω ακόμα (άσε την παιδεύω την αγορά αρκετό καιρό), αλλά θα είναι επιπέδου 3805, γενικώς θα έχει εξόδους προενίσχυσης. Συνεπώς παίζει αυτό που λες. Γιάννη sorry, δεν εξηγήθηκα σωστά προηγουμένως σχετικά με το μη περιορισμό χώρου και κόστους, αναφερόμουν σε επιλογή μεταξύ απλού τελικού και ολοκληρωμένου ως εναλλακτικές. Προφανώς με απεριόριστο budget η λύση σου είναι ιδανική:) Δεδομένης της λύσης του Σπύρου, που ήταν πάνω κάτω αυτό που είχα κι εγώ στο μυαλό μου, με το sub τι γίνεται; Γίνεται να συνδεθεί και με τον πολυκάναλο και με τον ολοκληρωμένο; Γιατί αν παίζει μόνο με τον πολυκάναλο τότε αυτόματα χάνεις τη δυνατότητα να το ακούς και σε δικάναλη ακρόαση...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
Μάνο αν ακολουθήσεις τη λύση του Σπύρου που είναι και η πιο σωστή το sub δεν μπορείς να το συνδέσεις εκτός κι αν τις εξόδους του ολοκληρωμένου τις στείλεις στο sub και από εκεί βγάλεις εξόδους για τα ηχεία... κάτι που θα σου αχρηστέψει τον AV.

Ουσιαστικά πρέπει μια συσκευή να κόψει τις συχνότητες που πρέπει να πάνε στο sub και αυτό μπορεί να το κάνει είτε ο AV είτε, αν το υποστηρίζει το sub ή άλλη συσκευή.

Νομίζω ότι η πιο ενδεδειγμένη λύση αν έχεις ήδη τον ολοκληρωμένο είανι να τον πουλήσεις και να πάρεις έναν δικάναλο τελικό :wink:

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304
Συνήθως τα σύγχρονα sub έχουν πάνω από μία είσοδο οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Μπορείς να σνδέσεις πάνω του και τον ολοκληρωμένο (αν έχει έξοδο για sub αλλιώς από tape out) αλλά και τον πολυκάναλο...

Αν και (προσωπικά πάντα) πιστεύω ότι με σωστά ηχεία δεν χρειάζεσαι το sub για stereo ακροάσεις. Πιο πολλά προβλήματα θα προσθέσει παρά θα λύσει... (θα πρέπει να είναι ανάλογης ποιότητας με τα ηχεία και θέλει πολύ προσεκτικό στήσιμο-σετάρισμα)

Reaction score
5
Αν υποθέσουμε ότι μιλάμε για τελικό δικάναλο ενισχυτή πρέπει απαραίτητα να συνδεθεί με τις εξόδους προενίσχυσης του πολυκάναλου. Και η ποιότητα του ήχου θα είναι ανάλογη με το πόσο καλά ψηφιακά και αναλογικά προενισχιτικά σταδία έχει ο πολυκάναλος και η ποιότητα τον υπόλοιπων μηχανημάτων. Αυτά για δικάναλο πρόγραμμα.
Σε πολυκάναλο τα πράγματα περιπλέκονται και τα αποτελέσματα θα είναι πολύ αμφιλεγόμενα γιατί το κανάλι που ακούμε τον περισσότερο χρόνο είναι το κεντρικό το οποίο πολύ πιθανόν να χάσει την ομοιογένεια του με τα υπόλοιπα κανάλια. Το sub θα το διαχειρίζεται ο πολυκάναλος είτε σε πολυκάναλο πρόγραμμα η δικάναλο.
Σε τέτοια περίπτωση καλό είναι η χρήση πέντε τελικών και ενός πολυκάναλου της ακριβής κατηγορίας τιμής.

Αν μιλάμε για ολοκληρωμένο ενισχυτή ισχύουν όλα τα πιο πάνω με τη διαφορά ότι στην έξοδο προενίσχυσης του πολυκάναλου ακολουθεί η προενίσχυση του ολοκληρωμένου η οποία θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στο τελικό αποτέλεσμα. Και το πρόβλημα του volume control το οποίο πρέπει να μένει σταθερό και με ακρίβεια στη σωστή στάθμη σε σχέση με τα υπόλοιπα ηχεία.

Reaction score
50
Ωραία... (λέμε τώρα)! Άρα αν ακολουθήσουμε τη λύση του τελικού καλύτερο είναι να χρησιμοποιηθεί τρικάναλος τελικός σε σχέση με δικάναλο; Το πρόβλημα της μη ομοιογένειας του κεντρικού σε σχέση με τα άλλα δύο το έχω ξανακούσει σε περίπτωση σύνδεσης δικάναλου τελικού, από την άλλη όμως οι περισσότεροι νομίζω χρησιμοποιούν δικάναλους τελικούς σε ανάλογες καταστάσεις (αυτή είναι η εντύπωση που έχω αποκομίσει - κάνω λάθος;).

Reaction score
5
Έστω έχω ένα πολυκάναλο ενισχυτή που θέλω να τον συνδέσω με τελικό για τα δυο μπροστινά ηχεία. Προφανώς συνδέω τις εξόδους προενίσχυσης του πολυκάναλου με τις αντίστοιχες εισόδους του τελικού και στον τελικό συνδέω τα ηχεία.
ΣΩΣΤΟ

Η ερώτηση είναι έστω έχω έναν ολοκληρωμένο ενισχυτή. Μπορώ να κάνω κάτι αντίστοιχο για να τον συνδέσω με τον πολυκάναλο;
ΝΑΙ --- Απλα συνδεεις τις εξοδους προενισχυσης του πολυκαναλου σε καποια line in (πχ AUX IN) του ολοκληρωμενου.

Στην περίπτωση αυτή τι γίνεται; Χρησιμοποιείται ο πολυκάναλος ως προενισχυτής και από τον ολοκληρωμένο χρησιμοποιούνται τα τελικά μόνο στάδια;
ΝΑΙ & ΟΧI --- O πολυκάναλος xρησιμοποιείται ως προενισχυτής του σηματος της πηγης και απο τις εξοδους προενισχυσης του πολυκαναλου βγαινει σημα επιπεδου line, το οποιο μπαινει σε line εισοδο του ολοκληρωμενου, χρησιμοποιωντας απο εκει και περα τις δικες του βαθμιδες προενισχυσης για να οδηγησει τα τελικα σταδια του.

Ή χρησιμοποιείται εξ' ολοκλήρου ο ολοκληρωμένος και τον πολυκάναλο τον έχουμε απλά για να μην... αλλάζουμε καλώδια;
ΟΧΙ --- Ο ενας δινει σημα στον αλλον. Δουλευουν οι βαθμιδες προενισχυσης και των δυο.

Από την άλλη όμως μήπως η βέλτιστη λύση για να πάρουμε το 100% της απόδοσης του ολοκληρωμένου είναι να μην παρεμβάλουμε τον πολυκάναλο καθόλου και να συνδέσουμε την πηγή και τα ηχεία κατευθείαν σ' αυτόν κατά την ακρόαση δικάναλης μουσικής;
ΣΩΣΤΟ --- ,αλλα οπως λες παρακατω

Αλλά εδώ αφενώς έχουμε το μπελά ν' αλλάζουμε κάθε λίγο τη σύνδεση των ηχείων, μια στον πολυκάναλο μια στον ολοκληρωμένο, αφετέρου δεν εκμεταλλευόμαστε και την απόδοση σε ισχύ του ολοκληρωμένου σε αναπαραγωγή πολυκάναλου προγράμματος.
ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ, οποτε απορρίπτεται αυτο...

Τελικά ποια (ή ποιές) από τις παραπάνω περιπτώσεις ισχύουν και τι θεωρείτε καλύτερη λύση (δεδομένης της ύπαρξης πολυκάναλου), την αγορά απλώς τελικού ή την αγορά ολοκληρωμένου (θεωρητικά χωρίς να λάβουμε το κόστος υπόψη) και με τι τρόπο σύνδεσης;
Χμμμ --- Το θεμα ειναι αν η σταθμη εξόδου προενίσχυσης του πολυκάναλου ειναι ικανη να οδηγησει εναν τελικο που ΔΕΝ εχει δικο του τμημα προενισχυσης (συνηθως τα τελικα σταδια μπορει και να οδηγουνται με 5Volt σημα ενω η εξοδος προενισχυσης line ειναι περιπου 2Volt). Μαλλον δεν ειναι εφικτο κατι τετοιο. Αν ο τελικος εχει εισοδους line τοτε εχει και αυτος προενισχυτικα κυκλωματα, οποτε ειναι η μια η αλλη.

Τώρα που το σκέφτομαι, δεν ξέρω αν είναι εφικτή και μια άλλη συνδεσμολογία για να εκμεταλλευτούμε πλήρως τις δυνατότητες και του πολυκάναλου και του ολοκληρωμένου. Αυτό που σκέφτηκα είναι το εξής:

α) Σύνδεση πηγής - πολυκάναλου, πολυκάναλου - ολοκληρωμένου (μέσω εξόδων προενίσχυσης), σύνδεση ολοκληρωμένου - ηχείων. Αυτά δεδομένου ότι ο ολοκληρωμένος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως τελικός. Με τη συνδεσμολογία αυτή εκμεταλλευόμαστε την ισχύ του ολοκληρωμένου σε πολυκάναλο πρόγραμμα.
ΝΑΙ --- Αν κανεις αυτή τη συνδεση θα εχεις τον ολοκληρωμενο για να οδηγει τα 2 μπροστινα ηχεια και τον πολυκαναλο για να οδηγει τα υπολοιπα. Αυτο ειναι το καλυτερο.

β) Σύνδεση πηγής - ολοκληρωμένου από διαφορετική είσοδο και σύνδεση ολοκληρωμένου - ηχείων (που υπάρχει ήδη). Έτσι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αποκλειστικά τον ολοκληρωμένο για ακρόαση δικάναλου προγράμματος.
ΝΑΙ --- αν εννοεις οτι τη μια εξοδο του DVD-CD τη συνδεεις στον πολυκαναλο για τις ταινιες και την αλλη στον ολοκληρωμενο για stereo. Αλλα και παλι τα μπροστα ηχεια θα ειναι πανω στον ολοκληρωμενο, οποτε για ταινιες απο που θα παιρνει σημα?

Κάτι άλλο που σκέφτομαι επίσης είναι τι γίνεται με το sub. Ok το συνδέουμε αφενώς από πολυκάναλο αρχικά. Αν το θέλουμε όμως και για ακρόαση δικάναλου προγράμματος; Έχουν τα sub περισσότερες από μία εισόδους για το σκοπό αυτό (έτσι ώστε να το συνδέαμε και από πολυκάναλο και από ολοκληρωμένο) ή υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος;
ΝΑΙ --- Καποια sub εχουν και 2η εισοδο line ή και εισοδο High level, στην οποια μπορει να συνδεθει η εξοδος των ηχειων, οποτε μεσω του φιλτρου που εχει το sub αναπαραγει τις χαμηλες συχνοτητες που πανε στα μπροστινα ηχεια... αλλα ειναι κατι που δε σου συνιστω, γιατι ετσι ΔΕΝ αναπαραγει το .1 καναλι χαμηλων.

ΕΡΩΤΗΣΗ 1--- Ο ολοκληρωμενος ειναι stereo ή πολυκαναλος?
ΕΡΩΤΗΣΗ 2 -- Αφου εχεις ηδη πολυκαναλο, γιατι θες να συνδεσεις και εναν τελικο ή ολοκληρωμενο?

Reaction score
50
Καταρχήν να διευκρινήσω ότι ούτε πολυκάναλο έχω ακόμα (πολύ σύντομα ελπίζω ν' αλλάξει αυτό) ούτε ολοκληρωμένο ή τελικό (βασικά βρίσκομαι προ των πυλών αγοράς συστήματος 5.1). Δεδομένου ότι a/v receiver θ' αποκτήσω σύντομα, καλώς εχόντων των πραγμάτων, ν' απαντήσω στις τελευταίες ερωτήσεις... ανάποδα:)

ΕΡΩΤΗΣΗ 2: Ο λόγος που σκέφτομαι για τελικό/ολοκληρωμένο πέραν του a/v είναι αφενώς για καλύτερη απόδοση των μπροστινών ηχείων σε πολυκάναλο πρόγραμμα, αφού φοβάμαι ότι ίσως πέσουν "βαριά" για ένα πολυκάναλο κάποια σχετικά δυσκολοδήγητα ηχεία, αφετέρου για ν' αποκομίσω το 100% (ή τελοσπάντων μεγαλύτερο ποσοστό απ' αυτό που προσφέρει ο πολυκάναλος) από την ποιότητα τον μπροστινών ηχείων σε ακρόαση μουσικής.

ΕΡΩΤΗΣΗ 1: Εεε δεν είμαι σίγουρος τι εννοείς εδώ. Ο a/v receiver δε θεωρείται ολοκληρωμένος πολυκάναλος (πχ 3805); Συνεπώς έχουμε αρχικά ένα ολοκληρωμένο πολυκάναλο. Τώρα για την επιπλέον ενίσχυση αυτή τη στιγμή είμαι μεταξύ είτε ενός ολοκληρωμένου stereo είτε ενός τελικού δικάναλου (ή τρικάναλου βάση προηγούμενης κουβέντας στο thread).

Πάντως με κάποια πράγματα που ανέφερες Γιώργο (πχ αν συνδέσω τη μία έξοδο του DVD με τον a/v και την άλλη με τον ολοκληρωμένο από πού θα παίρνει σήμα στις ταινίες - στην περίπτωση αυτή δεν μπορούμε να καθορίσουμε στο setup του DVD πού θα δίνει την έξοδο;) αλλά και με το γεγονός ότι τα προενισχυτικά του ολοκληρωμένου θα παρεμβάλλονται πλέον των προενισχυτικών του a/v με αμφισβητούμενο αποτέλεσμα συν τα περί προβλημάτων με sub, μάλλον με οδηγούν στη λύση του τελικού, για να'χω το κεφάλι μου ήσυχο, ή στο να... πάρω απόφαση ν' αλλάζω καλώδια κάθε λίγο και λιγάκι όταν αλλάζω από ταινίες σε μουσική:)

Λοιπόν, κανένα καλό δικάναλο/τρικάναλο τελικό μέχρι 800-900 ευρώ έχετε να προτείνετε;:)

Reaction score
1
Εδώ και 1,5 χρόνο χρησιμοποιώ ένα setup με ένα 2κάναλο ολοκληρωμένο (Vincent SV 226) και ένα πολυκάναλο (Yamaha RXV 1200).
Τα μπροστινά ηχεία (B&W 805N) είναι συνδεδεμένα στον Vincent και τα υπόλοιπα (B&W 602 s3 και ASW 600 sub) στον Yamaha.
Το πικάπ (Project RPM6) και το CD player (εν προκειμένω οι 2 έξοδοι μπροστινών καναλιών του universal DVD 2900) είναι συνδεδεμένα πάνω στον δικάναλο ενισχυτή.
To Denon όπως και το Xbox είναι συνδεδεμένα ψηφιακά με τον Yamaha.
Από τις 5.1 εξόδους προενίσχυσης του πολυκάναλου οι δύο που αντιστοιχούν στα 2 μπροστινά κανάλια είναι συνδεδεμένες με μία ελεύθερη είσοδο του δικάναλου (εν προκειμένω τη line 2).
Αυτά περί συνδέσεων.

1) Οταν ακούω βινύλια ή SACD/CD (δηλ. στο 90%! της χρήσης του συστήματος) είναι ανοιχτός μόνο ο δικάναλος άρα χρησιμοποιείται η κατά τεκμήριο καλύτερη ενίσχυση του σήματος.

2) Οταν βλέπω ταινίες είναι ανοιχτοί και οι δύο ενισχυτές. Συγκεκριμένα ο Vincent στην είσοδο line 2 και σε με το ποτενσιόμετρό του στη θέση 12:00.

Παρατηρήσεις:

α) Με την ταυτόχρονη λειτουργία των δύο ενισχυτών όπως στην περίπτωση 2 (ο δικάναλος στη θέση line 2 και το volume στο 12:00) έχω ρυθμίσει μέσω του μενού του πολυκάναλου την στάθμη των υπολοίπων ηχείων ώστε να χρησιμοποιώ μόνο το volume control του πολυκάναλου (πάντα για DVD και Xbox).

β) Σύνδεση subwoofer. Εδώ τα πράγματα είναι λίγο περίεργα. Το sub το έχω συνδέσει με τον πολυκάναλο ώστε να εκμεταλλεύομαι το .1 κανάλι σε ταινίες DVD.
Ταυτόχρονη σύνδεση του sub και με τον δικάναλο (από την έξοδό του TAPE OUT μια και δεν έχει PRE OUT) για χρήση του και σε δικάναλο πρόγραμμα έχει το πρόβλημα ότι όταν βλέπω DVD, το sub θα παίρνει 2 σήματα ένα από τον πολυκάναλο (το .1) και ένα από τον δικάναλο κάτι που δεν συνιστά η B&W (σε σχετική ερώτηση που τους έκανα).
Ετσι για χρήση sub σε δικάναλη ακρόαση CD χρησιμοποιώ την ακόλουθη λύση: Εχω ούτως ή άλλως συνδέσει το Denon ψηφιακά με τον πολυκάναλο ο οποίος και οδηγεί έτσι μόνο το sub (άρα τελικά σε ακρόαση CD είναι ανοιχτός και ο πολυκάναλος μόνο για να οδηγεί το sub).

Ακούγονται ίσως λίγο μπερδεμένα αλλά στην πραγματικότητα οι συνδέσεις είναι απλές. Απλά χρειάζεται ένα επιπλέον ζεύγος RCA για σύνδεση πολυκάναλου με δικάναλο καθώς και η ρύθμιση έντασης των ηχείων που αναγράφεται στην Παρατήρηση 1.
Τα πλεονεκτήματα πολλά αφού για πραγματική δικάναλη ποιότητα πρέπει να δώσει κανείς πάρα πολλά χρήματα αν θέλει να έχει έναν πραγματικά audiophile (υπάρχει άραγε?) πολυκάναλο AV ενισχυτή.

Reaction score
5
ΕΡΩΤΗΣΗ 1: Εεε δεν είμαι σίγουρος τι εννοείς εδώ. Ο a/v receiver δε θεωρείται ολοκληρωμένος πολυκάναλος (πχ 3805); Συνεπώς έχουμε αρχικά ένα ολοκληρωμένο πολυκάναλο. Τώρα για την επιπλέον ενίσχυση αυτή τη στιγμή είμαι μεταξύ είτε ενός ολοκληρωμένου stereo είτε ενός τελικού δικάναλου (ή τρικάναλου βάση προηγούμενης κουβέντας στο thread).

Πάντως με κάποια πράγματα που ανέφερες Γιώργο (πχ αν συνδέσω τη μία έξοδο του DVD με τον a/v και την άλλη με τον ολοκληρωμένο από πού θα παίρνει σήμα στις ταινίες - στην περίπτωση αυτή δεν μπορούμε να καθορίσουμε στο setup του DVD πού θα δίνει την έξοδο;) αλλά και με το γεγονός ότι τα προενισχυτικά του ολοκληρωμένου θα παρεμβάλλονται πλέον των προενισχυτικών του a/v με αμφισβητούμενο αποτέλεσμα συν τα περί προβλημάτων με sub, μάλλον με οδηγούν στη λύση του τελικού, για να'χω το κεφάλι μου ήσυχο, ή στο να... πάρω απόφαση ν' αλλάζω καλώδια κάθε λίγο και λιγάκι όταν αλλάζω από ταινίες σε μουσική:)

Λοιπόν, κανένα καλό δικάναλο/τρικάναλο τελικό μέχρι 800-900 ευρώ έχετε να προτείνετε;:)
Ειχα μεινει με την ιδεα...επιλογες...
1 - A/V ενισχυτης 5.1+++
2 - Ολοκληρωμενος stereo
3 - Τελικος stereo

Οσο για το αλλο....ΟΚ, απλα επιλεγεις αλλη εισοδο (πχ CD in, που θα την παιρνει απο το CD) στον stereo για τα μπροστινα... και αλλη για το σημα απο τις ταινιες (πχ AUX in, που θα την παιρνει απο τον A/V)...

Reaction score
50
Vang αφού όμως λες ότι τελικά στην ακρόαση μουσικής είναι ανοιχτός και ο πολυκάναλος δεν έρχεσαι σε αντίφαση με την προηγούμενη πρότασή σου ότι "Οταν ακούω βινύλια ή SACD/CD (δηλ. στο 90%! της χρήσης του συστήματος) είναι ανοιχτός μόνο ο δικάναλος άρα χρησιμοποιείται η κατά τεκμήριο καλύτερη ενίσχυση του σήματος."; Τελικά από πού ενισχύεται το σήμα του CD; Και πώς μπορείς να διασφαλίσεις, εφόσον έχεις και a/v και ολοκληρωμένο ανοιχτούς όταν ακούς CD ότι η ενίσχυση γίνεται μόνο απ' τον ολοκληρωμένο όχι απ' τον a/v, ειδικά αφού ακούς το sub μέσω του a/v;

Reaction score
1
Ο AV είναι συνδεδεμένος με τα πίσω ηχεία και το sub. Συνεπώς μόνο σε αυτά μπορεί να δώσει ήχο από το CD. Εχοντας επιλέξει "stereo" στον AV, ότι σήμα παίρνει το στέλνει στο sub.

(Μπορώ να τον έχω και κλειστό - απλά δεν έχω την υποβοήθηση του sub που ενδεχομένως χρειάζονται τα 805).

Από την άλλη πλευρά, ότι ακούγεται από τα μπροστινά ηχεία προέρχεται από από τον δικάναλο που είναι με τη σειρά του συνδεδεμένος με το CDp.

Αν σε μπερδεύει το setup που προανέφερα απλά αγνόησε το κομμάτι περί sub και κράτησε όλα τα υπόλοιπα που αποτελούν και τη συνηθέστερη σύνδεση 2κάναλου με πολυκάναλο.

Reaction score
50
Vang αφού όμως λες ότι τελικά στην ακρόαση μουσικής είναι ανοιχτός και ο πολυκάναλος δεν έρχεσαι σε αντίφαση με την προηγούμενη πρότασή σου ότι "Οταν ακούω βινύλια ή SACD/CD (δηλ. στο 90%! της χρήσης του συστήματος) είναι ανοιχτός μόνο ο δικάναλος άρα χρησιμοποιείται η κατά τεκμήριο καλύτερη ενίσχυση του σήματος."; Τελικά από πού ενισχύεται το σήμα του CD; Και πώς μπορείς να διασφαλίσεις, εφόσον έχεις και a/v και ολοκληρωμένο ανοιχτούς όταν ακούς CD ότι η ενίσχυση γίνεται μόνο απ' τον ολοκληρωμένο όχι απ' τον a/v, ειδικά αφού ακούς το sub μέσω του a/v;

Reaction score
50
Sorry για το τελευταίο post, μάλλον πάτησα έκανα submit δυο φορές καταλάθος...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.829
Members
38.243
Νεότερο μέλος
desmios2025